Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Parship app review, hoe werkt Parship?

screenshots Parship

Laatst bijgewerkt: 9 februari 2023

Wanneer je lekker vrijblijvend wilt swipen langs allerlei leuke en aantrekkelijke profielen dan kun je al bij aardig wat handige en heel populaire dating apps terecht. Maar wat nu als je graag via je mobiele telefoon op zoek wilt naar een serieuze relatie? Dan kun je gebruik maken van de Parship dating app, want Parship is een van de populairste en meest succesvolle manieren om op zoek te gaan naar een betekenisvolle match en een duurzame relatie.

Waarom kies je voor Parship?
 • De perfecte dating app wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie
 • Zeer goede persoonlijk matching en partnervoorstellen
 • Gebruiksvriendelijke app met veel functies om het daten leuk en veilig te maken
 • Unieke contactgarantie zodat je zekerheid hebt dat je een date vind
Gratis aanmelden bij Parship Download de Parship app

Wat is Parship? Parship in het kort

Parship onderscheidt zich van andere dating apps door de geavanceerde matching waar gebruik van wordt gemaakt. Parship is dan ook een van de populairste dating apps om serieus mee op zoek te gaan naar een relatie. De app richt zich op het koppelen van singles op basis van hun persoonlijkheid en niet zozeer op het uiterlijk. Zo zijn je foto’s bijvoorbeeld alleen wazig te bekijken zolang je iemand nog geen toegang tot die foto’s hebt verleend. Parship beschikt als een van de weinige Nederlandse dating apps over het Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg. Het is een algemene dating app voor iedereen die een serieuze relatie zoekt en daarbij graag van een handige en overzichtelijke dating app gebruik wil maken.


Hoe werkt Parship? Hoe gebruik je het?

Parship maakt gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest die elk lid in moet vullen. Op basis van je antwoorden in de test wordt er een partnerpersoonlijkheid van je opgesteld, waarmee vervolgens andere profielen worden opgezocht die goed bij je zouden moeten passen. Je hebt daardoor niet zelf de optie om te zoeken in de profielen, maar krijgt elke dag een aantal partnervoorstellen die je kunt bekijken en als je wilt meteen op diverse manieren op die singles kunt reageren.


blank

Account en profiel aanmaken

Na het starten van de Parship app moet je kiezen uit aanmelden met een bestaand account of het aanmaken van een nieuw profiel. Tik op Ik ben al lid wanneer je al een Parship account hebt zodat je direct in kunt loggen met je e-mailadres en wachtwoord.

Inloggen met Facebook

Bij Parship kun je ook inloggen met Facebook. Die optie is niet meteen op het startscherm beschikbaar, maar wanneer je tikt op Ik ben al lid zie je op het volgende scherm de optie Inloggen met Facebook. Dit werkt identiek aan hoe het bij andere apps gaat wanneer je daar ook als eens bent aangemeld met je bestaande Facebook-account. Het is een kwestie van inloggen (wanneer nodig) en daarna goedkeuring verlenen aan Parship om te koppelen met Facebook.

Een Parship account aanmaken

Naast het inloggen met Facebook kun je ook een nieuw Parship account aanmaken via de app. Tik daarvoor op de blauwe knop Ik ben nieuw hier. Door op het volgende scherm te tikken op Nu gratis aanmelden begin je direct aan het registratieproces. Achtereenvolgens doorloop je de volgende stappen:

 • Geef je eigen geslacht aan en dat van de singles die je wilt ontmoeten. Bij het selecteren van man als je eigen geslacht wordt automatisch vrouw gekozen als het andere geslacht, maar dit kun je zelf even veranderen als je op zoek bent naar een relatie met iemand van hetzelfde geslacht.
 • Kies je land (dit staat als het goed is al op Nederland) en geef aan of je wilt aanmelden met je e-mailadres of alsnog met een bestaand Facebook-account. Wij kozen hier zelf voor aanmelden met een e-mailadres.
 • Nu typ je in het volgende scherm je e-mailadres en ook alvast een veilig wachtwoord.

Meer is op dit moment nog even niet nodig, want je wordt nu direct welkom geheten bij de app en kunt verdergaan met het afleggen van de uitgebreide Parship persoonlijkheidstest.


blank blank blank

De Parship persoonlijkheidstest

Net als de Parship datingsite maakt ook de app gebruik van het Parship-principe. Dat komt erop neer dat elk lid verplicht een persoonlijkheidstest aflegt die hij of zij naar eer en geweten (en beste kunnen) volbrengt. Aan de hand van de wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst en jouw antwoorden daarop wordt er een profiel van je opgesteld, je partnerpersoonlijkheid. Op basis daarvan word je vervolgens door de app gekoppeld aan singles die goed bij je zouden moeten passen.

Foute antwoorden zijn niet mogelijk dus het is vooral belangrijk dat je spontaan en eerlijk door de vragenlijst heen gaat. Dat kost ongeveer 20 minuten. Het voert te ver om hier alle vragen te behandelen, ook omdat niet iedereen dezelfde lijst krijgt voorgeschoteld. De test is in verschillende stukken opgedeeld waarbij je telkens boven in beeld ziet staan hoe ver je al bent in dat onderdeel. Ook krijg je na elk deel een update over de totale voortgang. Je kunt de test wanneer je maar wilt pauzeren met de knop rechtsboven in het scherm. Je kunt dan later verdergaan. Aan het eind van de test is het nodig wat aanvullende profielvelden in te vullen zoals je locatie, lengte en geboortedatum.

Je eigen partnerpersoonlijkheid inzien

Nadat je de persoonlijkheidstest hebt afgerond analyseert Parship jouw individuele partnerpersoonlijkheid. Aan de hand daarvan worden partnervoorstellen gedaan. Je eigen partnerpersoonlijkheid inzien kan dus leuk en leerzaam zijn. Tik op Mijn partnerpersoonlijkheid in je profielinstellingen om interessante diagrammen en andere data te bekijken over hoe Parship jouw partnerpersoonlijkheid heeft ingeschaald.


blank  blankblank

Profiel aanpassen en optimaliseren

Na het aanmaken van een account en het doorlopen van de persoonlijkheidstest is je profiel nog niet volledig gevuld. Dit kan dus een goed moment zijn om – voordat je dus begint met contacten leggen – je profiel nog completer te maken. Dat doe je door onderaan het scherm op het tweede icoontje van rechts te tikken, die met het silhouet van een persoon erop. Dan kom je bij je eigen profielinstellingen terecht. Hier kun je nieuwe foto’s toevoegen, allerlei leuke profielvragen beantwoorden en diverse aanvullende gegevens over jezelf invullen.

Profielfoto’s

Je kunt in totaal 12 foto’s op je profiel plaatsen. Het is wel goed om te weten dat die foto’s standaard allemaal wazig worden gemaakt. Dat komt de privacy van de Parship leden natuurlijk ten goede. Ook zorgt het ervoor dat mensen in eerste instantie minder op uiterlijk selecteren en meer op andere persoonlijke kenmerken. Wanneer je met iemand contact hebt gelegd die je wel leuk lijkt kun je bepaalde foto’s aan die persoon vrijgeven.

Tip: wil je graag dat je toch wat beter zichtbaar bent voor andere leden, ook als je foto nog wazig is voor hen? Zorg dan dat je hoofdfoto je gezicht van heel dichtbij laat zien. Dan kunnen andere leden ook als de foto heel klein wordt getoond al een redelijke indruk krijgen van je uiterlijk.


blankblankblank

Matching en partnervoorstellen

Parship vertrouwt volledig op partnervoorstellen die worden gedaan op basis van je persoonlijkheidstest. De nieuwste partnervoorstellen worden getoond in het startscherm van de app. Je kunt daar wat handige informatie meteen bekijken, zoals de leeftijd en het beroep van de andere single, de provincie en het eerste gedeelte van de postcode. Ook wanneer de man of vrouw in kwestie voor het laatst online was is zichtbaar zodat je meteen kunt zien of iemand nog actief aan het daten is.

Ook heel handig is de matchscore. Dat wordt als een rood getalletje getoond naast de profielfoto. Het staat voor het percentage dat je profiel met dat van die single overeenkomt. Hoe hoger, hoe groter Parship de kans inschat dat jullie goed bij elkaar zullen passen. Een percentage van boven de 90% is natuurlijk geweldig. Het is echter wel een goed idee om profielen met een wat lagere score te negeren, want de app toont dat profiel waarschijnlijk niet voor niets!


blankblank blank

Hoe ziet een Parship profiel eruit?

In tegenstelling tot veel andere dating apps zoals Tinder en Happn biedt Parship heel uitgebreide profielen. Dat is ook wel logisch, want in deze dating app match je veel meer op inhoud en het doel van de dates is als het goed is ook altijd een relatie. Tik maar eens een willekeurig profiel aan in de lijst met partnervoorstellen, dan zul je al snel zien dat hier al heel veel informatie uit is te halen.

De functies bij een profiel

Bij de algemene omschrijving van een profiel kun je allerlei details bekijken zoals de opleiding die een single heeft gehad, het werk, of die persoon al kinderen heeft en allerlei interesses en voorkeuren. De meeste profielen bevatten deze uitgebreide informatie en dat komt het datesucces natuurlijk altijd ten goed.

Wanneer je het profiel omlaag veegt kom je vanzelf bij heel interessante details, zoals de matchscore en op welke punten jullie precies overeenkomsten hebben met elkaar. Jullie kunnen daarbij scoren op de onderdelen persoonlijkheid, gewoonten en interesses. Niet alles hoeft te matchen, maar hoe hoger de matchscore is, hoe groter de kans dat je op alle drie kenmerken veel overeenkomsten met elkaar hebt.

Wanneer je een profiel wel interessant vindt kun je op veel verschillende manieren proberen contact te maken. Tik daarvoor op de rode knop met het witte plusteken erop. Er verschijnt dan een lijstje met deze opties:

 • Fun match versturen: Bij een Fun Match beantwoord je vier willekeurige meerkeuzevragen. De ander krijgt dan het verzoek om dat ook te doen en bij vier dezelfde antwoorden heb je natuurlijk genoeg reden om eens in gesprek te gaan.
 • IJsbreker starten: Met een IJsbreker krijg je allerlei foto’s te zien waar je het plaatje uit moet kiezen dat je het meeste aanspreekt. Net als bij de Fun Match krijgt ook de andere persoon dezelfde foto’s te zien. Dit is een leuke en unieke manier om iemand beter te leren kennen.
 • Foto’s delen: Met deze knop kun je meteen een of meer van je foto’s delen, wat in de praktijk betekent dat je voor dat ene lid een paar foto’s naar keuze scherp maakt. Het wazigheidsfilter wordt voor die persoon dan dus verwijderd.
 • Glimlach versturen: Een glimlach is een vrijblijvende flirt waarmee je de ander kunt laten weten dat je zijn of haar profiel wel leuk vindt.
 • Nieuw bericht: Als je meteen de stoute schoenen aan wilt trekken en een berichtje wilt sturen kun je hier een boodschap typen en direct versturen.

Extra functies

Parship is een heel uitgebreide dating app waarin je naast de hierboven al besproken functionaliteiten nog een aantal handige en interessante functies hebt:

Favorieten toevoegen en bekijken

Ten eerste kun je profielen die je wel leuk lijken aan je favorieten toevoegen. Dat doe je door op het profiel of in het overzicht met partnervoorstellen op de knop met de ster te tikken. Nu kun je het profiel in kwestie (tenzij iemand je geblokkeerd heeft) terugvinden in hetzelfde scherm als de partnervoorstellen. Tik daar op het tweede tabblad met Favorieten om al je bewaarde profielen te tonen.

Een partnervoorstel verwijderen

Wanneer je een single die door Parship aan je is voorgesteld echt helemaal niet interessant vindt dan kun je dat partnervoorstel ook in zijn geheel verwijderen. Tik op het profiel in kwestie en open dan het aanvullende profielmenu door rechtsboven op de knop met de drie stippen te tikken. Je ziet dan als het goed is de mogelijkheid Partnervoorstel verwijderen staan. Tik daarop om het profiel uit de lijst te verwijderen. Overigens vind je hier ook de optie om een profiel te melden omdat je vindt dat de persoon in kwestie zich niet aan de regels houdt.

Pushmeldingen

Het fijne aan een mobiele dating app is dat die in staat is om allerlei handige pushmeldingen te versturen naar je telefoon. Wanneer er iets interessants gebeurt met je profiel krijg je daar van Parship netjes een melding van zodat je de app kunt openen en meteen ziet waar je op zou kunnen reageren. (Wanneer je een berichtje hebt gekregen of als er iemand op je ijsbreker heeft gereageerd bijvoorbeeld.)


Veiligheid

Parship is een heel veilige dating app. Niet voor niets is het een van de weinige dating apps die over de keurmerken Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten beschikken. Die krijgen dating apps alleen wanneer ze aan strenge eisen voldoen. Niet alleen weet je daardoor dat je geen hinder hebt van nepprofielen, maar ook dat fakers, spammers en scammers actief worden bestreden, dat je niet zomaar onverwachte kosten zult maken en dat je altijd bij een deskundige helpdesk terecht kunt.

Handmatige profiel check

Profielen worden door Parship handmatig gecheckt op betrouwbaarheid. Dat geldt niet alleen voor de foto’s die worden gebruikt maar ook voor andere belangrijke aspecten van een profiel. Je wordt niet meteen verwijderd wanneer je jezelf niet aan de huisregels hebt gehouden, maar ontvangt wel de melding dat je het profiel aan moet passen. Parship heeft de optie om geen partnervoorstellen aan je te doen zolang je profiel niet aan de eisen voldoet.

Als je iemand bent tegengekomen die vervelend tegen je heeft gedaan, of die zich niet aan de regels lijkt te houden, dan kun je dat profiel melden bij Parship zodat kan worden gecontroleerd of die persoon zich wel netjes gedraagt.


Voor wie is Parship een geschikte app?

Iedereen die een serieuze relatie zoekt en daarbij graag van een soepel werkende en erg veelzijdige mobiele dating app gebruik wil maken maakt een goede keus met de Parship dating app. Ook wanneer je mobiel daten graag wilt combineren met af en toe berichtjes typen via de website of via je computer profielfoto’s uploaden is Parship ideaal, omdat de dating app wordt vergezeld door een uitstekende website waar je ook alles op kunt dat via de app mogelijk is.


blank blank blank

Wat kost Parship?

Parship is behoorlijk prijzig in vergelijking met andere dating apps. Ook de Parship datingsite is onder de datingsites een van de duurdere. Maar daar staat wel tegenover dat je bij Parship – mede dankzij de persoonlijkheidstest en intelligente matching – een heel goede kans maakt op het vinden van de perfecte match. Tenslotte zorgt de hogere prijs ook simpelweg voor een hogere drempel om lid te worden. Alleen dat brengt al een prettige schifting aan in het ledenbestand waardoor je bij Parship vaak serieuzer kunt daten dan bij welk ander platform dan ook.

Goed om alvast te weten is dat de abonnementsduur die je kiest bepaalt tot welke functies je toegang krijgt. Er zijn namelijk drie verschillende abonnementen beschikbaar die niet allemaal dezelfde functies bieden. Hieronder zie je het complete overzicht van de verschillende abonnementen Premium lite, Premium classic en Premium comfort met de bijbehorende functies, abonnementsduur en prijs:

Premium lite Premium classic Premium comfort
Abonnementsduur 6 maanden 12 maanden 24 maanden
Berichten uitwisselen
Persoonlijkheidsrapport
Alle vrijgegeven foto’s zien
Lokale zoekfunctie gebruiken
Contactgarantie
Prijs per maand € 39,90 € 29,90 € 24,90
Totaalprijs € 239,40 € 358,80 € 597,60

Parship gratis uitproberen

Twijfel je nog of Parship wel wat voor jou zou zijn? Wees dan gerust dat aan een proefabonnement helemaal geen kosten zijn verbonden. Je kunt volledig gratis de app installeren, een profiel aanmaken, de persoonlijkheidstest afleggen en ook al heel veel partnervoorstellen bekijken. Je zit dus niet meteen vast aan een betaald abonnement, maar kunt op je gemak even rondkijken voor je eventueel besluit voor een van de beschikbare premium opties te kiezen.


Parship opzeggen

Let op: ben je betaald (premium) lid dan moet je jouw lidmaatschap eerst schriftelijk opzeggen of door het contactformulier op de website van Parship te gebruiken. Dit kan dus niet via de dating app zelf.

Nadat je een eventueel premium lidmaatschap hebt opgezegd kun je ook via de website van Parship inloggen en jezelf daar uitschrijven. Ook dit is dus niet mogelijk via de dating app.


Download de Parship app

Gratis aanmelden bij Parship Download de Parship app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Parship

 • Wetenschappelijke matching
 • Hoge succesratio 38%
 • Thuiswinkel waarborg
Gratis aanmelden bij Parship
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies