Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Christelijk daten: De 6 beste christelijke dating apps

Christelijk daten: De 6 beste christelijke dating apps

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Ben je een christelijke single en op zoek naar een gelijkgestemde partner voor een duurzame relatie en uiteindelijk een huwelijk? Dan zijn populaire dating apps zoals Tinder natuurlijk totaal niet geschikt voor jou. Dat betekent echter niet dat mobiele dating via een dating app voor jou niet is weggelegd, want er zijn ook enkele uitstekend alternatieven beschikbaar die wel de diepgang bieden die je zoekt.

In dit artikel laten we zien wat de beste christelijke dating apps van dit moment zijn en leggen we je uit waarom die ook voor jou waarschijnlijk ideaal zijn voor het zoeken van een nieuwe partner. Met de apps uit dit artikel kun je namelijk ontspannen op zoek naar nieuwe contacten binnen je eigen geloofsovertuiging en kerkelijke stroming.


De populairste christelijke dating apps

De meeste christelijke dating apps functioneren als een toevoeging op de gelijknamige datingsite. Hieronder zie je wat op dit moment de populairste dating apps zijn bij christelijke singles die op zoek zijn naar een gelijkgestemde vrijgezel.


1. Opzoeknaarjou - Sinds 2004 actief

Screenshots Opzoeknaarjou appBekijk de Opzoeknaarjou app

Opzoeknaarjou

Icon Opzoeknaarjou app

OpZoekNaarJou is een christelijke datingsite met een ook meer dan uitstekende dating app die overzichtelijk is opgezet en heel vlot functioneert. Dit christelijke datingplatform is als sinds 2004 actief en alhoewel er niet gigantisch veel leden zijn maak je er wel veel kans om een leuke vrijgezel te vinden waarmee je veel gemeen hebt. Aan de hand van de geloofsovertuiging, regio, interesses en andere eisen en wensen die je hebt ingevuld op je profiel krijg je partnervoorstellen die je vrijblijvend kunt bekijken. Als je interesse hebt in een bepaalde single kun je via de app meteen een reactie sturen. Ook is het mogelijk om christelijke activiteiten op de agenda te zetten of jezelf aan te melden voor reeds toegevoegde evenementen.

Pluspunten
 • Veel ruimte voor je christelijke identiteit
 • Overzichtelijke en snelle app
Minpunten
 • Niet zoveel leden actief
Bezoek Opzoeknaarjou Download de Opzoeknaarjou app

2. Lexa - Populairste app van Nederland

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

De dating app van Lexa is in deze lijst een vreemde eend in de bijt, puur doordat Lexa natuurlijk niet specifiek is gericht op christelijke singles. Het is echter wel een van de grootste datingsites van het land die ook nog eens een uitmuntende dating app beschikbaar stelt aan zijn leden. En doordat er zo enorm veel leden actief zijn zitten daar automatisch ook heel veel christelijke singles tussen. Door te zoeken op mannen of vrouwen die hun geloofsovertuiging in hun profiel hebben genoteerd kun je zelf alvast een selectie maken. Door vervolgens alleen de leden aan te schrijven die hun christelijke identiteit duidelijk uitdragen kun je veelbelovende connecties maken.

Pluspunten
 • Zeer veel actieve leden
 • Uitzonderlijk goede dating app
Minpunten
 • Niet specifiek christelijk
Bezoek Lexa Download de Lexa app

3. ChristianCupid - Internationale dating app

Screenshots ChristianCupid app

ChristianCupid

Icon ChristianCupid app

Bij Christian Cupid kom je in contact met christelijke singles wereldwijd. Het is dus geen dating app die zich specifiek richt op Nederlandse singles. Het aantal Nederlandse vrijgezellen dat je er tegen kunt komen is dus ook relatief beperkt. Toch kan de app een handige manier zijn om lokaal of internationaal leuke en interessante connecties te maken. Aanmelden kun je doen door een apart account aan te maken of door de dating app te koppelen aan je bestaande Facebook profiel. De app is heel handig in het gebruik maar het kan ook handig zijn om op de site zelf in te loggen. Wel jammer is dat de dating app alleen beschikbaar is voor Android telefoons en niet voor iPhones.

Pluspunten
 • Wereldwijd christelijk daten
 • App handig in het gebruik
Minpunten
 • Weinig Nederlandse leden
 • Geen app voor iPhone

4. ROOTS dating - Online daten als leuke ervaring

Screenshots ROOTS dating appBekijk de ROOTS dating app

ROOTS dating

Icon ROOTS dating app

Roots is in 2018 speciaal opgericht als datingsite voor christelijke singles. Het mooie van dit datingplatform is dat het allemaal draait om foto’s. Dit betekent dat je een foto collage maakt van je interesses, hobby’s en natuurlijk jezelf. Geen uitgebreide vragenlijst invullen over je zelf maar vertel wie je bent door middel van foto’s. Zo kun je ook op een hele leuke manier bladeren door andere profielen, en zie je in één oogopslag of potentiële leuke matches zijn te vinden.

Pluspunten
 • Gratis uitproberen
 • Hele leuke foto opties
 • Speciaal voor christelijke singles
Bezoek ROOTS dating Download de ROOTS dating app

5. Ohallo - Zoeken in de buurt

Screenshots Ohallo app

Ohallo

Icon Ohallo app

Ohallo is een 100% christelijke dating app waarmee je in contact kunt komen met christelijke singles in je eigen regio en natuurlijk in de rest van Nederland. Ohallo is beschikbaar voor Android en iPhone telefoons en wordt heel actief ondersteund met regelmatige updates. De app maakt gebruik van uitgebreide datingprofielen zodat je niet zoals bij andere apps alleen bent aangewezen op een paar foto’s, een naam en een leeftijd. Je kunt je christelijke identiteit daardoor optimaal uitdragen en ook zelf kritisch profielen bekijken en beoordelen. Als je iemand wel leuk vindt kun je dat laten merken met een like. Wanneer de interesse wederzijds is heb je een match en kun je met elkaar chatten.

Pluspunten
 • Alleen voor christelijke singles
 • Uitgebreide profielen
Minpunten
 • App reageert soms traag

6. SamenChristen - Dating vanuit Bijbelse waarden

Screenshots SamenChristen app

SamenChristen

Icon SamenChristen app

SamenChristen koppelt singles uit elkaar vanuit Bijbelse waarden en normen. Behalve daten kun je hier ook gewoon leuke nieuwe contacten opdoen, aan activiteiten meedoen, die zelf organiseren en nog veel meer. Daardoor is SamenChristen niet alleen een plek waar je veilig en vertrouwd kunt daten, maar is het daarnaast een volwaardige christelijke online community waar je andere mensen vanuit je geloofsovertuiging kunt ontmoeten. Helaas is er momenteel geen dating app beschikbaar voor smartphones, maar gelukkig is de site wel 100% te gebruiken met behulp van je mobiele internetbrowser. De reden dat we dit datingplatform hier toch noemen is doordat er heel veel Nederlandse christelijke singles op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Pluspunten
 • Heel veel actieve leden
 • Veelzijdige christelijke community
Minpunten
 • Mobiele internetbrowser benodigd

Waarom een dating app speciaal voor christelijke singles?

Ook al is online dating voor jou als gelovige single misschien een grote stap, er is wel heel veel voor te zeggen. Daten via internet biedt namelijk ook voor christelijke vrijgezellen voordelen waardoor het echt een meerwaarde kan zijn. Wat voor fijne kanten hebben christelijke dating apps zoal?

Singles ontmoeten binnen je eigen geloofsovertuiging

Ruwweg de helft van alle Nederlanders geeft aan tot een bepaalde geloofsovertuiging of kerkelijke stroming te behoren. Dat neemt echter niet weg dat het kerkbezoek al jaren afneemt. De beleving van het geloof en de plek die dat inneemt in mensen hun leven wordt ook steeds kleiner. Het fijne van actief worden op een christelijke dating app is dat je hier sneller in contact komt met mensen die ook veel waarde hechten aan hun geloof en voor wie dat ook de belangrijkste leidraad in hun leven vormt.

Behoefte aan het vinden van gelijkgestemden

Alle mensen heeft behoefte aan een diepe connectie met iemand die dezelfde interesses, voorkeuren en levensovertuiging heeft als zij zelf. Veel singles zoeken dan ook gelijkgestemde mannen of vrouwen waarmee ze veel gemeen hebben en waar ze hun eigen normen en waarden in herkennen. Ook voor christelijke singles is dat bijzonder belangrijk, want de levensovertuiging die voortkomt uit het geloof laat vaak weinig tot de eigen interpretatie over. Dan is het gewoon belangrijk om vrijgezellen te leren kennen waarvoor deze aspecten ook vanzelfsprekend zijn. Op een christelijke dating app vind je die mensen.

Voor verschillende kerkelijke stromingen (protestants, katholiek, enz.)

Het fijne van christelijke dating apps is ook dat je er vanuit vrijwel elke christelijke stroming terecht kunt om te zoeken naar gelijkgestemde mensen. Mits je geloofsovertuiging het natuurlijk toestaat om überhaupt aan online dating te doen, maar dat geldt gelukkig voor alle behalve de aller strengste geloofsleer in ons land. Wanneer dat vanuit je eigen kerkelijke overtuiging geen probleem is, dan is de kans groot dat je meteen veel andere vrijgezellen tegenkomt die dezelfde overtuiging hebben als jij.

Daten zonder dat je in een hokje wordt gestopt

Een van de prettigste aspecten van christelijke dating hebben we tot het laatst bewaard, namelijk dat je niet meteen in een hokje wordt geduwd wanneer je aangeeft vanuit je christelijke geloofsovertuiging op zoek te zijn naar een relatie. Niet-christelijke singles hebben daar meteen een bepaald beeld bij wat vaker niet dan wel strookt met de werkelijkheid. Dat jij bijvoorbeeld ook gewoon zoekt naar iemand die je aantrekkelijk vindt, dat geen seks voor het huwelijk voor jou juist een meerwaarde in het leven is in plaats van iets negatiefs, enz. Wanneer je datet op een christelijke dating app ben je meteen van die stereotypering verlost.

Je mag het gewoon lekker rustig aan doen

Dating apps staan helaas vooral bekend als een enorm jachtige en snelle manier van contacten leggen. Veel singles swipen er maar wat op los, chatten met iedereen die maar met ze wil matchen en lijken soms nog geen dag geduld te kunnen hebben. Daten op een christelijke dating app betekent automatisch dat je in contact komt met mensen die er niet alleen respect voor hebben dat jij het rustig aan wilt doen, maar het zelf ook niet anders willen. Elk contact is daardoor als het goed is doordacht en goed gebalanceerd. Gaat het toch sneller dan je van plan was, dan is dat vaak een natuurlijk proces en vooral een teken dat het echt goed zit.


Online dating tips voor christenen

Wanneer je nog nooit aan online dating hebt gedaan kan dat een behoorlijk spannende aangelegenheid zijn. Ook is natuurlijk niet gezegd dat je meteen allerlei vrijgezellen zult ontmoeten die naadloos op je interesses en behoeften aansluit. Daarom hebben we hier alvast wat handige tips verzameld speciaal voor christelijke singles die online willen gaan daten:

1. Draag jouw persoonlijke christelijke identiteit uit

Niet elke gelovige single beleeft zijn of haar christelijke identiteit op dezelfde manier. Je hebt weliswaar vaak veel overeenkomsten met elkaar, maar vaak ook net zoveel verschillen. Daarom is het belangrijk om op een dating app de eigen persoonlijke beleving van je geloof te uiten, bijvoorbeeld op je datingprofiel maar ook via eventuele andere mogelijkheden die een app je biedt. Zo kun je bijvoorbeeld met je profieltekst heel goed aangeven wat het geloof voor jou betekent en wat je daardoor in een partner zoekt. En met de foto’s kun je laten zien welke activiteiten je bijvoorbeeld allemaal onderneemt voor de kerk en jouw gemeenschap.

2. Zoek verbinding op verschillende manieren

Christelijke dating apps en datingsites bieden vaak de mogelijkheid om ook op een andere manier met elkaar een verbinding te maken dan alleen maar door profielen te swipen. Dikwijls is er bijvoorbeeld een evenementenagenda beschikbaar met christelijke activiteiten. Daar kun je zelf een evenement aan toevoegen of je voor bestaande activiteiten opgeven. Veel mensen zoeken ook niet direct een relatie maar willen vooral andere gelijkgestemde mensen leren kennen om bijvoorbeeld vanuit een vriendschap meer voor elkaar te gaan betekenen.

3. Ga ontspannen om met het daten

Omdat christelijke singles altijd serieus op zoek zijn naar een partner kan het gebeuren dat je er zelf wat te krampachtig in staat. Zolang je het rustig aan doet is er echter niets mis mee om onbevangen het contact aan te gaan. Je kunt er als het goed is van op aan dat de ander ook tegenover je zit met de intentie om te trouwen en een gezin te stichten, maar als dat het enige is waar je aan kunt denken blijft het lastig om echt iets te voelen. Probeer dat – vooral op momenten zoals een eerste chat of date – toch een beetje los te laten zodat je elkaar een eerlijke kans geeft.

4. Durf kritisch te zijn

Als christelijke single kun je soms het gevoel krijgen dat de spoeling nogal dun is, vooral wanneer je alleen in je eigen regio op zoek bent naar alleenstaanden met dezelfde geloofs- en levensovertuiging als jij. Actief worden op een christelijke dating app kan dan echt een verademing zijn, maar daar schuilt ook het gevaar in dat je plotseling het idee krijgt snel te moeten handelen. Fanatiek op zoek gaan is geen probleem, maar dat moet er niet voor zorgen dat je ophoudt met kritisch zijn. Beoordeel dus elk profiel aandachtig en doe geen concessies aan je overtuigingen want uiteindelijk zoek je een relatie voor het leven en niet een snelle date.

5. Blijf dicht bij jezelf

Online dating kan een beetje onwennig zijn en je kunt ook af en toe – zelfs op een christelijke dating app – wat vervelende dingen meemaken. Blijf dus altijd dicht bij jezelf, ook in je communicatie naar anderen. Wees terughoudend zolang andere mensen zichzelf nog niet bewezen hebben en onthoud dat niet iedereen die je op internet ontmoet zuivere intenties heeft. Voel je jezelf onrustig worden van het online daten? Wees dan niet bezwaard om het daten even op pauze te zetten en het weer op te pakken op een later moment. Het heeft allemaal geen haast en vroeg of laat zal ook jij de partner van je leven tegenkomen en vallen alle puzzelstukjes in elkaar.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies