Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

De 7 beste dating apps voor jongeren

De 7 beste dating apps voor jongeren

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wil je als jongere op zoek naar een leuke date dan kan dat tegenwoordig op honderden manieren. Als je graag een kans wil wagen via een dating app of datingsite dan is het de vraag welke het beste werkt. Wil jij weten waar jij het beste terecht kunt om gelijkgestemde jongeren te vinden? In dit artikel vertellen we je alles over de beste dating apps voor jongeren.


1. Lexa - Singles in jouw buurt

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Lexa is de populairste Nederlandse dating app met tienduizenden leden. Dagelijks komen er nog steeds tientallen leden bij, die allemaal op zoek zijn naar ware liefde of naar een leuke date. Er zijn namelijk meer dan genoeg singles in jouw buurt te vinden. Daar kom je vanzelf achter als je de app downloadt. Iedere keer dat je de deur uitgaat, krijg je nieuwe singles te zien die erop wachten om iemand te ontmoeten. Het tempo op de Lexa app ligt een stukje lager dan bij apps zoals Tinder. Daardoor heb je beter de kans om mensen echt te leren kennen en heeft het een minder oppervlakkige uitstraling. En omdat de app dezelfde functies biedt als de website, ben je dus overal in staat om berichten te sturen.

Lexa is extra leuk voor jongeren die veel tijd te besteden hebben. In dat geval zijn de Lexa Events namelijk een leuke mogelijkheid om singles in jouw buurt te ontmoeten. Zo kun je in één keer een grotere groep jongeren zien die allemaal serieus op zoek zijn naar liefde. Dat maakt het trouwens ook extra leuk voor mensen die het online daten toch minder leuk vinden dan om iemand in het echt te ontmoeten.

Pluspunten
 • Gecontroleerde profielen
 • Lexa badge voor serieuze profielen
 • Events organiseren
Bezoek Lexa Download de Lexa app

2. Parship - Voor alle leeftijden

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Parship is een dating app voor alle leeftijden. Het richt zich vooral op wat meer serieuze vrijgezellen, die op zoek zijn naar de liefde van hun leven. Op het moment van schrijven zijn er toch zo’n 5.000 dames en 8.000 tussen de 18 en 30 jaar aangemeld. Als vrouw heb je het dus iets makkelijker om op Parship te zoeken naar een man, omdat de keuze iets groter is. Omdat je de leden al kunt zien op de website, voordat je je aanmeldt bij de app, zie je ook direct of dat de moeite waard is.

De app zelf is eenvoudig, maar je kunt er alles mee doen wat je ook op de website kunt. Zo ben je onderweg altijd in staat om te ‘Flirten’ met andere leden. Je krijgt dan een willekeurig profiel te zien, waarbij je aangeeft of je die persoon leuk vindt of niet. Hebben jullie allebei elkaars profiel geliket, dan ontstaat er een match en kun je met elkaar chatten.

Pluspunten
 • Veel leden dus veel aanbod
 • Al 10 jaar op rij de grootste datingsite
 • Snel en gemakkelijk zoeken
Minpunten
 • Niet specifiek gericht op jongeren
Bezoek Parship Download de Parship app

3. Be2 - Internationaal daten

Screenshots Be2 appBekijk de Be2 app

Be2

Icon Be2 app

Wereldwijd zijn er bijna een miljoen mensen lid van Be2. Daarvan is een groot deel redelijk jong. Reis je veel, dan kun je dus overal ter wereld gelijkgestemde singles tegenkomen. Be2 heeft dus enorm veel gebruikers, waardoor ook de ideeën over online daten verschillen. Zo vind je er mensen die alleen uit zijn op een onenightstand, maar ook mensen die zoeken naar de ware. Door je profiel te optimaliseren zorg je ervoor dat in het begin al duidelijk is waar jij naar op zoek bent, zodat je niet steeds tijd kwijt bent aan matches die eigenlijk toch niet zo sterk zijn.

Er zijn een aantal mogelijkheden die Be2 een interessante app maken. Zo kun je voorafgaand aan een vakantie alvast lokale mensen opzoeken om mee af te spreken. Ook kun je net als bij Tinder naar links en rechts swipen. Maar dat is niet het enige. Je kunt namelijk ook trofeeën ontvangen wanneer je genoeg complimenten ontvangt over je uiterlijk of je karakter.

Pluspunten
 • Enorm veel leden wereldwijd
 • Zowel voor vriendschap als voor liefde
Minpunten
 • Lijkt veel op Tinder
Bezoek Be2 Download de Be2 app

4. Pepper - Niet zomaar een dating app

Screenshots Pepper appBekijk de Pepper app

Pepper

Icon Pepper app

Pepper beweert een dating app te zijn die het net even anders aanpakt. Waarom ze dat beweren? Omdat je in plaats van één foto – of juist een hele lange en saaie omschrijving – een leuke fotocollage kunt maken van jezelf en al je interesses. In slechts enkele seconden weet iemand dan of jouw collage ze aanstaat of niet. In het verleden heeft Pepper al veel prijzen gewonnen, waaronder voor de betrouwbaarheid van de app en de indruk die singles weten achter te laten op andere leden. Dat heeft deels te maken met het succes van de app. Die is namelijk mooi vormgegeven en biedt leuke functies. Zo kun je bijvoorbeeld ook afbeeldingen versturen naar mensen met wie je een match hebt. Ook ontvang je real life notificaties, zodat je ook onderweg direct kunt reageren op berichtjes om een gesprek op gang te krijgen.

Pluspunten
 • Hele leuke fotocollage
 • Alle leden zijn jongeren
Minpunten
 • Profiel aanmaken kost wat tijd
Bezoek Pepper Download de Pepper app

5. Tinder - Swipen naar de liefde

Screenshots Tinder app

Tinder

Icon Tinder app

De dating app van Tinder is ongetwijfeld de meest bekende dating app van Nederland. Over heel de wereld zijn er zelfs meer dan 50 miljoen mensen die gebruikmaken van de app. Tinder staat voornamelijk bekend als app voor jongeren. Dat heeft vooral te maken met het laagdrempelige – en voor sommige zelfs oppervlakkige – concept. Je beoordeelt iemand voornamelijk aan de hand van één foto, dus vooral op uiterlijk. Vervolgens ‘swipe’ je iemand naar links of naar rechts, afhankelijk of je iemand leuk vindt. Tinder is een echte dating app, omdat je zelfs op de website direct naar de app wordt geleid. De app zelf is gratis, maar er zijn wel enkele betaalde opties. Zo kun je Boosts gebruiken om direct bij anderen op het scherm te komen. Ook kun je betaalde abonnementen kopen, waarbij je onder andere kunt zien wie jou al geliket heeft. Zo ben je niet steeds uren bezig met swipen en kun je eenvoudiger een selectie maken.

Door dit systeem wordt Tinder vaak overgeslagen door serieuze mensen die op zoek zijn naar echte liefde. Ben je op zoek naar onenightstands, wil je gewoon een paar keer een leuke date hebben of wil je graag met iemand chatten, dan kan Tinder ideaal zijn om jouw datingleven een boost te geven.

Pluspunten
 • Laagdrempelig swipen
 • Heel erg populair
Minpunten
 • Geen serieuze leden

6. Happn - Eerst passeren, dan matchen

Screenshots Happn app

Happn

Icon Happn app

Ben je op zoek naar een dating app waar tienduizenden Nederlandse jongeren lid van zijn? Dan is Happn echt iets voor jou. Het concept werkt namelijk iets anders dan andere dating apps. Bij Happn krijg je matches met mensen die dicht bij jou in de buurt zijn geweest, of die je gepasseerd bent. Bijvoorbeeld op de fiets, of toen je in de file stond. Die profielen worden opgeslagen op je account en iedere keer dat je elkaar weer tegenkomt, wordt dat nummer verhoogd. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat je sommige mensen wel 15 keer bent ‘tegengekomen’ in één week. Na enkele dagen of weken in de app krijg je dus al een redelijk beeld welke dames of heren bij jou in de buurt wonen of werken. Wil je een gesprekje aanknopen? Dan kun je door middel van een hartje aangeven dat je met die persoon wilt praten. Als die persoon ook met jou wil chatten, dan kan dat wanneer zij dat accepteren en je daardoor een match hebt.

Pluspunten
 • Laagdrempelig contact
Minpunten
 • Alleen voor matches in de buurt
 • Vaak dezelfde profielen

7. Bumble - Vrouwen eerst

Screenshots Bumble app

Bumble

Icon Bumble app

Ben jij een beetje moe van de standaard ongeschreven regels rondom online daten. Dat wil zeggen, dat de man altijd als eerst een bericht moet sturen, en dat de vrouw moet bepalen of de boodschap leuk genoeg was om erop te reageren? Dan is Bumble iets voor jou. Het gooit de gehele structuur van online daten door de war door vrouwen het recht te geven om als eerste te reageren. Met andere woorden, als er een match is ontstaan, dan kan de man pas een bericht sturen nadat de vrouw een eerste bericht heeft gestuurd.

Dit zorgt ervoor dat het stigma rondom het zetten van de eerste stap voor vrouwen weer in de neutrale positie wordt gezet. De app is vooral leuk voor jongeren die zich hierin kunnen vinden en waarbij je het niet erg vindt om steeds als eerste te moeten praten, of om steeds te moeten wachten op een reactie. De app is overigens ook geschikt als je alleen op zoek bent naar vrienden. Bij het aanmelden kun je zelf aangeven of je wilt daten, vrienden maken of netwerken.

Pluspunten
 • Vrouwen beginnen een gesprek
Minpunten
 • Mannen kunnen geen initiatief tonen
 • Geen duizenden leden in Nederland

Populairste dating apps voor de jeugd

Maar wat is nou een geschikte dating app voor jongeren? Moeten er veel mensen op zitten, of alleen serieuze mensen, of wil je de keuze hebben om te kunnen daten met hetzelfde geslacht? Dat is lastig te zeggen. Want ondanks dat jongeren tot één groep behoren, heeft niemand precies dezelfde voorkeur. Daarom zetten wij hierboven een aantal dating apps op een rijtje, waarbij we beschrijven waarom ze geschikt zijn voor jongeren. Als er cijfers bekend zijn over het aantal gebruikers, dan delen we dat ook. Zo kun jij een overwogen keuze maken voor een leuke dating app.


dating jongeren liefde

Wat maakt een dating app geschikt voor jongeren?

Er zijn wereldwijd honderden dating apps. Zelfs in Nederland is het lastig om een goede dating app te vinden. Op de ene app zitten serieuze mensen, die op zoek zijn naar een lange termijn relatie, terwijl je op de andere alleen maar vreemd kunt gaan. Dat maakt het voor bepaalde groepen mensen soms lastig om een geschikte app te vinden. Je hebt namelijk ook geen tijd en geld om je bij tien apps aan te melden en op zoek te gaan naar een match. Hierbij een aantal tips waar je als jongere op kan letten voor het maken van de juiste keuze.

1. Check de reviews

Allereerst de tip om reviews te lezen. Online (ook op onze site) vind je tientallen goede reviews over een desbetreffende app. Er wordt uitgebreid uitgelegd wat voor functionaliteiten er zijn, welke kosten je betaald of wat je gratis kunt proberen. Het cijfer of de beoordeling van de app geeft een goede indicatie of je goed zit.

2. Beoordelingen in de app store

Check ook eens de Play store of Apple app store. Er zijn bij elke applicatie cijfers gegevens en veel reacties te vinden. Vooral bij de populaire dating apps zie je dat er voldoende te leren valt uit de recensies.

beoordelingen

3. Populariteit

Vraag eens om je heen of de app populair is onder je vrienden en vriendinnen. Of kijk eens hoe vaak de app al gedownload is. De populariteit van een app geeft vaak al aan of je kans van slagen hebt. Een dating app met weinig downloads is dus, ook voor jou als jongere, waarschijnlijk niet geschikt.

4. Uitstraling

Is de uitstraling en het ontwerp van de app oubollig, of juist jeugdig en fris? Apps als Pepper & Lexa doen hun uiterste best om uit te stralen dat de jongere groep van harte welkom is. Met je blote oog kun je dus prima onderzoeken of een app gericht is op jongeren, of juist op 50 plussers.

5. Doelgroep

Op de site van de gelijknamige app kun je vaak cijfers vinden over het aantal leden, en de doelgroep waar de site zich op richt. Door een kleine blik te werpen op de website van het datingplatform weet je direct of de website geschikt is voor jongeren.


Conclusie

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg dating apps waar je als jongere terechtkunt om een spannend liefdesleven te laten beginnen. Of je nou op zoek bent naar een onenightstand of een relatie voor het leven maakt dan eigenlijk niet uit. Met honderdduizenden jongeren online, is er altijd iemand die bij jou past.


foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies