Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Ourtime app review, hoe werkt Ourtime?

screenshots Ourtime

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wil je als 50-plusser graag mobiel daten met andere mannen of vrouwen van boven de vijftig, maar weet je niet waar je moet beginnen of ben je simpelweg uitgekeken op de dating app van 50PlusMatch?

Dan kan het een uitstekend idee zijn om de dating app Ourtime eens uit te proberen. Deze dating app richt zich namelijk volledig op Nederlandse singles van 50 jaar en ouder en biedt een aantal heel handige functies voor het ontmoeten van andere leuke vrijgezellen.

Waarom kies je voor Ourtime?
 • Speciaal gericht op senioren
 • Makkelijk & gratis aanmelden
 • Heel veel leden
Gratis aanmelden bij Ourtime Download de Ourtime app

Ourtime platform

Ourtime is een datingplatform voor Nederlandse singles van 50 jaar en ouder. Het platform bestaat uit een datingsite en een losse dating app. Ourtime is onderdeel van de bekende datingsite Lexa en biedt vijftigplussers binnen Lexa hun eigen plekje om veilig met elkaar te daten. (Je kunt overigens zelf aangeven of je wel of niet ook zichtbaar wilt worden op Lexa.) Net na het inschrijven word je dat gevraagd, we bespreken het uitgebreid bij het gedeelte over het aanmelden op de app.


Hoe werkt Ourtime?

Omdat Ourtime onderdeel is van Lexa doen ook beide dating apps sterk aan elkaar denken. Dat is in dit geval helemaal niet erg, want de Lexa app is zeer uitgebreid en populair bij zijn leden. De app biedt een uitgebreide scala aan mogelijkheden om in contact te komen met andere single vijftigplussers. Je kunt bijvoorbeeld handmatig een zoekopdracht plaatsen, maar ook profielen liken in je dagelijkse selectie.

Dat zijn 100 profielen die op basis van je eisen, wensen en voorkeuren aan je worden gekoppeld. Berichtjes sturen kan uiteraard gewoon via de app en net zoals bij grote broer/zus Lexa worden er regelmatig leuke single activiteiten georganiseerd.


Account en profiel aanmaken

blank

Als eerste stap installeer je natuurlijk de app vanuit de app store op je telefoon. Zoek dus in Google Play of de Apple App Store naar “Ourtime” en download de app die bovenaan verschijnt. Start dan de app en kies voor Aanmelden of Inschrijven. Met de knop Aanmelden kun je inloggen met een bestaand Ourtime account. We gaan er hier echter even vanuit dat je nog geen profiel bij Ourtime hebt en dat dus eerst aan moet maken.

Een Ourtime account aanmaken

Tik op de knop Inschrijven op het startscherm van Ourtime. Je moet nu eerst je eigen geslacht selecteren, net als dat van de vrijgezellen waar je mee in contact wilt komen. Kies voor de optie Volgende en selecteer je locatie. Bijvoorbeeld door je woonplaats te typen, de cijfers van je postcode in te voeren of door een regio te selecteren. Kies nu je geboortedatum en typ je naam en tik weer op Volgende.

Voer nu een e-mailadres en een wachtwoord in. Gebruik hier wel een geldig e-mailadres, want je moet je account zo meteen eerst per e-mail activeren om via de app te kunnen daten. Ga akkoord met de voorwaarden en het privacyreglement en tik op Klaar om je account aan te maken.

Ook zichtbaar op Lexa?

Direct na het aanmelden krijg je de vraag of je ook zichtbaar wilt worden op andere sites van Lexa, waar Ourtime zoals gezegd onderdeel van uit maakt. Als je dat niet wilt tik je op de knop Nee bedankt. Vind je het juist wel prettig om meer kans te maken op dates door ook op Lexa getoond te worden, tik dan op de knop Ja ik ga akkoord.


Je profiel verder aanvullen

blank blank blank

Voor je effectief via de Ourtime app kunt gaan daten is het nodig om je profiel wat verder aan te vullen. Niet alleen word je daardoor interessanter voor andere leden, maar de app is dan ook beter in staat om profielen aan je voor te stellen die goed bij je passen. Beantwoord nu daarom eerst de vragen die je krijgt voorgeschoteld over allerlei verschillende onderwerpen, zoals je intentie bij het daten, je relatiestatus, of je kinderen hebt, je opleidingsniveau en lichamelijke eigenschappen zoals lengte en postuur.

Je kunt op elke vraag antwoorden dat je die informatie liever voor jezelf houdt, maar onthoud wel dat je met een beter gevuld profiel ook meer kans maakt op reacties. Het beantwoorden van de vragen is heel eenvoudig omdat ze volledig op gebruik via de mobiele telefoon zijn aangepast.

Profielfoto toevoegen

Een van de laatste stappen voor je kunt beginnen met daten is het toevoegen van een profielfoto. Dat kun je doen door een foto op je telefoon te kiezen, maar uiteraard kun je er ook eentje ter plekke maken met de camera op je smartphone. Wanneer je foto is toegevoegd kun je de app echt gaan gebruiken.


Profielen op Ourtime

Ieder lid op Ourtime heeft een eigen datingprofiel, kan op diverse manieren andere leden leren kennen en krijgt de beschikking over een berichtenbox om contact te leggen. Hier lees je welke mogelijkheden er zijn en hoe die werken.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een Ourtime profiel is heel uitgebreid, wat heel prettig is wanneer je als 50-plusser serieus wilt matchen omdat je op zoek bent naar een duurzame relatie. Een profiel bevat een of meerdere foto’s, een groot aantal voorkeuren, eigenschappen en interesses, een profieltekst en een zoekprofiel. Niet al die gegevens zijn verplicht om in te vullen, maar in onze ervaring doen de meeste leden dat wel gewoon omdat ze terecht begrijpen dat ze hun kansen daarmee vergroten.


Hoe kun je contact leggen & matchen?

blank blank blank

Er zijn diverse manieren om contact te leggen. Zo kun je bijvoorbeeld handmatig op zoek aan de hand van je eigen eisen en wensen, maar kun je ook gewoon door alle nieuwe leden bladeren of kiezen uit de 100 profielen die elke dag voor je worden geselecteerd. Alle verschillende opties worden hieronder uitgebreid besproken.

Je dagelijkse selectie van 100 profielen

In het scherm Ontdek krijg je toegang tot alle profielen die speciaal voor jou zijn geselecteerd op basis van zaken zoals je locatie, je voorkeuren en je persoonlijke eigenschappen zoals je die op je eigen profiel hebt ingevuld.

Tik op Ontdek de profielen om je dagelijkse selectie van 100 profielen te bekijken. Ze zijn voor je klaargezet in een wachtrij waarin je de profielen stuk voor stuk kunt beoordelen. Dat doe je op basis van de foto, leeftijd, locatie, naam en profieltekst. Je kunt ook doortikken op het profiel in kwestie om nog meer informatie te zien.

Liken doe je door op de knop met het hartje erop te tikken en je kunt een profiel afwijzen door op de knop met het kruisje te tikken. Zo kun je de hele wachtrij doorlopen. Mocht een profiel dat jij hebt geliket jou ook leuk vinden, dan heb je een match en ligt het voor de hand om contact met elkaar te zoeken.

Het overzicht van de nieuwe leden

Een andere handige optie in het Ontdek scherm is de mogelijkheid om nieuwe profielen te bekijken. Tik daarvoor op Onlangs aangemeld om wederom een wachtrij met profielen te zien te krijgen. Ook deze profielen kun je beoordelen zoals we dat hierboven al hebben uitgelegd voor de dagelijkse profielselectie.

Zelf zoeken in profielen

Een heel directe en dus handige manier om in profielen te zoeken is door zelf een zoekopdracht te plaatsen. Dat doe je met de menu-optie Zoekopdracht. Daar kun je een woonplaats selecteren, de minimale en maximale leeftijdsgrens instellen en (naar wens) ook nog allerlei voorkeuren invoeren met betrekking tot opleidingsniveau, hobby’s en nog veel meer.

Ook handig: je kunt een zoekopdracht  bewaren voor later. Zo kun je die eenvoudig een andere keer opnieuw uitvoeren om nieuwe leden te vinden die aan je wensen voldoen.

Meedoen aan activiteiten

Lexa staat bij veel singles bekend om de zogenaamde Lexa Events en ook door Ourtime wordt deze succesvolle combinatie van virtueel en ‘echt’ daten ingezet. Bij Ourtime worden de evenementen Activiteiten genoemd en ze nemen een voorname plaats in de app in. Tik op de menu-optie Activiteiten om te zien welke evenementen er binnenkort in je eigen regio worden georganiseerd. (Let wel op dat er vaak extra kosten zijn verbonden aan het meedoen.)

Inbox

Wanneer je eenmaal een leuk profiel hebt gevonden is de kans groot dat je wel met die persoon in contact wilt komen. Dat doe je in de regel door meteen een berichtje te sturen. Dat is heel eenvoudig want je hoeft alleen maar op het profiel van de ander op de knop met de spraakballon te tikken. Je kunt dan een berichtje typen en meteen versturen. Je reactie komt dan in de inbox van die persoon terecht.

Je eigen inbox is dan ook de plek waar je een eventuele reactie op je berichtje terug kunt vinden. Je komt bij je Inbox met de middelste knop in de menubalk onderaan het scherm, dat is dus snel gevonden. Je ziet het daar ook meteen wanneer je zelf een berichtje hebt ontvangen, want dan staat er een melding bij het icoontje. Open dan de Inbox om het berichtje te lezen en er eventueel meteen op te antwoorden.


Veiligheid en privacy

Veiligheid en privacy zijn voor jou als vijftigplusser waarschijnlijk belangrijke aspecten wanneer je  online aan het daten bent, want je wilt niet dat je gegevens zomaar in handen vallen van mensen die je daarmee niet vertrouwt.

Ourtime is heel transparant over de maatregelen die zijn genomen om je privacy te waarborgen. Dat kun je bijvoorbeeld heel uitgebreid op de website of binnen de app teruglezen. Je weet dus zeker dat zaken zoals beveiliging en het versleuteld opslaan en versturen van je gegevens goed zijn geregeld.

Daarnaast kun je zelf makkelijk profielen rapporteren en blokkeren en is het ook eenvoudig om je eigen profiel met alle bijbehorende gegevens te verwijderen, wanneer je maar wilt.


Service (helpdesk)

Heb je hulp nodig bij het gebruik van de app, heb je iemand leren kennen die volgens jou geen goede intenties heeft of treedt er simpelweg een probleem op bij het gebruiken van de Ourtime app? Dan kun je gelukkig terecht bij een goed bereikbare klantenservice en helpdesk. Ga daarvoor binnen de app naar de menu-optie Ik en veeg omlaag tot je de optie Online hulp ziet staan. Tik erop, ga akkoord met de melding over cookies en kies nu het onderwerp waar je een vraag over hebt. Mocht je eigen vraag er hier niet tussen staan, tik dan op de optie Contact om een bericht te sturen of telefonisch contact op te nemen.


Voor wie is Ourtime een geschikte app?

Ourtime is een uitermate geschikte app voor alle single vijftigplussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Ourtime is daarbij met name aantrekkelijk voor de singles die verschillende manieren om te daten met elkaar willen combineren.

Je kunt binnen de app namelijk zowel handmatig op zoek naar profielen als kiezen uit profielen die specifiek aan jou zijn gekoppeld. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan leuke activiteiten zoals een speeddate in je eigen regio. Dat biedt dus veel verschillende opties om leuke singles te leren kennen.


Wat kost Ourtime?

blank blank blank

Hier lees je wat je mogelijkheden zijn met een gratis Ourtime profiel, waar je een betaald abonnement voor nodig hebt en wat de kosten van die premium functies zijn.

Mogelijkheden met een gratis profiel

Met een gratis profiel kun je de app goed uitproberen. Je kunt je eigen profiel aanmaken en andere profielen zoeken en uitgebreid bekijken. Wil je echter echt contact met iemand zoeken door een berichtje te versturen, dan kan dat niet met een gratis profiel maar moet je premium member worden.

Dit kun je als premium member

Wanneer je besluit een betaald lidmaatschap op Ourtime te nemen kun je meteen nog een stuk meer via de app, zoals:

 • Onbeperkt berichten versturen naar andere leden
 • Extra voordelig meedoen met activiteiten
 • Deelnemen aan een of meer community’s
 • Zien wie jouw profiel leuk vindt
 • Daten in de app zonder reclames

De incognito modus

Met de incognito modus kun je online daten met Ourtime terwijl je zelf verborgen blijft. Je kunt dan zelf zoeken en matchen maar andere singles krijgen jouw profiel nergens te zien. Je kunt deze extra functie voor slechts 1 dag nemen of voor een hele maand. Een enkele dag incognito kost € 1,99 en voor een hele maand betaald je € 9,99.

De kosten van een betaald lidmaatschap

Een betaald lidmaatschap wordt bij Ourtime een Pass genoemd. De Pass kun je afsluiten voor periodes die variëren van 1 tot 6 maanden. De kosten zijn daarvan als volgt:

Looptijd Prijs per maand Totaalprijs
1 Maand € 29,99 € 29,99
3 Maanden € 21,99 € 65,97
6 Maanden € 14,99 € 89,94

Ourtime opheffen en verwijderen

Je kunt zelf je account bij Ourtime verwijderen, maar dat kan helaas niet meteen via de app. Log in plaats daarvan in op de website van Ourtime met je bestaande accountgegevens (e-mailadres en wachtwoord). Ga naar je eigen profiel en vervolgens naar de instellingen. Daar heb je nu de mogelijkheid je account op te schorten (tijdelijk te pauzeren) of definitief te verwijderen.


Download de Ourtime app

Gratis aanmelden bij Ourtime Download de Ourtime app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Ourtime

 • Speciaal gericht op senioren
 • Makkelijk & gratis aanmelden
 • Heel veel leden
Gratis aanmelden bij Ourtime
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies