Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Boo app review, hoe werkt Boo?

screenshots Boo

Laatst bijgewerkt: 23 januari 2023

Ben je dol op swipe dating via je smartphone maar vind je dat dit bij de populaire apps niet tot de juiste matches leidt? Dan kan dating app Boo een enorme verbetering blijken voor de kwaliteit van je matches. Bij deze app word je namelijk niet alleen gekoppeld op locatie en/of leeftijd, maar ook op je interesses en je persoonlijkheidstype.

Waarom kies je voor Boo?
 • Matching door persoonlijkheidspsychologie
 • Voor diepgaande dates
 • Ontmoeten van vrienden en liefde
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Boo?

Boo is een dating app waar gelijkgestemden aan elkaar worden gekoppeld met behulp van persoonlijkheidspsychologie. Daarmee kun je interessante mensen leren kennen van over de hele wereld. Omdat je als het goed is veel met elkaar gemeen hebt leidt dat volgens Boo vaak snel tot diepzinnige gesprekken en waardevolle connecties. Wanneer je Boo gebruikt om te daten zul je dus vaak ook betekenisvolle matches opdoen. Jouw tijd is namelijk waardevol en moet je volgens Boo niet besteden aan eindeloos swipen.

 


Hoe werkt Boo en hoe gebruik je de app?

Boo is beschikbaar op Android en iOS apparaten. Je vindt de dating app gewoon in de app store van je telefoon en kunt hem dus veilig installeren. Voor je de app kunt gaan gebruiken moet je wel even 10 tot 15 minuten reserveren om je profiel in te vullen en de persoonlijkheidsquiz te doorlopen.

Aan de hand van de quiz wordt er een persoonlijkheidsprofiel van je opgesteld. Daarna werkt het gebruik van de app vrijwel hetzelfde als heel veel bekende dating apps zoals Tinder en Happn. Met het grote verschil dat je matches hopelijk veel beter bij je passen, omdat jullie met elkaar matchen op karaktereigenschappen en interesses.


Account en profiel aanmaken

Voor je met Boo kunt beginnen met swipen moet je een account aanmaken en je profiel opstellen. Ook doorloop je in deze stap de persoonlijkheidsquiz. We leggen hieronder uitgebreid uit hoe dit allemaal werkt en hoe je er het meeste uit haalt.

Aanmelden met Google

Wanneer je jezelf aan wilt melden met een Google-account tik je op het Boo-startscherm op de knop Aanmelden met Google. Je kunt dan het account selecteren waar je op bent ingelogd op je telefoon. Als je nog niet bij Google bent aangemeld kun je dat eerst doen. Je hoeft vervolgens alleen de koppeling tussen Google en Boo te bevestigen om je aanmelding compleet te maken. Je kunt nu verder met het invullen van je gegevens.

Aanmelden met je telefoonnummer

Het is ook mogelijk om jezelf bij Boo aan te melden op basis van je telefoonnummer. Die optie vind je onder de knop om aan te melden via Google. Tik erop om je telefoonnummer in te vullen. Daar ontvang je een activatiecode op die je in moet voeren in de app. Zodra de code is goedgekeurd kun je doorgaan en je persoonlijke informatie in gaan vullen.

Je gegevens invoeren

Voor je kunt beginnen met daten via de Boo app moet je natuurlijk een aantal gegevens over jezelf invullen. Dat begint met je naam en het selecteren van je geslacht. Je kunt daarbij kiezen uit man, vrouw en non-binair. Daarna voer je jouw geboortedatum in, waar je naar school ging en welk beroep je uitoefent.

Vervolgens wordt er geïnformeerd naar welke mensen je wilt ontmoeten, en of dat is om te daten of alleen voor het vinden van nieuwe vriendschappen. Je kunt net zoals bij het selecteren van je eigen geslacht weer kiezen uit mannen, vrouwen en non-binaire personen.

Persoonlijkheidsquiz

Nadat je een korte introductie over de Boo app hebt doorlopen is het tijd om de persoonlijkheidsquiz af te leggen. Daarmee zal de app je persoonlijkheid in kaart brengen, zodat je gekoppeld kunt worden aan jouw beste matches.

Je kunt dit overslaan door op de knop Ik weet al wat mijn type is te tikken, maar dat raden we je af. De quiz is namelijk de ruggengraat van het daten via deze app. Als je niet zoveel tijd hebt kun je er wel voor kiezen om de verkorte variant te doorlopen. Toch raden we je dan aan om te wachten tot je wat meer tijd hebt en dan de uitgebreide quiz te doen.

Quizvragen en je persoonlijkheidstype

Wanneer je de uitgebreide quiz doet krijg je ongeveer 50 vragen. Daarbij moet je telkens aangeven in hoeverre een bepaalde uitspraak op jou van toepassing is. Dit gaat om vragen over hoe vaak jij over je emoties praat en hoe voorzichtig, extravert en methodisch je bent.

Aan het eind van de vragenlijst krijg je een persoonlijkheidstype toebedeeld. Dit kan bijvoorbeeld “de rebel” zijn, omdat uit je antwoorden blijkt dat je van feesten houdt, avontuurlijk bent ingesteld en veel humor hebt. Je kunt hier ook opzij swipen om nog meer informatie te zien, zoals je sterke en zwakke punten en waar jij je toe aangetrokken voelt.

Nadat je jouw persoonlijkheidstype hebt bekeken krijg je ook te zien welke types het beste bij je zouden passen, bij welke het matchen een uitdaging zal zijn en bij welke singles je waarschijnlijk niet zo goed zult passen.

Profiel aanvullen

Om bij meer mensen aan te spreken kun je maximaal drie stellingen aan je profiel toevoegen. Tik op een plusje om een stelling te kiezen en daar je eigen tekst aan toe te voegen. Volgens Boo krijg je tot meer dan 100% meer reacties als je deze stellingen toevoegt.

Na het afronden van de stellingen kun je interesses toevoegen. Dat zijn er minimaal vijf maar het is slim om er nog wat meer te kiezen. De interesses zijn per categorie bij elkaar gezet. Tik op een interesse om die toe te voegen.

Selecteer vervolgens de talen die jij spreekt, zodat andere mensen weten of ze makkelijk met jou kunnen chatten. Upload ook een aantal foto’s naar je profiel, want leden die zes of meer echte foto’s op hun profiel plaatsen krijgen tot wel 2,5 keer vaker een reactie. Schrijf desgewenst ook een profieltekst (bio).


Profielen en matches

Bij Boo like je profielen die je leuk vindt en probeert op die manier matches met gelijkgestemden te verzamelen. Hieronder leggen we uit hoe dit eruit ziet en functioneert.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een profiel is op Boo een stuk uitgebreider dan je waarschijnlijk gewend bent van veel andere dating apps. Het begint met relatief veel voorkomende informatie zoals de profielfoto, gebruikersnaam, geslacht, leeftijd en locatie. Daarnaast staan echter ook zaken vermeld zoals het sterrenbeeld en het persoonlijkheidstype van elke single. Zo kun je meteen zien in hoeverre je met elkaar zou kunnen matchen.

Swipe naar beneden voor nog veel meer informatie, mits de persoon in kwestie die natuurlijk heeft toegevoegd. Denk aan nog meer foto’s, stellingen, interesses en tot slot een uitgebreidere omschrijving van hun persoonlijkheidstype.

Wil je graag nauwkeuriger matchen, bijvoorbeeld alleen met lokale singles? Pas dan je instellingen aan via de knop met de schuifbalkjes rechtsboven in het scherm. daar kun je bijvoorbeeld ook de minimale en maximale leeftijd instellen.

Hoe kun je contact leggen?

De basis van het daten via Boo is het liken van de profielen die je leuk vindt. Dat doe je met de knop met het hartje onderaan het scherm. Als je een profiel niet interessant vindt kun je die ook uit de lijst verwijderen door op de knop met het rode kruisje te tikken. Het is ook mogelijk om meteen een reactie te versturen via de knop met het papieren vliegtuigje. Daar moet je wel een betaald abonnement voor hebben of als gratis lid over voldoende munten beschikken om in te ruilen.


Veiligheid en privacy

Je krijgt binnen de Boo dating app zelf allerlei functies tot je beschikking om je privacy en veiligheid te garanderen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je profiel tijdelijk te verbergen. Ook kun je hier de zogenaamde Spirit Realm betreden, waarmee je de app wel gewoon normaal kunt gebruiken maar niet zichtbaar bent voor leden die jij zelf nog niet hebt geliket.


Service (helpdesk)

Wil je graag meer weten over de app of heb je een vraag voor de helpdesk? Tik dan op de knop Profiel. Er verschijnt dan rechtsboven in het scherm een knop met drie liggende streepjes. Wanneer je daar op tikt verschijnt er een menu. Hier vind je onder meer een pagina met veelgestelde vragen en ook een knop waarmee je jouw vraag of opmerking naar de helpdesk kunt versturen.


Voor wie is Boo een geschikte app?

Boo is een geschikte app voor iedereen die graag diepgaander wil matchen dan alleen op het uiterlijk of een korte profieltekst. Dankzij de persoonlijkheidsquiz en het matchen op karaktertrekken zul je eerder in contact komen met gelijkgestemde singles. Daarnaast kun je deze app ook prima gebruiken wanneer je (ook of uitsluitend) op zoek bent naar nieuwe vriendschappen.


Wat kost Boo?

Je kunt Boo voor een groot deel gratis gebruiken. De app heeft echter ook een aantal verschillende abonnementen genaamd Boo Infinity. Daarmee kun je effectiever daten dankzij de volgende aanvullende mogelijkheden:

 • Lidmaatschap 1 maand: € 16,-
 • Lidmaatschap 3 maanden: € 31,-
 • Lidmaatschap 6 maanden: € 54,-
 • Lidmaatschap 12 maanden: € 93,-
 • Lidmaatschap voor de rest van je leven: € 155,-

De eerste 5 uur nadat je jezelf hebt aangemeld krijg je een persoonlijke aanbieding voor bepaalde abonnementen. De kortingen kunnen verschillen, maar je kunt tot wel 75% korting krijgen op het abonnement voor 6 en 12 maanden.

Wat kun je met een gratis profiel?

Met een gratis profiel kun je swipen, liken en chatten met gelijkgestemden. Dit is vaak wel aan limieten gebonden, zo kun je bijvoorbeeld als gratis lid niet onbeperkt profielen liken. Sommige betaalde functies zijn ook voor je afgesloten, zoals matchen buiten je eigen omgeving of een leesbevestiging ontvangen voor een door jou verstuurd bericht.

Munten verzamelen en uitgeven

Als gratis lid kun je munten verzamelen en die gebruiken om meer likes en berichtjes te versturen. Voor het aanbrengen van een nieuw lid krijg je bijvoorbeeld 1.000 munten. Met die beloning kun je bijvoorbeeld vijf keer de Boost functie van 200 munten gebruiken. Je bent dan een uur lang (oftewel vijf uur in totaal) beter vindbaar voor singles in je regio.

Betaalde opties

Door een abonnement te nemen kun je gebruik maken van enkele prettige extra functies en mogelijkheden:

 • Matchvoorstellen ontvangen in de vorm van een dagelijkse Soulmate.
 • Onbeperkt berichten versturen aan andere leden.
 • Zonder limiet andere profielen liken.
 • Profielen uit andere landen dan je eigen land verbergen.
 • Heel specifiek op een bepaalde locatie op zoek naar matches.
 • Je eigen locatie verbergen en voorkomen dat andere je profiel zien.
 • Een leesbevestiging ontvangen als iemand je berichtje heeft gelezen.
 • Alsnog matchen met iemand die je per ongeluk hebt afgewezen.

Boo opheffen en verwijderen

Wanneer je Boo niet leuk of interessant meer vindt (of er natuurlijk je soulmate hebt gevonden) kun je jouw account verwijderen. Het is niet afdoende om de app te verwijderen. Ga eerst via de knop Profiel en het menu met de drie liggende streepjes naar de optie Account. Daar vind je de knop Account verwijderen. Doorloop de eenvoudige stappen om je account en profiel definitief te verwijderen. Daarna kun je ook de app van je telefoon halen.


Download de Boo app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Boo

 • Matching door persoonlijkheidspsychologie
 • Voor diepgaande dates
 • Ontmoeten van vrienden en liefde
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies