Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Dit zijn de 8 beste dating apps voor swingers

Dit zijn de 8 beste dating apps voor swingers

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wanneer je als ruimdenkend stel op zoek bent naar contact met andere stellen, bijvoorbeeld in je eigen regio of juist aan de andere kant van het land, dan kun je daar tegenwoordig ook allerlei verschillende handige dating apps en mobiele datingsites voor gebruiken.

In dit artikel zetten we de beste dating apps voor swingers op een rijtje, speciaal voor alle koppels die hun bezoekjes aan parenclubs ook wel eens af willen wisselen met daten via hun mobiele telefoon. Of natuurlijk voor stelletjes die nieuw zijn in de wereld van swingen.


1. RegioSwingers - Swingen met stellen uit jullie eigen omgeving

Screenshots RegioSwingers appBekijk de RegioSwingers app

RegioSwingers

Icon RegioSwingers app

RegioSwingers is de enige app uit onze lijst die zich heel specifiek richt op swingende koppels. Dat veel stellen het fijn vinden om in hun eigen regio op zoek te gaan naar andere leuke koppeltjes blijkt al uit de opzet (en naam) van dit online swingers platform. Dat is namelijk zo ontworpen dat het eenvoudiger dan ooit is om spannende stelletjes in je eigen regio te leren kennen.

Veiligheid en discretie zijn belangrijke aspecten van daten via RegioSwingers. Als je wilt kun je als koppel dus ook een volledig anoniem profiel aanmaken. Het nadeel daarvan is echter wel dat je dan hoogstwaarschijnlijk wat minder reacties zult krijgen. Let wel op dat – ondanks wat de naam van de site suggereert – je er niet alleen swingers ontmoet maar ook alleengaande mannen en vrouwen die wel interesse hebben in een trio.

Pluspunten
 • Stellen ontmoeten in je eigen regio
 • Veel discretie, privacy en veiligheid
Minpunten
 • Ook single mannen en vrouwen aanwezig
Bezoek RegioSwingers Download de RegioSwingers app

2. NovaMora - Pittige dating voor singles en stellen

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

Bij NovaMora vind je zowel singles als stellen die een passievol afspraakje zoeken. Hier mag online daten namelijk best wel een beetje pittig worden! Het gaat bij NovaMora om een mobiele datingsite die landelijk reclame maakt op radio, televisie en in bushokjes. De site is daardoor heel bekend en mag dus ook rekenen op een gestage stroom nieuwe leden.

Fake profielen wordt hard tegen opgetreden zodat je als stel mag hopen op echt waardevolle contacten met andere stellen (of natuurlijk met single mannen en vrouwen). Het is wel belangrijk om te weten dat je hier niet alleen mensen aantreft die in een open relatie zitten of die als stel willen swingen. Je ontmoet er namelijk net zo makkelijk gebonden mensen die stiekem op zoek zijn naar een avontuurtje.

Pluspunten
 • Stellen altijd van harte welkom
 • Ook voor mensen in een open relatie
Minpunten
 • Geen app maar mobiele datingsite
Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

3. SDC Swingers Date Club - Al jaren een populair swingers platform

Screenshots SDC Swingers Date Club appBekijk de SDC Swingers Date Club app

SDC Swingers Date Club

Icon SDC Swingers Date Club app

Op zoek naar een grote community van swingers dan is de website SDC zeer geschikt. Er worden ook swingers feesten georganiseerd en de website is meer dan alleen een datingsite. Er is sinds kort een app beschikbaar maar het aanmelden moet alsnog gebeuren via de mobiele website. Het is mogelijk om 7 dagen gratis gebruik te maken van het platform om zo te kijken wat je er van vindt.

Pluspunten
 • Grote community
 • 7 dagen kosteloos proberen
Bezoek SDC Swingers Date Club Download de SDC Swingers Date Club app

4. Seksbuddy - Makkelijk spannende seksmaatjes ontmoeten

Screenshots Seksbuddy appBekijk de Seksbuddy app

Seksbuddy

Icon Seksbuddy app

Het is meteen duidelijk waar het bij de mobiele site van Seksbuddy om draait, want hier vind je geen romantische dates of een relatie maar gewoon een seksueel avontuurtje. Ook stellen zijn hier van harte welkom om nieuwe contacten op te doen in hun eigen regio, bijvoorbeeld om meteen een opwindende thuisdate af te spreken of om samen met een ander koppeltje een keer naar een parenclub te gaan.

Profielen worden handmatig gecontroleerd zodat fakers hier minder kans hebben dan op veel andere dating apps. Er zijn veel profielen aanwezig waar elke dag nieuwe mannen, vrouwen en koppels bij komen dus je hebt altijd wat om te zien of iemand om mee te chatten. Helaas zijn stellen wel behoorlijk in de minderheid, het is dus zaak om zelf heel actief te zoeken en te matchen.

Pluspunten
 • Voor swingen en andere spannende afspraakjes
 • Handmatige controle op profielen
Minpunten
 • Veel minder stellen dan singles
Bezoek Seksbuddy Download de Seksbuddy app

5. Ondeugend-daten - Stoute dating voor stellen en singles

Screenshots Ondeugend-daten appBekijk de Ondeugend-daten app

Ondeugend-daten

Icon Ondeugend-daten app

Ondeugend-Daten is sterk vergelijkbaar met de site Seksbuddy die we zojuist hebben besproken. Ook hier kun je terecht voor allerlei verschillende spannende afspraakjes met ruimdenkende mannen, vrouwen en stellen. Ook als stel kun je hier dus prima terecht om contact te leggen met andere koppels of natuurlijk met singles als jullie daar ook wel interesse in hebben.

Iedereen die een beetje ondeugend is kan hier een profiel aanmaken en daardoor vind je er veel verschillende mannen, vrouwen en koppels op zoek naar vrijblijvende dates. Het is hier zaak om je profiel als swingend stel zo op te zetten dat je de juiste reacties krijgt. Maak dus bijvoorbeeld goed duidelijk dat jullie alleen willen swingen met andere stellen zodat je minder reacties van singles krijgt. Profielen worden goed gecontroleerd hier, dus daar hoef je je niet zo zorgen over te maken.

Pluspunten
 • Veel ondeugende stellen actief
 • Goede controle op profielen
Minpunten
 • Swingers in de minderheid
Bezoek Ondeugend-daten Download de Ondeugend-daten app

6. Be2 - Casual contact met stellen en singles

Screenshots Be2 appBekijk de Be2 app

Be2

Icon Be2 app

Be2 is een geweldig leuke dating app voor het leggen van allerlei verschillende contacten en ook heel geschikt wanneer je als koppeltje nieuwe stellen wilt leren kennen. Lang niet iedereen komt echter op Be2 om te daten, want veel leden zoeken ook gewoon wat plezier of een vrijblijvende chat zonder echt een afspraakje te willen hebben.

Zoek dus zelf heel actief naar profielen van koppeltjes die aangeven wel in te zijn voor een swingdate en stuur die koppels zelf een berichtje. Heel handig is dat je gratis binnen de Be2 app van de videofunctie gebruik kunt maken. Dat is nog eens een makkelijke manier om te verifiëren dat je echt met een koppel te maken hebt! Bovendien merk je veel sneller en dan nog heel discreet en veilig of je een klik met elkaar hebt.

Pluspunten
 • Handige videofunctie om kennis te maken
 • Veel profielen van over de hele wereld
Minpunten
 • Veel leden komen alleen chatten
Bezoek Be2 Download de Be2 app

7. Second Love - Vrijblijvende avontuurtjes voor man, vrouw en stel

Screenshots Second Love appBekijk de Second Love app

Second Love

Icon Second Love app

SecondLove is een van de bekendste online platforms voor Nederlandse mannen en vrouwen die een relatie hebben, maar daarnaast op zoek zijn naar een spannend avontuurtje. De meeste mensen die je hier ontmoet komen dus om een affaire te vinden. Vanwege de vrije en ongedwongen natuur van de app is deze echter ook heel aantrekkelijk voor mannen en vrouwen in open relaties en ook voor swingende koppeltjes. SecondLove heeft niet een eigen dating app maar de mobiele site werkt ook gewoon uitstekend op vrijwel elke smartphone. De site is bekend bij het grote publiek omdat die nogal eens in het nieuws komt, bijvoorbeeld wanneer een reclamecampagne verkeerd valt in een bepaalde regio. Dankzij die bekendheid zul je bij SecondLove veel mannen en vrouwen vinden die een affaire zoeken, maar ook voor stellen kan de site vanwege zijn grote populariteit dus interessant zijn.

Pluspunten
 • Bekend en heel populair
 • Veel privacy en discretie
Minpunten
 • Stellen vinden kan lastig zijn
Bezoek Second Love Download de Second Love app

8. Tinder - De populairste dating app ter wereld

Screenshots Tinder app

Tinder

Icon Tinder app

Tot slot noemen we ook Tinder nog even in dit overzicht. Gewoon omdat dit zo’n fijne en enorm populaire dating app is waar je vanwege de grote aantrekkingskracht op mannen, vrouwen en koppels dus ook heel goed leuke swingcontacten op kunt doen. Het is dan wel belangrijk dat je op jullie gezamenlijke profiel duidelijk laat zien dat het bij jullie om een stel gaat. Hou er ook goed rekening mee dat je op Tinder beter geen erotisch getint beeldmateriaal op je profiel plaatst. Je mag het best een beetje spannend maken, maar hou het wel beschaafd. Ga er ook niet vanuit dat je elke dag meerdere matches hebt en swipe natuurlijk zelf ook alleen profielen van andere koppels naar rechts. Anders word je binnen een mum van tijd overspoeld door berichtjes van met name mannelijke singles die wel oren zouden hebben naar een triootje tussen hun andere date-activiteiten door.

Pluspunten
 • Makkelijk swipen en matchen
 • Zelf bepalen met wie jullie matchen
Minpunten
 • Veel minder koppels dan singles

Waarom online daten als swinger?

Waarom zou je als swinger juist online willen daten, bijvoorbeeld via een dating app, in plaats van andere manieren daarvoor te benutten? Traditioneel is de parenclub namelijk de plek waar swingers graag naartoe gaan om nieuwe spannende contacten op te doen, of wellicht al diezelfde avond opwindende activiteiten te ontplooien met andere koppels en de aanwezige singles. Daar kunnen allerlei verschillende redenen voor zijn:

1. Als aanvulling op het bezoeken van parenclubs

Ten eerste kan online dating de ideale aanvulling zijn op de avondjes die jullie al regelmatig in parenclubs doorbrengen. Want het een sluit het ander natuurlijk niet uit, je kunt van beide vormen van swingdaten zoveel gebruik maken als je wilt zonder dat het elkaar in de weg gaat zitten. Wellicht hebben jullie niet zo vaak de tijd om naar een club te gaan als jullie willen, of zit de dichtstbijzijnde parenclub nog altijd ver weg. Dan kan een dating app een leuke manier zijn om toch allerlei spannende contacten op te doen in je eigen regio.

2. Ideaal wanneer parenclubs niet zo goed bij jullie passen

Niet iedereen vindt de sfeer in een parenclub even goed bij zich passen. Wie weet hebben jullie het wel eens een paar keer geprobeerd, maar is de ongedwongen en open sfeer niet waar jullie behoefte aan hebben. Dan is het dankzij de talrijke geschikte dating apps allang geen moeten meer om je swingcontacten in een parenclub op te doen, want je kunt via de app ook koppels leren kennen die in zijn voor een spannende thuisdate die beter in jullie beleving van het swingen past.

3. Stellen leren kennen om in een parenclub af te spreken

Daten via internet kan ook een prima manier zijn om alvast leuke koppels te leren kennen voordat je naar een bepaalde parenclub afreist. Veel stellen vinden het namelijk heel leuk om af en toe een weekendje samen weg te gaan naar een andere stad en daar een hotel te boeken, met als doel om een of meerdere lokale clubs in die omgeving te bezoeken. Ook swingersfeesten of andere erotische feesten zijn een mooie aanleiding om vooraf op zoek te gaan naar andere bezoekers. Het is heel leuk (en vergroot het vaak je kansen op een spannende ontmoeting) wanneer je van tevoren al wat contacten hebt opgedaan met swingers die dezelfde avond ook aanwezig zullen zijn.


blank

Swingen bij een open of vrije relatie

Veel van de dating apps die we in ons overzicht van beste swinger dating apps hebben opgenomen worden niet uitsluitend gebruikt door swingende koppeltjes. Daardoor kun je ook zelf prima gebruik maken van deze apps als je geen swinger bent, maar bijvoorbeeld in een open relatie zit.

Bij een open relatie (ook wel vrije relatie genoemd) heb je niet als stel afspraakjes met een ander stel, maar laat je elkaar vrij om op eigen houtje spannende dates te hebben met andere mensen dan de eigen partner. Dat is dus iets heel anders dan overspel, want je weet van elkaars avontuurtjes en gunt die elkaar ook.

Heb je een open relatie, dan bespreek je dat dus ook heel open met elkaar en maak je – net als bij swingen – duidelijke afspraken waar je je aan zult houden. Daardoor kun je ook zonder enige probleem lid worden van een dating app om nieuwe mensen te leren kennen, want het is niet nodig om dat voor je vaste partner geheim te houden.


blank

Waar let je op bij swingers dating via internet?

Waar moet je allemaal op letten bij swingers dating wanneer je via internet (bijvoorbeeld via een dating app) elkaar wilt leren kennen of wellicht zelfs meteen een afspraakje wilt plannen? Om je op weg te helpen hebben we hier alvast 5 goede tips voor je verzameld. Die gaan echt puur om het online daten voor swingers en niet over swingen in het algemeen.

Dat heeft namelijk zoveel leuke en interessante aspecten dat het te ver voert om alle kanten hier te belichten. Maar waar kan (of moet) je dus op letten wanneer je als stelletje met interesse in swingen wilt beginnen met online dating?

1. Maak duidelijk wat je zoekt

Maak het liefste al op je profiel duidelijk wat jullie zoeken. Als het goed is hebben jullie als verantwoordelijke swingers de nodige afspraken met elkaar gemaakt over het type dates wat jullie willen hebben en met wie. Maar ook heel praktisch welke activiteiten jullie met anderen willen delen en wat jullie voor jullie zelf willen houden. Het kan slim zijn om dat alvast op je profiel te plaatsen. Dan krijg je wellicht wat minder matches of berichtjes, maar passen de stellen die naar je toe komen waarschijnlijk wel beter bij je.

2. Maak het persoonlijk

Daten via internet is in eerste instantie natuurlijk nogal onpersoonlijk en vooral wanneer je de intieme sfeer van een parenclub of de uitgelaten sfeer van een erotisch feest gewend bent kan het zijn dat je even moet acclimatiseren. Zodra je het gevoel begint te krijgen dat je alleen maar aan een vleeskeuring deelneemt is het verstandig om het daten even op pauze te zetten of eens een andere dating app te proberen.

Maar het contact zo snel mogelijk wat persoonlijker maken is ook een goede manier om het meer bij jullie zelf te houden. Dus niet eindeloos swipen, maar echt contact proberen te leggen met een andere stel door middel van een leuk berichtje.

3. Videochatten voor een goede indruk

Daarnaast is het goed om te onthouden dat een datingprofiel maar in beperkte mate een goed beeld geeft van hoe een stel echt is. Zoals je als swingend koppeltje waarschijnlijk al wel hebt ervaren kan het lastig zijn om een echte klik te vinden met een ander koppel, want in plaats van twee mensen moeten alle vier deelnemers een goed gevoel bij elkaar krijgen.

Dat merk je pas daadwerkelijk in het echt, maar ook even met elkaar videochatten (dat kan bijvoorbeeld gratis via Skype) kan al een veel betere indruk geven dan alleen maar berichtjes uitwisselen. Stel dat dus niet te lang uit maar plan het zo vlot mogelijk in.

4. Let op fake profielen

Ook is het helaas zo dat er profielen op dating apps staan waarbij het om een leuk stel lijkt te gaan, maar waarbij het eigenlijk een single man betreft die via deze weg een date met een stel probeert te krijgen. Samen Skypen kan dan al heel snel duidelijk maken hoe de vork in de steel zit. Krijg je smoesjes te horen dat de vrouw eerder naar bed is, een tijdje niet thuis is, of iets anders van die strekking?

Stel dan direct een ultimatum of kap het contact simpelweg af want deze zogenaamde ‘fakers’ heb je als stel niets aan. Tenzij je natuurlijk ook een triootje wel ziet zitten – maar dan nog kun je dat beter zelf actief zoeken in plaats van accepteren dat je door de man om de tuin bent geleid.

5. Maak goede afspraken bij contact

Bij het eerste echte contact met een ander stel is het goed om alvast afspraken te maken om teleurstellingen te voorkomen. Als jullie zoals bij tip 1 al vermeld jullie eisen, wensen en grenzen hebben aangegeven is het slim om dat tijdens een online chat, videogesprek of jullie eerste ontmoeting in het echt nog eens te bekrachtigen. Zo weet je zeker dat er geen misverstanden zullen ontstaan.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies