Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Happn app review, hoe werkt Happn?

screenshots Happn

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

De Happn dating app biedt een unieke kijk op online dating. Happn koppelt je namelijk niet zomaar lukraak aan profielen in e omgeving. In plaats daarvan koppelt de app je aan mensen die regelmatig de plaatsen bezoeken waar jij ook bent geweest. Zo wordt de kans meteen een stuk groter dat je enkele gedeelde interesses hebt. Je ontmoeting op de app leidt zo als het goed is ook eerder tot een date of zelfs een serieuze relatie. De app is makkelijk en snel te installeren en je kunt al binnen enkele minuten beginnen met profielen bekijken van singles in je eigen omgeving.

Waarom kies je voor Happn?
 • Vrijblijvend daten voor de fun
 • Gemakkelijk matchen met andere singles in je buurt of regio
 • Een andere aanpak dan veel standaard dating apps
Bekijk de beste gratis dating apps

80% heeft meer succes met deze dating apps


Wat is Happn in het kort?

Happn is een dating app die singles aan elkaar koppelt op basis van de locaties waar ze geweest zijn. Zo krijg je bijvoorbeeld veel profielen te zien van mannen of vrouwen die in jouw straat of wijk zijn geweest, of die ook in een bioscoop, theater, kroeg of andere gelegenheid zijn geweest waar jij regelmatig komt. Dat stelt je volgens de makers van Happn in staat om waardevolle matches te vinden met mensen waar je veel mee gemeen hebt. De profielen in Happn zijn niet heel uitgebreid, maar vaak wel voldoende om een goede eerste indruk te krijgen van een andere single.

Doelgroep

Happn heeft niet een heel specifieke doelgroep op het oog. Het publiek dat de app gebruikt is vergelijkbaar met de mensen die ook op Tinder komen. Veelal gaat het om jongeren, maar ook dertigers en (in iets mindere mate) veertigers zijn goed vertegenwoordigd. Omdat de app iets minder populair is dan Tinder kom je hier wel vaker wat serieuzere singles tegen om mee te matchen. Niet zozeer voor wat hun uiteindelijke intenties betreft – want opvallend veel leden hebben op de vraag wat ze zoeken “Ik zie wel!” geantwoord – maar wel wanneer het gaat om de bereidheid om te chatten en een echte ontmoeting af te spreken.


blank blank blank

Hoe werkt Happn? Hoe gebruik je het?

Happn werkt vrijwel net zo eenvoudig als Tinder, want je hoeft ook hier niets speciaals te doen om wel een schier eindeloze serie leuke profielen gepresenteerd te krijgen. De profielen kun je ook direct heel eenvoudig met een tik op een knop beoordelen. Het is wel nodig om tijdens het gebruik van deze dating app je GPS-signaal ingeschakeld te hebben, omdat je matchvoorstellen krijgt op basis van de plekken waar je geweest bent.

Matchvoorstellen op locatie

Je kunt stuk voor stuk alle voorgestelde profielen beoordelen met een like, of natuurlijk afwijzen door op het kruisje te tikken. Naast de lijst met profielen waar je langzaam doorheen kunt werken worden de singles in Happn ook getoond op een interactieve kaart. Zo kun je zelf een bepaalde locatie selecteren waar je onlangs bent geweest en daar door de beschikbare profielen zoeken.

Wanneer je een profiel liket komt de ander dat niet te weten. Een wederzijdse like levert echter wel een zogenaamde Crush op en stelt je in staat om met elkaar te chatten. Je kunt als gratis lid ook elke dag een Hello sturen, een speciale manier om iemand te liken waar die persoon wel een notificatie van krijgt. Op die manier kun je dus extra goed opvallen bij een profiel dat je echt heel leuk vindt.

Is Happn een swipe dating app?

Happn is niet een zogenaamde swipe dating app zoals bijvoorbeeld Tinder en Badoo die functie wel hebben. Bij swipe dating kun je door eenvoudig naar links of rechts te vegen over een profiel laten merken of je die single wel leuk vindt. Bij Happn zal dat niet werken, daar maak je gebruik van de knoppen die op het profiel worden geprojecteerd. Het voordeel daarvan is dat dit heel duidelijk is en je niet zomaar per ongeluk de verkeerde optie zult kiezen.


blankblank  blank

Account en profiel aanmaken

Het downloaden van de Happn app en het aanmaken van een profiel is heel eenvoudig. Je kunt desgewenst ook inloggen met Facebook. Hoe dat moet leggen we hier uit.

Downloaden uit de app-store

De eerste stap is natuurlijk de Happn app downloaden. Dat kan gewoon in de app store op je telefoon, oftewel in de Apple App Store of in de Google Play Store. Zoek op “Happn” en kies de app die als eerste wordt getoond. Je zult dan meteen zien dat de app inmiddels al tientallen miljoenen keer is gedownload en door veel mensen ook positief is beoordeeld. Dat belooft dus veel goeds! Zodra de app op je mobiele telefoon staat kun je die openen. Dat kan direct vanuit de app store, maar er is uiteraard ook een nieuw Happn icoon op je startscherm verschenen.

Account aanmaken met Facebook

Nu je de app inmiddels hebt gestart word je welkom geheten door een inlog- of aanmeldscherm. Je moet namelijk eerst inloggen of een nieuw Happn account aanmaken voor je de app kunt gaan gebruiken. De eerste optie om dat te doen is verreweg de snelste en de makkelijkste, je kunt namelijk heel eenvoudig aan je bestaande Facebook-account koppelen. Tik hiervoor op Log in via Facebook. Er verschijnt dan een inlogscherm van Facebook. Tenzij je natuurlijk al bent ingelogd via de Facebook app op je telefoon, want dan ontvang je alleen een melding over toegangsrechten. Verleen toestemming en je bent direct ingelogd bij Happn met je Facebook-account.

Account aanmaken met je telefoonnummer

Er kunnen ook genoeg redenen zijn om niet in te loggen met Facebook. Wellicht heb je helemaal geen Facebook-account of wil je dat niet koppelen aan een dating app. Dan is er gelukkig ook de optie om je telefoonnummer te gebruiken om jezelf aan te melden. Tik daarvoor op de knop Mijn mobiele nr. gebruiken. Dan word je gevraagd je telefoonnummer in te voeren. Er wordt via SMS een activatiecode opgestuurd die je meteen in het volgende scherm in kunt vullen.

Toegang verlenen tot je locatie (GPS)

Op een bepaald moment tijdens het aanmelden zal Happn je toestemming vragen om toegang te krijgen tot je locatie, oftewel het GPS-signaal op je telefoon. De Happn dating app maakt daar namelijk gebruik van om je de meest geschikte matches te tonen van singles die in je eigen omgeving zijn geweest. Tik simpelweg op OK om toestemming te geven.

Na een melding over de algemene voorwaarden krijg je meteen een korte introductie over de werking van de app, hoe je bijvoorbeeld een profiel moet liken. Dat leggen we hieronder echter nog uitgebreider uit, dus je kunt ook meteen doorgaan naar de lijst met singles in jouw buurt of het personaliseren van je eigen profiel.


blank blankblank

Profiel aanpassen en optimaliseren

Een Happn profiel is redelijk eenvoudig vormgegeven en je hebt helaas niet zoveel opties om jezelf te onderscheiden. Het is dus belangrijk om de weinige mogelijkheden die je hebt ten volle te benutten om zo goed mogelijk op te vallen tussen de andere profielen.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een profiel bestaat meestal uit meerdere foto’s, waarbij je zelf bepaalt welke foto als hoofdfoto ingesteld moet worden. Die foto wordt altijd als eerste getoond, dus het is slim om daar eentje te kiezen waarop je goed te beoordelen bent. Ook de naam en de leeftijd van de single in kwestie worden hier direct al getoond.

Wanneer je over de foto omlaag swiped krijg je de volgende foto te zien, met daarop wat aanvullende informatie zoals favoriete bezigheden, wat voor contacten deze persoon zoekt en andere handige feitjes en wetenswaardigheden. Nog verder omlaag swipen toont stuk voor stuk de aanvullende foto’s. Je krijgt in korte tijd een redelijk goed beeld van de single in kwestie.

Locatie

Bij Happn kun je niet zelf je locatie kiezen, want die wordt opgezocht aan de hand van je GPS-signaal. Zodra de app je positie heeft bepaald zullen er matches in beeld verschijnen van mensen die onlangs in je buurt zijn geweest. Dat is dan ook de reden dat je de app niet eens kunt gebruiken als je het GPS-signaal niet activeert. Uiteraard bepaalt je locatie ook aan welke andere profielen jij voorgesteld zult worden.

Werk

Je werk wordt standaard als een van de eerste eigenschappen getoond op je profiel. Je kunt zelf je functie kiezen. Uiteindelijk is het werk dat je doet voor veel mensen een indicatie van het toekomstperspectief dat ze met je zouden hebben, dus vul niet zomaar iets in. Mocht je jouw beroep liever verbergen van je profiel, dan kun je dat doen met Happn Premium.

Je interesses tonen

Je kunt op je profiel ook enkele interesses aangeven, zoals de maaltijd die je het lekkerst vindt, waar je het liefst naartoe gaat op vakantie en wat je favoriete sport is. Ook is het mogelijk om kort een stukje over jezelf te schrijven. Het is aan te raden hier niet meer dan een paar zinnen te typen. Het is wel altijd goed om het in te vullen, want het kost weinig tijd en andere singles hebben meteen een wat beter beeld bij je.

Profiel koppelen aan Instagram en Spotify

Om nog makkelijker je interesses te kunnen delen met andere singles kun je je Instagram en/of Spotify account koppelen aan je Happn profiel. Ook dit kun je doen op het instellingenscherm van je profiel. Nadat je Instagram hebt gekoppeld kun je foto’s kiezen en toevoegen aan je profiel. Met Spotify kun je natuurlijk meteen naar je favoriete muzieknummers verwijzen.


blankblank blank

Bladeren door profielen

Happn heeft een aantal verschillende manieren om door de profielen te bladeren, zoals een lijst waarin je potentiële matches achter elkaar kunt beoordelen en de handige Happn Map waar de singles per locatie waar je geweest bent staan gegroepeerd.

Wanneer krijg je potentiële matches te zien?

Singles die in het echte leven op je pad verschijnen komen ook terug in de app. Happn kijkt namelijk naar jouw locatie en die van alle andere gebruikers om te zien wie er onlangs bij jou in de buurt is geweest. Dat kan zo simpel zijn als iemand die door je straat is gefietst die ochtend en waar je dus niet noodzakelijkerwijs veel mee gemeen hebt. Een stuk interessanter wordt het als iemand regelmatig in dezelfde concertzaal of hetzelfde theater komt als jij. Dan heb je wellicht veel met elkaar gemeen en wordt het interessant om een gesprekje aan te knopen.

De Happn Map

Met de Happn Map krijg je een kaart voorgeschoteld waarop alle singles verschijnen die je op een bepaalde plek tegen bent gekomen. Op elke locatie zie je een bolletje staan met daarin het aantal passende singels dat daar ook is geweest. Tik op de locatie om alle singles in een overzichtelijke lijst te kunnen bekijken en meteen te beoordelen.

Mensen die je bent tegengekomen blijven een week lang op je Happn Map zichtbaar. Als je voor die tijd geen berichtje hebt gestuurd of een andere actie hebt ondernomen verdwijnt het profiel weer van je kaart en is de kans op een crush dus verkeken. Zelfs als je weinig tijd hebt is het dus toch de moeite waard om minimaal eens per week snel te checken of je hier toch geen leuke matches ziet staan om snel een berichtje naartoe te sturen.

blank blank blank

Crushes en berichten

Je kunt niet zomaar elke single die je wel leuk lijkt een berichtje sturen. Daarvoor is het nodig dat de ander je profiel ook heeft geliket. Dan heb je namelijk een crush en dat geeft je direct meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld het initiatief nemen om een berichtje te sturen met een cheesy openingszin, of natuurlijk gewoon een oprechte vraag.

Daarnaast is het mogelijk om direct een voicebericht op te nemen. Tik daarvoor in de chat op het knopje met de microfoon en spreek je berichtje in om het direct te versturen. Of stuur je liever leuk nummer van je Spotify door? Ook dat kan, tik ervoor op het icoontje van de muzieknoot.

De ‘Hello’ functie

Zoals we al hebben laten zien is het liken van een profiel niet toereikend om direct bij een andere single onder de aandacht te komen. Maar daar is wel een andere goede manier voor, namelijk het versturen van een Hello. Die functie vind je op elk profiel als een grote knop onderaan het scherm. Wanneer je op de knop tikt wordt er meteen een Hello-notificatie verstuurt die de single in kwestie direct te zien krijgt bij het inloggen op de app.

Je kunt helaas als gratis gebruiker slechts 1 Hello versturen per dag, dus het is zaak daarvoor echt een heel interessant profiel te kiezen. Als Premium lid krijg je elke dag maar liefst 10 Hello’s, waardoor je dus ook meteen 10 keer meer kans hebt op een crush.


Veiligheid

Wat doet Happn allemaal om het eigen datingplatform veilig en betrouwbaar te houden, en hoe wordt je privacy beschermd?

Locatiegegevens

Zoals we al tot in detail uit de doeken hebben gedaan koppelt Happn je aan gebruikers op basis van je locatie. Maar je hoeft niet bang te zijn dat andere leden precies kunnen zien waar je op een bepaald moment bent.

Er is namelijk niet te zien wanneer een andere single precies bij je in de buurt is geweest. Bovendien is de aangegeven afstand altijd slechts een benadering. Je positie is dus nooit zomaar door mensen te bepalen die daar kwade bedoelingen mee hebben.

Meer privacy bij premium lidmaatschap?

Wanneer je een premium abonnement afneemt krijg je wat meer opties tot je beschikking om je eigen privacy te bewaken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je profiel tijdelijk onzichtbaar te maken zodat andere leden jou niet kunnen zien. Ook is het dan mogelijk om bepaalde informatie van je profiel te verbergen, zoals je werk, opleiding, enz. Maar aangezien je daar natuurlijk niet noodzakelijk waarheidsgetrouwe informatie in hoeft te vullen kun je daar als gratis lid ook je privacy beschermen.

Profielen blokkeren

Als je een opdringerig of overduidelijk nep profiel tegenkomt kun je die natuurlijk meteen afwijzen zodat je die persoon niet meer onder ogen zult krijgen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een profiel meteen te rapporteren. Dat kan ook wanneer je eenmaal een crush hebt of zelfs al met elkaar hebt gechat.

Helaas zijn er namelijk ook gewoon malafide profielen op Happn actief die je spammen met reclame of proberen je geld af te troggelen met een zielig verhaal. En je hebt altijd mensen op datingsites en dating apps die alleen maar anderen in de maling lopen te nemen (al lijken die bij deze app wel zwaar in de minderheid).

Hoe dan ook kun je er op elk gewenst moment voor kiezen om een profiel te blokkeren. Op elk profiel zie je rechtsboven in beeld een knop met 3 stippen onder elkaar. Tik daarop om een klein menu te zien, waar je vervolgens op Dit profiel melden en blokkeren tikt. Zo makkelijk is dat dus!


Happn Crush Time

Crush Time is een functie in de Happn app die soms spontaan verschijnt en die je dus niet zelf kunt activeren. Zo nu en dan zul je ineens een pop-up krijgen die je zal vragen of je het Crush Time spel wilt spelen. Het is daarvoor wel nodig om van andere singles een like te hebben ontvangen, want in het Crush Time spel moet je raden welke van de getoonde singles dat is geweest.

Je moet kiezen uit vier verschillende kandidaten en kunt alleen maar op je intuïtie vertrouwen. Als je goed raadt heb je een match, oftewel een crush, en kun je meteen een berichtje sturen.


Voor wie is Happn een geschikte app?

Happn is een leuke dating app voor iedereen die graag in de eigen omgeving datet met gelijkgestemde singles. De app biedt de meeste kansen wanneer je zelf tussen de 20 en 40 jaar oud bent omdat de meeste singles op Happn ook in die leeftijdscategorie zitten. Je kunt er zowel voor een vrijblijvende flirt of chat terecht als een date en een serieuze relatie, waardoor je met deze app dus al snel vindt wat je zoekt.

Het is echter wel goed om (vooral wanneer je gratis lid blijft) het daten heel ontspannen te benaderen. Vanwege de toch wel beperkte informatie op profielen blijft het namelijk altijd een gok of iemand echt goed bij je past. Als je Tinder wat te massaal of niet serieus genoeg vindt kan Happn een leuk alternatief zijn.


blank

Happn Voice

De verschillende functies van Happn Voice voegen spraak toe aan het daten via de Happn app. Wanneer je ook graag je stem wilt laten horen (of juist andere singles wilt kunnen beoordelen op hun stemgeluid) kunnen deze opties heel goed van pas komen. Met Happn Voice krijg je als single een aantal handige aanvullende mogelijkheden binnen de app:

1. Audionotitie

Ten eerste kun je met Happn Voice een audionotitie toevoegen aan je eigen profiel zodat andere leden je niet alleen kunnen zien maar ook  kunnen horen. Een audionotitie is maximaal 2 minuten lang (maar korter mag natuurlijk ook). Je kunt bijvoorbeeld wat over jezelf vertellen maar ook een mooi gedicht voordragen, een mop tappen of een van je favoriete nummers neuriën.

2. Voice chat

Ook heel handig is de voice chat. Wanneer je een match hebt met een andere single kun je daarmee eenvoudig spraakberichtjes uitwisselen zonder dat je meteen je telefoonnummer hoeft te delen. De voice chat is daarmee een handig en veilig alternatief voor de videochat en toch wat persoonlijker dan de traditionele tekstchat.

3. Audiofeed

Tot slot biedt Happn Voice ook een unieke manier om met andere leden te matchen op basis van de zogenaamde Audiofeed. Dat is een lijst profielen waarbij je alleen op basis van iemands stem een keuze moet maken of je die single beter wilt leren kennen.


blankblank  blank

Wat kost Happn?

Inmiddels is hopelijk wel duidelijk dat Happn een prettige dating app is waar je veel plezier van kunt hebben. Daarom wordt het nu de hoogste tijd om het even over de kosten van deze app te hebben.

Is Happn gratis?

Happn is net als de populaire dating app Tinder voor een groot deel gratis te gebruiken. Elke dag kun je gratis profielen beoordelen en ook een Hello versturen om bij een speciale single onder de aandacht te komen. Wanneer je veel aandacht besteedt aan je profiel en fanatiek elke dag met de app aan de slag gaat maak je daardoor een hele redelijke kans om een paar crushes op te doen en zelfs een date of relatie te vinden. Toch heeft een gratis Happn account ook wel degelijk een paar belangrijke beperkingen.

Beperkingen van een gratis account

Wanneer je alleen een gratis account hebt bij Happn heb je te maken met de volgende beperkingen:

 • Je kunt niet onbeperkt profielen liken, want na een tijdje zul je te zien krijgen dat je door je quotum van die dag heen bent. In periodes dat je veel tijd hebt en actief wilt daten kan dat een hinderlijke barrière zijn.
 • Je kunt slechts 1 Hello per dag versturen om extra in de picture te komen bij een echt leuke single. En natuurlijk zul je altijd zien dat je net je gratis Hello hebt verstuurd als je ineens een nog leuker profiel tegenkomt.
 • Af en toe krijg je tijdens het swipen reclame te zien. Dat kan na een tijdje vervelend worden. (Tip: met de knop met het kruis erop is de reclame meestal snel weer weg te tikken.)
 • Je kunt niet zien wie jou heeft geliket. Je moet dus maar hopen dat iemand jou terug liket.
 • Het is niet mogelijk om bepaalde informatie op je profiel te verbergen.

Happn Premium

Met Happn Premium krijg je de volgende betaalde functies tot je beschikking:

 • Zien wie je heeft geliket, zodat je weet dat een like of Hello van jou altijd goed in de smaak zal vallen.
 • Tot maximaal 10 Hello’s per dag versturen zodat je bij 10 singles per dag extra goed op kan vallen.
 • Zonder limiet alle leuke profielen liken.
 • Bepaalde informatie op je profiel verbergen.
 • De mogelijkheid om jezelf onzichtbaar te maken zodat niemand kan zien dat je de app gebruikt.
 • Alle reclame die je zou kunnen krijgen wordt automatisch verborgen en heb je dus geen last van.

De kosten van Happn Premium zijn als volgt:

Looptijd Prijs per maand
1 maand € 22,99
6 maanden € 13,66
12 maanden € 9,17

Happn opzeggen

Wil je je account bij Happn opzeggen? Bega dan niet de vergissing om alleen de app te verwijderen en te denken dat de kous daarmee af is, want dat is helaas niet het geval. Eerst moet je namelijk een eventueel Premium abonnement stopzetten, bijvoorbeeld in de Google Play Store of de Apple App Store wanneer je daar je lidmaatschap had aangeschaft. Daarna ga je naar je profielinstellingen en tik je op App instellingen. Vervolgens swipe je op dat scherm helemaal naar beneden tot je in het rood de optie Mijn account deactiveren ziet staan. Tik daarop en doorloop de stappen om je profiel definitief te verwijderen. Als het proces is voltooid word je teruggestuurd naar het aanmeldscherm. Je kunt de app dan afsluiten en verwijderen van je telefoon.


Download de Happn app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Happn

 • Locatie based daten
 • Populair in Nederland
 • Matches die je bent tegengekomen
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies