Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Vibe app review, hoe werkt Vibe?

screenshots Vibe

Laatst bijgewerkt: 23 november 2022

Heb je genoeg van dat doelloos swipen op datingapps en urenlang chatten met matches over niets? Vibe maakt daar een einde aan. Op basis van een enquête schat Vibe je interesses en voorkeuren in om je vervolgens voor te stellen aan de beste matches. Als je een match hebt, kun je niet met elkaar chatten maar wel meteen een datevoorstel doen.

Je kunt Vibe volledig gratis downloaden en vervolgens een profiel aanmaken, de enquête invullen en matches vinden. Doe je een datevoorstel en wordt dat door je match geaccepteerd? Dan betaal je een klein bedrag aan Vibe om de date voor je te organiseren.

Waarom kies je voor Vibe?
 • Betaalbare premium abonnementen
 • Leuke nieuwe en unieke functies
 • Matching op basis van een vragenlijst
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Vibe?

Vibe is een vrij nieuwe datingapp op de Nederlandse markt. Het is de bedoeling om zo weinig mogelijk tijd door te brengen op de app maar juist zoveel mogelijk op offline dates te gaan, zodat je echt nieuwe mensen kunt leren kennen. Draait de date uiteindelijk op niets uit, dan heb je het toch op z’n minst geprobeerd en misschien wel gewoon een leuke tijd gehad.

Voorlopig kun je de app alleen gebruiken als je uitgenodigd bent door iemand die al een profiel heeft op de datingapp of als je aanvraag om lid te worden, goedgekeurd wordt door het team van Vibe.


Hoe werkt Vibe?

Vibe werkt anders dan je van de meeste datingapps gewoon bent; je kunt immers niet eindeloos swipen en praten. Nadat je een profiel aangemaakt hebt en de enquête ingevuld hebt, krijg je potentiële matches te zien, samen met het percentage dat jullie bij elkaar passen.

Vervolgens kun je naar rechts of naar links swipen om aan te geven of je iemand al dan niet leuk vindt. Vinden jullie elkaar allebei leuk? Dan hebben jullie een match; je kunt nu niet met elkaar chatten, maar hebt wel de mogelijkheid om meteen een afspraakje in te plannen. Op basis van jullie voorkeuren krijg je van Vibe enkele activiteiten en plaatsen voor jullie eerste date. Vervolgens stel je een datum en activiteit voor aan je match en betaal je een klein bedrag aan Vibe om de date voor jullie te organiseren. Als je dat wilt, kun je nu ook alvast even met elkaar chatten.


Account en profiel aanmaken

Downloaden

Voor je aan dit spannende avontuur kunt beginnen, moet je de app uiteraard eerst op je mobieltje installeren. Je vindt Vibe zowel in de Apple Store als de Google Play Store door te zoeken op ‘Vibe’. Nadat je de app gedownload hebt, kun je de app openen om van start te gaan.

Inschrijven

Als je de app vervolgens opent, zie je meteen alle aanmeldmogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om je te registreren met je Apple- of Google-account of in te loggen met je Facebook-account. Als je eenmaal een account aangemaakt hebt, kun je ook inloggen met je telefoonnummer. Helemaal bovenaan heb je de mogelijkheid om jezelf handmatig in te schrijven, door op de knop Sign up te klikken. Wij kiezen nu voor deze laatste optie.

Vervolgens krijg je eerst enkele informatieve schermen te zien die je het concept en de werkwijze van Vibe uitleggen. Nadat je deze informatie gelezen hebt, klik je onderaan op Continue om aan het inschrijfproces te beginnen. Je zult nu 15 stappen doorlopen; dus je voorziet best een beetje tijd hiervoor.

Allereerst geef je je naam op; deze naam zal op je profiel getoond worden en kun je later niet meer veranderen. Je vult ook je e-mailadres in; hiermee heb je later toegang tot je account. Helemaal onderaan kun je nog aanduiden of je e-mails met updates en aanbiedingen wilt ontvangen. Vervolgens moet je ook je telefoonnummer opgeven, waarop je een bericht met verificatiecode zult ontvangen. Je kiest ook een wachtwoord; dat moet tussen 6 en 16 karakters lang zijn en zowel een cijfer als een speciaal karakter bevatten. Ondertussen heb je je verificatiecode ontvangen en moet je deze invullen.

blank

In de volgende schermen geef je vervolgens je locatie, je geboortedatum, je geslacht en het geslacht van de persoon die je op deze app hoopt te vinden, op. Je vult je nationaliteit in en duidt aan welke talen je spreekt. Vervolgens moet je minstens 3 foto’s uploaden; deze stap is verplicht om de app te kunnen gebruiken en kun je dan ook niet overslaan.

blank blank blank

Nadat je enkele foto’s toegevoegd hebt, kun je vervolgens aanduiden welke activiteiten je leuk vindt voor een eerste date, zoals drankjes, diner of een toeristisch uitstapje. Op basis van je keuzes zal Vibe je later dates voorstellen. In een volgend scherm kun je je gekozen opties nog verder specificeren. Je geeft ook nog de momenten aan waarop je beschikbaar bent voor een date. Per dag van de week kun je steeds aangeven of je het liefst ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds afspreekt.

blank blank blank

Tot slot vraagt Vibe je nog om op te geven hoe je over de app gehoord hebt. Je klikt vervolgens onderaan op Finish om het inschrijfproces af te ronden.

Account verifiëren

Ondertussen heb je ook een e-mail ontvangen met een link om je account te verifiëren. Nadat je hierop geklikt hebt, heb je meteen toegang tot de app en kun je aan je avontuur beginnen.

blank


Profiel aanpassen en optimaliseren

Voor je op zoek gaat naar matches, vul je best eerst je profiel verder aan. Hoewel je al heel wat gegevens ingevuld hebt tijdens het inschrijvingsproces, is je profiel op Vibe nog vrij leeg. Je kunt je profiel aanpassen via het profielicoontje in de balk onderaan. Hier klik je vervolgens op de knop Edit profile.

blank

Profiel vervolledigen

Er zal nu een nieuw venster openen, waar je verschillende velden kunt invullen die je nog niet eerder gezien hebt. Zo kun je een persoonlijk tekstje schrijven, je favoriete quote toevoegen en extra foto’s uploaden. Daarnaast kun je ook heel wat informatie over je persoonlijkheid en je levensstijl toevoegen. Je kunt je sterrenbeeld aanduiden, weergeven wat je rook-, drugs- en drinkgewoontes zijn en je politieke voorkeur selecteren.

blank blank blank

Onder het kopje Interests kun je je interesses toevoegen aan je profiel. Hiervoor heb je de keuze uit verschillende opties in een tag cloud.

Helemaal onderaan heb je de optie om je leeftijd op je profiel te verbergen.

Ben je benieuwd hoe je profiel eruitziet? Klik dan op de knop Preview rechtsboven. Je kunt nu bekijken hoe anderen je profiel zullen zien.

Identiteit verifiëren

Onder het profielicoontje heb je ook de mogelijkheid om je identiteit te verifiëren. Je bevestigt met je camera en je identiteitsdocumenten wie je bent en op die manier weten andere gebruikers meteen dat je echt bent wie je op je profiel beweert te zijn.

blank


Hoe vind je een match op Vibe?

Matching survey

Omdat je op Vibe niet kunt chatten met andere gebruikers, maar bij een match meteen op date kunt gaan, is het belangrijk dat je toch een beetje extra informatie hebt tijdens het swipen. Daarom vullen alle gebruikers op Vibe een enquête in. Op basis van je antwoorden toont de app je potentiële matches. Op het profiel van andere gebruikers zie je telkens het percentage dat jullie matchen en de raakvlakken die jullie hebben.

blank blank

De enquête kun je invullen door onder het profielicoontje voor Matching Survey te kiezen. Je zult nu een heleboel vragen krijgen, waarbij je telkens de keuze hebt uit meerdere antwoordmogelijkheden. Die vragen peilen naar je muziek- en filmsmaak, je favoriete eten en waar je graag zou wonen, maar ook naar je karaktereigenschappen. Je kunt je religie en je politieke voorkeur weergeven en aanduiden hoe belangrijk het is dat je partner hierover hetzelfde denkt. Ook duid je aan wat belangrijk voor je is in een relatie, en wat je van je partner verwacht.

blank blank

Swipen

Nadat je de enquête ingevuld hebt, is het tijd om op zoek te gaan naar een leuke match. Via het icoontje helemaal links in het startscherm kun je nu swipen tussen de voorgestelde profielen. Je kunt zelf je zoekfilters instellen onder de schuifbalkjes rechtsboven. Hier kun je algemene filters toevoegen zoals leeftijd en locatie, maar het is ook mogelijk om te filteren op meer specifieke criteria zoals religie, inkomen, politieke voorkeur of interesses.

blank blank

Als je onderaan op Apply filters klikt, wordt de swipelijst geüpdatet. Je krijgt nu enkel profielen te zien die voldoen aan je zoekcriteria. Je kunt de profielen 1 voor 1 bekijken of onder elkaar in een overzicht. Ook kun je de profielen sorteren op alle, online, nieuw of dichtbij. Vervolgens kun je gebruikers naar rechts swipen als je geïnteresseerd bent of naar links als je geen interesse hebt. Je hebt een match als je allebei aangeeft elkaar leuk te vinden.

blank

Op date

Als je een match hebt, kun je niet met elkaar chatten, maar wel een datevoorstel doen. Je kiest hiervoor een moment en een activiteit. Vervolgens krijg je van Vibe enkele populaire locaties in de buurt voor je eerste date.

blank blank blank

Accepteert je match je datevoorstel? Dan betaal je een klein bedrag aan Vibe om je date te regelen en kun je ook met elkaar chatten.

blank

Wil je eerst meer weten over een gebruiker voor je naar links of rechts swipet? Klik dan op de profielfoto om rechtstreeks naar het profiel te gaan.


Hoe ziet een profiel eruit op Vibe?

Omdat je niet kunt chatten met je matches voor je een date inplant, is je profiel de enige vorm van communicatie. Een profiel op Vibe is dan ook vrij uitgebreid en bevat veel mogelijkheden om te ontdekken of een bepaalde gebruiker een goede match is.

Persoonlijke gegevens

Een van de belangrijkste aspecten op je profiel is het fotoalbum. Zoals eerder gezegd moet je ten minste 3 duidelijke foto’s uploaden om de app te kunnen gebruiken; de foto’s zie je vervolgens bovenaan het profiel. Daaronder zie je de leeftijd, naam en locatie van de gebruiker. Ook krijg je meteen meer informatie over de politieke voorkeur, rook- en drinkgewoontes van iemand.

blank

Compatibiliteit

Wat Vibe vervolgens onderscheidt van andere datingapps is de mogelijkheid om te kijken hoe goed je past bij een andere gebruiker. Zo zie je zowel hoe goed jullie sterrenbeelden bij elkaar passen als jullie algemene matchingpercentage op basis van de enquête. Door op de knop Is X my soulmate te klikken, kun je bekijken op welke vlakken jullie al dan niet een match zijn. Deze informatie kan je helpen om te beslissen of je best naar rechts of links swipet.

blank blank blank


Extra functies

Aangezien Vibe wilt dat je zo weinig mogelijk tijd doorbrengt op de app, zijn er weinig extra functies of mogelijkheden. De focus ligt op je profiel vervolledigen, een ideale match vinden en vervolgens een offline date inplannen. We leggen hieronder uit hoe je je datevoorkeuren kunt wijzigen en bespreken de overige knoppen op de app.

In de balk helemaal onderaan in beeld heb je vier buttons:

Leden

Hier vind je de swipefunctie van de app. Je kunt hier je zoekinstellingen aanpassen door filters in te stellen en vervolgens kun je hier je potentiële matches bekijken. Heb je interesse in een bepaalde gebruiker, dan swipe je naar rechts. Ben je niet geïnteresseerd? Dan veeg je naar links.

Connecties

Onder de knop Connecties kun je bekijken welke gebruikers je profiel bezocht hebben, wie je een like gegeven heeft en met wie je een match hebt.

blank

Dates

Ga je binnenkort op date met een match? Dan kun je alle details bekijken onder de knop Dates. Je vindt hier een overzicht van al je geplande dates. Ook kun je hier zien hoeveel date credits je nog hebt.

blank

Profiel

Zoals eerder gezegd, kun je onder het profielicoontje je profiel aanpassen. Je hebt hier ook de mogelijkheid om je activiteiten en beschikbaarheden voor een eerste date in te stellen. Je hebt dit eerder al ingevuld tijdens het registratieproces, maar je kunt je keuzes altijd opnieuw wijzigen.


Veiligheid en privacy

In het privacybeleid van de app kun je lezen dat privacy topprioriteit is voor Vibe. Hoewel alle andere gebruikers toegang hebben tot de informatie die je aan je profiel toevoegt, heb je zelf deels controle over deze informatie. Zo ben je niet verplicht om alle velden op je profiel in te vullen. Vibe vraagt je wel om foto’s te uploaden.

Daarnaast moet je ook je telefoonnummer opgeven tijdens het registratieproces. Op deze manier wil Vibe de veiligheid van haar leden beschermen. Het maakt de stap om een fake profiel aan te maken immers groter. Je kunt ook je identiteit verifiëren, zodat andere gebruikers weten dat je profiel echt is.


Voor wie is Vibe?

Vibe is de ideale datingapp voor iedereen die genoeg heeft van doelloos swipen en matches te verzamelen, zonder ooit echt af te spreken. Wil je graag gelijkgezinden leren kennen en daar ook daadwerkelijk mee op date gaan? Dan ben je bij Vibe aan het juiste adres. Als je eerder op zoek bent naar losse contacten, is deze app waarschijnlijk minder geschikt voor je.


Wat kost Vibe?

Gratis aanmelden

Je kunt Vibe volledig gratis downloaden in de Apple Store of Google Play Store. Vervolgens kun je ook gratis een profiel aanmaken, de enquête invullen en swipen doorheen de lijst met potentiële matches. Om echter dates in te plannen, heb je een premium lidmaatschap en date credits nodig. Momenteel krijg je als vroege gebruiker van Vibe een gratis premium lidmaatschap voor 1 maand en 3 date credits. Na deze gratis periode, zal dit lidmaatschap automatisch opnieuw verlengd worden. Je kunt er uiteraard voor kiezen om je abonnement stop te zetten, maar je hebt ook andere abonnementsopties.

blank

Premium lidmaatschap

Als je graag een premium lidmaatschap afsluit, heb je verschillende mogelijkheden. Dit zijn de actuele prijzen:

 • 1 week premium membership: € 9,99 (1 date credit)
 • 1 maand premium membership: € 19,99 (3 date credits)
 • 3 maanden premium membership: € 59,99 (9 date credits)
 • 6 maanden premium membership: € 99 (20 date credits)
 • 12 maanden premium membership: €199 (50 date credits)

Met zo’n premium lidmaatschap zie je je beste matches eerst, kun je de auto-swipe functie instellen waarmee je automatisch een like uitdeelt aan de 5 matches met het hoogste matchingpercentage en kun je onbeperkt likes geven. Ook kun je daadwerkelijk een date inplannen.

Om een date in te plannen moet je de date credits gebruiken; dit zijn het aantal keren dat je op een date kunt, totdat je credits op zijn. Je kunt ook extra date credits aankopen:

 • 1 date credit: € 7,50
 • 10 date credits: € 60
 • 25 date credits: € 125

Vibe opzeggen

Blijkt Vibe uiteindelijk toch niets voor jou te zijn? Dan kun je de app heel makkelijk opzeggen. Dit doe je door rechtsonder naar het profielicoontje te gaan. Hier zie je vervolgens helemaal onderaan de optie Delete the account. Als je op deze knop klikt en je keuze bevestigt, zullen al je matches en je profielinformatie verwijderd worden en heb je geen toegang meer tot je account. Deze actie kan niet ongedaan gemaakt worden.

blank blank


Download de Vibe app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Vibe

 • Frisse nieuwe dating app
 • Nog niet veel NL/BE gebruikers
 • Gratis te gebruiken
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies