Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Bumble app review, hoe werkt Bumble?

screenshots Bumble

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Bumble Date is een populaire dating app waarbij vrouwen het initiatief nemen. De matching en andere opties zijn vergelijkbaar met veel andere dating apps. Zo kun je bladeren door profielen op dezelfde manier zoals bijvoorbeeld Tinder. Een aantal functies zijn echt onderscheidend, zoals het beginnen van een gesprek en het indelen van je profiel.

Waarom kies je voor Bumble?
 • Voor vrouwen die ongepaste berichten op andere apps zat zijn
 • Voor mannen die een dating app zoeken waar veel vrouwen actief zijn
 • Online daten in een niet te serieuze setting
 • Matching op basis van kwaliteit boven kwantiteit
Bekijk de beste gratis dating apps

80% heeft meer succes met deze dating apps


Wat is Bumble Date?

Bij Bumble ligt de focus op gelijkheid in relaties en respectvol daten en met elkaar omgaan. In het openingsvenster wordt direct duidelijk gemaakt dat er verwacht wordt dat je vriendelijk met andere gebruikers omgaat en je je volgens de richtlijnen gedraagt in de app.

blank blank blank

Vrouwen sturen het eerste bericht

De vriendelijke en respectvolle online daten bereikt Bumble door wat dingetjes anders te doen in de app. Wanneer je een match hebt kun je als man geen bericht sturen. De vrouw moet eerst een bericht sturen. Doet ze dit niet binnen 24 uur van het matchen, dan wordt de match weer verwijderd. Een slimme aanpak, dat voorkomt dat vrouwen te maken krijgen met teveel ongewenste berichten, opdringerige types of foute openingszinnen.

Doelgroep

Bumble richt zich niet op een specifieke doelgroep, maar wordt wel voornamelijk gebruikt door gebruikers tussen de 25 en 35 jaar. Vrouwen kiezen soms bewust voor Bumble omdat ze negatieve ervaringen hebben met alternatieve dating apps. Als vrouw kan Bumble daarom een goede oplossing zijn omdat je meer controle hebt over je matches en je gesprekken. Voor mannen kan Bumble interessant zijn omdat er over het algemeen meer vrouwen ingeschreven staan op Bumble dan mannen.

Bumble Friends en Bumble Bizz

Als je Bumble hebt gedownload hebt kun je er als eerste voor kiezen welke versie van Bumble je wilt gebruiken. In deze review behandelen we Bumble Date, voor het vinden van dates of een relatie. Naast Date kun je nog kiezen voor Bumble Friends (voor het ontmoeten van vrienden) of Bumble Bizz (voor het ontmoeten van zakelijke relaties).


Hoe werkt Bumble? Hoe gebruik je het?

De interface van Bumble lijkt heel erg op andere dating apps zoals bijvoorbeeld Tinder.

Account en profiel aanmaken

blankblankblank

Het aanmaken van een profiel bij Bumble kan op twee manieren; met je telefoonnummer of je Facebook account. Je kunt je dus ook op Bumble inschrijven zonder Facebook. Het inschrijfproces wijst zich redelijk vanzelf. Nadat je je telefoonnummer hebt geverifieerd of hebt ingelogd met Facebook kun je je profiel compleet maken.

Eigenschappen van je profiel

Met je profiel kun je jezelf onderscheiden van de rest en kun je informatie en foto’s van jezelf toevoegen. Deze informatie krijgen andere gebruikers te zien als je profiel tevoorschijn komt tijdens het matchen.

 • Lengte
 • Sport
 • Opleidingsniveau
 • Rook je?
 • Drink je?
 • Gebruik je cannabis?
 • Huisdieren
 • Kinderwens
 • Op zoek naar:
  • ‘Relatie’
  • ‘Vrijblijvend daten’
  • ‘Huwelijk’
  • ‘Niets’
 • Sterrenbeeld
 • Politiek
 • Geloof

Profielfilters

Je kunt er zelf ook voor kiezen om op deze profieleigenschappen te filteren in de resultaten. Als je een filter hebt ingesteld, krijg je alleen voorstellen die hieraan voldoen. Ideaal dus als je specifiek op zoek bent naar een partner met huisdieren of een kinderwens of juist iemand wenst die niet rookt.

Met een gratis account mag je 2 filters instellen, met een betaald abonnement (Bumble Boost) kun je onbeperkt filteren.

Profielvragen

Met de profielvragen geef je je profiel nog iets meer kleur. Je kunt maximaal 3 vragen aanklikken die, samen met het door jou gegeven antwoord, terugkomen op je profielpagina. Voorbeelden van profielvragen zijn:

 • Als ik een superkracht kon kiezen zou ik…
 • Mijn leraar in groep 6 beschreef me als…
 • We kunnen het goed vinden als je…

Profiel aanpassen/optimaliseren

blank blank blank

Om matches te krijgen zul je een aantrekkelijk profiel moeten hebben, waarmee je anderen interesseert in jezelf. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn natuurlijk de foto’s die je upload. Bumble geeft je diverse suggesties voor foto’s die wel of niet geschikt zijn en die het over het algemeen beter doen dan anderen. Er wordt bijvoorbeeld afgeraden om foto’s met ontbloot bovenlijf te uploaden, omdat dit doorgaans tot minder matches leidt.

Profieltekst

Qua profieltekst heb je volledige vrijheid om er iets leuks van te maken (max. 500 tekens). Door een creatieve profieltekst te schrijven die uit het oog springt, heb je direct meer kans op matches.

Spotify en Instagram koppeling

Je hebt ook de optie om Instagram en/of Spotify te koppelen aan je Bumble account. Op deze manier kun je bijvoorbeeld posts en stories van je Instagram inladen op je profiel en je favoriete artiesten delen op je account. Ook heb je de mogelijkheid om te matchen met mensen die dezelfde muzieksmaak hebben als jij.


Bladeren door profielen/matching

blank blank blank

Voordat je matches hebt en een gesprek kunt beginnen met andere gebruikers op Bumble, zul je matches moeten maken.

Matches maken op Bumble

Het maken van een match gebeurd wanneer je iemand naar links hebt geswiped (of op het vinkje hebt gedrukt), en de andere persoon heeft dit ook bij jou gedaan. Wanneer je aan het swipen bent, moet je dus even afwachten of de andere persoon ook geïnteresseerd is. Andersom kan ook natuurlijk; als iemand jou al heeft ‘geliked’ en jij swiped diegene naar rechts, heb je direct een match.

Gesprek na match

Als je een match hebt met iemand anders, is dit nog niet direct blijvend. Een match verplaatst namelijk pas naar je gesprekken zodra de vrouw een bericht heeft gestuurd. Als man heb je dus niet de mogelijkheid om berichten te sturen voordat de vrouw iets heeft gestuurd. Heeft de vrouw na 24 uur nog niets gestuurd, dan verdwijnt je match weer in oneindigheid.

Één keer per dag heb je de mogelijkheid om een match te verlengen met 24 uur. Op deze manier heb je dus nog iets langer de tijd om een gesprek aan te gaan. Met een premium abonnement (Bumble Boost) kun je onbeperkt matches verlengen.


Veiligheid en privacy

Om veilig te daten hanteert Bumble een aantal richtlijnen waaraan je moet voldoen wanneer je je inschrijft. Daarnaast zijn er een aantal maatregelen die ze nemen om het daten zo prettig mogelijk te maken.

Foto controle, en blokkeren

Zo wordt elke foto handmatig gecontroleerd door Bumble. Als blijkt dat je hier niet op staat word je foto afgekeurd. De extra verificatie met Facebook profiel of telefoonnummer zorgt er ook voor dat veel fraudeurs en neppers worden geweerd. Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid om andere gebruikers te blokkeren wanneer je je niet prettig voelt bij de connectie.

Extra verificatie (met vinkje)

Als je een profiel tegenkomt met een vinkje, betekend dit dat dit profiel extra is geverifieerd. Je kunt dit aanklikken bij het wijzigen van je profiel. Je wordt dan gevraagd een foto in een specifieke pose te nemen.

Tijdens het testen van deze app zijn we geen opvallende profielen tegengekomen. Daaruit concluderen we dat er geen tot weinig nepprofielen en datingfraudeurs actief zijn op Bumble.


Extra functies

blank blank

Om je date ervaring beter te maken zijn er verschillende extra opties die je aan kunt zetten in Bumble. De basisfuncties zijn gratis, maar onderstaande functies vereisen wel een in-app aankoop.


BumbleCoins

Met een in-app aankoop koop je Bumble Coins. Deze coins kun je vervolgens gebruiken om speciale functies, zoals Spotlight en Superswipe te kopen.

 • 1 BumbleCoin – € 1,99
 • 5 BumbleCoins – € 7,99
 • 15 BumbleCoins – € 20,99
 • 30 BumbleCoins – € 34,99

Superswipe

Superswipe is een functie die lijkt op de Superlike in Tinder. Met deze knop kun je aangeven dat je extra interesse hebt in de andere persoon. Je vindt deze knop onderaan iemands profiel. Dat kan zeker de moeite zijn; uit gegevens van Bumble blijkt dat je kansen op een match verdrievoudigen wanneer je superswipe gebruikt. In tegenstelling tot Tinder krijg je bij Bumble geen gratis Superswipes.

 • Een éénmalige Superswipe kost je 1 Bumblecoins

Spotlight

Spotlight is een krachtige functie waarmee je je profiel een stuk populairder maakt. Het zorgt er namelijk voor dat je 30 minuten lang bovenaan de matchlijst komt van andere gebruikers. Je potentiële matches krijgen jou dus eerder te zien dan andere profielen in de app, wat er voor kan zorgen dat je eerder een match hebt.

Het voordeel van Spotlight, is dat andere gebruikers niet kunnen zien dat je deze functie hebt gebruikt. Een Superswipe kan om die reden soms ook een beetje wanhopig overkomen.

Om ervoor te zorgen dat je het meeste haalt uit je Spotlight, kun je deze het beste inzetten op de meest drukke momenten op de app. We adviseren je daarom om je spotlight in te zetten op zondagavond, wanneer de meeste gebruikers aan het swipen zijn.

 • Spotlight kost 2 BumbleCoins per 30 minuten

Bumble Boost

Bumble Boost is het premium abonnement dat je kunt afsluiten als Bumble gebruiker. Dit abonnement biedt je verschillende voordelen en extra functies t.o.v. de gratis versie van de app.

Beeline

In de ‘Beeline’ kun je gemakkelijk zien welke andere gebruikers jou hebben geliked. Dit maakt het makkelijker om gebruikers te vinden met wie je sowieso matcht. Wanneer je weinig tijd hebt, of in een stad bent met veel Bumble gebruikers is deze functie ideaal, aangezien je niet veel tijd kwijt hoeft te zijn aan het swipen van gebruikers die toch geen interesse in je hebben.

Rematch

Wanneer je match na 24 uur verloopt heb je geen mogelijkheid meer om berichten te sturen naar de andere persoon. Met een ‘Rematch’ kun je opnieuw matchen met deze persoon en het gesprek weer opnieuw beginnen.

Naast rematchen kun je ook onbeperkt je matches verlengen wanneer jullie nog geen berichten hebben uitgewisseld.

Onbeperkt filteren

Bumble maakt het onwijs makkelijk om gebruikers te vinden die aan door jou ingestelde filters voldoen. Helaas kun je met een gratis account slechts 2 filters instellen. Met Bumble Boost kun je onbeperkt filters instellen.


Wat kost Bumble?

 • 1 week Bumble Boost – € 9,99
 • 1 maand Bumble Boost – € 21,99
 • 3 maanden Bumble Boost – € 44,99
 • Levenslang Bumble Boost – € 129,99
Let op: Je Bumble Boost abonnement wordt automatisch verlengd. Wil je dus niet voor onverwachte kosten komen te staan, zorg er dan voor dat je je abonnement op tijd opzegt.
 • 1 BumbleCoin – € 1,99
 • 5 BumbleCoins – € 7,99
 • 15 BumbleCoins – € 20,99
 • 30 BumbleCoins – € 34,99
 • Een éénmalige Superswipe kost je 1 Bumblecoins
 • Spotlight kost 2 BumbleCoins per 30 minuten

Voor wie is Bumble een geschikte app?

 • Voor vrouwen die gek worden van ongepaste berichten en verzoeken op andere dating apps
 • Voor mannen die een dating app zoeken waar veel vrouwen actief zijn
 • Voor mensen die op zoek zijn naar online daten in een niet te serieuze setting

Download de Bumble app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Bumble

 • Vriendschap & liefde in 1 app
 • Internationaal populair
 • Gratis dating app
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies