Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

De 11 beste dating apps voor vreemdgaan

De 11 beste dating apps voor vreemdgaan

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Een buitenechtelijke affaire is niet iets om heel licht over te denken. Vooral wanneer je na lang twijfelen toch maar eindelijk de stap zet om je spanning buiten de deur te gaan zoeken ga je waarschijnlijk heel behoedzaam te werk. Niet elke dating app is zomaar geschikt wanneer je wilt vreemdgaan.

Daarom zetten we in dit artikel daar de beste opties voor je op een rijtje. We vertellen je ook hoe een discrete dating app je kan helpen om nooit betrapt te worden, en wat je daar zelf allemaal nog aan kunt doen.


Welke dating apps kun je anoniem & discreet gebruiken?

Er zijn een aantal dating apps die je heel goed anoniem en dus ook heel discreet kunt gebruiken. Enkele daarvan zijn speciaal bedoeld voor mensen die een geheime minnaar of minnares zoeken maar we noemen ook enkele apps die gewoon heel fijn zijn om vrijblijvende contacten mee te zoeken of die simpelweg zijn ontworpen met een grote nadruk op de privacy van de gebruikers. Je kunt elke app hier bekijken en ook meteen downloaden.


1. VictoriaMilan - Discreet vreemdgaan via je telefoon

Screenshots VictoriaMilan appBekijk de VictoriaMilan app

VictoriaMilan

Icon VictoriaMilan app

Victoria Milan is een van de eerste vreemdgaan datingsites en daardoor inmiddels ook een van de grootste en bekendste. Het platform is wereldwijd actief en heeft ook in Nederland veel leden die op zoek zijn naar een verboden flirt of een stiekeme relatie. Handige functies zijn bijvoorbeeld de paniekknop, waarmee je in een enkele beweging alles af kunt sluiten, en de optie om zelf te bepalen welke leden je foto’s mogen zien. Voorheen was de dating app van Victoria Milan alleen beschikbaar voor iphone maar inmiddels ook voor android. Inschrijving is gratis dus deze app is absoluut heb proberen waard.

Pluspunten
 • Veel privacy & gratis inschrijving
 • Ook voor liefdevolle tweede relatie
 • Voor iphone & android beschikbaar
Bezoek VictoriaMilan Download de VictoriaMilan app

2. NovaMora - De discrete mobiele datingsite

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

NovaMora is een Nederlandse datingsite speciaal voor mannen en vrouwen die in een relatie zitten en spannende contacten zoeken naast hun relatie. De website is zo opgezet dat mobiel gebruik heel eenvoudig is. Zo is het inschrijven heel snel te doen met je telefoon omdat dit in korte stappen is opgedeeld. Eenmaal binnen zul je al snel merken dat de meeste leden geen geheim maken van hun intenties. Voor een romantische relatie hoef je hier niet lid te worden, want de verzoeken zijn vaak expliciet en laten weinig tot de verbeelding over. Zoek je dus hele directe en discrete contacten dan kan NovaMora een uitstekende keus zijn.

Pluspunten
 • Speciaal voor plegen van overspel
 • Dagelijks veel leden actief
Minpunten
 • Geen
Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

3. Second Love - Flirten is niet alleen voor singles

Screenshots Second Love appBekijk de Second Love app

Second Love

Icon Second Love app

Bij Secondlove zijn alle gebonden mannen en vrouwen van Nederland welkom om lid te worden wanneer ze naast hun relatie op zoek zijn naar meer spanning. Flirten is volgens Secondlove namelijk zeker niet alleen voor singles, ook mensen die in een relatie zitten kunnen daar nog lekker van genieten. Dat het dan vaak niet alleen bij flirten blijft is iets wat natuurlijk wel voor de hand ligt. Profielen mogen volledig anoniem zijn want een foto is bijvoorbeeld niet verplicht. Daardoor is de privacy van de leden nagenoeg gegarandeerd. Chatten doe je het beste zo lang mogelijk via de beveiligde inbox van SecondLove zodat niemand zomaar achter je geheime escapades zal komen.

Pluspunten
 • Volledig anonieme profielen
 • Secuur beveiligde inbox
Minpunten
 • Geen minpunten
Bezoek Second Love Download de Second Love app

4. Ondeugend-daten - Voor een ondeugende afspraak

Screenshots Ondeugend-daten appBekijk de Ondeugend-daten app

Ondeugend-daten

Icon Ondeugend-daten app

De naam zegt genoeg. Ben je op zoek naar een casual date voor één keer dan is Ondeugend-Daten.nl een prima oplossing. Deze web-app heeft veiligheid en discretie hoog in het vaandel dus anoniem blijven is geen probleem.

Pluspunten
 • Anoniem & discreet
 • Voor casual daten
Minpunten
 • Vooral op erotiek gericht
Bezoek Ondeugend-daten Download de Ondeugend-daten app

5. Relatieplanet - Beste Nederlandse dating app

Screenshots Relatieplanet app

Relatieplanet

Icon Relatieplanet app

Relatieplanet is de dating app van de gelijknamige site die in de eerste plaats is bedoeld voor het vinden van een serieuze relatie. Een van de meest gehoorde klachten daarbij is dat veel leden niet direct op zoek zijn naar een duurzame relatie, maar eerder naar een eenmalig avontuurtje. Daar kun je dus je voordeel mee doen wanneer je zelf juist wel specifiek op zoek bent naar een spannend slippertje. De dating app van Relatieplanet is enorm geliefd bij de gebruikers, want ondanks het zeer overzichtelijke ontwerp kun je wel heel veel met de app. Het is makkelijk om een flirt te versturen naar een veelbelovend profiel en dankzij de uitgebreide instellingen kun je ook heel precies aangeven wat voor discrete ontmoetingen je zoekt.

Pluspunten
 • Eigentijdse en veelzijdige dating app
 • Een heel groot ledenbestand
Minpunten
 • Niet specifiek voor vreemdgaan

6. Lexa - Populairste dating app Nederland

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Na lang twijfelen hebben we toch ook Lexa opgenomen in deze lijst met beste sites voor mobiel vreemdgaan, simpelweg omdat deze dating app annex datingsite zo enorm veel actieve leden heeft en de app zo heerlijk soepel werkt. Ook al komen de meeste leden op Lexa voor het vinden van een serieuze relatie, alleen al vanwege de grote hoeveelheid mensen kun je er ook op rekenen dat een aanzienlijk aantal wel open staat voor een slippertje met een getrouwde man of vrouw. Het is daarom vooral een uitdaging om die personen te vinden. En alhoewel het niet verstandig is direct op je profiel te vermelden dat je discreet vreemd wilt gaan zijn er genoeg manieren om subtiel kenbaar te maken dat je daar wel open voor zou staan.

Pluspunten
 • Enorme hoeveelheid actieve leden
 • Ook vreemdgaan is een optie
Minpunten
 • Discrete mensen vinden kan lastig zijn
Bezoek Lexa Download de Lexa app

7. Be2 - Speciaal voor alle avontuurlijke mensen

Screenshots Be2 appBekijk de Be2 app

Be2

Icon Be2 app

Be2 is de perfecte dating app voor iedereen die leuke vrijblijvende contacten zoekt via internet. Je kunt er makkelijk en snel allerlei profielen in je buurt ontdekken, maar ook chats en flirts opdoen met mensen die wat verder weg wonen. Erg leuk is de Be2 Live optie waarbij je direct aan kunt sluiten bij een live stream die niet zelden een tikkeltje spannend van aard wordt. Maar je kunt zelf ook live video streamen en op die manier leuke nieuwe mensen ontmoeten. Dan is discretie echter al snel een probleem, want je wilt het liefst niet herkend worden natuurlijk. Beter hou je het dan bij alleen maar toekijken en chatten. Helaas is het wel zo dat ook je profielfoto heel streng wordt beoordeeld en dat kan lastig zijn. Het vergt soms wat experimenteren, maar je kunt net zolang doorgaan totdat een foto wordt goedgekeurd waar je niet op herkend kunt worden.

Pluspunten
 • Snel vrijblijvende contacten opdoen
 • Veel leden zijn in voor 'spanning'
Minpunten
 • Strenge controle op profielfoto
Bezoek Be2 Download de Be2 app

8. Pepper - Fotocollage met interesses

Screenshots Pepper appBekijk de Pepper app

Pepper

Icon Pepper app

Pepper is een heel leuke dating app die je volledig los kunt gebruiken naast de gelijknamige datingsite. Er wordt op Pepper gedatet op basis van heel visueel georiënteerde profielen. Je wordt namelijk direct na je inschrijving al uitgenodigd om een leuke fotocollage over jezelf samen te stellen, met daarin je interesses en voorkeuren. Pepper is wel heel duidelijk bedoeld voor het vinden van een serieuze relatie, wat betekent dat je omzichtig te werk moet gaan om er een slippertje te vinden. Je wilt namelijk een leuk en aantrekkelijk profiel neerzetten, zonder echt herkenbaar te zijn. Let op: naaktfoto’s zijn hier echt niet wenselijk! Maar net als op alle dating apps vind je ook op Pepper natuurlijk mensen die niet nee zullen zeggen tot een spannend tussendoortje. Als je die kandidaten weet te vinden, of als ze interesse tonen in jouw profiel, dan kun je elkaar via de app beter leren kennen en wellicht zelfs al snel een echte date afspreken.

Pluspunten
 • Leuke dating app met visuele profielen
 • Discreet daten met wat moeite mogelijk
Minpunten
 • Voornamelijk voor romantiek bedoeld
 • Strenge controle op profielen
Bezoek Pepper Download de Pepper app

9. Happn - Matches op plaatsen waar je geweest bent

Screenshots Happn app

Happn

Icon Happn app

De Happn app koppelt profielen aan elkaar op basis van hun locatie. Daarbij ligt de nadruk met name op profielen die zich herhaaldelijk bij elkaar in de buurt hebben bevonden. En alhoewel de verleiding dan groot is om profielen te checken die dichtbij zitten is het veel discreter om een andere plek te kiezen op de Happn Map, bijvoorbeeld bij je werk. Ook daar kun je dan namelijk profielen bekijken en met ze matchen. Een groot voordeel van Happn is dat het niet verplicht is om een herkenbare profielfoto te gebruiken, want je kunt je profiel ook heel discreet houden. Dan zul je wat minder snel matchen met singles, maar uiteindelijk zoek je geen relatie dus dat vind je waarschijnlijk ook niet zo erg. De mensen die wel op je reageren snappen meestal wel waarom je niet herkenbaar bent en zoeken dan in de regel zelf ook een discreet contact.

Pluspunten
 • Makkelijk matchen op bepaalde locatie
 • Herkenbare foto niet verplicht
Minpunten
 • Veel singles die een relatie zoeken

10. Skout - Wereldwijd vrijblijvende contacten opdoen

Screenshots Skout app

Skout

Icon Skout app

Skout biedt een makkelijke en snelle manier om overal ter wereld nieuwe mensen te leren kennen. Dat kan voor allerlei verschillende doelen zijn, van het vinden van een online vriendschap tot een volwaardige romantische relatie. De dating app is helaas niet heel populair in Nederland en dat komt deels doordat de contacten die je er opdoet zo casual en vrijblijvend zijn. Maar dat biedt juist ook weer kansen wanneer je alleen op zoek bent naar een discreet avontuurtje. Op Skout kun je namelijk redelijk makkelijk tussen de serieuzere profielen door bewegen en mensen leren kennen die ook alleen wat spannende ontmoetingen zoeken zonder gevolgen. De app is gratis te downloaden voor zowel Android telefoons als iPhones. Ook ideaal voor het vinden van een spontaan maar discreet contact als je even naar het buitenland gaat.

Pluspunten
 • Elke soort contact is hier mogelijk
 • App is prettig in het gebruik
Minpunten
 • Privacy lastig te waarborgen

11. Tinder - Ook voor een sporadisch slippertje

Screenshots Tinder app

Tinder

Icon Tinder app

De Tinder dating app behoeft natuurlijk weinig toelichting meer want deze app is echt razend populair en zal dat ook nog wel geruime tijd blijven. En alhoewel de meeste leden er actief op zoek zijn naar een relatie kun je er ook prima terecht voor het vinden van een eenmalig discreet slippertje. Uiteindelijk heeft Tinder enkele jaren geleden het levenslicht gezien als een app die bedoeld was voor spontane casual hook-ups en niet zozeer voor het vinden van je levenspartner. Die functie vervult het nog altijd prima voor veel mensen, waarbij het wel belangrijk is om je profiel daar meteen naar vorm te geven. Je wilt natuurlijk geen herkenbare foto plaatsen, maar er zijn genoeg mogelijkheden om een spannend voorproefje te plaatsen waardoor je intenties direct duidelijk zijn. Zo kun je met Tinder prima en heel discreet een geheime date zoeken.

Pluspunten
 • Heel veel actieve leden
 • Swipe dating is snel en leuk
Minpunten
 • Veel leden die alleen vermaak zoeken

Waarom vreemdgaan met een dating app?

Waarom zou je specifiek voor een mobiele dating app kiezen wanneer je vreemd wilt gaan? Ten eerste is daten via een mobiele telefoon veel flexibeler dan via een datingsite die je alleen via je computer kunt benaderen. Het is met een dating app gewoon veel makkelijker om even ongemerkt met je date te chatten. Bovendien is een telefoon vaak een apparaat waar je in je eentje gebruik van maakt, terwijl de computer – als die tegenwoordig al in huis aanwezig is – vaak door het hele gezin wordt benut.

Een andere reden is dat mobiel daten gewoon heel populair aan het worden is. Niet alleen bij mensen die een serieuze relatie wensen, maar ook bij getrouwde mannen en vrouwen die alleen een spannende flirt of een buitenechtelijke relatie zoeken. Je hoeft maar te kijken naar de populariteit van een app zoal Tinder, waar inmiddels meer dan een derde van alle singles op actief is, om te snappen dat je op mobiele dating apps gewoon veel meer mensen kunt vinden dan op traditionele datingsites.

Tot slot is het daten een mobiele dating app ook gewoon heel makkelijk en leuk. Het zoeken van nieuwe profielen doe je namelijk heel eenvoudig door te swipen. Zo kun je ook als je maar kort de tijd hebt heel snel een aantal leuke profielen liken. Omdat het bij een discrete relatie bovendien voor een groot deel gaat om lichamelijke aantrekkingskracht is het ook helemaal niet erg dat mobiel daten zich vooral op het uiterlijk richt.


Hoe kan ik anoniem blijven met een vreemdgaan app?

Een dating app die speciaal bedoeld is voor vreemdgaan houdt logischerwijs al vanaf het eerste moment rekening met de privacy van zijn gebruikers. Zo kun je er dikwijls profiteren van een aantal handige functies:

 • Je hebt bijvoorbeeld de optie om lid te worden met een schuilnaam zodat je niet je echte naam hoeft te gebruiken.
 • Vaak is er de mogelijkheid om een anoniem e-mailadres te gebruiken om je profiel te activeren of hiervoor bijvoorbeeld je telefoonnummer te gebruiken.
 • Het is toegestaan om een profiel zonder foto’s te aan te maken of om foto’s te gebruiken waarop je onherkenbaar bent.
 • Premium abonnementen kun je vaak betalen met anonieme betaalvormen zoals de PaySafeCard, een anonieme betaalkaart, zodat je niet altijd het (traceerbare) iDeal nodig hebt.
 • De app of mobiele datingsite bevat soms een paniekknop waarmee je direct wordt uitgelogd en naar een neutrale website wordt doorgestuurd.

Hoe word ik niet betrapt bij het vreemdgaan? (15 tips)

Het belangrijkste aspect van vreemdgaan met een dating app is (net zoals bij andere manieren om overspel te plegen) dat je niet betrapt wordt. Want dan is het veel te snel uit met de pret en moet je vaak ook vrezen voor je relatie. Daarom hebben we hier 15 tips voor je verzameld die van essentieel belang zijn wanneer je jouw escapades helemaal geheim wilt houden.

1. Chat nooit als je bij je partner bent

De eerste en belangrijkste tip is om nooit te chatten met je lover als je partner erbij is. Hoe stiekem je ook denkt bezig te zijn, er kan altijd iets onverwachts gebeuren waardoor je in verlegenheid wordt gebracht. Vooral na langere tijd niet gepakt worden kun je er makkelijker over gaan denken. En dan kan het zomaar gebeuren dat je partner ineens achter je blijkt te staan terwijl je even zit weg te dromen.

2. Beveilig je telefoon goed

Natuurlijk zorg je dat je telefoon goed is beveiligd. Dat kan lastig zijn wanneer je er voorheen geen moeite mee had dat je man of vrouw ook jouw telefoon even kon gebruiken. Als je dan ineens een geheime code of een andere beveiliging op je scherm zet is dat verdacht. Je kunt dit dus ook langzaam introduceren nog voordat je aan een vreemdgaan app begint.

3. Vermijd Whatsapp en vergelijkbare apps

Chat apps zoals Whatsapp houden er geen rekening mee dat jij ongemerkt met iemand wilt kunnen chatten. Je krijgt dus om de haverklap meldingen dat je weer een berichtje hebt gehad. Dat kun je ook lastig uitschakelen want je wilt Whatsapp natuurlijk ook voor normale communicatie kunnen gebruiken. Daarom is het vaak beter om het chatten altijd in de dating app zelf te blijven doen. Die kun je dan instellen om geen meldingen te sturen naar je telefoon. Alleen als je zelf actief de app start kun je zien dat je een nieuw berichtje hebt ontvangen.

4. Gebruik je telefoon niet vaker dan nodig

Constant onrustig op je telefoon kijken, in de hoop dat je weer een berichtje van je geheime liefde ontvangen hebt, is een duidelijk signaal dat je iets in je schild voert. Ga dus zo casual mogelijk om met je telefoon en kijk alleen heel sporadisch in de chat of je geheime liefje een berichtje heeft gestuurd. Doe dit alleen op momenten dat je ook direct wat terug kunt sturen, want als je toch nog even snel wilt antwoorden bestaat altijd de kans dat je onverhoopt in de gaten loopt.

5. Verwijder chats en foto’s zo snel mogelijk

De beste manier om te voorkomen dat je partner gesprekken en foto’s van je geheime date onder ogen krijgt is door die zo snel mogelijk weer van je telefoon te verwijderen. Het kan enorm verleidelijk zijn om alles te bewaren zodat je het wanneer je maar wilt weer terug kan kijken, maar dat vormt ook een enorm risico.

6. Verander niet ineens je gedrag

De grootste fout die met name mannen maken is om direct hun gedrag te veranderen, want dat is iets wat bij menig vrouw direct de alarmbellen doet rinkelen. Wanneer je eerst nog gewoon je telefoon in huis rond liet slingeren maar hem ineens overal en altijd bij je hebt lijkt dat al snel verdacht. En ook van het ene op het andere moment elk week drie keer overwerken terwijl je anders altijd stipt om half zes binnenkomt is ook geen slimme actie. Hou dus alles zoveel mogelijk bij het oude (maar blijf je stiekeme acties wel zo goed mogelijk verbergen).

7. Maak duidelijke afspraken

Het is echt enorm belangrijk om heel duidelijk afspraken te maken met je minnaar of minnares. Bijvoorbeeld over de tijdstippen dat jullie wel of juist niet met elkaar zullen chatten. Maar ook wie van de twee dan contact op kan nemen, waar jullie elkaar zullen ontmoeten en vooral ook hoe vaak ongeveer.

8. Heb altijd een goed excuus paraat

De meeste mensen zijn aan het begin van hun stiekeme activiteiten nog heel voorzichtig, maar het is heel menselijk om na verloop van tijd daar lakser mee te worden. Blijf dus altijd bij de les en zorg ervoor dat je op elk moment een kloppend en logisch excuus paraat hebt. Bijvoorbeeld waarom je op een bepaald moment op een bepaalde plek was, wie die en die persoon toch is of waarom je even niet telefonisch bereikbaar was.

9. Zoek iemand die wat verder weg woont

De makkelijkste manier om discreet om te gaan met een affaire is om je minnaar of minnares ver van je eigen adres te zoeken. Het afspreken wordt dan wellicht wat lastiger, maar de kans dat je betrapt wordt is ook direct een stuk kleiner. Blijf natuurlijk ook verder van huis wel even voorzichtig als altijd.

10. Kies niet iemand die ook een relatie heeft

Het liefst kies je iemand uit die zelf geen relatie heeft. Want hoe voorzichtig je zelf ook bent, je weet nooit helemaal zeker dat de andere persoon dat ook is. Wanneer je contact hebt met iemand die zelf ook een relatie heeft is er meteen twee keer zoveel risico dat jullie buitenechtelijke avonturen uit zullen komen. Veel mensen die hun partner hebben betrapt bij overspel worden wraakzuchtig en zullen ook proberen jou mee te nemen in hun val. Iemand die geen partner heeft is daarom vrijwel altijd de beste keuze.

11. Wees duidelijk over je intenties

Het is enorm belangrijk om duidelijk te zijn over je intenties tegenover je nieuwe minnaar of minnares. Wanneer jij gewoon je huidige relatie wilt behouden moet je daar volledig helder over zijn. Zo zal de ander als het goed is niet op meer gaan hopen. Je wilt tenslotte altijd voorkomen dat je secret lover jouw bestaande relatie met opzet opblaast door je partner te confronteren, in de hoop dan een relatie met jou te kunnen krijgen.

12. Flirt liever niet met een kennis

Hoeveel interesse je misschien ook hebt in iemand in je eigen omgeving, het is altijd een slecht idee om inderdaad met die persoon te gaan daten. Er is altijd een kans dat je diens flirterige signalen volledig verkeerd op hebt gevat en dat je avances direct worden doorgebriefd aan je partner. Maar zelfs als je het goed had en je echt wat met elkaar krijgt stijgt de kans dat je stoute activiteiten uit zullen komen explosief. De andere persoon kent vaak jouw partner ook gewoon en als de eerste opwinding is verdwenen kan die zich alsnog schuldig gaan voelen. Date dus gewoon altijd met iemand die je speciaal voor dat doel hebt ontmoet.

13. Betaal altijd contact als je met je date bent

Mocht je in de situatie zijn dat je tijdens een date met je geheime afspraakje wat moet betalen dan is het belangrijk om dat altijd cash te doen. Ook al is het nog zo makkelijk om je pinpas te gebruiken, daarmee blijft de transactie altijd terug te vinden. Pin dus liever regelmatig wat contanten voor heel specifieke doelen, maar hou ook een deel van dat geld in je portemonnee. Als je dat wat vaker hebt gedaan valt het niet meer op dat je inmiddels een mooi bedrag cash hebt verzameld, en kun je ergens heel discreet voor betalen.

14. Word zo min mogelijk samen gezien

Het liefst vertoon je jezelf nooit in het openbaar met je vaste minnaar of minnares. Zelfs als je weet dat je partner ergens in het buitenland zit, dan nog kun je gespot worden door een gemeenschappelijke kennis of bijvoorbeeld een collega van je partner. Wanneer je pontificaal met je date uit eten gaat is er een bijna 100% kans dat jullie gezien worden door iemand die je kent en je partner al heeft opgebeld voordat je het dessert op hebt.

15. Wees bereid kleine misstappen toe te geven

Denk als de beste strategen niet alleen aan de overwinning, maar bedenk ook alvast op welke positie je jezelf terug kunt trekken. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je partner ziet dat je op een flirt app actief bent. Ontken dan niet glashard, maar wees bereid schoorvoetend toe te geven dat je het spannend vindt om stiekem te chatten met andere mensen, maar dat het wel echt alleen om chatten gaat. Maak je excuses en beloof beterschap, maar blijf ontkennen dat je daadwerkelijk vreemdgaat. De meeste mensen willen dat nu eenmaal heel graag geloven, omdat niemand erop zit te wachten om de relatie te beëindigen.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies