Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

MetJou app review, hoe werkt MetJou?

screenshots MetJou

Laatst bijgewerkt: 16 november 2022

Wil je graag op een laagdrempelige manier nieuwe contacten leggen? Dan is MetJou ideaal voor je. MetJou is een algemene datingapp voor vlotte mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een nieuwe vriendschap, een leuke date of een romantische relatie.

Het aanmaken van een profiel op MetJou is volledig gratis. Met zo’n gratis account kun je alvast eens rondkijken op de app en enkele functionaliteiten uitproberen. Wil je graag gebruik maken van alle mogelijkheden die MetJou te bieden heeft, dan kun je een lidmaatschap met VIP-toegang nemen.

Waarom kies je voor MetJou?
  • Hoog slagingspercentage
  • Hoog ledenaantal in NL/BE
  • Gratis inschrijven
Gratis aanmelden bij MetJou Download de MetJou app

Wat is MetJou?

MetJou is een algemene datingapp die zich richt op een brede doelgroep. Ieddereen die op zoek is naar een leuke date en misschien zelfs wel een romantische relatie kan een profiel aanmaken op de app.

Volgens de app zelf zijn de leden vooral twintigers, dertigers en prille veertigers. Er zijn echter ook gebruikers uit andere leeftijdscategorieën aanwezig, dus de kans dat je gelijkgezinde singles van je eigen leeftijd tegenkomt, is erg groot.


Hoe werkt MetJou?

Wil je zelf ook graag op een laagdrempelige en makkelijke manier nieuwe contacten leggen? Dan ben je bij MetJou aan het juiste adres. Nadat je een profiel op MetJou aangemaakt hebt, kun je immers op verschillende manieren andere gebruikers leren kennen. Zo kun je niet enkel zelf handmatig zoeken naar je perfecte match met behulp van de zoekmachine, maar kun je ook gebruik maken van de FotoZapper. Deze functie laat je toe om al swipend nieuwe profielen te ontdekken.


Account en profiel aanmaken op MetJou

Mobiele website

De eerste stap om met een datingapp aan de slag te gaan is uiteraard de app downloaden op je mobiele apparaat. Bij MetJou ligt dat even anders. MetJou heeft momenteel immers nog geen aparte app beschikbaar. Gelukkig heeft de site wel een responsive design, waardoor je MetJou ook kunt gebruiken op je mobieltje via een browser naar keuze.

Inschrijfproces

Nu je weet dat MetJou beschikt over een responsive design kun je meteen surfen naar de website op je mobiele apparaat. Op de startpagina van de app zie je vervolgens meteen twee opties. Als je je al eerder ingeschreven hebt op MetJou kun je via de button Inloggen meteen rechtstreeks naar je profiel gaan.

We gaan er echter van uit dat je nieuw bent op de app en dus eerst nog een account moet aanmaken. Hiervoor klik je op de knop Inschrijven. Je zult nu meteen op een nieuw scherm terechtkomen, waar je een profielnaam kunt opgeven. Vervolgens kies je een veilig wachtwoord; MetJou adviseert hiervoor een combinatie van diverse karakters te gebruiken. Daarna vul je je e-mailadres in; hier zul je later je bevestigingsmail ontvangen.

blank

In de volgende schermen zul je nu je geslacht kunnen aanduiden en dat van de perso(o)n(en) waarnaar je op zoek bent. Je hebt de mogelijkheid om je zoektocht op zowel mannen als vrouwen te richten. Om je leeftijd te berekenen, vraagt de app je ook om je geboortedatum in te vullen. Je volledige geboortedatum blijft verborgen voor andere gebruikers van de app. Hierna geef je nog enkele persoonlijke gegevens op, zoals je postuur, je lengte, je opleidingsniveau en je locatie.

blank blank blank

Ook heb je nog de mogelijkheid om een profielfoto te uploaden. Hoewel dit niet verplicht is, geeft MetJou wel aan dat je hierdoor meer bezoekers zult hebben. Heb je nog wat bedenktijd nodig? Je kunt deze stap voorlopig ook overslaan en pas later een foto toevoegen. Je kunt immers op elk moment je profiel verder aanvullen of wijzigen.

blank

Tot slot moet je nog aanduiden dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en het privacybeleid van de app.

blank

Account activeren

Nadat je alle stappen doorlopen hebt, ben je bijna klaar om de app te gebruiken. Het enige wat je nu nog zult moeten doen, is je account activeren. Dit doe je door je e-mailadres te bevestigen via de link in de e-mail die je intussen ontvangen hebt.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Nadat je je e-mailadres bevestigd hebt, heb je toegang tot je account en kom je meteen op de startpagina van de app terecht. Indien je dat wenst, kun je nu aan je zoektocht naar een leuke date beginnen.

Als dit de eerste keer is dat je MetJou gebruikt, raden wij echter aan om eerst je profiel te vervolledigen. Op de startpagina kun je immers bekijken hoe compleet je profiel is en dit percentage is in het begin aan de lage kant. Vrij normaal uiteraard, aangezien je tijdens het inschrijfproces slechts enkele persoonlijke gegevens moest invullen.

Aan je profiel werken doe je via het profiel-icoontje rechtsboven. Vervolgens klik je op Mijn Profiel, waar je nu verschillende onderdelen (Basisgegevens, Foto’s, Omschrijving, Over mij, Ik zoek) ziet die je kunt bewerken. Aan de hand van de verschillende tabbladen kun je meer informatie over jezelf geven en zo je profiel compleet maken. Per tabblad zie je een percentage dat aangeeft hoe compleet dat specifieke onderdeel is.

blankblank

Persoonlijke informatie

Het tabblad Basisgegevens bevat informatie over je geboortedatum, je geslacht en je leeftijd. Deze informatie heb je eerder tijdens het inschrijfproces al ingevuld. Hier hoef je normaal dus weinig tot niets meer toe te voegen.

Onder het tabblad Omschrijving kun je zelf een persoonlijk tekstje schrijven om jezelf zo op een leuke manier voor te stellen. MetJou laat niet toe dat je in je omschrijving contactgegevens of verwijzingen ernaar plaatst, dus hou hier zeker rekening mee.

blank

Het tabblad Over mij geeft je de mogelijkheid om nog meer over jezelf en je levensstijl te vertellen. Zo kun je hier enkele uiterlijke kenmerken aanduiden (haarlengte, piercings en tattoo’s), maar ook je hobby’s en interesses aangeven. Deze velden zijn niet verplicht in te vullen, dus je kunt zelf kiezen welke informatie je al dan niet met andere gebruikers wilt delen.

blank

Uiteraard is het ook belangrijk om aan te geven wat je precies zoekt op deze app; dat doe je via het tabblad Ik zoek. Hier kun je de eigenschappen kiezen die voor jou belangrijk zijn bij een potentiële match.

Mijn foto’s

Als je je profiel helemaal compleet wilt maken, dan kun je tot slot nog een of meerdere foto’s uploaden via het tabblad Mijn foto’s. Je kunt twee soorten foto’s aan je profiel toevoegen: een hoofdbeeld en extra foto’s. De regels voor beide fotosoorten zijn niet helemaal hetzelfde. Zo mag je als hoofdbeeld enkel een recente en herkenbare foto van jezelf uploaden. De regels voor het plaatsen van de extra foto’s zijn daarentegen soepeler. Zo mag je hier wel foto’s met je huisdieren of van je hobby’s uploaden, zolang je er zelf ook maar duidelijk opstaat.

Heb je de gewenste informatie aan je profiel toegevoegd, dan kun je via de knop Mijn profiel zoals anderen dit zien bekijken hoe je profiel er voor andere gebruikers uitziet.


Hoe vind je een match op MetJou?

MetJou is een eerder traditionele datingapp. Dat betekent ook dat je geen geavanceerd matchingsysteem moet verwachten, maar dat je gewoon zelf op zoek gaat naar interessante leden die aan je wensen en eisen voldoen. Door in het menu linksboven op Profielen te klikken, kom je meteen terecht op de zoekfunctie van de app, waar je je zoektocht kunt starten.

Aan de hand van de drie balkjes rechtsboven kun je filters instellen om je zoekopdracht te verfijnen. Zo kun je filteren op allerlei kenmerken zoals leeftijd, locatie, kinderen en uiterlijk. Nadat je de filters ingesteld hebt die voor jou belangrijk zijn, zal het overzicht met profielen geüpdatet worden. Je krijgt nu enkel gebruikers te zien die aan je ingestelde criteria voldoen. Dit overzicht kun je vervolgens sorteren op dichtbij, nieuw en online.

Zie je een interessante gebruiker, klik dan op het profiel in kwestie om meer over hem of haar te weten te komen.


Hoe ziet een profiel eruit op MetJou?

Eerder bespraken we al hoe je je profiel op MetJou kunt vervolledigen. Er zijn weinig verplichte velden, waardoor een gebruiker dus zelf kan kiezen welke informatie hij/zij aan zijn/haar profiel wilt toevoegen. De volledigheid van een profiel hangt dus af van hoe serieus gebruikers deze app en hun zoektocht nemen.

Persoonlijke gegevens

Toch is er een vaste indeling die steeds terugkomt. Zo vind je bovenaan een profiel de foto(s) van de gebruiker in kwestie, met daarnaast enkele algemene gegevens, zoals leeftijd en locatie. Daaronder kun je, afhankelijk van wat de gebruiker ingevuld heeft, nog meer persoonlijke informatie te weten komen.

Actieknoppen

Heb je een leuk profiel gevonden en wil je met deze gebruiker in contact komen, dan vind je bovenaan het profiel enkele mogelijkheden om je interesse te tonen. Zo kun je flirten door een knipoog te verzenden of meteen een gesprek starten via de tekstballon. Door op het sterretje te klikken, kun je iemand aan je favorieten toevoegen.


Extra functies

Naast de zoekmachine en de actieknoppen zijn er nog enkele andere functionaliteiten op MetJou; deze kun je allemaal terugvinden via het menu linksboven. We bespreken hieronder alle mogelijkheden:

Overzicht

Onder de knop Overzicht vind je de startpagina van de app. Hier krijg je een overzicht van de nieuwste leden, kun je bekijken hoe compleet je profiel is en wat je nog kunt aanpassen en klik je meteen door naar de overige functies van de app.

Profielen

Hieronder vind je de zoekfunctie van de app die we eerder reeds besproken hebben.

Berichten

Je berichten kun je bekijken onder het Berichten-tabblad. Naast je lopende gesprekken, vind je hier ook de openstaande verzoeken die andere gebruikers je gestuurd hebben. Deze verzoeken kun je vervolgens accepteren of negeren.

Om onbeperkt berichten te sturen heb je VIP-toegang nodig.

Knipogen

Onder de knop Knipogen kun je bekijken welke gebruikers je een knipoog gegeven hebben. Deze leden hebben mogelijks interesse in je, dus dit kan erg interessant zijn om te weten.

Contacten

Dit tabblad is een verzamelpagina met meerdere opties. Zo kun je hier enerzijds bekijken wie jouw profiel onlangs bezocht heeft (om van deze optie gebruik te kunnen maken, heb je wel een account met VIP-toegang nodig) en welke profielen jij zelf bezocht hebt.

Anderzijds vind je hier ook je lijstjes met favoriete en geblokkeerde gebruikers terug.

FotoZapper

De FotoZapper is een laagdrempelige manier om snel nieuwe gebruikers te leren kennen. Als je ooit Tinder gebruikt hebt, komt deze functie je ongetwijfeld bekend voor. Via de FotoZapper kun je andere gebruikers immers beoordelen op basis van hun profielfoto. Dit doe je door te kiezen tussen Nee, Misschien en Ja. Als jullie allebei aangeven elkaar leuk te vinden, hebben jullie een match.

Wil je graag weten wie jou leuk vond? Klik dan op de button Vindt mij leuk in het menu linksboven. Deze optie is echter enkel toegankelijk met een VIP-account.


Veiligheid en privacy

Op MetJou.nl kun je meteen zien dat deze app erg serieus omgaat met haar leden. Zo staat er dat MetJou fel tegen nepprofielen is en je er geen chatoperators zult vinden. Daarnaast maakt MetJou gebruik van een veilige SSL-verbinding; je gegevens kunnen dus niet door derden onderschept worden.

Ook zelf heb je enkele mogelijkheden om je privacy te beschermen. Zo ben je niet verplicht om alle velden op je profiel in te vullen en dus veel persoonlijke informatie te delen. Je hoeft ook geen foto’s te uploaden; dit is immers geen vereiste om de app te kunnen gebruiken.

MetJou beschikt weliswaar niet over het Keurmerk Veilig Daten.


Voor wie is MetJou?

MetJou is een datingapp die zicht richt op een breed en algemeen publiek. Hoewel er gebruikers uit alle leeftijdscategorieën aanwezig zijn, geeft de app zelf aan dat de meeste leden twintigers, dertigers en prille veertigers zijn. De leden zijn op zoek naar naar een date, relatie of vriendschap.


Wat kost MetJou?

Standaard toegang

Je kunt volledig gratis een profiel aanmaken op MetJou. Vervolgens heb je een account met standaard toegang, waarmee je je profiel kunt vervolledigen, profielen van andere gebruikers kunt bekijken, knipogen kunt verzenden en beperkt berichten kunt versturen.

VIP-toegang

Wil je onbeperkt gebruik kunnen maken van alle functionaliteiten die MetJou aanbiedt, dan heb je een betaald abonnement nodig. Er zijn verschillende abonnementsopties mogelijk; hoe meer je koopt, hoe voordeliger je abonnement is.

De actuele prijzen voor VIP-toegang zijn:

  • 1 maand: € 24,99 per maand
  • 2 maanden: € 19,99 per maand
  • 4 maanden: € 14,99 per maand

Je kunt je abonnement betalen met creditcard, iDeal, Bancontact of via overschrijving. Alle betalingen vinden plaats via een beveiligde SSL-verbinding, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je veiligheid.

Automatische verlenging

Afhankelijk van je gekozen betaalmethode zal je abonnement automatisch verlengd worden. Denk er dus aan om je abonnement op tijd te beëindigen als je dit niet langer wenst te gebruiken. Dit doe je onder het tabblad Account via het profielicoontje rechtsboven.


MetJou opzeggen

Wens je je account op MetJou (voorlopig) niet langer te gebruiken? Dan heb je twee mogelijkheden:

Profiel verbergen

Als je een bepaalde tijd geen nieuwe reacties meer wilt ontvangen, kun je je profiel verbergen. Je profiel zal dan niet langer zichtbaar zijn voor anderen en zelf kun je de app ook niet meer gebruiken. Je kunt je profiel op een later tijdstip gewoon opnieuw zichtbaar maken. Op deze manier kun je een pauze nemen zonder je account permanent te verwijderen.

Deze optie om je profiel te verbergen vind je onder het tabblad Account in het menu rechtsboven. Je klikt op Uitschrijven en vervolgens op de knop Profiel verbergen.

blank blank

Uitschrijven

Wil je je account toch liever helemaal opzeggen? Dan kun je je uitschrijven. Je klikt onder Mijn account eveneens op de knop Uitschrijven, geeft een reden op en vult je wachtwoord in. Vervolgens bevestig je onderaan je keuze. Je account zal nu verwijderd worden, waardoor je niet langer toegang hebt tot je profiel en de gesprekken en/of gegevens van andere gebruikers.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling MetJou

  • Gebruiksvriendelijke datingsite en app
  • Veel gebruikers in Nederland en België
  • Succesvolle dating app
Gratis aanmelden bij MetJou
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies