Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

De 5 beste dating apps voor hoger opgeleiden

De 5 beste dating apps voor hoger opgeleiden

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Mobiel daten met een app is heel handig want je kunt overal en altijd even snel swipen of je matches checken. Maar apps zoals Tinder zorgen niet altijd voor de beste matches en al helemaal niet wanneer je een hoog opgeleide single bent die zoekt naar iemand van hetzelfde niveau.

Gelukkig hebben inmiddels steeds meer datingsites voor hoger opgeleiden ook een eigen dating app. Bovendien zijn er inmiddels ook enkele apps die zich uitsluitend op hoger opgeleide singles richten. In dit artikel lees je welke van deze apps op dit moment de beste keus zijn.


De meest succesvolle dating apps voor hoger opgeleiden

Wat zijn op dit moment de beste dating apps voor hoger opgeleiden? In onderstaand overzicht kun je zien welke van deze apps wij op dit moment aan zouden raden. Voor elke app noemen we de voor- en nadelen en geven we een korte omschrijving van wat deze app interessant maakt.


1. EliteDating - Online daten op niveau

Screenshots EliteDating appBekijk de EliteDating app

EliteDating

Icon EliteDating app

In de Elitedating app vind je vrijwel uitsluitend hoog opgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De meeste van deze leden (maar liefst 70%) heeft een universitaire studie afgerond, de rest is van hbo-niveau. Daten doe je er op basis van matching, want elke dag worden er 3 tot 7 nieuwe profielen aan je voorgesteld die volgens de app goed bij je passen. Het koppelen gebeurt op basis van de door jou (en alle andere leden) ingevulde persoonlijkheidstest, die gebaseerd is op de vijf facetten die volgens de psychologie onze persoonlijkheid bepalen.

Pluspunten
 • Veel serieuze profielen
 • Uitgebreide vragenlijst
Minpunten
 • Werkt niet altijd even soepel
Bezoek EliteDating Download de EliteDating app

2. Parship - Wetenschappelijk verantwoord mobiel matchen

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

De Parship app is de mobiele tegenhanger van de Parship datingsite, die zijn waarde inmiddels ruimschoots bewezen heeft. Bij Parship match je namelijk op basis van een uitgebreide persoonlijkheidstest, wat altijd passende matches oplevert. De app is heel prettig in het gebruik en ook de persoonlijkheidstest is bijvoorbeeld prima te doorlopen binnen de app. Bij elk profiel dat aan je wordt voorgesteld kun je meteen in de app zien voor hoeveel procent jullie met elkaar overeenkomen, zodat je interessante singles direct een berichtje kunt sturen.

Pluspunten
 • Effectieve matching
 • Overzichtelijk ontwerp
Minpunten
 • Tijdrovende persoonlijkheidstest
Bezoek Parship Download de Parship app

3. e-Matching - Uitgebreide datingapp met veel functies

Screenshots e-Matching appBekijk de e-Matching app

e-Matching

Icon e-Matching app

De e-Matching dating app is een heel uitgebreide app die allerlei opties bevat die je ook op de gelijknamige datingsite kunt gebruiken. Zo kun je zelf heel gedetailleerd op zoek naar singles waar je een connectie mee hebt maar ook gewoon automatisch gekoppeld worden aan leuke profielen. De app is heel bekend want het was een van de eerste datingsites/apps voor hoog opgeleide singles in Nederland. Daardoor vind je er veel actieve leden waarvan de meeste ook nog actief aan het daten zijn.

Pluspunten
 • Veel verschillende functies
 • Speeddate avonden
Minpunten
 • Reageert af en toe traag
Bezoek e-Matching Download de e-Matching app

4. Match4me - Betrouwbare en veilige datingapp

Screenshots Match4me appBekijk de Match4me app

Match4me

Icon Match4me app

De datingapp van Match4Me is duidelijk opgezet en handig in het gebruik. De app heeft helaas niet alle opties die de datingsite zelf wel bevat, maar biedt toch ruim voldoende mogelijkheden voor hoog opgeleide singles die graag serieus mobiel willen daten. Daten met Match4Me betekent direct toegang tot alle leuke profielen waarmee je onbeperkt kunt matchen. Ook zijn er enkele andere leuke manieren om gelijkgestemde mensen te vinden, bijvoorbeeld door het bijhouden van je eigen blog of met het Things2Share platform.

Pluspunten
 • Things2Share platform is leuk en handig
 • Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten
Minpunten
 • Regionaal zoeken kan beter
Bezoek Match4me Download de Match4me app

5. The Inner Circle - Leer inspirerende singles kennen

Screenshots The Inner Circle app

The Inner Circle

Icon The Inner Circle app

The Inner Circle is een datingapp voor de iPhone die als doel heeft om de meest inspirerende en aantrekkelijke singles met elkaar in contact te brengen. Naast de voorwaarde dat je een hbo- of wo-opleiding volgt of hebt afgerond is er daardoor ook de aanvullende vereiste dat je een aantrekkelijk voorkomen hebt. Om te voorkomen dat alsnog iedereen maar lid kan worden is er een zeer strenge selectie op de profielen. Maar ben je daar eenmaal voorbij, dan kun je meteen daten met alleen maar knappe en hoogopgeleide vrijgezellen.

Pluspunten
 • Alleen voor aantrekkelijke singles
 • Veel uitgebreide profielen
Minpunten
 • Diepgaande matching ontbreekt
 • Niet iedereen kan meedoen

hbo niveau

Succes van daten op hbo- en wo-niveau

Meer en meer singles met een hbo- of wo-opleiding kiezen ervoor om gebruik te maken van een dating app die speciaal voor singles van hun eigen niveau is bedoeld. Die vrijgezellen hebben daar vaak meer succes mee dan wanneer ze op een algemene dating app of datingsite actief worden. Waar komt dat succes allemaal uit voort?

Minimaal een bachelor opleiding (hbo/wo)

Relaties hebben de meeste kans van slagen wanneer twee singles ongeveer op hetzelfde niveau zitten. Om lid te kunnen worden van een dating app voor hoger opgeleiden wordt daarom van je verwacht dat je een bachelor of master op hbo of wo-niveau bezit. Dit zorgt direct voor een schifting in het type singles dat je tegenkomt in deze apps. De meeste singles zijn al aan hun carrière begonnen maar vaak kun je ook lid worden als je nog studeert.

Gelijkgestemde singles ontmoeten

Een datin gapp voor hoger opgeleiden is de ideale manier om gelijkgestemde singles te ontmoeten. Dat gaat verder dan dezelfde interesses hebben, want het is ook goed om in een relatie gelijksoortige doelen te hebben. Denk daarbij aan de ambitie om een succesvolle carrière na te gaan streven. Daarbij is het fijn om soms met elkaar te kunnen sparren en waar nodig te steunen. Daarvoor is het nodig dat je ongeveer dezelfde belevingswereld hebt en dat je elkaar niet tegenhoudt in je ontwikkeling.

Matchmaking richt zich op hoger opgeleiden met een druk leven

Wanneer je niet zoveel tijd hebt om te daten omdat je een drukke baan hebt kan de geavanceerde matchmaking van datingapps voor hoogopgeleiden uitkomst bieden. De matching is gebaseerd op je eigen persoonlijkheid en een groot scala aan eisen en wensen die je op je uitgebreide dating profiel in kunt vullen.

Vaak is het nodig om direct na je inschrijving het datingprofiel helemaal in te vullen en/of een persoonlijkheidstest af te leggen. Die tests hebben zonder uitzondering een wetenschappelijk verantwoorde basis zodat je ook echt gekoppeld zult worden aan singles waar je veel mee gemeen hebt.

Daten op niveau met een bijpassend prijskaartje

Datingapps die speciaal bestemd zijn voor hoger opgeleiden hebben in de regel ook een prijskaartje ‘op niveau’. Een betaald lidmaatschap kost niet zelden enkele tientallen euro’s per maand. Dat hoeft niet erg te zijn, want als hoog opgeleide vrijgezel heb je vaak ook een goed betaalde baan zodat je het maandelijkse abonnement al snel kunt missen. De hogere prijzen hebben bovendien als voordeel dat de drempel om lid te worden hoger wordt. De kans dat je mensen ontmoet die niet serieus daten wordt daarmee dus ook weer een stuk kleiner.

Singles die weten wie ze zijn en wat ze zoeken

Alleenstaanden van hbo- en wo-niveau beschikken vrijwel altijd over een gezonde dosis zelfbeschouwing. Ze zijn bereid kritisch naar zichzelf te kijken en weten mede daardoor ook eerder waar ze naar op zoek zijn in een partner. Pas als je weet hoe je zelf in elkaar steekt weet je namelijk echt wat voor persoon jou goed aan zou kunnen vullen. Daardoor kun je veel gerichter op zoek naar de perfecte match.

Hoger opgeleiden serieuzer in het online daten

Tot slot zijn hoger opgeleiden over het algemeen ook gewoon serieuzer in het online daten. Doordat ze weten wat voor man of vrouw ze zoeken en geen tijd hebben om vrijblijvend wat te flirten zijn ze heel doelgericht op zoek. Niet alleen naar een chat of een date, maar vooral naar een serieuze relatie.


Betalen voor een app

Betalen voor een dating app

Waarom kosten dating apps voor hoger opgeleiden vaak geld? Er zijn namelijk ook genoeg gratis datingapps beschikbaar. Waarom zou je dus heel bewust kiezen voor een betaalde app voor hoogopgeleide singles?

Serieus platform voor serieuze leden

Een serieus datingplatform met veel serieuze leden betekent ook vrijwel altijd een hoog succespercentage. Dankzij de hoogwaardige matching en de vele serieuze profielen maak je een goede kans op het vinden van een leuke relatie. Deze kwaliteit is echter alleen te bereiken wanneer er veel tijd en aandacht wordt gestoken in de datingapp en dat kost nu eenmaal geld.

Gecontroleerde profielen

Vrijwel alle datingapps voor hoogopgeleide singles checken de profielen die worden aangemaakt om de kwaliteit daarvan te bewaken. Mensen die niet serieus aan het daten zijn kunnen er zo makkelijk tussenuit worden gepikt, wat het dateplezier van de andere leden vergroot.

Dit checken van de profielen kost echter wel behoorlijk wat mankracht want dat is iets wat nog altijd voor een groot deel mensenwerk is. Vaak is er een heel team actief dat zich hiermee bezighoudt, maar bijvoorbeeld ook met vragen van leden en het actief opvolgen van handmatig gerapporteerde profielen. Deze mensen kosten geld, iets wat natuurlijk wordt doorberekend aan de leden.

Wetenschappelijke matching

Wetenschappelijke matching is een van de grootste pluspunten van een datingapp voor hoogopgeleide vrijgezellen. Maar dat is natuurlijk niet iets wat je zomaar even in elkaar flanst. Hier gaan studies en allerlei onderzoeken aan vooraf omdat de app natuurlijk wel op een verantwoorde en effectieve manier wil kunnen koppelen.

Dat kost veel tijd en dus ook veel geld. Bovendien worden de persoonlijkheidstests vaak doorlopend up-to-date gehouden en aangepast aan de nieuwste inzichten en modernste technologieën.


Waarom geen algemene dating app?

Als hoog opgeleide singles die een serieuze relatie zoekt is het vaak het beste om de algemene dating apps te vermijden. Wat is daar de reden van?

Groeiende kloof tussen lager & hoger opgeleiden

Er is zowel bij datingapps als datingsites sprake van een groeiende kloof tussen lager en hoger opgeleiden. Lager opgeleide singles zoeken steeds meer apps op waarmee ze op een snelle manier zoveel mogelijk leuke singles kunnen bekijken en liken. Daar wordt vaak al heel veel tijd in gestoken omdat het leuk is of de wens van een serieuze relatie niet heel sterk aanwezig.

Steeds meer hoog opgeleiden die wel een duurzame relatie zoeken voelen daar weerstand bij en richten zich liever op datingplatforms waar ze makkelijker serieuze singles van hun eigen niveau kunnen leren kennen.

Meer dan matchen op het uiterlijk

Wie een serieuze relatie zoekt kijkt als het goed is verder dan iemands uiterlijk. Fysieke aantrekkingskracht is namelijk geen garantie op een lange en vruchtbare relatie. Toch komt bij algemene datingapps de aandacht in toenemende mate te liggen bij uiterlijk vertoon en minder op het innerlijk.

Door voor een datingapp voor hoog opgeleide singles te kiezen heb je wel het gemak van een datingapp, maar kun je wel zo diepgaand blijven zoeken en matchen als bij de beste datingsites.


profiel aanmaken

4 tips voor online dating voor hoger opgeleiden

Ook als hoger opgeleide singles kun je ongetwijfeld wel wat tips gebruiken over hoe je het makkelijkst kunt daten met een app voor hoger opgeleide singles.

Tip 1: Maak je profiel compleet voor betere matches

Net zoals op andere datingapps maak je meer kans op een leuk contact wanneer je het datingprofiel volledig en met zorg invult. Je maakt tenslotte niet voor niets gebruik van een datingapp voor hoogopgeleide singles en wilt niet alleen matchen op wat leuke foto’s maar vooral ook op interesses, levensvisie, toekomstplannen, enz. Zorg dus dat je daar voldoende van laat zien om er de aandacht van een gelijkgestemde vrijgezel mee te pakken.

Tip 2: Neem de tijd voor de persoonlijkheidstest

Wanneer een datingapp gebruikmaakt van een persoonlijkheidstest is het essentieel om daar even goed de tijd voor te nemen. Omdat je meestal pas kunt daten nadat je de test hebt afgelegd is het verstandig om jezelf op een moment in te schrijven dat je minimaal een uur de tijd hebt. Hoe nauwkeuriger je de vragen beantwoordt, hoe meer kans je daarna hebt om een geweldige partner te vinden. Zorg dus dat je uitgerust bent en neem pauze als het je even tegen begint te staan.

Tip 3: Laat meer zien dan die ambitieuze carrièretijger

Het is logisch en ook heel goed dat je op e profiel laat zien dat je een serieuze single bent en dat je fanatiek met je carrière bezig bent. Pas echter wel op dat je daarbij niet te ver doorslaat, want er moet ook regelmatig ontspannen kunnen worden. Je wilt niet de indruk wekken rechtstreeks op een burn-out af te stevenen. Besteed dus ook genoeg aandacht aan je favoriete vrijetijdsbestedingen, bijvoorbeeld door ook daar leuke en ontspannen foto’s van te plaatsen naast een meer formele foto.

Tip 4: Ga op zoek naar gelijke interesses

De beste datingapps zijn overzichtelijk en eenvoudig opgezet, maar hebben als het goed is ook geavanceerde functies en uitgebreide profielen. Wanneer je bereid bent iets verder te kijken dan alleen profielfoto, naam en leeftijd kun je dus makkelijk op zoek naar gelijke interesses. Datingapps bieden ook de mogelijkheid om heel makkelijk en gericht te zoeken op interesses en dat is een effectieve manier om iemand te vinden waar je oprecht veel mee gemeen hebt.


Conclusie

Mobiel daten is ook voor hoogopgeleide singles inmiddels een heel realistische optie geworden. Met een van de datingapps uit dit artikel kun je altijd effectief matchen met vrijgezellen van je eigen niveau.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies