Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Moslim dating: De 7 beste dating apps voor moslims

Moslim dating: De 7 beste dating apps voor moslims

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wanneer je als moslim of moslima op zoek bent naar een relatie is het niet gebruikelijk dat je dat via online dating doet. Maar het kan wel gewoon, want er zijn inmiddels behoorlijk wat dating apps die speciaal voor moslim dating zijn bedoeld. Maar ook ‘gewone’ dating apps, waarin je singles kunt filteren op geloofsovertuiging en waar iedereen serieus op is kunt naar een levenspartner, kunnen prima voldoen. Op deze pagina vind je een overzicht van moderne dating apps voor Nederlandse moslims.


1. Muslima.com - De grootse moslim dating community

Screenshots Muslima.com appBekijk de Muslima.com app

Muslima.com

Icon Muslima.com app

Muslima.com is een van de grootste online dating community’s voor moslim dating ter wereld. Je vindt er talloze leden van over de hele wereld die als het goed is allemaal op zoek zijn naar een serieuze relatie. Er is geen aparte dating app beschikbaar maar de website werkt ook prima op de mobiele telefoon of een tablet. Culturele achtergrond, normen en waarden en natuurlijk je geloofsbeleving spelen een grote rol bij dating via Muslima.com en dat is dus duidelijk een groot voordeel ten opzichte van gewone datingsites en apps. Maar ook je interesses en voorkeuren kun je heel uitgebreid invullen zodat je hier een moslim of moslima kunt vinden waar je een veelbelovende date en een lange relatie mee kunt hebben. Om te laten zien dat je een serieus lid bent die echt een huwelijkspartner zoekt kun je overigens ook je profiel officieel laten verifiëren. Daarmee maak je nog meer kans op een leuke partner.

Pluspunten
 • Een enorm groot ledenbestand
 • Gericht zoeken naar een serieuze relatie
Minpunten
 • Iets minder Nederlandse moslims
Bezoek Muslima.com Download de Muslima.com app

2. Parship - Serieuze algemene dating app

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Parship is weliswaar geen dating app die speciaal is bedoeld voor moslims, maar wel een van de beste Nederlandse dating apps voor het vinden van een serieuze relatie. Verreweg de meeste Parship leden zijn namelijk op zoek naar een man of vrouw om de rest van hun leven mee te delen. Maar dat niet alleen, want je kunt bij Parship makkelijk invullen dat je moslim bent en alleen gekoppeld wilt worden aan andere moslims. Bovendien kun je heel precies aangeven wat je wensen en eisen zijn zodat je matches die je van Parship ontvangt altijd zo goed mogelijk overeenkomen met je eigen interesses. Dat maakt Parship tot een uitstekende optie als je op zoek bent naar een moslima of moslim als een serieuze huwelijkskandidaat om voor altijd mee samen te zijn en een gezin te stichten.

Pluspunten
 • Alleen serieuze dating
 • Matchen op basis van geloofsovertuiging
Minpunten
 • Niet specifiek voor moslims
Bezoek Parship Download de Parship app

3. EliteDating - De grootste hoger opgeleiden datingcommunity

Screenshots EliteDating appBekijk de EliteDating app

EliteDating

Icon EliteDating app

EliteDating is een van de grootste datingplatforms van Nederland voor hoger opgeleiden en de kans is daarom ook heel groot dat je er andere leuke moslim singles tegenkomt om mee te daten. Mede omdat EliteDating een van de sterkste en meest uitgebreide dating apps heeft kan dit dus leuk zijn om ook eens te proberen. Natuurlijk is deze dating app niet uitdrukkelijk bedoeld voor moslims, maar gelukkig kun je op je profiel wel alvast invullen dat je moslim of moslima bent. Daar staat tegenover dat er geen matchsysteem is waardoor ook andere singles contact met je op kunnen nemen. Ook goed om te weten is dat er door het grote aantal leden en de laagdrempelige toegang ook veel singles zijn die wat meer vrijblijvende contacten zoeken. Als je daar niets mee te maken wilt hebben kun je dus beter een andere dating app uit dit rijtje kiezen.

Pluspunten
 • Zeer gebruiksvriendelijke app
 • Veel leden uit het hele land
 • Goede keuze voor hoger opgeleide moslims
Minpunten
 • Niet uitdrukkelijk voor moslim dating
Bezoek EliteDating Download de EliteDating app

4. Lexa - Mobiel daten met geverifieerde profielen

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Net als Relatieplanet is ook Lexa geen datingsite die speciaal is bedoel voor single moslims, maar dit is wel weer een heel groot en populair datingplatform. Daardoor vind je ook op deze dating app veel moslims uit het hele land die via deze weg op zoek willen naar een vaste relatie. Wederom kun je al op je profiel aangeven dat je moslim bent en ook graag een serieuze moslim of moslima wilt leren kennen om een gezin mee te stichten. Jammer genoeg worden er geen matches aan je voorgesteld, maar je kunt wel via de heel uitgebreide zoekmachine op zoek naar geschikte kandidaten en daarbij uiteraard ook meteen belangrijke eigenschappen zoals regio, geloofsovertuiging en kinderwens selecteren. Wederom is de Lexa app wel relatief laagdrempelig en als je alleen in contact wilt komen met andere single moslims niet de allerbeste keuze. Toch kan het een leuke app zijn om eens een kijkje in te nemen.

Pluspunten
 • Voorzien van het Keurmerk Veilig Daten
 • Zeer populair en druk bezocht
Minpunten
 • Niet speciaal voor moslims bedoeld
Bezoek Lexa Download de Lexa app

5. InternationalCupid - Het grootste internationale dating platform

Screenshots InternationalCupid appBekijk de InternationalCupid app

InternationalCupid

Icon InternationalCupid app

Niet elke moslim is op zoek naar een partner in de eigen omgeving. Er kunnen ook allerlei goede redenen zijn om op zoek te gaan naar een huwelijkskandidaat in een heel ander land, of bijvoorbeeld in het land van oorsprong. Als dat je interesse heeft kun je terecht op de mobiele website van InternationalCupid. Hier zoeken heel veel mannen en vrouwen van over de hele wereld een internationale match in een bepaald land of in een regio. Er zijn wel een aantal zaken om op te letten, want het is goed om te weten dat deze site ook wel eens wordt gebruikt door mensen die misbruik willen maken van andere singles. Bijvoorbeeld door naar verloop van tijd om geld te vragen. Ook zoeken deze singles soms puur en alleen een snelle uitweg uit hun huidige situatie en zijn dan niet op zoek naar een lange verbintenis. Maar wanneer je voorzichtig te werk gaat kan het wel de ideale weg zijn naar een nieuwe partner die aan al je wensen voldoet.

Pluspunten
 • Daten met moslims uit andere landen
 • Heel veel singles om uit te kiezen
Minpunten
 • Geen app maar een mobiele site
Bezoek InternationalCupid Download de InternationalCupid app

6. Muzz (Muzmatch) - Wereldwijd matchen met gelijkgestemde moslims

Screenshots Muzz (Muzmatch) app

Muzz (Muzmatch)

Icon Muzz (Muzmatch) app

MuzMatch is een dating app speciaal voor moslims die een serieuze relatie zoeken met een andere single moslim. Privacy en anonimiteit zijn belangrijke eigenschappen van deze dating app, want de makers snappen dat niet iedereen het prettig vindt om bij het online daten meteen open en bloot op internet te staan. Je kunt tijdens het zoeken allerlei filters gebruiken zodat je niet alleen iemand vindt die hetzelfde geloof heeft als jij, maar ook een gelijksoortige stroming. Daarnaast kun je tijdens het daten een derde persoon toevoegen aan chats en dergelijke die als chaperon kan fungeren om te zorgen dat er geen ongewenste gesprekken plaatsvinden. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 1 miljoen gebruikers van MuzMatch en de app groeit nog steeds. Zoek je dus een veelzijdige dating app die echt alleen voor alleenstaande moslims en moslima’s is bedoeld? Dan zou MuzMatch zomaar eens een hele goede keuze kunnen zijn.

Pluspunten
 • Alleen contact met andere moslims
 • Filteren op geloof en stroming
 • Je kunt een chaperon toevoegen
Minpunten
 • Overwegend internationaal georiënteerd

7. EliteDating - Dating voor hoogopgeleide moslims

Screenshots EliteDating appBekijk de EliteDating app

EliteDating

Icon EliteDating app

Westerse moslima’s die een hoge opleiding hebben genoten en op zoek gaan naar een partner komen vaak tot de conclusie dat er helaas minder mannelijke moslims zijn met hun hoge opleidingsniveau dan moslima’s. Veel van hen kiezen daarom tegenwoordig uit noodzaak voor een aanmelding op een dating app die zich specifiek op hoger opgeleide singles richt. EliteDating is een van de bekendste en populairste voorbeelden van zo’n dating app speciaal voor singles op hbo en universitair niveau. Ook als moslim of moslima kun je hier dus op zoek naar iemand van je eigen niveau voor een lang en geslaagd huwelijk waarbij je elkaar kunt laten groeien. Dankzij de geavanceerde matching die op een uitgebreide persoonlijkheidstest en je eigen voorkeuren en wensen is gebaseerd kun je vaak al de eerste dag uit meerdere geschikte kandidaten kiezen.

Pluspunten
 • Sneller een gelijkgestemde single vinden
 • Geavanceerde matching met persoonlijkheidstest
Minpunten
 • Ook veel niet-moslims actief
Bezoek EliteDating Download de EliteDating app

Wat moet je weten over dating voor moslims?

Online dating is voor moslims nog lang niet zo vanzelfsprekend als voor veel andere singles in Nederland. Wat moet je dus allemaal weten over dating voor moslims?

Zelfstandig daten is niet de norm

Zelfstandig op zoek naar een partner is zeker niet gebruikelijk wanneer je een moslim of moslima bent. Van oudsher zijn het vrijwel altijd directe familieleden die de zoektocht naar een levenspartner begeleiden of zelfs helemaal uitstippelen. Toch kiezen steeds meer westerse moslims en moslima’s ervoor om zelfstandig op zoek te gaan naar een relatie of een partner. Ook ontmoeten ze steeds vaker in het dagelijks leven een leuke man of vrouw waar ze wel interesse in hebben. Veelal moet er nog altijd goedkeuring komen van de familie en ook moet alles volgens de regels van de islam worden gedaan, maar met elke generatie wordt dit iets losser en makkelijker voor moslims. Ook online dating wordt daarmee steeds vaker een optie.

Alleen voor serieuze relaties

Wanneer je als moslim op zoek gaat naar een partner is het sowieso altijd de bedoeling om dat te doen met oog op een huwelijk. Vrijblijvend flirten en daten is geen optie. Daarom noemen we op deze pagina ook alleen maar dating apps die bedoeld zijn voor het zoeken van een serieuze levenspartner, of het daarbij nu gaat om een speciale dating app voor moslims of niet maakt niet uit. Wanneer je als moslim vrijblijvend datet en flirt word je al snel als losbandig gezien en dit wordt nog altijd niet op prijs gesteld. Dat is niet alleen het geval voor moslima’s zoals veel mensen denken, maar ook wel degelijk voor mannelijke moslims. Vrijblijvende flirt en dat apps hebben we daarom in dit overzicht helemaal buiten beschouwing gelaten. Om te zorgen dat alle leden die zich aanmelden inderdaad op zoek zijn naar een serieuze relatie worden op vrijwel alle speciale moslim dating apps een aantal strenge eisen aan je profiel gesteld, zoals dat je in en bepaald land moet wonen en betaald werk moet hebben om lid te kunnen worden.


Moslims ontmoeten buiten het internet

Natuurlijk hoef je je niet noodzakelijk op het internet te storten om een nieuwe partner te vinden. Maar in je eigen omgeving vind je niet altijd single moslims waar je wel interesse in hebt. Hoe kom je dan met deze vrijgezellen in contact? We noemen hier alvast een paar voorbeelden van plaatsen die je zou kunnen proberen.

Liefde is voorbestemd

Een belangrijke reden waarom je ook in het dagelijks leven open zou moeten staan voor het vinden van de liefde van je leven is dat mannen, maar vooral moslima’s, ervan uitgaan dat liefde voorbestemd is en dus niet iets is om heel actief naar op zoek te gaan. Je droompartner zal op een bepaald moment voor je staan en zul je op dat moment ook als dusdanig herkennen. Dat is dus een goede reden – zelfs wanneer je daar zelf niet zozeer in gelooft – om in het dagelijks leven open te staan naar andere moslims en moslima’s, zonder dat je daar gelukkig ook nog eens overdreven flirterig bij hoeft te zijn. Het ligt namelijk in het lot besloten dat je jouw grote liefde overal en altijd kunt ontmoeten.

Universiteit of hogeschool

Wanneer je gaat studeren is dat een belangrijk moment in je leven. Zelfs als je niet op kamers gaat betekent het vaak dat je langer van huis bent waardoor je automatisch vrijer kunt bewegen en meer je eigen pad kunt kiezen. Dat is dan ook voor veel moslims en moslima’s de tijd dat ze meer interesse beginnen te tonen in mensen van het andere geslacht en daar ook naar handelen. Uiteraard blijf je als moslim daarbij wel dicht bij je geloof.

Sport en hobby

Iemand ontmoeten die op dezelfde manier in het leven staat als jij is natuurlijk belangrijk voor het slagen van je relatie. Wanneer je zelf praktiserend moslim bent is dat waarschijnlijk ook van groot belang bij het kiezen van je partner, net zoals het wel of niet hebben van een kinderwens. Maar voor de lange termijn is het ook belangrijk dat je gedeelde interesses hebt, zodat je graag tijd met elkaar zult doorbrengen en je relatie heel sterk zal worden. Daarom is het ook een goed idee om tijdens het sporten of het beoefenen van je hobby goed om je heen te blijven kijken.


Tips voor je moslim dating profiel en online daten

Waar moet je op letten wanneer je begint met online daten en bij het aanmaken van je eigen dating profiel?

Laat zien hoe je in het leven staat

Iedereen heeft een bepaald aantal deal breakers waarbij het ondanks een goede klik toch niets zal kunnen worden. Het is daarom belangrijk om op je moslim dating profiel te laten zien wie je bent en waar je naar streeft in je leven. De manier waarop jij je geloof belijdt bijvoorbeeld, maar ook of je een kinderwens hebt. Die essentiële delen van je leven kun je het beste heel expliciet uitspreken op je profiel zodat andere singles meteen kunnen zien of je wel of niet een goede kandidaat voor ze zou zijn.

Richt je niet teveel op het uiterlijk

Niet voor niets kiezen veel moslim dating apps en datingsites ervoor om de profielfoto’s in eerste instantie te verbergen of wazig te maken, want jezelf teveel op het uiterlijk richten is niet gewenst. Je zoekt iemand op basis van gedeelde interesses en een levensvisie die met elkaar overeenkomt voordat je jezelf richt op het uiterlijk. Maar wat ook meespeelt is dat met name moslima’s er op aangekeken kunnen worden wanneer ze lid zijn van een dating app en dat dit dus ook een goede reden is om niet direct herkenbaar te zijn. Hoe dan ook is het dus slim om zelf eerst nog niet teveel nadruk te leggen op het uiterlijk maar meer op de klik die je met elkaar hebt.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies