Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Badoo app review, hoe werkt Badoo?

screenshots Badoo

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Ben je even uitgekeken op Tinder of zoek je gewoon naar een leuke dating app die je naast het nodige vertier ook een serieuze relatie op zou kunnen leveren? Dan kan de Badoo app een hele goede keus zijn. Badoo heeft over de hele wereld verspreid namelijk vele miljoenen leden en ook in je eigen regio kun je er heel laagdrempelig nieuwe mensen mee leren kennen.

De Badoo app werkt heel eenvoudig maar beschikt toch over heel uitgebreide profielen en enkele leuke en unieke aanvullende functies vergeleken met andere dating apps zoals Tinder. Zo kun je bijvoorbeeld niet alleen langs profielen swipen maar ook zelf uitgebreid zoeken, of gewoon aanschuiven bij een leuke chat of live video stream.

Waarom kies je voor Badoo?
 • Online dating voor een jongere doelgroep
 • Gemakkelijk contact met internationale singles
 • Veel unieke functies die het online daten interactiever maken
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Badoo?

Badoo is een dating app waarmee je net zoals bij de populaire app Tinder kunt daten door profielen heen en weer te swipen in het zogenaamde Kennismakingsspel. Dat is echter niet de enige manier om leuke matches op te doen, want je kunt ook heel handig zelf zoeken naar leuke profielen zonder altijd op je swipelijst te hoeven vertrouwen.

Een unieke functie van de dating app is Badoo Live. Dit zijn video streams van gebruikers van de app waar andere leden naar kunnen kijken en ondertussen met elkaar (en de streamer) kunnen chatten. Ook zelf kun je uiteraard zo’n video stream starten en dat is vooral voor vrouwen een snelle manier om veel nieuwe mensen te leren kennen.

Bij Badoo kun je helemaal zelf kiezen wat voor contacten je er op wilt doen. Van een vrijblijvende chat of flirt tot een serieuze relatie en alles wat daar tussenin zit: alles kan! Het enige wat er van je wordt gevraagd is dat je altijd respectvol met andere leden omgaat. Daar wordt ook streng op toegezien, want profielen worden goed gecontroleerd en leden hebben de mogelijkheid om opdringerige profielen te rapporteren.


Hoe werkt Badoo? Hoe gebruik je het?

Badoo is niet alleen een dating app want je kunt ook gewoon in je browser inloggen. Daar werkt het platform vrijwel identiek aan de app, maar dan op een groter scherm wat gewoon heel fijn kan zijn. Toch is de dating app het populairst want wereldwijd zijn er miljoenen gebruikers.

Voordat je met Badoo aan de slag kunt is het natuurlijk nodig de app eerst op je mobiele telefoon te installeren. Ga dus naar de Google Play Store of de Apple Store op je telefoon, zoek naar “Badoo” en installeer de app die als eerste getoond wordt. Na enkele ogenblikken kun je de app openen.


blankblankblank

Account en profiel aanmaken

Zodra je de app voor het eerst opstart word je gevraag in te loggen met Facebook of een nieuw account aan te maken.

Aanmelden met Facebook

Tik op de knop Verder met Facebook om je Badoo account te koppelen aan een bestaand Facebook-profiel. Als je al ingelogd bent op de Facebook app op je telefoon kun je meteen toestemming geven om de app aan dat Facebook-profiel te koppelen. Het kan echter ook zijn dat je eerst even bij Facebook in moet loggen. Zodra je deze stappen hebt doorlopen word je weer teruggestuurd naar de Badoo app en kun je meteen aan de slag.

Een Badoo account aanmaken

Wanneer je liever niet een dating app wilt koppelen aan je normale Facebook dan kun je ook gewoon een apart account aanmaken. Negeer dan de knop met Facebook en beantwoord simpelweg de vragen die op het scherm staan. Dat betekent dat je achtereenvolgens de volgende informatie invult:

 1. Je eigen geslacht en dat van de singles waar je interesse in hebt.
 2. Je naam zoals je die wilt tonen op Badoo.
 3. Je geboortedatum.
 4. Een geldig e-mailadres (hier geef je ook meteen aan of je promotionele e-mails wilt ontvangen).
 5. Een foto van jezelf om alvast op je openbare profiel te plaatsen. Je kunt een foto kiezen of er eerst eentje maken met de camera op je smartphone.
 6. Een wachtwoord waarmee je in kunt loggen.
 7. Je locatie (plaatsnaam en provincie).

Badoo zal je op een bepaald moment toestemming vragen of de app je GPS-signaal mag gebruiken om je locatie ten opzichte van andere leden te bepalen. Als je makkelijker wilt matchen met singles uit je regio is het slim om die toestemming inderdaad te verlenen.

Voor je kunt gaan daten

Voor je nu kunt beginnen met bladeren door profielen moet je nog akkoord gaan met de huisregels, namelijk dat je je altijd netjes zult gedragen naar andere leden en eerlijk bent over wat je zoekt.

Ook worden nu je eerste zoekvoorkeuren gevraagd. Bijvoorbeeld naar wat voor contacten je op zoek bent: alleen casual fun, een serieuze relatie, vrijblijvend flirten of gewoon zien hoe het gaat lopen met iemand die je op de app ontmoet.


blankblankblank

Profiel aanpassen en optimaliseren

Ook al heb je met je inschrijving al een eenvoudig Badoo profiel gekregen, als je jouw populariteit meteen wilt gaan vergroten is het slim om dat profiel direct uit te gaan breiden. Dat doe je bij de instellingen van je profiel, de meest rechter knop op de menubalk die onderin de app staat. Als je daarop tikt en vervolgens kiest voor de knop rechtsboven in beeld (die van een persoon en een potlood) dan kun je het profiel aan gaan passen.

Wat kun je allemaal toevoegen aan en wijzigen aan je profiel? Ten eerste kun je bovenaan dit scherm nieuwe foto’s uploaden en bestaande foto’s verwijderen. Daaronder zijn verder een aantal invoervelden beschikbaar waarin je informatie kunt invullen zoals beroep, opleiding, geaardheid, lichamelijke eigenschappen en allerlei voorkeuren en interesses.

Instagram koppelen

Een eenvoudige manier om veel van je interesses te showen is door Instagram aan je Badoo profiel te koppelen. Dat kan ook in het hierboven beschreven instellingenscherm. Veeg onder de invoervelden voor je persoonlijke eigenschappen verder naar beneden en je ziet vanzelf de Instagram  optie staan. Nadat je hebt gekoppeld worden automatisch de laatste 24 foto’s op je Badoo profiel getoond die je op je Instagram hebt gezet. Dat is een heel eenvoudige manier om je profiel fris en interessant te houden.


blankblankblank

Bladeren door profielen

Nu je profiel helemaal naar wens is (en Badoo ook tevreden is over de profielfoto die je hebt gebruikt) kun je beginnen met bladeren door de andere profielen.

Swipen langs leuke singles (het Badoo Kennismakingsspel)

blankWanneer je al eens hebt gedatet via een dating app zoals Tinder ben je reeds bekend met de manier waarop dit hier gaat. Ook bij de Badoo dating app wordt namelijk gebruik gemaakt van het populaire fenomeen swipe dating. Dat betekent dat je nieuwe profielen stuk voor stuk gepresenteerd krijgt, waarbij veel nadruk ligt op de profielfoto. In Badoo heet deze functie het Kennismakingsspel. Wanneer je over de profielfoto omlaag veegt krijg je wat meer informatie te zien, zoals aanvullende foto’s en de locatie van de single, maar ook diens interesses en doel van het daten.

Vind je het profiel er wel interessant uit zien? Dan kun je dat laten merken door het naar rechts te vegen of op de knop met het hartje te tikken. Heb je juist totaal geen interesse, kies dan voor een swipe naar links of tik op de knop met het kruisje. Los van welke optie je kiest word je nu meteen doorgestuurd naar het volgende profiel dat je mag beoordelen. Zo kun je in korte tijd meerdere profielen liken of afwijzen.

Leden in de buurt

blankBadoo heeft er helaas een handje van om je tijdens het swipen vaak profielen te tonen die behoorlijk ver weg zitten, soms wel 100 kilometer of meer. Als je alleen maar wilt chatten en flirten is dat natuurlijk niet erg, maar wanneer je een echte date of relatie zoekt kan het lastig zijn. Dan kun je het beste de swipelijst even laten voor wat hij is en een andere manier proberen om profielen te vinden: Leden in de buurt. Die optie vind je door te tikken op de meest linker knop onderaan het scherm. Nu krijg je alleen profielen te zien van singles die zich in je nabije omgeving bevinden.

Vind je de keuze wat te overweldigend? Dan kun je de getoonde profielen verfijnen door op de filterknop rechtsboven te tikken. In het filtermenu kun je onder andere aanvinken dat je alleen leden wilt zien die nu online zijn, of een andere leeftijdscategorie instellen.


Matches en berichten

blankNet zoals bij Tinder heb je op Badoo met iemand een match als je elkaar allebei naar rechts hebt geswipet. Je kunt dan met elkaar chatten via het berichtensysteem binnen de app dat heel soepel werkt en waar je niet allen tekst mee kunt versturen maar ook emoji’s en foto’s. Deze functie werkt gewoon precies zoals je zou verwachten en als je al eens hebt gechat via een app zoals Whatsapp zul je geen verrassingen tegenkomen.


Veiligheid

Badoo besteedt veel aandacht aan de veiligheid van zijn platform. Omdat je de app ook gewoon kunt gebruiken als vrijblijvende chat of flirt app is dat extra fijn, want mocht je zelf wel een serieuze date zoeken dan wil je natuurlijk niet eindeloos aan het lijntje gehouden worden. Je profiteert onder meer van een strenge profielcontrole en herkent makkelijk geverifieerde accounts:

Goede profielcontrole

Dat Badoo er een strenge profielcontrole op na houdt kun je zelf al ondervinden wanneer je een profielfoto plaatst die niet aan de maatstaven van de controle voldoet. Zo’n foto wordt namelijk vaak al binnen een paar minuten afgekeurd waarna je een nieuwe moet kiezen. Elk lid krijgt daarmee te maken en dus mag je ervan uitgaan dat profielen op Badoo behoorlijk betrouwbaar zijn.

Geverifieerde accounts

Wanneer je aan het swipen bent zul je af en toe geverifieerde accounts tegenkomen. Dat zijn profielen die op een of meerdere manieren door Badoo zijn gecontroleerd en oké zijn bevonden. Deze verificatie kun je ook zelf laten uitvoeren zodat je meteen nog betrouwbaarder overkomt op andere leden en dus ook meer kans maakt op leuke matches.

Je kunt jezelf met een foto verifiëren, waarbij je een foto te zien krijgt met een pose die je zelf zo goed mogelijk na moet doen. Maar het is ook mogelijk om jezelf te laten verifiëren door middel van je telefoonnummer of door de app aan Facebook, Google, Instagram en/of Twitter te koppelen. Al deze opties vind je in de instellingen van je profiel.


Badoo Live

blankDat Badoo ook gewoon bedoeld is om plezier te hebben met andere mensen (waar ook ter wereld) blijkt wel wanneer je de Badoo Live functie opent. Dat doe je door op de middelste knop te tikken in de menubalk onderaan de app. Nu zie je allemaal profielen van leden die op dit moment video aan het streamen zijn. Om mensen te tonen die in je buurt wonen tik je eerst verder naar het tabblad In de buurt.

Tik nu maar gewoon eens een profiel aan dat je wel interessant lijkt, want dan kun je meteen meekijken met de stream. Je kunt nu chatberichtjes sturen, maar let wel op dat je het altijd beschaafd houdt omdat je anders al snel gerapporteerd wordt, met een eventuele verwijdering tot gevolg.

Natuurlijk kun je ook zelf video streamen, dat doe je met de optie Go live die je in hetzelfde scherm vindt. Je kunt jezelf dan filmen met de camera van je telefoon en die beelden live delen met andere leden die bij jouw stream komen kijken. Dat kan een leuke manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen, maar het is in elk geval een heel leuk tijdverdrijf.

blankblank


Badoo Premium

Heb je het idee dat je telkens achter het net vist bij leuke profielen? Dan kun je met Badoo Premium enkele handige functies ontsluiten om jezelf beter in de kijker te spelen. Zo kun je:

 • Zien wie jouw profiel als favoriet heeft toegevoegd.
 • Ontdekken wie je profiel heeft geliket.
 • Zorgen dat je berichten bovenaan komen te staan in de inbox van je match.
 • Direct chatten met nieuwe leden en de populairste profielen.
 • Terug in de tijd gaan en een verkeerde swipe naar links ongedaan maken.
 • Je profiel verbergen voor andere leden met behulp van de incognito modus.

Je populariteit vergroten

Naarmate meer leden je profiel bekijken en liken word je populairder. Dat heeft allerlei voordelen, want je wordt bijvoorbeeld sneller voorgesteld aan nieuwe leden. Er is ook een snellere manier om meer succes te hebben en je profiel in populariteit laten toenemen. Dat doe je door een aantal verschillende extra functies te kopen met credits. Met twee handige aanvullende opties kun je jouw populariteit op Badoo vergroten:

1. Stijg naar de top

Door Stijg naar de top te activeren wordt je profiel tijdelijk bovenaan geplaatst in de zoekresultaten van leden in je eigen regio, zodat die je eerder uitkiezen om te bekijken en hopelijk ook te liken.

2. Getoond worden

Met Getoond worden verschijn je vaker in het Kennismakingsspel, oftewel de swipelijst van andere singles. Meer mensen die je profiel te zien krijgen betekent als het goed is ook meer likes en matches.

blankblank


Voor wie is Badoo een geschikte app?

Alhoewel je de Badoo app ook gewon kunt gebruiken voor het zoeken van een serieuze relatie zijn de meeste leden voornamelijk op zoek naar een vrijblijvend contact of hebben de optie aangevinkt dat ze rustig willen zien waar iets op uitloopt. Aangezien de rest van de leden voornamelijk heeft aangevinkt op zoek te zijn naar een flirt of een chat begrijp je wel dat je dit platform niet direct moet zien als de perfecte plek voor het opdoen van een duurzame relatie.

Wat ons betreft heb je voor deze dating app de juiste insteek te pakken wanneer je:

 • Badoo beschouwt als een aangename manier voor het vinden van leuke nieuwe contacten.
 • Het leuk vindt om ontspannen en zonder al teveel verwachtingen met je matches te chatten.
 • Alle opties openhoudt voor wat betreft het vinden van een eventuele date of relatie.

Kortom, wanneer je actief wordt op de Badoo dating app met het expliciete doel om zo snel mogelijk de partner van je dromen te vinden, dan kun je naar ons idee wel eens heel snel gefrustreerd raken. Die singles vind je waarschijnlijk sneller op andere dating apps. Met de juiste (ontspannen) instelling kun je echter wel heel veel plezier hebben op Badoo, want er zijn ook in Nederland gewoon heel veel leuke en interessante mensen op actief.


Wat kost Badoo?

De kosten van Badoo kunnen enigszins verwarrend zijn. Dat komt doordat er niet alleen een betaald premium abonnement is dat je maandelijks afrekent, maar er ook meerdere extra functies met behulp van credits kunnen worden ontsloten. Hieronder laten we je de exacte kosten van de app zien.

Is Badoo gratis?

Het is belangrijk om op te merken dat je ook helemaal gratis van Badoo gebruik kunt maken. Dan haal je weliswaar niet het meeste uit deze dating app, maar als je enigszins vrijblijvend wilt swipen, zoeken, matchen en chatten hoeft dat helemaal niet erg te zijn. Je kunt gratis een profiel aanmaken en aanpassen, het Kennismakingsspel spelen, profielen in je buurt zoeken en een live video stream starten of bekijken. Ook chatten met je matches kan helemaal gratis.

Premium abonnement

Alhoewel je dus veel gratis functies hebt kan ook het Premium abonnement wel heel handig zijn als je meer wilt, zoals meer likes en meer matches. Eerder in dit artikel hebben we alle voordelen van Premium al besproken, hier geven we dus alleen nog even de huidige prijzen:

Abonnementsduur
Totaalprijs
1 dag € 1,99
1 week € 5,99
1 maand € 17,99
3 maanden € 43,99
6 maanden € 65,99
Voor altijd € 129,99

Badoo credits voor extra functies

De aanvullende functies zoals Stijg naar de top moeten worden afgerekend met credits. Dit zijn de huidige prijzen van deze credits, die in verschillende pakketten worden aangeboden:

Creditpakket Prijs totaal
Prijs per 100 credits
100 credits € 2,00 € 2,00
550 credits € 9,99 € 1,82
1250 credits € 19,99 € 1,60
2750 credits € 39,99 € 1,45

blankblank


Je Badoo account opheffen

Let op: als je Badoo stop wilt zetten en een actief premium abonnement hebt is het belangrijk dat eerst stop te zetten, anders kan het gebeuren dat afschrijvingen gewoon plaats blijven vinden. Het is dus zeer zeker niet afdoende om alleen de app te verwijderen want daarmee blijft een abonnement gewoon doorlopen en je profiel blijft ook bestaan.

Hoe je de betalingen stopzet voor je account is afhankelijk van hoe je het hebt afgesloten. Wanneer je dit hebt gedaan via Google Play of de App Store, dan moet je ook daar even inloggen en Badoo verwijderen bij je lopende abonnementen.

Heb je de betaling stopgezet? Dan kun je jouw profiel verwijderen. Ga naar je profiel en tik dan linksboven op de knop met het tandwiel. Daarmee kom je terecht bij de instellingen voor je account. Tik hier op Account en dan op Account verwijderen onderaan het scherm. Doorloop de stappen om je account definitief te verwijderen.

Wanneer je uitgelogd wordt uit de Badoo app is het profiel verwijderen gelukt en kun je de app veilig verwijderen van je telefoon.


Download de Badoo app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Badoo

 • Internationaal populair
 • Altijd gratis gebruiken
 • Vriendschap & liefde
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies