Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

NovaMora app review, hoe werkt NovaMora?

screenshots NovaMora

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben je als single op zoek naar een erotische date? Of misschien wil je als koppel wel eens experimenteren en zo je seksleven een boost geven? Novamora is een datingapp voor singles en stellen die op zoek zijn naar spannende contacten en seksuele avonturen. Aan de hand van door jou ingestelde zoekcriteria ga je zelf op zoek naar jouw geschikte match. 

Bovendien kun je helemaal gratis een eigen profiel aanmaken op de app, waarmee je alvast kennis kunt maken met een aantal functionaliteiten van Novamora. Als je aan de slag wilt met alle functies, zul je wel VIP-toegang moeten kopen.

Waarom kies je voor NovaMora?
  • Discrete app met veel privacy-opties
  • App specifiek voor avontuur en spanning
  • Veel actieve leden
Gratis aanmelden bij NovaMora Download de NovaMora app

Wat is Novamora? Novamora in het kort

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan ben je bij Novamora waarschijnlijk aan het verkeerde adres. Novamora is immers een datingapp die zich specifiek richt op singles en koppels die op zoek zijn naar een spannende date of wat extra avontuur. Novamora is misschien wel een van de bekendste erotische apps van Nederland.

De app heeft een eerder traditionele insteek; zo maak je eenvoudig je eigen profiel aan, kies je zelf welke informatie je toevoegt en ga je vervolgens zelf op zoek naar andere gebruikers die je graag beter zou leren kennen.


Hoe werkt Novamora? Hoe gebruik je het?

Zoals eerder gezegd heeft Novamora een traditionele insteek. Zo maakt de app geen gebruik van automatische matching of ingewikkelde persoonlijkheidstesten, maar maak je in plaats daarvan je eigen profiel aan en ga je op zoek naar leuke profielen aan de hand van zelf ingestelde zoekfilters.

Heb je een interessant profiel gevonden? Dan kun je met de gebruiker in contact komen door een knipoog of een persoonlijk bericht te versturen.


Account en profiel aanmaken

Novamora beschikt niet over een echte app die je kunt downloaden in de Apple Store of Google Play Store en vervolgens kunt gebruiken op je mobieltje. In plaats daarvan heeft Novamora wel een handige en gebruiksvriendelijke mobiele versie van de datingsite. Als je naar de website surft via een browser op je smartphone, zal dan ook meteen deze mobiele versie openen.

Account

Op het beginscherm krijg je vervolgens twee opties te zien. Heb je al een account? Dan kun je vanaf hier makkelijk en snel inloggen. Ben je daarentegen nieuw op de app? Dan kun je via de knop Inschrijven eerst een account aanmaken. Het registratieproces bestaat slechts uit enkele eenvoudige stappen en duurt overigens niet lang.

Eerst kies je een profielnaam. Deze naam zal zichtbaar zijn op je account, dus je kunt best vermijden om je echte naam te gebruiken. Vervolgens kies je een veilig wachtwoord. Novamora raadt aan te kiezen voor een combinatie van diverse karakters. In het volgende scherm zul je ook gevraagd worden om je e-mailadres op te geven. Wees ook hier voorzichtig en kies best voor een mailadres dat je enkel en alleen voor deze (of een andere) datingapp gebruikt.

blank

Daarna geef je aan of je een man, een vrouw of een koppel (m/v, m/m of v/v) bent en waarnaar je op zoek bent (andere singles en/of koppels). Ook vul je je geboortedatum en locatie in. Je hebt vervolgens nog de optie om een profielfoto toe te voegen. Dit is bij Novamora niet verplicht, maar zal je wel meer bezoekers op je profiel (en dus meer mogelijke matches) opleveren. Tot slot duid je nog aan dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en het privacybeleid; deze kun je raadplegen op de website.

blank blankblank

Nadat je al deze stappen rustig doorlopen hebt, wordt er een bevestigingsmail met een activatielink naar het eerder opgegeven e-mailadres verstuurd. Hiermee kun je je profiel activeren, waarna je vervolgens meteen op de startpagina van de app terecht zult komen.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Op de startpagina zul je vervolgens kunnen zien hoe compleet je profiel is. Als je gewoon bovenstaande stappen doorlopen hebt, zal je profiel nog vrij leeg zijn. Als je graag met de app aan de slag gaat en op zoek wilt naar avontuur, doe je er goed aan om je profiel eerst te vervolledigen. Op deze manier heb je meer kans op profielbezoeken en reacties.

blank

Je profiel aanpassen en optimaliseren kun je doen door rechtsboven in het menu op Profiel te klikken. Vervolgens zal er een nieuw menu openklappen, waarbij je een heleboel opties ziet met aanpassingen die je kunt doen aan je profiel (Status, Basis, Foto’s, Omschrijving, Over mij, Ik zoek). Onder de toets Status zie je hoe ver je bent met het invullen van je profiel. Via de knop Basis kun je je basisgegevens bewerken; dit zijn de gegevens die je eerder ingevuld hebt om je account aan te maken.

blank blank

Fotoalbum

Een belangrijk onderdeel van je profiel is uiteraard je fotopagina. Je bent niet verplicht om foto’s te plaatsen, maar een profiel met foto’s zal uiteraard meer en sneller reacties krijgen. Je kunt tot 10 foto’s plaatsen op je profiel. Je profielfoto kan door alle gebruikers van de app bekeken worden. Als profielfoto worden enkel recente foto’s waar je zelf op staat geaccepteerd; deze foto’s mogen niet seksueel getint zijn. Je gezicht hoeft echter niet herkenbaar in beeld te zijn.

Daarnaast kun je nog foto’s in je fotoalbum plaatsen, deze foto’s zijn enkel zichtbaar voor leden met VIP-toegang. Het is ook mogelijk om je foto’s voor alle leden te verbergen. Je kunt er dan zelf voor kiezen om ze te delen met andere leden in een privébericht. De regels voor de foto’s in je album zijn soepeler. Zo is het plaatsen van seksuele foto’s toegestaan als je zelf ook op deze foto’s staat.

Persoonlijke informatie

Onder de knop Omschrijving kun je jezelf kort even voorstellen. Je kiest volledig zelf welke informatie je hier wel of niet deelt. Door deze korte biografie over jezelf te schrijven, maak je je profiel al meteen heel wat interessanter voor andere leden.

blank

Bij Over mij kun je de eigenschappen aanduiden die op jou van toepassing zijn. Zo kun je hier meer vertellen over je opleiding, je afkomst, je kledingstijl en je uiterlijke kenmerken. Je kunt hier ook aanduiden naar wat je op zoek bent: een vaste of vrije relatie, een vriendschap, louter online contact of eerder een spannende date.

blank

Onder de knop Ik zoek kun je de eigenschappen selecteren waarnaar jij op zoekt bent in je date of match.


Hoe vind je een match op de app?

Zoals eerder gezegd ga je bij Novamora zelf op zoek naar interessante profielen. Dit doe je via de button Profielen die je in het menu linksboven vindt. Door middel van de zelf in te stellen zoekfilters kun je zoeken naar leden die aan jouw criteria voldoen. Zo kun je filteren op leeftijd of locatie, maar ook op meer specifieke filters zoals uiterlijke kenmerken, opleiding of burgerlijke staat. Je kunt zoveel filters toevoegen als je zelf wilt.

blank

Wil je graag meer informatie over een gebruiker ontdekken? Door op een profielfoto in de lijst met zoekresultaten te klikken, ga je meteen naar het profiel van deze gebruiker. Hier kun je alle gegevens die de gebruiker ingevuld heeft, bekijken.


Hoe ziet een profiel op Novamora eruit?

Een profiel op Novamora kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt; het hangt ervan af hoeveel informatie jij als gebruiker zelf wilt delen met anderen. Een profiel bestaat uit algemene informatie zoals geslacht, leeftijd en woonplaats. Daarnaast kun je zelf nog meer persoonlijke informatie over je uiterlijk, je achtergrond en je gewoontes toevoegen.

Interesse

Heb je een leuk profiel gevonden en zou je graag je interesse tonen aan deze gebruiker? Dan heb je bovenaan het profiel een aantal mogelijkheden om met deze gebruiker in contact te komen. Zo kun je een knipoog versturen door op het symbooltje met de knipoog te klikken. Met een knipoog stuur je de gebruiker een duidelijk signaal om ook eens op jouw profiel te komen kijken. Op deze manier kun je ook meteen kijken of er wederzijdse interesse is. Met een gratis profiel kun je zelf knipogen versturen, maar kun je niet bekijken wie jou een knipoog gegeven heeft.

Je kunt je interesse ook laten blijken door een berichtje te sturen en zo meteen een conversatie te starten. Om onbeperkt berichten te kunnen versturen, heb je wel VIP-toegang nodig.


Extra functies

Naast bovenstaande functionaliteiten, heb je nog een aantal andere mogelijkheden met de app:

Contacten

In het menu linksboven kun je de button Contacten terugvinden. Hier heb je vervolgens een aantal opties. Zo kun je hier onder Bezoekers ontdekken wie jouw profiel onlangs bekeken heeft. Deze functie is echter enkel te gebruiken met een account met VIP-toegang.

Je kunt ook terugkijken welke profielen jij zelf onlangs bekeken hebt. Dit kan handig zijn om een bepaald profiel terug te vinden, waarmee je toch graag in contact zou komen. Deze functie kun je ook gebruiken met een gratis account.

Daarnaast kun je hier ook nog je lijstje met favoriete gebruikers en met geblokkeerde accounts raadplegen.

Fotozapper

Zoals eerder gezegd ga je op Novamora zelf op zoek naar interessante profielen via de zoekfunctie. Toch heeft deze app nog een andere functie die een beetje te vergelijken valt met de swipe-functie van Tinder. Fotozapper is een snelle manier om andere leden te ontmoeten. Je krijgt enkel een profielfoto te zien en op basis daarvan moet je beslissen of je deze gebruikers leuk vindt. Dit doe je door te kiezen tussen Ja, Misschien of Nee.

blank

Kies je voor Ja? Dan krijgt deze gebruiker dat vervolgens te zien onder de knop Vindt mij leuk in het menu linksboven. Vinden jullie elkaar allebei leuk? Dan zijn jullie een match; je matches kun je eveneens raadplegen onder de Fotozapper-functie in het menu linksboven. Met een profiel met standaard toegang kun je echter niet bekijken wie jou leuk vindt.


Veiligheid & privacy

Novamora onderneemt reeds enkele stappen om de veiligheid van leden te bewaken. Zo blijft je e-mailadres altijd geheim voor andere gebruikers.

Daarnaast ben je ook niet verplicht om foto’s aan je profiel toe te voegen. Als je toch foto’s uploadt, dan is het goed om te weten dat je profielfoto zichtbaar is voor alle leden, maar dat alle andere foto’s uit je album enkel te bekijken zijn door leden met VIP-toegang. Je kunt er bovendien ook voor kiezen om je foto’s voor alle leden te verbergen. Daarnaast geef je op je profiel zoveel informatie vrij als je zelf wilt. Novamora is bovendien tegen nepprofielen, daarom stellen ze alles in het werk om fake accounts tijdig te onderscheppen en te bannen.

Stoot je tijdens het gebruik van de app toch ergens op een probleem? Neem dan contact op met de klantenservice van Novamora. Ze beloven om je altijd te helpen, ook ’s avonds en in het weekend.


Voor wie is Novamora een geschikte app?

Novamora richt zich specifiek op mannen en vrouwen, zowel single als in een relatie, die op zoek zijn naar spanning en avontuur. In de praktijk uit dit zich in seksuele contacten en dates. De enige voorwaarde om je aan te melden is dat je ouder dan 18 jaar bent.


Wat kost Novamora?

Het aanmaken van een profiel op Novamora is helemaal gratis. Met zo’n gratis account, ook wel Standaard toegang genoemd in de app, kun je je profiel vervolledigen, zoekfilters instellen en zo profielen van anderen bekijken en knipogen versturen.

Wil je gebruik kunnen maken van alle extra functies van de app? Dan kun je ervoor kiezen VIP te worden. Je hebt dan onbeperkt toegang tot alle functies van de app.

Kosten

Er zijn verschillende abonnementsopties. Als je meteen een abonnement afsluit voor meerdere maanden is het voordeliger:

  • 1 maand: € 29,99 per maand
  • 2 maand: € 24,99 per maand
  • 4 maand: € 19,99 per maand

Momenteel krijg je in de app een pop-up te zien dat je een introductiekorting van 20% krijgt op VIP-toegang.

Betalen

Betalen kan met creditcard, iDEAL, Bancontact en via overschrijving. Alle betalingen vinden plaats via het veilige SSL-protocol. Hierdoor kunnen je gegevens onderweg niet onderschept worden door derden.

Afhankelijk van de door jou gekozen betaalmethode zal je abonnement automatisch opnieuw verlengd worden. Hou dit dus in de gaten en zorg dat je je abonnement tijdig stopzet als je er geen behoefte meer aan hebt. Je kunt je abonnement beëindigen door in het menu rechtsboven naar Account te gaan en vervolgens te klikken op Account status. Hier vind je de optie om je lidmaatschap te stoppen. Voor het resterende aantal dagen dat je abonnement nog geldig is, blijf je recht hebben op je VIP-toegang. Nadien ben je opnieuw gratis lid.


Novamora opzeggen

Als je een tijdje geen nieuwe reacties meer wilt ontvangen, kun je ervoor kiezen om je profiel tijdelijk te verbergen. Dit doe je door rechtsboven in het menu te kiezen voor Account. Vervolgens klik je op Uitschrijven, waarna je een button met de tekst Profiel verbergen ziet. Als je deze button aanklikt, zal je profiel gedurende een periode niet langer zichtbaar zijn voor andere deelnemers. Door opnieuw in te loggen, kun je je account opnieuw activeren.

blankblank

Wil je je account volledig opzeggen? Dan kun je je ook uitschrijven door een reden en je wachtwoord op te geven en onderaan op Volgende te klikken. Vervolgens moet je nog eens bevestigen dat je zeker bent van je keuze. Nadat je je uitgeschreven hebt, kun je niet meer inloggen en kunnen andere leden je ook niet meer contacteren.


Download de NovaMora app

Gratis aanmelden bij NovaMora Download de NovaMora app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling NovaMora

  • Voor iedereen die spanning zoekt
  • Casual & erotisch daten
  • Anoniem & discreet
Gratis aanmelden bij NovaMora
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies