Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Wat is de beste dating app voor vrouwen?

Wat is de beste dating app voor vrouwen?

Laatst bijgewerkt: 28 november 2022

Vind je het als vrouw eng en spannend om online te daten? Misschien heb je eerder slechte ervaringen gehad en weet je niet welke apps veilig en betrouwbaar zijn? Dan is dit artikel perfect voor jou. We hebben hier immers de beste dating apps voor vrouwen op een rijtje gezet, waaronder de vrouwvriendelijkste app van het moment en we vertellen je ook meteen waarom je best kiest voor een van deze speciale apps. Daarnaast leggen we ook uit op welke manieren dating apps ongewenst gedrag van mannen aanpakken. 


Dating apps waar vrouwen initiatief nemen en eerst een bericht sturen

Het is niet altijd makkelijk om op datingsites- of apps een leuke date te scoren of een nieuwe partner te vinden, zeker voor vrouwen kan online daten soms eng en vermoeiend zijn. Mannen zijn vaak enkel op zoek naar losse contacten en beginnen vaak meteen over seks of maken ongepaste opmerkingen. Wil je toch graag online nieuwe mensen ontmoeten, maar weet je niet goed welke dating apps vrouwvriendelijk zijn? Wij hebben de beste dating apps voor vrouwen op een rijtje gezet:


1. Lexa - populaire datingapp met brede doelgroep

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

De kans dat je nog niet eerder van Lexa gehoord hebt, is vrij klein. Lexa is immers een van de populairste en bekendste datingapps in Nederland. Deze datingapp richt zich op een breed publiek: iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie is welkom.

Het platform draagt vertrouwen en veiligheid hoog in het vaandel. Zo wordt elk profiel op de app handmatig gecontroleerd door medewerkers.

Lexa is erg eenvoudig in gebruik. Nadat je een profiel aangemaakt hebt, heb je verschillende opties en mogelijkheden om andere singles te ontmoeten. Zo werkt de app met een handmatig matchingsysteem, maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar interessante profielen met behulp van de uitgebreide zoekmachine. Je kunt vervolgens erg eenvoudig een persoonlijk berichtje sturen als je met een andere gebruiker in contact wilt komen.

Bezoek Lexa Download de Lexa app

2. Parship - veilig daten op basis van je persoonlijkheid

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Een andere datingapp waar veiligheid en privacy voorop staan, is Parship. Parship wil dat daten respectvol en veilig gebeurt. Deze app maakt gebruik van een SSL-certificaat, waardoor al je gegevens beveiligd zijn. Daarnaast worden alle profielen handmatig gecontroleerd.

Parship is bovendien ook een erg succesvolle manier om een duurzame relatie te vinden. De app maakt gebruik van een matchingsysteem op basis van een wetenschappelijke persoonlijkheidstest. Je antwoorden uit deze test zullen gebruikt worden om je te koppelen aan andere gebruikers op de app die goed bij je zouden moeten passen.

Je krijgt elke dag enkele partnervoorstellen te zien. Bij elk profiel krijg je steeds een matchscore, dit is het percentage dat jullie profielen overeenkomen. Zo weet je dus steeds meteen of iemand goed bij je past. Je kiest vervolgens zelf of je graag met de gebruiker in kwestie in contact wilt komen.

Bezoek Parship Download de Parship app

3. EliteDating - datingapp die zich richt op hogeropgeleiden

Screenshots EliteDating appBekijk de EliteDating app

EliteDating

Icon EliteDating app

Heb je een hoger diploma behaald? Ben je op zoek naar een serieuze relatie met een partner van je eigen niveau? Dan ben je bij EliteDating aan het juiste adres. Deze datingapp richt zich immers op het samenbrengen van hogeropgeleide singles.

EliteDating wil zich profileren als serieuze datingapp en hecht veel belang aan transparantie en eerlijkheid. Daarom worden alle profielen handmatig gecontroleerd. Op die manier kom je enkel profielen tegen die net als jij op zoek zijn naar een serieuze relatie.Om je te koppelen aan andere gebruikers maakt EliteDating gebruik van een wetenschappelijk matchingsysteem. Met behulp van een vragenlijst creëert de app je persoonlijkheidsprofiel. Op basis van dit profiel krijg je dagelijks 3 tot 7 profielen van geschikte matches te zien. Het is vervolgens aan jou om te beslissen of je graag met deze singles in contact wilt komen.

Bezoek EliteDating Download de EliteDating app

4. NovaMora - discrete app met veel privacy-opties voor spannende contacten

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

Ben je niet op zoek naar een serieuze relatie, maar eerder naar spanning en avontuur? Wil je dat wel veilig en discreet doen? Dan is NovaMora de ideale app voor je.

Aangezien NovaMora een erotische datingapp is, is het belangrijk dat je deze app veilig en discreet kunt gebruiken. Daarom heb je heel wat privacy-opties. Zo kun je een profiel aanmaken met een pseudoniem en kun je de app zelfs gebruiken zonder profielfoto. Daarnaast doen de medewerkers er alles aan om leden met slechte bedoelingen van de app te weren.


NovaMora is daarnaast ook een erg gebruiksvriendelijke en overzichtelijke datingapp. Nadat je een profiel aangemaakt hebt en je voorkeuren aangeduid hebt, kun je via de uitgebreide zoekmachine zelf op zoek gaan naar interessante profielen. Hiervoor kun je je eigen zoekfilters instellen. Heb je een leuk profiel gevonden? Stuur dan meteen een knipoog of persoonlijk berichtje.

Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

5. e-Matching - serieuze relaties voor hogeropgeleide singles

Screenshots e-Matching appBekijk de e-Matching app

e-Matching

Icon e-Matching app

Via e-Matching kun je makkelijk in contact komen met hogeropgeleide singles. Deze datingapp vindt veiligheid erg belangrijk en onderneemt reeds enkele stappen om ervoor te zorgen dat alle leden veilig kunnen daten. Zo worden alle profielen en foto’s handmatig gecontroleerd. Alle oude en inactieve profielen worden meteen verwijderd. Daarnaast kun je ook altijd terecht bij de helpdesk als je klachten hebt, zowel via e-mail als telefonisch.

Je kunt heel eenvoudig een profiel aanmaken op e-Matching. Nadat je account goedgekeurd is, kun je via de zoekmachine zelf op zoek gaan naar gelijkgezinde singles. Op e-Matching kun je zowel terecht voor het vinden van hetero-, gay- als lesbische relaties. Heb je een interessant profiel gevonden? Dan kun je een berichtje sturen naar de gebruiker in kwestie.

Bezoek e-Matching Download de e-Matching app

6. Ourtime - datingapp voor vijftigplussers

Screenshots Ourtime appBekijk de Ourtime app

Ourtime

Icon Ourtime app

Als je op latere leeftijd online wilt daten en op zoek bent naar een veilige datingapp, dan is het een goed idee om Ourtime eens uit te proberen. Deze datingapp is een onderdeel van de bekende app Lexa en dat merk je meteen. Net als Lexa, hecht Ourtime veel belang aan de veiligheid van haar leden. Elke foto en omschrijving worden handmatig gecontroleerd. Je kunt gebruikers ook eenvoudig blokkeren als je toch zelf twijfels hebt over de echt- of oprechtheid van een profiel. 


Ook de werkwijze van Ourtime doet trouwens sterk denken aan Lexa. Je kunt zowel handmatig op zoek gaan naar andere gebruikers als bladeren tussen de voorgestelde profielen. Wanneer je eenmaal een leuk profiel gevonden hebt, kun je met de persoon in kwestie in contact komen door een persoonlijk berichtje te sturen.

Bezoek Ourtime Download de Ourtime app

7. Alleenstaande Mama’s - datingapp voor vrouwen met kinderen

Screenshots Alleenstaande Mama’s appBekijk de Alleenstaande Mama’s app

Alleenstaande Mama’s

Icon Alleenstaande Mama’s app

Vind je het moeilijk om als alleenstaande mama een nieuwe man te vinden die geen problemen heeft met je kinderen? Probeer dan eens de datingapp Alleenstaande Mama’s. Je kunt immers zeker zijn dat alle mannen hierop zelf kinderen hebben of kinderen accepteren. Bovendien vindt Alleenstaande Mama’s de veiligheid van haar leden erg belangrijk. De app doet er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan daten. Zo worden alle profielen gecontroleerd en is de helpdesk steeds bereikbaar voor vragen en klachten. Als je een profiel aangemaakt hebt, kun je via de zoekmachine handmatig op zoek gaan naar leuke profielen. Je kunt ook de FotoZapper gebruiken om op een laagdrempelige manier nieuwe gebruikers te ontmoeten. Hier krijg je enkel een profielfoto te zien en geef je vervolgens aan of je deze leuk vindt of niet. 

Wil je graag met andere gebruikers in contact komen? Dat kan door een leuk berichtje te sturen.

Bezoek Alleenstaande Mama’s Download de Alleenstaande Mama’s app

Waarom kiezen voor een speciale dating app voor vrouwen?

Er zijn ondertussen talloze dating apps beschikbaar, maar ze zijn niet allemaal even veilig en vrouwvriendelijk. Als je veel belang hecht aan veiligheid en betrouwbaarheid, kun je daarom beter kiezen voor een van de bovenstaande dating apps voor vrouwen en wel om de volgende redenen:

1. Verificatie

Zoals je eerder reeds kon lezen, hanteren de bovenstaande apps een verificatiesysteem. Zo worden alle profielen op de app gecontroleerd. Sommige apps doen dat op basis van een automatische controle, andere apps controleren dan weer handmatig alle foto’s en profielomschrijvingen die op de app geplaatst worden. Op deze manier hopen ze de strijd tegen nepprofielen aan te gaan en ervoor te zorgen dat jij met een gerust hart online nieuwe mensen kunt leren kennen.

2. Lang inschrijfproces

Enkele van bovenstaande apps werken met een persoonlijk matchingsysteem op basis van een persoonlijkheidstest. Omdat deze testen vaak erg uitgebreid zijn, duurt het inschrijvingsproces veel langer. Je moet immers verschillende vragenlijsten invullen, zodat de app in kwestie kan bepalen wie jij bent en wie bij je zou passen.

Op deze manier haken er meteen al heel wat mensen af die niet zo serieus met daten bezig zijn. Het is immers veel makkelijker om je met behulp van je Facebook-account snel aan te melden en vervolgens meteen met een dating app aan de slag te kunnen.

3. Keurmerk Veilig Daten

De veiligste dating apps in Nederland dragen het Keurmerk Veilig Daten, dit is bijvoorbeeld het geval voor Lexa en Parship. Dit betekent dat deze apps veel belang hechten aan privacy, betrouwbaarheid en veiligheid. Zo worden profielen op deze apps meestal handmatig gecontroleerd en kun je altijd terecht met al je vragen bij een helpdesk. Ook wordt er gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding, waardoor je gegevens nooit onderschept kunnen worden door derden.

4. Helpdesk

Heb je toch ergens een verdacht profiel opgemerkt of wil je een ander probleem aankaarten? Dan kun je terecht bij een persoonlijke helpdesk. De meeste apps beloven je zo snel mogelijk verder te helpen, zelfs ‘s avonds of in het weekend.

Op deze datingsapps kun je dus veilig en zonder zorgen contacten leggen en misschien wel een nieuwe partner ontmoeten.


Wat doen dating apps om ongewenst gedrag van mannen aan te pakken?

Hoewel fraude en ongewenst gedrag helaas nog steeds vaak voorkomen, doen dating apps er dus steeds meer aan om niet alleen een gezellige maar ook een veilige omgeving te creëren. Zoals eerder gezegd, gaan ze aan de ene kant erg preventief te werk door profielen (al dan niet handmatig) te controleren op hun echtheid. Verdachte profielen worden vaak meteen verwijderd.

Aan de andere kant treden apps ook steeds strenger op om ongewenst gedrag van mannen daadwerkelijk te bestraffen:

1. Misbruik melden en profielen blokkeren

Elke dating app biedt tegenwoordig de mogelijkheid om ongewenst gedrag te rapporteren. Merk je een verdacht profiel op? Word je lastiggevallen door een bepaalde gebruiker of ontvang je ongewenste seksuele opmerkingen? Dan kun je zelf erg gemakkelijk dit misbruik melden. Je doet dit trouwens niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van andere gebruikers.

2. Community richtlijnen respecteren

De meeste apps hebben bovendien ook een beleid met erg duidelijke regels. Leden die de community richtlijnen overtreden en ongepast gedrag vertonen, krijgen in de meeste gevallen eerst een waarschuwing. Bij herhaaldelijke overtredingen lopen ze het risico om van de app verbannen te worden.


Bumble: vrouwen beginnen een gesprek

blank

Een dating app die vrouwvriendelijkheid erg hoog in het vaandel draagt, is Bumble. Deze app is de laatste jaren dan ook razend populair geworden dankzij haar bijzondere aanpak. Op het eerste zicht doet Bumble sterk denken aan die andere populaire dating app, Tinder. Zo krijg je een lijst met profielen van andere gebruikers te zien, waarbij je steeds enkele basisgegevens kunt bekijken. Je kunt vervolgens naar links of naar rechts swipen om aan te geven of je een bepaalde gebruiker al dan niet leuk vindt.

Wat Bumble dan onderscheidt van Tinder en gelijkaardige dating apps? Als je een match hebt, kun je enkel als vrouw de eerste stap zetten en een gesprek beginnen. Op Bumble kunnen mannen geen bericht sturen, zolang de vrouw dat niet eerst doet. Bumble vindt immers dat relaties moeten beginnen met gelijkheid en respect. Door de ouderwetse regels van het daten te veranderen, wil Bumble het eenvoudiger en veiliger maken om online nieuwe mensen te leren kennen.


Dating apps voor lesbische en bisexuele vrouwen

Zoals eerder gezegd is het voor vrouwen meestal niet makkelijk om online op zoek te gaan naar een leuke date of nieuwe liefdespartner. Voor lesbische of biseksuele vrouwen is het echter vaak zelfs nog moeilijker. De meeste datingsites en -apps richten zich immers vaak op heteroseksuele relaties.

Daarnaast krijg je als lesbische vrouw regelmatig te maken met ongepaste seksuele opmerkingen, mannen die op zoek zijn naar een trio of mannen die wel zin hebben in een avontuurtje met een lesbische vrouw.

Gelukkig bestaan er ook steeds meer dating apps die zich juist focussen op lesbische en biseksuele vrouwen, zodat ook deze doelgroep veilig en op een laagdrempelige manier online kan daten. Deze apps hechten bovendien vaak erg veel belang aan privacy en discretie, waardoor je ze zelfs voorzichtig kunt gebruiken als je nog in de kast zit of wilt experimenteren met je seksualiteit.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies