Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

50plusmatch app review, hoe werkt 50plusmatch?

screenshots 50plusmatch

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

De app 50PlusMatch is dé perfecte app voor 50-plussers. Er zijn veel alleenstaande 50-plussers die op zoek zijn naar een relatie of vriendschap. Door je in te schrijven bij deze app kun je specifiek op zoek naar iemand in deze leeftijdscategorie. De dating app wil 50-plussers weer de kans geven om met anderen in contact te komen, om je weer jong te voelen en lekker te gaan daten.

Op deze leeftijd ontmoet je vaak minder snel andere mensen, dus dit is echt een perfecte app. Voor veel oudere mensen ligt er een taboe op online daten. Het is daarentegen juist heel populair en helemaal van deze tijd, zelfs wanneer je 50-plusser bent.

Waarom kies je voor 50plusmatch?
 • Veel functies
 • Beste datingsite voor 50-plussers
 • Snel en gratis inschrijven
Gratis aanmelden bij 50plusmatch Download de 50plusmatch app

Inschrijven bij 50PlusMatch

De app is gemakkelijk en gratis in de Appstore te downloaden. Wanneer je na het downloaden naar beneden scrollt in de app, zie je een allemaal teksten staan met heel veel verschillende tips. Deze tips gaan over bijvoorbeeld gespreksonderwerpen tijdens een date, wat je beter wel en niet kunt zeggen tijdens een date en wat goed is om op je profiel kunt zetten. Je kunt ook tips lezen over wat te doen op een eerste date en hoe je je hier op voor kunt bereiden. Er staan veel handige tips in waar je misschien zelf nog niet aan hebt gedacht. Dit is super leuk om te lezen ter inspiratie.

Hierna kun je je heel makkelijk en snel inschrijven in de app en direct op zoek gaan naar een leuke match. Je hoeft niet allerlei vragenlijsten in te vullen, maar kunt na het invullen van je e-mailadres en wachtwoord direct aan de slag met het optimaliseren van je profiel.

blank


Profiel optimaliseren

Bij het optimaliseren van je profiel moet je nog een aantal onderwerpen invullen. Zo kunnen andere leden vrij snel zien waar jou interesses liggen en wie jij bent. Zo kun je beter gevonden worden door anderen en zul je sneller een leuke match vinden.

De volgende onderwerpen kun je nog invullen op je profiel. Wanneer je iets niet wil invullen, bijvoorbeeld je woonplaats, dan hoef je dat niet in te vullen. Hier heb je zelf de keuze in.

 • Leeftijd
 • Hobby’s en interesses
 • Geboortedatum
 • Provincie
 • Woonplaats
 • Wie ben ik
 • Wie wil ik vinden
 • Foto uploaden
 • Baan
 • Religie
 • Ik drink
 • Roken
 • Postuur
 • Lengte
 • Beste boek
 • Favoriete tv-serie
 • Mooiste muzieknummer
 • Mooiste film
 • Deze krant of nieuwssite lees ik
 • Dit doe ik in mijn vrije tijd. Je kunt hierbij uit heel veel verschillende opties kiezen. Let op: je kunt er maximaal 10 kiezen.

Bij het uploaden van een foto is het belangrijk om voor een recente foto te kiezen waar je er op je best uitziet. Je kunt er eerst ook voor kiezen om deze stap over te slaan en nog geen foto te plaatsen, maar om dit later te doen. Profielen met een foto worden vaak wel sneller gevonden, dus het is wel aan te raden om dit direct te doen.

Wanneer je bent ingelogd zie je een percentage staan in hoeverre je profiel compleet is. Je kunt dit verder aanvullen, zodat je profiel helemaal gevuld is en je goed gevonden kunt worden door andere leden.

blank blank blank


Hoe werkt 50PlusMatch, hoe gebruik je het?

De app werkt heel gemakkelijk en wijst zich eigenlijk vanzelf. Het is leuk om alle functies uit te proberen en op onderzoek uit te gaan in de app wat jou aanspreekt. Je kunt op verschillende manieren in contact komen met andere leden.

Op de homepagina van de app zie je de nieuwste leden in beeld staan met foto, leeftijd en zijn of haar gegevens. Wanneer je geïnteresseerd bent in de ander op basis van de foto kun je verder lezen naar zijn of haar interesses.
Wat je wel kunt zien is dat je de overeenkomsten kunt zien van jullie beiden. Daarnaast kun je de ander toevoegen aan je favorieten, verbergen op je homepagina en kun je de ander blokkeren en misbruik melden.

Wanneer je de ander een persoonlijk bericht wil sturen, dien je een abonnement aan te schaffen. Hierover meer verderop in de review.


Functies

blank blank blank

Mailbox

In je mailbox kun je zien wanneer je een bericht hebt ontvangen van andere leden en kun je chatten met anderen. Met een gratis lidmaatschap kun je alleen ‘interesse’ berichten sturen naar anderen. Wel kun je persoonlijke berichten ontvangen van leden met een volledig lidmaatschap.

Zoeken

Onder het kopje zoeken kun je aangeven waar je naar op zoek bent. Je kunt hier op afstand zoeken, opleiding, leeftijd, of de ander kinderen heeft of hij of zij rookt en of je op zoek bent naar een relatie of vriendschap. De knop ‘meer’ is hier ook toegevoegd. Hier kun je zoeken op wanneer de ander zich heeft ingeschreven bij 50PlusMatch, religie, lengte, muziek etc. Hierdoor kun je nog uitgebreider op zoek gaan naar een match.

Wanneer je na het invullen hiervan op zoeken klikt, krijg je voorgestelde matches die passen in het profiel wat jij hebt ingevuld. Dit is zeer handig!

Timeline

Op de timeline zie je nieuwe leden staan, wanneer iemand een nieuw bericht heeft geplaatst, zijn of haar omschrijving heeft gewijzigd, een nieuwe foto heeft geplaatst of vragen heeft beantwoord. Wanneer je hier iets interessants tussen ziet staan en nieuwsgierig bent geworden, kun je doorklikken naar het profiel van de ander.

Things2Share

Wanneer je een bericht wil plaatsen en iets wil delen met andere leden, kun je dit doen bij Things2Share. Je kunt hier eigenlijk alles delen wat je wilt. Wanneer je iets leuks hebt meegemaakt, of iets samen wil doen met een ander, het kan allemaal. Om dit te kunnen doen heb je wel een volledig abonnement nodig. Je kunt met een gratis account wel zien wat anderen hebben geplaatst, en het bericht verder lezen. Hier op reageren kan niet met een gratis account.

Likes

Onder het kopje ‘Likes’ kun je zien van wie je likes hebt ontvangen en wie jou dus wel ziet zitten.

Favorieten

Bij favorieten kun je zien wie je zelf hebt toegevoegd aan je favorietenlijst. Hier kun je alle leuke leden die je binnen de app hebt gevonden verzamelen. Je kunt zo heel makkelijk weer snel contact opnemen met deze leden.

Quiz

Je kunt meedoen aan een quiz of zelf een quiz opstarten en deze met ander leden spelen. Een leuke functie om een speelse manier contact te maken met anderen.

Blog

Binnen de app is er de functie voor een blog. Hierin kun je wat persoonlijks delen met anderen. Wanneer je bijvoorbeeld een leuk verhaal hebt of een persoonlijke blog wilt schrijven. Anderen kunnen zien wat jou bezighoudt en andersom.


Hoe match je en hoe blader je door profielen

Je kunt op verschillende manieren op zoek gaan naar een leuke match.

Zoeken naar anderen

Hier kun je aangeven in welke provincie of naar welke afstand je op zoek bent, wat zijn of haar opleiding moet zijn, welke leeftijd, of iemand kinderen heeft en of iemand wel of niet rookt. Je kunt hier ook aangeven naar wat voor contact je op zoek bent. Dit kan een relatie zijn of vriendschap.

Onder het kopje ‘meer’ kun je nog meer voorkeuren aangeven. Je kunt aangeven wanneer iemand zich heeft ingeschreven, welke levensovertuiging de ander heeft, lengte, muziekvoorkeur en naar de omschrijving van zichzelf en partner. Daarnaast kun je aangeven wat de minimum percentage voor een match moet zijn. Wanneer je deze lager zet zul je meer andere profielen vinden.

Deze zoekfunctie binnen de app is zeer uitgebreid, met grote kans dat je een leuke match zult vinden.

Nieuwe leden

Hier zie je nieuwe leden in beeld staan met een foto en leeftijd. Je kunt hier door heen scrollen en kijken of hier wat geschikts tussen zit. Je kunt daarna verder contact opnemen met de ander als je interesse hebt.

Zoeken op nickname

Je kunt gericht zoeken op nickname wanneer je andere leden kent die ook gebruik maken van de app. Je kunt hier ook gebruik van maken als je op zoek bent naar een match met een specifieke naam.

Online leden

Bij online leden kun je zien wie er op dat moment online zijn. Je ziet een foto en de leeftijd. Mocht je een leuk iemand zien, kun je verder klikken en zijn of haar profiel bekijken.


Voor wie is 50PlusMatch geschikt? Doelgroep

De app is geschikt voor 50-plussers, wat de naam ook al zegt. Wanneer je jonger bent dan 50 jaar kun je geen gebruik maken van deze app. Je moet bij het inschrijven van de app direct je geboortedatum invullen, wat alleen maar kan als je 50 jaar of ouder bent.

Je vindt hier ook alleen maar mensen van 50 jaar of ouder. Wanneer je 50 plus bent, kom je geen jongere leden tegen en kun je gericht op zoek naar veel leden, gezien 50-plussers een grote doelgroep is. De verhouding tussen man en vrouw is gelijk. 50% is man en 50% procent van de gebruikers is vrouw geeft 50PlusMatch aan.


Kosten

blank blank

Je kunt met het gratis lidmaatschap een profiel aanmaken en deze optimaliseren. Je kunt ook de foto’s, gegevens van andere leden zien en waar zij naar op zoek zijn. Om berichten te kunnen sturen naar andere leden, moet je een volledig abonnement aanschaffen.

Kosten abonnement

 • 1 maand: €29,99 per maand
 • 3 maanden: €19,99 per maand
 • 6 maanden: €14,99 per maand

Extra functies betaald abonnement

 • 1 op 1 chatten met andere leden
 • Zien wie je profiel heeft bekeken
 • Berichten sturen naar je match
 • Meedoen op Things2Share
 • Zien wie een gratis of betaald lid is
 • Het gehele profiel zien van andere leden

Veiligheid en privacy

De app heeft het Keurmerk voor veilig daten en thuiswinkel waarborg. Dit geeft aan dat de app zich bezig houdt met de privacy en er alles aan doet om de privacy van de leden te waarborgen. De app geeft aan dat ze alle profielen handmatig controleren. Zo weet je zeker dat er geen neppe profielen tussen zitten, en dat je met iemand praat die ook serieus op zoek is.

Onder Privacy instellingen kun je veel opties instellen. Dit is erg fijn en overzichtelijk. Je kunt het volgende aangeven of je dit wel of niet wil:

 • Ik wil geen mail van anderen ontvangen
 • Ik wil geen 1 op 1 chat verzoeken via de chat ontvangen
 • Ik wil geen nieuwsbrieven ontvangen
 • Mijn foto mag zichtbaar zijn voor niet-leden op de home pagina
 • Ik wil alleen berichten van andere leden ontvangen die aan mijn zoekleeftijden voldoen
 • Ik wil zelf bepalen wie mijn foto’s mogen zien
 • Wel of geen email ontvangen als je een bericht hebt gekregen
 • Mij wel of geen email sturen als iemand anders mij leuk vindt
 • Mij wel of geen bericht sturen als iemand mijn profiel heeft bekeken
 • Nieuwe matches per mail ontvangen

Klantenservice

Vanuit de app kun je vanuit de functie ‘contact’ contact opnemen met de klantenservice. Je kunt hier je vraag of opmerking in zetten en direct versturen. De klantenservice geeft aan dat ze er naar streven om binnen 24 uur te reageren.

Daarnaast heeft de app ook een website waar je op kunt inloggen met hetzelfde account aks van de app. Hiervoor ga je naar de website www.50plusmatch.nl. Hier kun je veelgestelde vragen vinden onder het kopje ‘contact’. Wanneer je een vraag hebt is het handig om hier eerst tussen te kijken of je vraag hier al tussenstaat. Daarna kun je altijd nog een vraag of opmerking versturen.

Wanneer je niet zo lang wil wachten op een reactie via de mail kun je ook nog contact opnemen via onderstaande gegevens met 50PlusMatch.

E-mailadres: redactie@50plusmatch.nl

Telefoon: 010-8700660

Bezoekadres:
Juliana van Stolberglaan 53
3051 CC ROTTERDAM

Postadres:
Postbus 35097
3005 DB
ROTTERDAM


Opzeggen

Account

Binnen de app is het niet meteen goed te vinden hoe je je account kunt opzeggen. Je kunt wel de app helemaal verwijderen. Hiermee worden direct ook alle gegevens van de app en je account zelf verwijderd. Dit is dus wel een optie.

50PlusMatch heeft zoals eerder genoemd ook een eigen website. Je kunt hier ook inloggen met dezelfde gegevens als bij het inloggen in de app. Wanneer je inlogt op de website dien je naar ‘mijn profiel’ te gaan, instellingen, lidmaatschap en dan kun je kiezen voor tijdelijk stoppen of uitschrijven. Wanneer je tijdelijk wil stoppen, blijft je profiel wel bestaan maar is het tijdelijk niet zichtbaar voor anderen. Mocht je je toch weer in willen schrijven, is dat mogelijk. Bij het uitschrijven, wordt wel alles helemaal verwijderd.

Betaald lidmaatschap

Wanneer je je lidmaatschap wilt stopzetten, ga je naar mijn profiel en naar mijn instellingen wijzigen. Bij type lidmaatschap kun je de automatische verlenging direct stop zetten en loopt je betaling niet verder door. Je kunt dit op ieder moment wijzigen voor het einde van je abonnement.


Bekendheid

Door leden van 50PlusMatch worden er bijna 8 miljoen berichten per jaar verstuurd. De site en app heeft veel gebruikers en is als beste getest door Vara’s Kassa. De beoordeling was goed. De app is veelzijdig en gebruiksvriendelijk, waar gratis en betaalde leden met elkaar kunnen praten. Leden van 50PlusMatch geven de dating app een 8.4 als cijfer.

50PlusMatch is één van de populairste dating apps/sites voor 50-plussers in Nederland. 50PlusMatch heeft veel actieve leden. Ook in Europa is 50PlusMatch zeer populair. De datingsite is actief in België, Zweden, Noorwegen en Denemarken.


Download de 50plusmatch app

Gratis aanmelden bij 50plusmatch Download de 50plusmatch app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling 50plusmatch

 • 3 dagen gratis
 • Handmatige profielen controle
 • Speciaal voor 50-plussers
 • Perfecte man-vrouw verhouding
Gratis aanmelden bij 50plusmatch
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies