Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Dit zijn de beste 60 plus dating apps

Dit zijn de beste 60 plus dating apps

Laatst bijgewerkt: 28 oktober 2022

Je hebt een bepaalde leeftijd bereikt en je wilt graag opnieuw de liefde vinden. Na een scheiding of een verlies. Of misschien heb je de ware gewoon nog nooit eerder gevonden. Is dat ook voor jou het geval? Dan is dit artikel op je lijf geschreven. We zetten hier immers de beste 60 plusdatingapps voor je op een rijtje. Daarnaast leggen we je ook uit waar je op moet letten als je 60-plussers wilt ontmoeten.


Beste 60 plusdatingapps

Op latere leeftijd is het niet zo voor de hand liggend om nieuwe mensen te leren kennen. Je sociale leven is immers waarschijnlijk niet meer hetzelfde als wanneer je een twintiger was en je elk weekend met een biertje in de hand in de kroeg zat. Toch hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Dankzij het internet en datingsites en -apps openen er immers heel wat deuren om gelijkgezinden te ontmoeten; ook als je niet meer de jongste bent. We zetten hieronder de beste 60 plusdatingapps op een rijtje:


1. Ourtime - Nederlandse datingapp voor 50-plussers

Screenshots Ourtime appBekijk de Ourtime app

Ourtime

Icon Ourtime app

Ourtime is onderdeel van de bekende datingapp Lexa en richt zich specifiek op 50-plussers die graag opnieuw willen daten.

Tijdens het inschrijfproces zul je gevraagd worden om een aantal persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je geslacht, je woonplaats en je geboortedatum. Nadien moet je nog een geldig e-mailadres opgeven om je account te bevestigen. Vervolgens is je profiel klaar en kan je zoektocht beginnen. Voor je via de app echter meteen begint te daten, is het aangewezen om eerst je profiel verder aan te vullen. Je krijgt op basis van je gegevens immers partnervoorstellen. Hoe completer je profiel, hoe groter de kans dat deze voorstellen ook daadwerkelijk bij je passen.

Als je op deze manier niet vindt wie je zoekt, kun je ook zelf een zoekopdracht plaatsen. Aan de hand van de filters kun je erg gericht zoeken naar iemand die voldoet aan je belangrijkste criteria. Heb je eenmaal een leuk profiel gevonden, dan kun je via de spraakballon op het profiel van de ander meteen een berichtje versturen.

Pluspunten
 • Veel leden
 • Eenvoudig en snel inschrijven
Minpunten
 • Geen identiteitsverificatie
Bezoek Ourtime Download de Ourtime app

2. 50plusmatch - beste datingapp voor 50-plussers

Screenshots 50plusmatch appBekijk de 50plusmatch app

50plusmatch

Icon 50plusmatch app

Als je op zoek bent naar een datingapp om andere 50-plussers (en ouder) te ontmoeten, is 50plusmatch zonder twijfel een van de beste opties.

De app is erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Dat merk je al tijdens het aanmeldproces. Zo hoef je niet allerlei persoonlijke gegevens op te geven of vragenlijsten in te vullen, maar kun je na het invullen van je e-mail en een wachtwoord meteen beginnen met het vervolledigen van je profiel. Op je profiel kun je erg gedetailleerd invullen wie je bent, wat je doet en waarnaar je op zoek bent. Als je iemand hoopt te vinden die echt bij je past, is het aangewezen om zoveel mogelijk informatie aan te vullen.

Vervolgens kun je op verschillende manieren met anderen in contact komen. Zo kun je handmatig zoeken via de uitgebreide zoekmachine, kijken tussen de leden op de timeline of een bericht plaatsen bij Things2Share. Door een berichtje te sturen naar een leuke gebruiker kun je je interesse tonen.

Pluspunten
 • Veel functies
 • Makkelijk en snel inschrijfproces
Minpunten
 • App loopt soms eens vast
Bezoek 50plusmatch Download de 50plusmatch app

3. SeniorenGeluk - opnieuw geluk vinden

Screenshots SeniorenGeluk appBekijk de SeniorenGeluk app

SeniorenGeluk

Icon SeniorenGeluk app

Een andere datingapp die zich specifiek richt op deze leeftijdscategorie is SeniorenGeluk. Deze app omschrijft zichzelf als de grootste Nederlandse app voor senioren. De leden zijn actieve 50-plussers die graag nieuwe contacten willen leggen. Dat kunnen zowel nieuwe vrienden, leuke dates als romantische levenspartners zijn.

Nadat je het inschrijfproces doorlopen hebt, is je account op de app klaar om te gebruiken. Vervolgens kun je eerst je profiel vervolledigen. Op SeniorenGeluk heb je allerlei mogelijkheden om je profiel erg compleet te maken. Zo kun je jezelf omschrijven aan de hand van een persoonlijk tekstje, je interesses, hobby’s en levensstijl toevoegen en erg gedetailleerd aanvullen wat je belangrijk vindt in je ideale partner. Op basis van de handige en uitgebreide zoekfunctie kun je zoeken naar leuke profielen op de app. De zoekfilters helpen je om gebruikers te vinden die voldoen aan je wensen. Een andere, laagdrempelige manier om andere leden te ontmoeten is via de FotoZapper-functie, waar je leden naar links of naar rechts kunt swipen om aan te geven of je al dan niet interesse hebt.

Met een flirterige knipoog of een leuk berichtje kun je vervolgens met je favoriete gebruiker in contact komen.

Pluspunten
 • Uitgebreide zoekfunctie
 • Op een laagdrempelige manier mensen leren kennen via FotoZapper
Minpunten
 • Geen aparte app
Bezoek SeniorenGeluk Download de SeniorenGeluk app

4. Lexa - algemene datingapp met veel leden

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Lexa ken je ongetwijfeld al; het is immers een van de grootste en populairste datingapps van Nederland. Deze app richt zich niet specifiek op 60-plussers, maar dankzij de grote ledendatabase zijn er gebruikers uit alle leeftijdscategorieën aanwezig. Er bestaat dan ook geen twijfel over dat je hier ook leeftijdsgenoten zult ontmoeten.Zoeken op Lexa is mogelijk via de zoekfunctie, waar je een uitgebreide selectie aan filters kunt instellen om zo singles te vinden die je interesses delen. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen tussen de profielen die Lexa voor je geselecteerd heeft. Op basis van je profielgegevens krijg je immers dagelijks matchvoorstellen te zien, die je kunt beoordelen door ze naar links of rechts te vegen.Als je je ideale partner liever offline wilt ontmoeten, kun je ook deelnemen aan de zogenaamde Lexa Events.

Pluspunten
 • Grote ledendatabase
 • Partnervoorstellen en handmatig zoeken
Minpunten
 • Niet specifiek gericht op 60-plussers
Bezoek Lexa Download de Lexa app

5. 50liefde - datingapp met leuke functies

Screenshots 50liefde appBekijk de 50liefde app

50liefde

Icon 50liefde app

De naam van deze app doet het al vermoeden: hier kunnen 50-plussers op zoek naar een nieuwe liefde. Of een nieuwe vriendschap; want ook leden die enkel op zoek zijn naar nieuwe vrienden zul je hier terugvinden.De app is helemaal aangepast aan de oudere gebruiker en daardoor erg gebruiksvriendelijk. Ook het inschrijfproces is lekker makkelijk. Je kunt zelf kiezen hoeveel informatie je wilt opgeven. De meeste gebruikers nemen hun zoektocht erg serieus en vullen hun profiel dan ook erg goed in. Zoeken naar andere gebruikers doe je ook hier weer via de uitgebreide zoekfunctie. Daarnaast vind je op 50liefde nog enkele extra functies. Zo kun je de matchgame spelen, een leuke en makkelijke manier om contact te leggen met nieuwe mensen. Je krijgt hier een profielfoto en een gebruikersnaam te zien en kunt op het kruisje of hartje klikken om aan te geven of je al dan niet interesse hebt. Stuur een leuk berichtje of een glimlach om andere leden beter te leren kennen.

Pluspunten
 • Overzichtelijke app
 • Leuke functies
Minpunten
 • (Nog) niet zo bekend
Bezoek 50liefde Download de 50liefde app

6. Parship - daten op basis van persoonlijkheidstest

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Een van de populairste apps voor het vinden van een serieuze relatie is ongetwijfeld Parship. De app heeft een breed doelpubliek en telt leden van alle leeftijden. Hierdoor leent de app zich ook perfect voor de oudere gebruiker die opnieuw de liefde wilt vinden. Bovendien staat Parship bekend als een van de meest succesvolle manieren om een geschikte partner te vinden; en dat komt door het unieke matchingsysteem.Tijdens je inschrijving wordt immers gevraagd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Aan de hand van je antwoorden zoekt Parship vervolgens profielen die goed bij je zouden passen. Je kunt elk profiel in detail bekijken om alvast meer over de gebruiker in kwestie te weten te komen. Via het matchpercentage kun je bovendien zien hoe goed jullie profielen overeenkomen.

Is je interesse gewekt? Dan kun je op verschillende manieren contact leggen. Zo kun je een funmatch versturen of een ijsbreker starten. De meest directe en vaak ook meest effectieve manier is echter je stoute schoenen aantrekken en een leuk privébericht verzenden.

Pluspunten
 • Daten op basis van je persoonlijkheid
 • Profielen worden handmatig gecontroleerd
Minpunten
 • Inschrijfproces duurt langer
Bezoek Parship Download de Parship app

Waar let je op als je 60-plussers wilt ontmoeten?

Op latere leeftijd daten is natuurlijk niet hetzelfde als daten als prille twintiger. Je hebt immers al een heel leven achter de rug en zeult al heel wat bagage mee. De meeste mensen hebben daardoor meer moeite om zichzelf opnieuw open te stellen, uit angst een blauwtje te lopen of achter te blijven met (opnieuw) een gebroken hart.

Toch hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. De liefde kan prachtig zijn en daar mag je, ook als je al wat ouder bent, van genieten. Als je rekening houdt met de volgende zaken, kun je als 60-plusser een leuke tijd beleven:

1. Stel jezelf open

Sommige mensen schamen zich om op latere leeftijd opnieuw aan het daten te gaan. Ze maken zich zorgen over de reacties van hun naaste omgeving en durven daarom vaak de stap niet te zetten. Er is echter geen reden om schroom te hebben. Iedereen verdient liefde, dus stel jezelf open om dit opnieuw toe te laten in je leven. Een open houding zonder torenhoge verwachtingen van jezelf en anderen doet veel.

2. Forceer jezelf niet

Merk je al snel dat je rugzakje toch nog te zwaar weegt? Blijf je steeds vergelijken met een oude liefde? Lijkt niemand aan je strenge eisenpakket te voldoen? Dan ben je misschien toch nog niet klaar voor een nieuwe relatie. En daar is helemaal niets mis mee. Accepteer dit en forceer jezelf niet. Een nieuwe liefdespartner toelaten vergt immers tijd.

3. Kies de juiste datingapp

Ben je toch helemaal klaar om je zoektocht naar je soulmate te starten? Dan kunnen datingapps een goed idee zijn. Vanuit het comfort van je vertrouwde omgeving kun je immers gewoon vanuit je sofa nieuwe mensen leren kennen.

Aangezien er honderden apps bestaan is het belangrijk dat je de juiste app kiest zodat je de geschikte partner kunt vinden. Kies voor een datingapp die zich focust op je leeftijdscategorie. Daarvoor hebben we eerder in dit artikel al enkele opties gegeven. Laat je nooit verleiden om meteen een duur abonnement aan te kopen. Probeer eerst enkele apps gratis uit en kijk zo welk concept het best bij je past.

4. Wees eerlijk

Verspreid geen leugens of halve waarheden en doe je niet anders voor dan je bent op je online datingprofiel. Wees meteen eerlijk over wie je bent, wat je doet en wat je exact zoekt. Uiteraard moet je voorzichtig zijn wat betreft je online veiligheid en moet je niet meteen je hele leven op tafel gooien. Toch is eerlijkheid belangrijk; je verwacht dat immers toch ook van je toekomstige partner?

5. Wees voorzichtig

Online datingapps zijn een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen, maar ze zijn niet zonder risico’s. Niet alle gebruikers zijn immers wie ze beweren te zijn of hebben goede bedoelingen. Je zou de eerste niet zijn die online opgelicht wordt. Wees daarom altijd kritisch over de profielen die je tegenkomt en de berichten die je mogelijks ontvangt. Als iemand je met een zielig verhaal smeekt om geld te storten, maak je je best zo snel mogelijk uit de voeten.

6. Accepteer de verschillen

Zoals eerder gezegd heb je als 60-plusser een rugzakje bij je. Je hebt al een heel leven achter de rug, met de bijbehorende ups and downs. Dat hoeft uiteraard geen belemmering te zijn, maar het betekent wel dat je persoonlijkheid ondertussen vast ligt en dat je met bepaalde wensen en eisen aan een nieuwe relatie begint.

Dat geldt ook voor een toekomstige partner, die ook komt met een rugzakje vol ervaringen, wijsheden en herinneringen. Als jonge twintiger kun je nog hopen dat je bepaalde eigenschappen van je partner kunt veranderen, maar als 60-plusser is dat niet meer mogelijk. Uiteraard mag je verwachtingen koesteren, maar daarnaast is het even belangrijk om realistisch te zijn en eventuele verschillen de accepteren. Zolang deze niet te groot zijn, staan ze een leuke relatie zeker niet in de weg.

7. Geniet!

Heb je een leuke match en voel je dat het goed zit? Durf dan over te gaan tot een videogesprek of zelfs een offline date. Geniet van wat je allemaal meemaakt, van een eventuele nieuwe liefde en van je leuke momenten samen.


60 plusdating voor weduwen of weduwnaars

Zoals we in de beginalinea al gezegd hebben, kunnen er verschillende redenen zijn waarom je op latere leeftijd (opnieuw) op zoek bent naar de liefde. Een daarvan is als je je partner verloren bent. Als weduwe of weduwnaar is het niet altijd makkelijk om opnieuw liefde in je leven toe te laten. Voel je dat je na een periode van rouw en verdriet toch klaar bent om nieuwe mensen te leren kennen? Dan bestaan er heel wat apps voor weduwen/weduwnaars waar je lotgenoten kunt leren kennen.


Conclusie

Hoewel het ook op latere leeftijd mogelijk is om een nieuwe liefde te vinden, is het uiteraard niet meer zo eenvoudig als het ooit was. Zo komen er heel wat extra factoren bij. Je hebt immers al een heel leven achter de rug, met (klein)kinderen, misschien een scheiding of een verlies,… Als je jezelf echter openstelt en eventuele verschillen met een potentiële partner accepteert, kan er  nog een hele mooie periode voor je in het verschiet liggen.

Wil je als 60-plusser ook graag nieuwe mensen leren kennen en zo misschien wel de liefde vinden? In dit artikel hebben we de beste datingapps voor senioren op een rijtje gezet. Zo kun je meteen aan je zoektocht beginnen.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies