Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Lexa app review, hoe werkt Lexa?

screenshots Lexa

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Vind jij dat mobiel daten niet alleen heel snel en makkelijk moet zijn, maar ook een manier om diepgaande connecties te maken met singles waar je veel gemeen mee hebt? Dan zou de Lexa dating app weleens de perfecte keus kunnen zijn.

Lexa is enorm populair bij Nederlandse singles, waardoor je altijd een zeer ruime keus hebt uit leuke singles. Met de soepel functionerende app kun je zowel makkelijk swipen als uitgebreid zoeken om ontspannen te matchen met andere vrijgezellen.

Waarom kies je voor Lexa?
 • Lexa is één van de populairste dating apps van Nederland
 • Voordat je de app download kun je gratis een account aanmaken
 • De matches en partnervoorstellen van Lexa werken erg goed
 • Doordat de website is gericht op een brede doelgroep zijn er veel leden
Gratis aanmelden bij Lexa Download de Lexa app

Wat is de Lexa dating app?

De Lexa app is de mobiele datingapplicatie van een van de populairste datingplatforms van Nederland. De app is ontworpen om zowel handig in het gebruik als heel effectief bij het daten te zijn. Dat merk je al bij het inschrijven, want dit gaat heel soepel. Je kunt binnen de app makkelijk matches beoordelen, handmatig profielen vinden aan de hand van allerlei zoekwensen, berichtjes versturen en je zelfs direct aanmelden voor een van de bekende Lexa Events.


Hoe werkt Lexa, hoe gebruik je de app?

Ook al is Lexa van oorsprong vooral een bekende datingsite, de bijbehorende dating app kun je gebruiken zonder ooit een voet op de site zelf te zetten. Alles in de app is specifiek voor mobiel gebruik ontwikkeld en ontworpen. Profielen die aan je worden gekoppeld (bijvoorbeeld op basis van je locatie) kun je eenvoudig beoordelen door ze naar links of rechts te swipen. Dat betekent echter niet dat je uitsluitend heel simpel kunt daten, want met behulp van handmatige zoekopdrachten kun je alle typen singles vinden die je maar zou kunnen wensen.

blank


Account en profiel aanmaken

Zoals altijd is de eerste stap om de Lexa dating app te gaan gebruiken om de app vanuit je app store te installeren. zoek eenvoudigweg op “Lexa” en de app komt vanzelf bovenaan te staan in de lijst met zoekresultaten. Tik op de knop Downloaden of Installeren en binnen enkele minuten staat de app op je mobiele telefoon, klaar om te gebruiken.

Start de app op en je wordt binnen enkele seconden verwelkomd met het Lexa logo en de vraag of je wilt aanmelden of inschrijven. Mocht je al een account bij Lexa hebben, dan kun je kiezen voor Aanmelden en je inloggegevens invullen om meteen met de app aan de slag te gaan.

Ben je nog geen lid, kies dan voor Inschrijven. Kies vervolgens je eigen geslacht en dat van de vrijgezellen die je graag wilt leren kennen. Selecteer in het volgende scherm je woonplaats en daarna je geboortedatum en een gebruikersnaam (dit mag een schuilnaam zijn). In het volgende scherm moet je nog even een geldig e-mailadres invullen en een wachtwoord kiezen. Nu kun je het profiel aanmaken.

blankblank  blank

Profielvragen beantwoorden

Nu je account is aangemaakt is je profiel wel nog vrij kaal. Lexa weet nog maar enkele gegevens van je en het zal lastig zijn voor de app om daarmee effectief voor je op zoek te gaan naar geschikte matches. Daarom krijg je direct nadat je voor het eerst inlogt enkele vragen voorgeschoteld over jou, je ideale relatie en de singles die je het meest interessant vindt.

De vragen gaan onder meer over je persoonlijke reden om te gaan daten, je burgerlijke staat, of je kinderen hebt, je opleidingsniveau, je lichaamslengte en nog veel meer handige en nuttige informatie voor andere singles. Het beantwoorden van de vragen gaat enorm soepel met de app. Zo krijg je voor het invullen van je lengte een handige schuifmaat tot je beschikking.

De laatste vraag is of je jouw imperfectie wilt aangeven. Lexa hanteert namelijk de slogan “Love your imperfections“. Je kunt hier alleen kiezen uit een aantal verschillende opties en dus niet zelf iets typen.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Nu je profiel is aangemaakt en voor een deel ook al is gevuld kun je beginnen met daten. Het kan echter handig zijn om je profiel direct wat verder te optimaliseren. Dat doe je door in de menubalk onderaan te kiezen voor de optie Ik. Hier kun je bovenaan het scherm tikken op het potloodje om je profiel aan te passen. Nu kun je nieuwe foto’s uploaden, aanvullende profielvelden invullen en ook je favoriete muzieknummers toevoegen zodat mensen meteen weten wat voor muzieksmaak je hebt. Het is ook slim om hier enkele van je hobby’s en andere interesses toe te voegen, want veel singles zoeken op mensen met dezelfde interesses als zij.

blankblank  blank


Matching en partnervoorstellen

Lexa biedt een aantal verschillende opties om leuke singles te ontdekken. Zo is er een uitgebreide zoekmachine maar ook een handig matchsysteem. De diverse opties bespreken we hieronder.

Ontdek je matches

Elke dag selecteert Lexa 100 profielen voor je op basis van je eigen profiel en je locatie. Die profielen vind je in het eerste scherm van de app genaamd Ontdek. Tik daar bovenaan het scherm op de dagelijkse selectie profielen. Elk profiel wordt getoond met een foto en wat beknopte informatie zoals leeftijd, naam en locatie. Tik op Meer weten om het profiel uitgebreider te bekijken. Vind je de single wel leuk? Tik dan op het hartje of veeg het profiel naar rechts. Heb je geen interesse, veeg dan naar links of tik op het kruisje. Wanneer de like wederzijds is krijg je daar een melding van en kun je met elkaar chatten.

Profielen zoeken

Bij de menu-optie Zoekopdracht kun je zelf profielen zoeken die aan je wensen en eisen voldoen. Zo kun je de woonplaats en maximale afstand invoeren, de leeftijdscategorie instellen en ook allerlei uitgebreide criteria selecteren zoals opleidingsniveau, kinderwens, lengte en postuur. Ook kun je aangeven dat je alleen profielen wilt tonen met een foto, of alleen singles die op dit moment online zijn. Plaats de zoekopdracht om meteen een heleboel profielen op je scherm te krijgen die aan je wensen voldoen. Je kunt elke single meteen liken en als betalend lid ook meteen een berichtje sturen.

Zoeken op locatie

Binnen het zoekmenu is er ook een optie om gebruik te maken van je GPS-locatie bij het zoeken. Dan worden profielen getoond die zich bij je in de buurt bevinden. Daarvoor is het wel nodig om het GPS-signaal van je telefoon te activeren en daarna Lexa toestemming te geven om je positie uit te lezen. Je locatie zal dan worden gebruikt om singles aan je te tonen die op dat moment in jouw regio zitten.

Extra aandacht voor vijftigplussers

Als je ouder bent dan 50 jaar en lid wordt van Lexa dan word je automatisch ook getoond op de speciale 50plus versie van Lexa: Ourtime. Wanneer je dit liever niet hebt kun je deze mogelijkheid uitschakelen. Dat kun je doen net na de vragenlijst en bij het aanmaken van je nieuwe profiel. Toch is er weinig reden om dit uit te zetten, want meer leeftijdsgenoten die je profiel te zien krijgen betekent automatisch ook een grotere kans op een leuke date.

blank blank blank


Hoe ziet een Lexa profiel eruit?

Een Lexa profiel wordt in eerste instantie redelijk eenvoudig getoond, maar je kunt altijd doorklikken naar meer uitgebreide informatie. Als eerste zie je vaak alleen de foto, naam, leeftijd en locatie. Maar door te tikken op Meer weten kun je op hetzelfde scherm direct nog veel meer informatie inzien. Of deze single van uitgaan houdt, wat zijn of haar favoriete boek of film is, welke kandidaten bij deze single een goede kans maken en nog veel meer.

Lexa Events

Lexa organiseert regelmatig zogenaamde Lexa Events. Dat evenementen speciaal voor singles zoals speeddates, workshops voor vrijgezellen of gewoon een borrel in de kroeg. Binnen de app kun je Events agenda bekijken en jezelf ook meteen voor een bepaalde activiteit aanmelden. Het is wel goed om te weten dat de events niet altijd gratis zijn. Ook als betaalde member moet je vrijwel altijd nog een ticket kopen. Als premium Lexa lid krijg je wel vaak een korting ten opzichte van niet-leden.

De Lexa Badge verdienen

Mannelijke singles kunnen de Lexa Badge verdienen. Dat doe je door je profiel voor minimaal 70% in te vullen, een profielfoto te uploaden (en goed te laten keuren), de dating tutorials te bekijken en het zogenaamde Badge handvest te tekenen. Daarmee beloof je dat je jezelf netjes zult gedragen tegenover de andere singles. Alle opties voor deze badges vind je in de instellingen van je profiel (daar kom je door op Ik te tikken in het menu).

blank blank blank


Extra functies; wat kost Lexa?

De Lexa app is beperkt gratis te gebruiken. Je kunt zonder kosten een profiel aanmaken, profielen liken en ook al matches vinden. Daarnaast kunt je binnen de Lexa app bepaalde extra mogelijkheden ontsluiten door een betaald abonnement te nemen. De volgende functionaliteiten zijn daarna te gebruiken:

 • Afhankelijk van het type abonnement dat je neemt kun je per dag een aantal berichten versturen. De keuzes zijn: 10 berichten per dag, 25 berichten per dag of onbeperkt.
 • Het wordt mogelijk om te zien wie jou leuk vindt (oftewel: op het hartje hebben getikt bij jouw profiel of dat naar rechts hebben geveegd).
 • Bij bepaalde abonnementen kun je profiteren van speciale kortingen voor Lexa Events.
 • Bij het abonnement Unlimited krijg je geen reclames meer te zien voor andere abonnementen.

In de tabel hieronder kun je zien welke van de bovenstaande functionaliteiten je tot je beschikking krijgt bij de drie beschikbare betaalde abonnementen:

Basic Discover Unlimited
Berichten uitwisselen 10 per dag 25 per dag Onbeperkt
Zien wie je leuk vindt
Korting op Lexa Events
Geen reclames meer
Prijs p/m voor 1 maand € 24,99 € 27,99 € 29,99
Prijs p/m voor 3 maanden € 16,99 € 19,99 € 21,99
Prijs p/m voor 6 maanden € 9,99 € 12,99 € 14,99

De Incognito modus

Als je graag onzichtbaar profielen wilt kunnen bekijken en beoordelen kun je gebruikmaken van de Incognito modus. Dat is een betaalde functie waarmee je niet in de zoekresultaten of matches van andere singles terecht zult komen. Dit staat los van de hierboven genoemde abonnementen en wordt ook apart afgerekend. Je kunt voor € 1,99 een dag lang incognito daten en voor € 9,99 een hele maand.

Veiligheid

Hoe zit het met de veiligheid bij Lexa? Dat is gelukkig dik in orde. Lexa is namelijk een van de weinige dating apps die over het Keurmerk Veilig Daten en de Thuiswinkel Waarborg beschikken. Dat betekent onder meer dat profielen (en nieuwe profielfoto’s) handmatig worden gecontroleerd, dat je geld terug kunt krijgen als je niet tevreden bent en dat je privacy gewaarborgd is. Lexa is daardoor een van de veiligste dating apps van Nederland.


Voor wie is Lexa een geschikte dating app?

De Lexa app is bedoeld voor alle singles die op zoek zijn naar een leuke date en een serieuze relatie. Je hoeft dus niet binnen een bepaalde leeftijdscategorie te vallen of een hoog opleidingsniveau te hebben om bij Lexa te kunnen daten. Aangezien het ook een van de populairste datingplatforms van Nederland is heb je ook niet te klagen over het aantal profielen waar je uit kunt kiezen. Ook wanneer je online dating wilt kunnen combineren met ‘offline’ dating evenementen is deze dating app dankzij de Lexa Events heel geschikt.


Lexa opzeggen

Helaas is het uitschrijven bij Lexa niet mogelijk vanuit de mobiele dating app zelf. Je zult even moeten inloggen op Lexa.nl en daar via je profiel naar Instellingen en Membership gaan. Door daar te klikken op de link “Klik hier om je profiel stop te zetten” kun je het account helemaal verwijderen. Dit kan even lastig lijken, maar de voordelen van deze methode zijn dat je altijd veilig de mobiele app kunt verwijderen en dat een eventueel betaald abonnement automatisch wordt stopgezet zodra je je uitschrijft.


Download de Lexa app

Gratis aanmelden bij Lexa Download de Lexa app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Lexa

 • Dating in de buurt
 • Geverifieerde profielen
 • Lexa Badge
Gratis aanmelden bij Lexa
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies