Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

e-Matching app review, hoe werkt e-Matching?

screenshots e-Matching

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Ben je een hoogopgeleide single en op zoek naar een serieuze relatie? Dan zou je wel eens uitstekend op je plek kunnen zijn bij e-Matching. Naast een overzichtelijke datingsite kun je daar namelijk ook gebruikmaken van een zeer complete dating app. Je kunt zo makkelijk in contact komen met andere hoogopgeleide singles, waar en wanneer je maar wilt.

Waarom kies je voor e-Matching?
 • Zeer geschikt voor hoger opgeleiden
 • Gebruiksvriendelijk
 • Hoge succesratio
Gratis aanmelden bij e-Matching Download de e-Matching app

Wat is e-Matching?

e-Matching was een van de eerste datingsites van Nederland en richt zich al vanaf de start in het bijzonder op hoogopgeleide singles, oftewel vrijgezellen van hbo en academisch niveau. En alhoewel de site inmiddels wordt gecomplementeerd door een uitstekende dating app is het principe van het datingplatform nog steeds vrijwel hetzelfde als toen de site net het levenslicht zag. Hoogopgeleide vrijgezellen uit zowel Nederland als België kunnen er op zoek naar een serieuze relatie.

Singles kunnen bij e-Matching een eigen profiel aanmaken en met behulp van een zoekmachine op zoek naar andere gelijkgestemde mannen en vrouwen. Er is een berichtensysteem aanwezig waarmee je persoonlijke reacties kunt sturen naar leden die je wel interessant vindt. Ook zijn er handige overzichten waarmee je onder meer kunt zien welke leden er net nieuw zijn en wie er onlangs allemaal op je profiel zijn geweest. Ook krijg je regelmatig een e-mail met profielen die op basis van je zelf opgestelde zoekprofiel aan je worden gekoppeld. Heel veel meer biedt e-Matching niet, maar meer heb je waarschijnlijk ook niet nodig wanneer je een serieuze single bent op zoek naar een duurzame relatie!


  blank

Account aanmaken

Het daten op e-Matching is alleen mogelijk wanneer je een account hebt aangemaakt. Dat kan zowel op de datingsite als binnen de app.

Online registreren

Je kunt jezelf bij de e-Matching dating app aanmelden met een bestaand account. Wanneer je nog geen lid bent betekent dat dus dat je eerst een account aan moet maken. Dat kan in de eerste plaats via de datingsite van e-Matching. Als je daar een account aanmaakt kun je daar ook direct mee inloggen op de app. Maar aangezien het net zo makkelijk is om jezelf via de app te registreren is dat de methode die we zo meteen wat uitgebreider zullen bespreken.

App downloaden

De e-Matching app downloaden doe je natuurlijk gewoon vanuit de app store op je telefoon. Wanneer je daarin zoekt op “e-Matching” zal de dating app automatisch bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Tik op de downloadknop om hem meteen te installeren. Het gaat om een installatie van slechts enkele Mb’s, dus je kunt de app al vrijwel direct openen en gebruiken.

Registratieproces

Na het openen van de app kom je direct terecht in het aanmeldscherm. Je hebt hier de optie om in te loggen of jezelf te registreren. Swipe naar beneden om te zien dat je hier meteen je gegevens in kunt vullen. Je kiest eerst je eigen geslacht en daarna het geslacht van de hoogopgeleide vrijgezellen die je wilt leren kennen. Daarna typ je een zelfverzonnen gebruikersnaam waarvan meteen wordt gecontroleerd of die nog beschikbaar is. Na het invullen van je e-mailadres en je naam (die beiden niet zichtbaar zullen zijn voor andere leden) en het accepteren van de algemene voorwaarden en het privacybeleid kun je het account aanmaken.

Zoekprofiel

Nu word je doorgestuurd naar je zoekprofiel. Hier kun je enkele wensen en eisen aangeven voor de singles die je graag zou ontmoeten. Dat gaat bijvoorbeeld om de gewenste leeftijd en een of meerdere regio’s. Ook wordt er naar het gewenste opleidingsniveau gevraagd. Daarbij kun je alleen kiezen tussen HBO en/of academisch. Daaruit blijkt wel dat e-Matching zich echt alleen op de hoger opgeleide singles richt. Daarna is het nog nodig om vragen te beantwoorden over een eventuele kinderwens van je matches en of die mogen roken en/of drinken. Door vervolgens op de knop Ga verder te tikken kom je bij de volgende stap, het invullen van je eigen profielgegevens.

Eigen profielgegevens

Bij deze stap worden er allerlei gegevens over jezelf gevraagd, zoals je geboortedatum, de regio waar je woont en of je een kinderwens hebt. Ook wordt er geïnformeerd naar je opleiding of functie, je eventuele geloofsovertuiging en enkele van je belangrijkste fysieke kenmerken. Het invullen gaat eenvoudig dankzij het gebruik van knopjes die je aan kunt vinken en selectievakken waarin je makkelijk een of meerdere opties kunt kiezen. Veel van de velden zijn verplicht om in te vullen maar dat is sowieso verstandig om te doen, want alleen met een goed en volledig ingevuld profiel zul je in een serieuze dating app als e-Matching hoge ogen gooien. Bij de laatste stap kun je een foto van jezelf uploaden, maar dit is niet verplicht. Vervolgens wordt er een wachtwoord verzonden naar het e-mailadres dat je hebt gebruikt voor je aanmelding.


blankblankblank

Profiel aanpassen

Nadat je aanmelding is gelukt en je het nieuwe account ook per e-mail hebt bevestigd kun je beginnen met daten. Open de app weer en log in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat via e-mail naar je is verzonden. In principe kun je nu meteen op zoek gaan naar singles die je wel leuk lijken, maar het is beter om eerst nog even je eigen profiel te checken. Als je bepaalde velden niet hebt ingevuld tijdens je aanmelding is het verstandig om die nu alsnog aan te vullen. Voeg bijvoorbeeld voldoende van je interesses en voorkeuren in zodat gelijkgestemde singles je interessant zullen vinden. Dat doe je door in het menu op Mijn profiel te tikken. Nu heb je meerdere aparte schermen om uit te kiezen waarin je onder meer je interesses kunt invullen, je zoekprofiel aan kunt passen en nieuwe foto’s kunt uploaden.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een profiel in de e-Matching dating app is behoorlijk uitgebreid te noemen, helemaal wanneer je voorheen alleen met apps zoals Tinder hebt gedatet. Wanneer je op een profiel tikt zie je eerst de foto van die (single mits die minimaal 1 foto heeft geüpload en die ook op ‘openbaar zichtbaar’ heeft gezet). Wanneer je het profiel omhoog veegt krijg je eerst de profieltekst voorgeschoteld met direct daarna een lijstje met allerlei eigenschappen en interesses. Het is een heel overzichtelijk geheel waarmee je jezelf in korte tijd een goed beeld van iemand kunt vormen.

Je hebt bij elk profiel drie mogelijkheden voor interactie. Zo kun je een lid blokkeren door op de knop van de opgestoken hand te tikken en dat te bevestigen, maar dat zul je hopelijk weinig nodig hebben. Door op de knop met het duimpje te tikken voeg je het profiel aan je favorieten toe zodat je die persoon makkelijk weer terug kunt vinden. Onderaan het profiel kun je tot slot direct een berichtje versturen.

Foto’s uploaden

Wanneer je bij je profielinstellingen kiest voor de optie Mijn foto’s kun je bestanden kiezen en direct uploaden naar je profiel. Daarbij is het ook mogelijk om voor elke foto aan te geven dat die niet publiek zichtbaar mag zijn. Je kunt dan per single bepalen wie die privéfoto mag bekijken.

Welke mogelijkheden heb je nog meer?

Behalve het invullen van je interesses, het wijzigen van je zoekprofiel en het uploaden van nieuwe foto’s heb je nog een aantal verschillende opties voor je eigen datingprofiel:

 • Maximaal eens per maand kun je je gebruikersnaam wijzigen. Let wel op dat dit verwarrend kan zijn voor mensen waar je al contact mee hebt dus het is het goed je aanstaande naamswijziging van te voren even aan die lopende contacten te melden.
 • Ben je niet tevreden over je succes met de e-Matching dating app? Dan heb je hier ook meteen toegang tot de Second Opinion (daarover later meer).
 • Daarnaast kun je op deze plek je wachtwoord en e-mailadres wijzigen.

blank blankblank

Hoe ontmoet je mensen op e-Matching?

Wanneer je op zoek wilt naar leuke matches ben je bij e-Matching voornamelijk op jezelf aangewezen. Er is weliswaar een matchfunctie die profielen op basis van zoekprofiel naar je toestuurt via e-mail, maar dit werkt dus niet zo direct en snel als bij dating apps zoals Tinder of Happn. Je krijgt echter ook voldoende andere hulpmiddelen in handen, zoals een uitgebreide zoekmachine en diverse handige ledenoverzichten.

Uitgebreid zoeken

Tik op Zoeken in het menu om naar de zoekmachine te gaan waarmee je toegang hebt tot alle e-Matching profielen. Je bepaalt hier zelf welke singles je te zien wilt krijgen. Zo kun je het geslacht invullen, de gewenste minimum en maximum leeftijd, de regio, het opleidingsniveau en nog enkele kenmerken. Dat is een snelle manier om singles die interessant zouden kunnen zijn op je scherm te toveren.

Er er zijn heel veel singles lid van e-Matching en omdat het daardoor lastig kan zijn je ideale match te vinden is er ook een uitgebreide zoekmachine beschikbaar. Tik daarvoor onderaan het zoekformulier op Uitgebreid zoeken. Je kunt dan nog meer eigenschappen selecteren, zoals de favoriete bezigheden en levensbeschouwing tot aan minimale en maximale lengte aan toe.

Overzichten

Een handige extra functie zijn de verschillende overzichten die je binnen de app vindt. Die vind je onder het kopje Lijsten in het menu. Daar heb je de beschikking over actuele overzichten met daarin:

 • Nieuwe profielen, oftewel de leden die zich het meest recent bij e-Matching hebben aangemeld. De kans is groot dat een berichtje naar die leden snel een leuke reactie op zal leveren.
 • Alle leden die jouw profiel onlangs hebben bekeken. Zo kun je zien bij wat voor singles jij in de smaak lijkt te vallen en ook meteen profielen ontdekken die wellicht wel in zijn voor leuk gesprekje.
 • Profielen die je zelf het laatste hebt bekeken. Dat kan handig zijn als je iemand niet met de zoekmachine meer terug kunt vinden.
 • Daarnaast vind je hier ook overzichten met profielen die je zelf geblokkeerd hebt (zodat je ze desgewenst weer kunt deblokkeren) en je favoriete profielen bekijken.

blankblankblank

Extra functies

De e-Matching dating app heeft een groot aantal verschillende functies die je allemaal heel eenvoudig terugvindt in het hoofdmenu van de app. Dat open je door op elk willekeurig scherm op de knop met de drie liggende balkjes te tikken (linksboven in het scherm). Een aantal van die functies hebben we inmiddels al behandeld, maar welke opties krijg je nog meer tot je beschikking?

Mailbox

In de mailbox kun je ontvangen berichtjes bekijken en natuurlijk ook antwoorden op berichten die je zelf hebt ontvangen. Ook is het hier mogelijk om foto’s te versturen. Alleen met een betaald lidmaatschap kun je zelf reacties naar andere leden verzenden. Maar dat betekent niet dat je als gratis lid nooit in je inbox zou moeten kijken. Het is namelijk wel gewoon mogelijk om met een gratis (passief) profiel te reageren op de berichtjes van singles die wel een betaald abonnement hebben.

Speeddaten

Regelmatig worden er door e-Matching speciale avonden georganiseerd waar leden met elkaar kunnen speeddaten. Binnen de app kun je de agenda bekijken van de komende tijd en jezelf ook meteen aanmelden. Het speeddaten vindt door het hele land plaats maar wel vooral in de grotere steden. Let op dat er extra kosten aan zijn verbonden, ook wanneer je betalend lid bent van de e-Matching dating app.

Second Opinion (de datingcoach)

Met een Second Opinion kun je advies vragen aan een datingcoach van e-Matching. Die kijkt naar je eigen profiel, naar je zoekwensen, je foto’s en ook naar de conversaties die je al met andere leden hebt gevoerd. Je krijgt binnen drie dagen een rapport met eventuele verbeterpunten. Zo weet je precies hoe je overkomt op andere singles en wat je eventueel zou kunnen doen om het aantal of de kwaliteit van je matches te verbeteren. Het is goed om te vermelden dat er kosten aan een Second Opinion verbonden zijn, maar dat je afhankelijk van de Second Opinion die je kiest (basis of premium) er ook 1 of 3 maanden lidmaatschap bij krijgt.


blankblank  blank

Veiligheid en betrouwbaarheid

e-Matching besteedt al jaren veel aandacht aan de veiligheid en privacy van zijn datingplatform. Er is onder meer een goede profielcontrole aanwezig en je hebt extra zekerheid doordat bekende Nederlandse keurmerken voor datingplatforms aanwezig zijn. Ook goed om te weten: inactieve leden worden na 16 weken verwijderd zodat je altijd relatief recente profielen in de app vindt.

Wat doet e-Matching nog meer om zijn platform veilig en betrouwbaar te maken?

1. Profielcontrole

Elk nieuwe profiel wordt door de redactie van e-Matching gecontroleerd voordat dit op de site zichtbaar wordt. Zolang je nog niet bent goedgekeurd ben je nog niet zichtbaar op de site en zul je ook nog niet voorgesteld worden aan andere leden. Je kunt echter wel alvast op zoek naar leuke singles om contact mee op te nemen wanneer je eenmaal goed bent gekeurd. Zo probeert e-Matching het eigen platform zo betrouwbaar mogelijk te houden door alleen serieuze singles toe te laten. Het kan gebeuren dat je profiel wordt afgekeurd. Dan moet je meer gegevens invullen op je profiel of een betere foto gebruiken.

2. Privacy

Zowel de datingsite als de dating app van e-Matching besteden veel aandacht aan de privacy van de gebruikers. Zo ben je bijvoorbeeld niet verplicht een foto op je profiel te zetten maar kun je die ook verbergen. Dat kun je zelfs met al je foto’s doen, waarna je zelf bepaalt welke leden die foto’s alsnog mogen bekijken. Er wordt ook heel verantwoordelijk omgegaan met je persoonsgegevens, zoals je ook zelf heel in de makkelijk leesbare privacyverklaring terug kunt vinden. Niet voor niets kwam e-Matching in 2019 nog als beste uit de bus bij een onderzoek van de Consumentenbond over de privacy van allerlei verschillende Nederlandse datingplatformen.

3. Keurmerken

Er zijn slechts enkele dating apps die beschikken over belangrijke Nederlandse keurmerken zoals Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten, maar e-Matching heeft die allebei toegekend gekregen. Daardoor weet je al voordat je lid wordt onder meer dat er vertrouwelijk met je gegevens wordt omgegaan, dat het consumentenrecht van toepassing is op je betalingen en dat er actief wordt opgetreden tegen nepprofielen en datingfraude. Ook is er een klantenservice beschikbaar die makkelijk bereikbaar is en kun je naar een geschillencommissie stappen als je er met e-Matching zelf niet uitkomt.


Kosten

Met een betaald abonnement haal je het meeste uit je lidmaatschap van de e-Matching dating app. En alhoewel dit datingplatform zich uitsluitend richt op de bevolkingsgroep die over het algemeen het best verdient zijn de prijzen toch heel schappelijk te noemen.

Abonnementen

Met een betaald abonnement kun je zelf volop het initiatief nemen wanneer je leuke singles bent tegengekomen. Je kunt met een premium abonnement namelijk berichtjes versturen naar alle leden, dus ook de leden die (nog) geen abonnement hebben afgesloten. Aangezien ook de gratis leden gewoon kunnen antwoorden op ontvangen berichtjes hoef je niet bang te zijn dat de single van je keuze geen reactie kan versturen.

De betaalde abonnementen zijn heel eenvoudig opgezet. Je hoeft namelijk alleen een keuze te maken uit de verschillende looptijden. Hieronder zie je alle abonnementen en hun actuele prijs:

Abonnementsduur
Totaalprijs
1 maand € 19,95
3 maanden € 49,95
6 maanden € 79,95
9 maanden € 99,95

Acties

e-Matching heeft regelmatig interessante acties en aanbiedingen zoals kortingen op betaalde abonnementen tot wel 40% op de totale prijs. Dat is dus heel interessant om in de gaten te houden. Een andere interessante actie is dat momenteel elk nieuwe lid drie gratis contacten cadeau krijgt. Het is wel nodig dat je profiel is goedgekeurd voordat je van die drie contacten gebruik kunt maken. Een andere belangrijke voorwaarde is dat je de laatste drie jaar geen lid bent geweest.

Wat kun je met gratis account?

Een gratis account geeft je volledige toegang tot de app. Je kunt een eigen profiel aanmaken en op zoek naar andere leden via de zoekmachine. Ook krijg je regelmatig een e-mail met een overzicht van recente profielen die op basis van je eigen zoekprofiel interessant voor je kunnen zijn. Het enige verschil is dat je niet zelf als eerste een berichtje naar een andere single kunt sturen. Een gratis lid wordt door e-Matching daarom ook een passief lid genoemd. Maar als een betalend lid je een berichtje stuurt kun je dat wel gewoon beantwoorden (maximaal 5 keer per dag). Zo kun je na je eerste drie gratis contacten weliswaar als gratis lid niet het initiatief nemen, maar alsnog wel gewoon een leuke date overhouden aan de e-Matching dating app.


blankblankblank

Service

Hoe zit het met de service die je bij e-Matching kunt verwachten? Die is zeer goed te noemen want je kunt heel eenvoudig en op verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice. Ook is het makkelijk om jezelf weer uit te schrijven.

Klantenservice

De klantenservice van e-Matching is heel goed bereikbaar. Zo kun je met je vragen niet alleen per e-mail bij ze terecht maar ook gewoon telefonisch. Tik op Klantenservice in het menu om meteen een bericht te versturen. Wanneer je op dat scherm naar beneden swipet kom je ook vanzelf een e-mailadres tegen waar je naartoe kunt mailen, evenals het actuele telefoonnummer dat je kunt bellen bij je dringende vragen. e-Matching is elke dag (dus ook in het weekend) telefonisch bereikbaar van 19.00 tot 21.00 en op werkdagen tussen 10.00 en 16.00.

Opzeggen

Ook al is de klantenservice van e-Matching dus goed bereikbaar, die heb je voor het opzeggen van je account niet nodig omdat je dat gewoon zelf kunt doen. Ga hiervoor in de app naar je eigen profiel door op de menu-optie Mijn profiel te tikken. Kies op deze pagina helemaal onderaan voor Uitschrijven. Nu hoef je alleen nog maar een vinkje te zetten dat je het zeker weet en eventueel een reden voor je uitschrijving te kiezen, waarna je met een tik op de knop jouw profiel direct volledig en definitief verwijdert.


Download de e-Matching app

Gratis aanmelden bij e-Matching Download de e-Matching app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling e-Matching

 • Voor serieuze relaties
 • Gratis 3 contacten
 • Telefonische helpdesk
Gratis aanmelden bij e-Matching
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies