Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Tinder app review, hoe werkt Tinder?

screenshots Tinder

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Tinder is veruit de populairste mobiele dating app van dit moment. Van alle singles die online op zoek gaan naar een relatie kiest inmiddels meer dan een derde voor Tinder. Daardoor is Tinder in korte tijd een begrip geworden. En dat niet alleen bij mensen die zelf ‘Tinderen’, ook veel mensen die nog nooit aan online dating hebben gedaan weten wel ongeveer wat je met de app kunt doen.

Wie weet ben je op dit moment wel op zoek naar een leuke date, of zit je al een tijdje op Tinder maar snap je nog steeds niet precies hoe het nu allemaal werkt. Lees dan hier onze uitgebreide Tinder review, met veel tips en informatie over deze immens populaire dating app en hoe je daarmee zelf het snelste een leuke date vindt.

Waarom kies je voor Tinder?
  • Laagdrempelig contact zonder al te veel verplichtingen
  • Snel toegang tot grote hoeveelheden singles
  • Als knappe single kun je veel matches krijgen
Bekijk de beste gratis dating apps

80% heeft meer succes met deze dating apps


Wat is Tinder?

Tinder was de dating app die het fenomeen swipedating bekend maakte bij het grote publiek. Daarmee was het makkelijker dan ooit om datingprofiel te bekijken en direct te beoordelen. Het maakte daarmee online daten niet alleen nog makkelijker, maar ook nog leuker dan het al was. Daarbij werd oorspronkelijk vooral ingezet op casual ontmoetingen, maar tegenwoordig kan Tinder ook gewoon prima worden gebruikt voor het vinden van een serieuze relatie.

Tinder populair omdat het gratis is

Een van de voornaamste redenen dat Tinder zo populair is geworden komt doordat de app in principe helemaal gratis is te gebruiken. Ook zonder een euro uit te geven kun je een match en een date vinden. Er zijn echter ook aanvullende betaalde opties beschikbaar om sneller en makkelijker te kunnen daten.

iPhone, Android of computer

De Tinder app is beschikbaar voor zowel iPhones als Android telefoons en je Tinder Online ook met een webbrowser gebruiken. Inschrijven gaat het snelste met Facebook, waarbij ook direct gegevens van je Facebook-profiel worden gebruikt zoals je naam, leeftijd en enkele van je foto’s. Zo is je profiel direct voor een deel gevuld zodat je meteen kunt beginnen met swipen.

Tegenwoordig kun je echter ook een profiel aanmaken op basis van je telefoonnummer en heb je dus niet per se meer een Facebook-account nodig.


blankblankblank

Hoe werkt Tinder?

Tinder is een swipe dating app. Dat betekent dat er op basis van je leeftijd, geslacht en locatie door Tinder een swipelijst voor je wordt samengesteld, waarna je door middel van een veegbeweging aan kunt geven of je het profiel in kwestie wel of niet leuk vindt. Swipe je naar links, dan maak je duidelijk dat je de single niet interessant vindt. Een vegende beweging naar rechts betekent dat je het profiel juist wel leuk vindt. Omdat jouw profiel vroeg of laat ook in de swipelijst van die andere single terechtkomt is het vervolgens hopen dat die jou ook een like geeft. Dan heb je namelijk een match en kun je elkaar een chatberichtje sturen. Die berichtjes uitwisselen kan ook gewoon via de Tinder app.

Account aanmaken

Voor je van Tinder gebruik kunt gaan maken is het natuurlijk nodig om de app te installeren en je aan te melden. In de beginjaren van Tinder was het alleen mogelijk om je met een Facebook-account aan te melden, maar tegenwoordig kun je ook een nieuwe account aanmaken met behulp van je telefoonnummer.

Tinder downloaden uit de app-store

Voor je kunt beginnen met swipen moet je eerst de Tinder app op je smartphone te zetten. Ga naar de App Store op je iPhone of naar de Google Play Store op je Android telefoon. Plaats een zoekopdracht naar “Tinder” en de officiële Tinder app zal bovenaan getoond worden. Installeer de app door op de Download-knop te tikken en wacht even tot de installatie is afgerond. Start vervolgens de app op.

Een account aanmaken met Facebook

De makkelijkste en snelste manier om jezelf aan te melden is door Tinder te koppelen aan Facebook. Tik op de blauwe knop Inloggen met Facebook en volg de stappen die worden getoond. Als je op jouw apparaat nog niet bent aangemeld bij Facebook moet je dat eerst doen. Vervolgens is het alleen nodig om even toestemming te geven aan Tinder om je Facebook-profiel in te zien. Er zullen daarvan namelijk enkele gegevens zoals je foto’s en andere eigenschappen worden gebruikt om je profiel op Tinder alvast te vullen.

Een account aanmaken met je telefoonnummer

Naast het gebruiken van een bestaand Facebook-account kun je jezelf ook aanmelden met alleen je telefoonnummer. Tik daarvoor na het starten van de app op de knop Inloggen met Telefoonnummer. Vul je 06- nummer in en tik dan op Doorgaan. Er wordt via SMS een verificatiecode opgestuurd die er normaal gesproken meteen voor zal zorgen dat je account wordt goedgekeurd. Gebeurt dat niet automatisch, vul dan zelf even de 6-cijferige code in.

Omdat de benodigde basisgegevens voor je profiel niet van Facebook kunnen worden ingeladen krijg je vervolgens enkele vragen. Er wordt achtereenvolgens verzocht om je e-mailadres, voornaam, geboortedatum, geslacht en opleiding in te vullen. Tot slot moet je ook alvast wat foto’s uploaden naar je nieuwe Tinder profiel.

Toegang tot locatie

Als het goed is ben je inmiddels aangemeld bij Tinder. Vervolgens doorloop je nog een aantal stappen voor je echt kunt gaan swipen. Eerst word je welkom geheten met enkele huisregels waar je akkoord mee moet gaan door op Doorgaan te tikken.

Tinder geeft je matches op basis van je locatie. Daarom word je nu ook gevraagd om toestemming om je GPS-locatie te gebruiken. Zorg dat het GPS-signaal op je telefoon is ingeschakeld en verleen vervolgens toestemming.

Nu is Tinder klaar om te gebruiken en zul je als het goed is meteen je eerste profiel krijgen voorgeschoteld.


Doelgroep van Tinder

De doelgroep van Tinder is heel divers en dat komt met name doordat de app zo enorm toegankelijk is. Zoals we zo dadelijk laten zien kun je namelijk al binnen enkele minuten door een enorme hoeveelheid profielen swipen. Dat zorgt er echter ook voor dat niet iedereen even serieus via de app op zoek is. Een groot deel van de leden zoekt bijvoorbeeld naar een leuke avond of zelfs alleen naar een losbandig afspraakje. Er zijn ook veel mensen actief die het vooral leuk vinden om door profielen te swipen. Bijvoorbeeld om te ontdekken welke singles er in hun omgeving lid zijn, of gewoon om de verveling te verdrijven. Daarnaast zijn er natuurlijk ook gewoon leden die echt een duurzame relatie zoeken via Tinder.


blankblankblank

Profiel aanpassen en optimaliseren

Na het aanmaken van een profiel kun je dit zelf nog helemaal naar je eigen voorkeuren en wensen aanpassen. Zo kun je zelf foto’s weghalen of toevoegen en allerlei aanvullende informatie op je profiel zetten. Hoe dat werkt lees je hier.

Hoe ziet een profiel eruit?

Het belangrijkste aspect van een Tinder profiel zijn de foto’s. Standaard worden daar ook je voornaam en je leeftijd bij vermeld, net als de afstand tot het lid dat je profiel bekijkt. Daarnaast kun je ook wat korte informatie over jezelf delen zoals de opleiding die je hebt genoten of het beroep dat je uitoefent. Ook kun je een korte profieltekst, Bio genaamd, over jezelf toevoegen van maximaal 500 karakters.

Bio schrijven

Het is altijd een goed idee om een bio te schrijven. En ook al kijken de meeste Tinderaars vooral naar je foto’s, met een leuke profieltekst kun je een twijfelaar alsnog over de streep trekken. Een goede bio is meer dan een paar woorden lang, maar is ook zeker niet te lang. Het liefste schrijf je een grappig en positief, maar in elk geval uniek stukje over jezelf waar je echt de aandacht mee kunt pakken. Als het goed is reik je de lezer daarmee ook meteen een onderwerp aan voor in zijn of haar eerste berichtje naar jou.

Laat Tinder de juiste foto kiezen met Smart Photo

Tinder kan je helpen altijd de juiste profielfoto te kiezen. Deze optie heet “Smart Photo” (of in het Nederlands “Slimme Foto”). Deze optie staat standaard aan. Andere leden krijgen dan niet automatisch de foto te zien die jij als de belangrijkste hebt aangewezen, maar Smart Photo experimenteert door eerst ook andere foto’s te tonen. Vervolgens wordt gecheckt hoe vaak je naar links en naar rechts wordt geveegd met een bepaalde foto, waarna de beste foto vanzelf boven komt drijven. Er is dus wel een kans dat je in het begin matches misloopt omdat Tinder de verkeerde foto’s toont, maar uiteindelijk zou het tot meer succes moeten leiden.

Profiel koppelen aan Instagram en Spotify

Het is mogelijk om je profiel te koppelen aan je Instagram en Spotify. Daarmee kun je andere singles nog beter laten zien waar je elke dag mee bezig bent en waar je van houdt. Zo kun je met Spotify bijvoorbeeld heel makkelijk je muzieksmaak delen. Het koppelen doe je in de instellingen van je profiel. Tik op het icoontje van je profiel linksboven in het scherm en kies daarna voor de optie Info bewerken. Veeg een stukje naar beneden tot je de link Verbinden met Instagram ziet staan. Tik daarop om in te loggen bij Instagram en je Tinder te koppelen. Wanneer je op hetzelfde scherm nog een stukje verder naar beneden gaat kom je de link Spotify aan je profiel toevoegen tegen. Tik daarop om ook Spotify aan je Tinder toe te voegen.


blankblankblank

Swipen en bladeren door profielen

Nu je je Tinder profiel helemaal naar je wens hebt gemaakt is het natuurlijk de hoogste tijd om op zoek te gaan naar leuke matches in je regio!

Een profiel beoordelen

Voor je beslist of je een profiel interessant vindt is het goed om in elk geval alle beschikbare foto’s even te bekijken. De meeste leden hebben namelijk  meerder foto’s op hun profiel gezet waar je doorheen kunt bladeren. Tik rechtsboven op de foto die op dat moment op het scherm staat om naar de volgende foto te gaan. Bovenaan het scherm zie je een balkje waaraan je kunt aflezen hoeveel foto’s er nog zijn om te bekijken. Je kunt weer terug in de lijst door links bovenaan op een foto te tikken.

Naast de foto’s hebben de meeste leden ook wat meer informatie op hun profiel geplaatst. De naam en de leeftijd zie je vrijwel altijd meteen, maar je kunt soms ook al zien wat het beroep is. Niet iedereen schrijft een eigen bio (profieltekst) maar als die er is kun je die ook even doorlezen wanneer de profielfoto’s je al een goed gevoel geven.

Naar links of rechts swipen?

Je kunt laten merken dat je een profiel wel of niet leuk vindt door die naar links of naar rechts te swipen.

blankVeeg je naar rechts of tik je op het groene hartje, dan geef je aan de andere single wel leuk te vinden. Je hebt dan nog niet meteen een match, want daarvoor moet die single jou ook naar rechts vegen (of je al eerder hebben geliket). Als je een profiel langzaam naar rechts beweegt zie je daar in het groen het woord LIKE op verschijnen. Elke dag kun je een beperkt aantal keer naar rechts swipen, de limiet is 100 keer per 12 uur.

blankNaar links vegen betekent dat je geen interesse hebt in een profiel.  Gebruik je deze swipe beweging, dan zie je nu het woord NOPE in het rood op het profiel geprojecteerd worden. Blijf vegen tot het profiel verdwijnt. Je kunt ook op het rode kruisje tikken om een profiel af te wijzen.

Leeftijdscategorie en locatie-range

Wanneer je niet de matches krijgt waar je op hoopte, bijvoorbeeld omdat de voorgestelde singles te ver weg zitten of qua leeftijd teveel van je verschillen, dan kun je dit aanpassen in je instellingen. Daar kun je met behulp van sliders de maximale afstand kleiner of groter maken en de gewenste leeftijdscategorie instellen. Let wel op dat je soms nog altijd profielen te zien zult krijgen die daar niet aan voldoen.

Wanneer heb je een match?

Je hebt op Tinder een match als je elkaar allebei hebt geliket, oftewel naar rechts hebt geswipet. Dan kun je met elkaar chatten om elkaar wat beter te leren kennen. Je krijgt een melding als je een nieuwe match hebt en kunt dat profiel ook altijd terugvinden in je matchlijst. Verderop in deze review geven we nog veel meer informatie over matches en hoe je die bijvoorbeeld ook zelf weer op kunt heffen.

Een Super Like uitdelen

blankVind je een bepaalde single echt geweldig leuk en wil je zeker weten dat die persoon jouw profiel ook onder ogen gaat krijgen? Dan kun je een Super Like uitdelen. Dat doe je door op de blauwe knop te tikken of omhoog te swipen over het profiel. In tegenstelling tot een gewone like krijgt het andere lid bij een Super Like wel te zien dat je hem of haar heel leuk vindt. Die single kan dan meteen op jouw profiel komen kijken of de klik wederzijds is.

Vind je de blauwe Super Like knop nog niet terug in de app? Geen zorgen, dan heb je gewoon nog niet genoeg profielen beoordeeld. Deze optie zal vanzelf beschikbaar komen wanneer je meer profielen hebt geliket.

Wat gebeurt er als iemand je niet ‘terug liket’?

Als iemand die jij hebt geliket jou niet terug liket dan gebeurt er eigenlijk niets. Je krijgt dan namelijk geen match en kunt elkaar ook geen berichtje sturen. Het heeft daarom ook niet zoveel nut om lang te wachten of heel erg te gaan zitten hopen dat die ene leuke man of vrouw jou ook gaat liken. Het beste kun je doorlopend aansprekende profielen liken, dan komt er vanzelf een leuke match op je pad met iemand die jou ook wel interessant vindt.

Krijgen mensen een melding als je ze afwijst?

Je kunt zoveel mensen afwijzen als je wilt zonder dat die dat ooit te weten zullen komen. Je krijgt daar namelijk op geen enkele manier een notificatie van. De enige uitzondering is wanneer je al een match met elkaar had. Als jij die match dan alsnog ongedaan maakt, kan de ander dat zien doordat je uit zijn of haar lijst met matches verdwijnt. Maar ook dat wordt niet met een notificatie of iets dergelijks gemeld.

Hoe werkt het algoritme?

Hoe het Tinder algoritme precies werkt is een goed bewaard geheim, maar toch zijn er inmiddels bepaalde patronen bekend en doen er ook genoeg theorieën de ronde over hoe Tinder op de achtergrond mensen aan elkaar matcht. Zo zou Tinder proberen mensen aan elkaar te koppelen die ongeveer even aantrekkelijk zijn, maar de swipelijst ook aanpassen aan je eigen swipe-gedrag. Wanneer je bijvoorbeeld als man vaak vrouwen met blond haar liket zul je die ook vaker te zien krijgen.

Wat is de ELO-score?

Alhoewel er niet zoveel details over bekend zijn, zou elke gebruiker van Tinder een zogenaamde ELO-score krijgen toegewezen. Die ELO-score vergelijkt jouw profiel met dat van anderen om te bepalen voor welke singles jij het meest interessant zou kunnen zijn. Helaas is het niet mogelijk om je eigen ELO-score in te zien. De enige manier om een betere score te krijgen is door je profiel zo mooi en interessant mogelijk te maken en Tinder op een verantwoorde manier te gebruiken. Dat betekent niet zomaar iedereen naar rechts swipen maar heel gericht liken, goede matches regelmatig een reactie sturen en ook altijd even antwoorden op een berichtje van iemand anders.


blankblankblank

Matches en berichten

Het doel van Tinder is natuurlijk om met zoveel mogelijk leuke mensen te matchen! Dan kun je namelijk met ze chatten en hopelijk ook snel een echt afspraakje maken.

Na een match kun je berichten sturen

Wanneer je iemand naar rechts hebt geswipet en die persoon jou ook heeft geliket, dan heb je een Tinder match. Je krijgt automatisch een notificatie als er een match tot stand is gekomen. Die melding kan in beeld verschijnen direct nadat je iemand naar rechts hebt geveegd, in dat geval had die persoon jou al eerder geliket. Het kan echter ook even duren omdat de andere single jouw profiel nog niet beoordeeld had. Hoe dan ook kun je vanaf het moment dat d match een feit is het profiel altijd terugvinden in je matchlijst (en daar ook meteen een berichtje versturen).

Sommige gebruikers ‘sparen’ matches

Helaas zal het regelmatig gebeuren dat je denkt een leuke match te hebben maar nooit iets van die man of vrouw hoort. Dat gebeurt vaker dan je denkt. Tinder is namelijk niet alleen een handige manier om een date te vinden, maar voor een groot aantal mensen ook vooral een leuk tijdverdrijf. Sommige leden zijn niet echt serieus aan het daten, maar vinden het vooral leuk om door andere mensen geliket te worden omdat hun ego daar een boost van krijgt. Verwacht dus nooit teveel van een like, maar wacht tot je inderdaad een match hebt voor je op meer gaat hopen.

Je kunt een match ook opheffen (unmatchen)

Heb je er spijt van dat je een profiel naar rechts hebt geveegd? Dat kan natuurlijk, want in de chat kan iemand ineens heel anders zijn dan je hoopte. Je kunt zijn of haar profiel dan unmatchen. Ga hiervoor naar je matchlijst en tik het profiel in kwestie aan. Tik vervolgens bovenaan het scherm op de knop met de drie stippen en kies in het menu dat verschijnt voor de optie Match opheffen. De match wordt nu ongedaan gemaakt en jullie verdwijnen uit elkaars matchoverzicht.

Berichtjes lezen en sturen met de Tinder app

Berichten versturen is net zo eenvoudig als bij een chatprogramma als Whatsapp of de Facebook Messenger. Je kunt zelf een berichtje typen maar ook een van de vele GIF-plaatjes kiezen om meteen een grappig eerste indruk mee te maken. Zodra je een antwoord hebt ontvangen krijg je daar uiteraard even een melding van, zodat je zelf ook snel weer kunt reageren. Onthoud wel dat veel mensen het – vooral in het begin van het contact – belangrijk vinden dat je gewoon normale zinnen typt zonder afkortingen of alleen maar emoji’s.


Veiligheid en privacy

Hoe zit het bij Tinder met je veiligheid en privacy? Een dating app brengt namelijk wel wat risico’s met zich mee en Tinder is daarop geen uitzondering. Welke aspecten krijg je bijvoorbeeld mee te maken?

  • Tinder toont profielen op basis van de afstand die ze tot elkaar hebben en laat die afstand ook zien. Dat is echter alleen bij benadering en dus niet je exacte GPS-positie. Zo is je locatie niet zomaar te achterhalen door andere leden.
  • Wanneer je Tinder hebt gekoppeld aan je Facebook heeft dat implicaties voor je privacy. Het is namelijk geen geheim dat Facebook zoveel mogelijk over je te weten probeert te komen. Wees echter wel gerust dat je vrienden op Facebook er niet achter zullen komen dat je op Tinder zit (tenzij ze jouw profiel daar zelf tegenkomen natuurlijk).
  • Je moet minimaal 18 jaar zijn om van Tinder gebruikt te mogen maken. Wanneer wordt ontdekt dat je jonger bent zal je profiel worden verwijderd.

Hoe moet je omgaan met malafide profielen?

Helaas wordt Tinder niet alleen maar gebruikt door oprechte singles die een leuke date zoeken Je vindt er namelijk ook af en toe spammers, datingfraudeurs en andere malafide profielen. Spammers zijn voornamelijk vervelend. Je denkt namelijk een leuke match te hebben, maar in werkelijkheid wil het profiel je alleen maar naar een bepaalde site lokken of iets aan je verkopen.

Nog kwalijker wordt het echter als je in contact komt met een datingfraudeur, iemand die zich eerst voordoet als een geweldige match maar die na een tijdje onherroepelijk om geld begint te vragen. Het is daarom altijd goed om op je hoede te zijn en als je twijfelt over iemands intenties dat profiel te melden en blokkeren.

Gebruikers blokkeren

Wanneer je om wat voor reden dan ook een bepaalde gebruiker niet meer wilt zien of spreken, dan heb je altijd de optie om die persoon te blokkeren. Dat kan gaan om een vervelend persoon die eerst een leuke match bleek maar al snel te opdringerig werd of nare berichtjes begon te sturen. Die gebruiker kun je dan blokkeren. Als je de persoon in kwestie een gevaar vindt voor andere leden kun je het profiel ook meteen rapporteren. Dat doe je door bij het profiel in kwestie op de knop met drie stippen te tikken en op de optie Rapporteren te tikken. Na het selecteren van een reden kun je dan het profiel melden. Zo help je zelf ook mee om Tinder zo veilig mogelijk te houden.


Extra functies

Tinder is in principe volledig gratis te gebruiken. Er zijn echter ook een aantal verschillende betaalde opties beschikbaar, waarmee je extra functies tot je beschikking krijgt. Sommige van die functies kun je per stuk afrekenen en andere zijn alleen te ontsluiten met een van de twee betaalde abonnementen Plus en Gold. De meeste betaalde opties zijn bedoeld om sneller en vaker te matchen met singles die je echt leuk vindt.


Tinder Boost

blankDe extra functie Tinder Boost zorgt ervoor dat je profiel een half uur lang bovenaan komt te staan in de swipelijst van andere leden. Je vindt deze optie als een paarse bliksemschicht op het startscherm van Tinder, daar waar je ook de profielen beoordeelt. Zodra je op de knop tikt gaan de 30 minuten in, dus is het een goed idee om dit alleen te activeren op een moment dat ook veel andere mensen aan het swipen zullen zijn. Dat betekent bijvoorbeeld doordeweeks om een uurtje of 8.00 in de ochtend en tussen 19.00 en 21.00 ‘s avonds, of overdag in het weekend. Dat zijn namelijk de momenten dat de meeste leden online zijn en je profiel aan zoveel mogelijk mensen getoond zal worden. Je kunt als gratis lid een Tinder Boost per keer afrekenen. Neem je Tinder Plus, dan krijg je daarbij ook altijd 1 boost per maand.


Super Like

Wat een Super Like is hebben we eerder in de review al uitgebreid besproken. In het kort betekent het dat je kunt laten zien dat je een profiel echt heel leuk vindt, waarna die persoon daar ook een melding van krijgt. Als gratis lid krijg je slechts 1 Super Like per dag, maar deze kun je ook los bijkopen als je iemand hebt gevonden die je helemaal te gek vindt maar je geen Super Likes meer over hebt.


Tinder Plus

Tinder Plus is een van de 2 beschikbare betaalde abonnementen voor Tinder (€ 9,99 p.m.). Je krijgt daarmee een aantal verschillende handige functies tot je beschikking:

  • Geen advertenties meer in de app.
  • Je kunt voortaan onbeperkt naar recht swipen en hebt dus niet meer te maken met de limiet van 100 swipes per 12 uur.
  • Je krijgt elke maand een nieuwe Tinder Boost waarmee je jouw profiel 30 minuten bovenaan kunt plaatsen.
  • Je mag elke dag 5 Super Likes uitdelen.
  • Je kunt verkeerde keuzes tijdens het swipen ongedaan maken door terug te spoelen (Tinder Rewind).
  • Het is mogelijk je locatie aan te passen zodat je ook in andere regio’s op zoek kunt naar matches, bijvoorbeeld voordat je op vakantie gaat. Dit is de zogenaamde Paspoort functie.

Tinder Paspoort – Locatie veranderen

blank

Door Tinder paspoort te gebruiken kun je je locatie veranderen en dus op een andere locatie in de wereld Tinder gebruiken. Op deze manier kun je bijvoorbeeld alvast mensen leren kennen op een plek waar je heen gaat reizen, of mensen leren kennen in een cultuur of land dat je interessant vind. Tinder Paspoort is gratis beschikbaar als je Tinder Plus hebt.

Om je locatie te veranderen volg je de volgende stappen

  • Ga in Tinder naar App Instellingen (tandwieltje)
  • Swipe naar beneden en klik op ‘Instellingen voor ontdekkingen (Paspoort)’
  • Klik op ‘Voeg locatie toe’
  • Voeg de stad toe waar je graag wilt Tinderen

Als je deze stappen gevolgd hebt ben je zichtbaar in de locatie die je zojuist hebt aangegeven en zul je alleen profielen zien in deze regio. Houdt er rekening mee dat je hierna niet meer zichtbaar bent in je oude locatie. Uiteraard blijven je oude matches wel behouden. Door de stappen hierboven te volgen kun je je locatie ook gemakkelijk weer terug veranderen.


Tinder Gold

Met Tinder Gold krijg je alle mogelijkheden tot je beschikking waar je ook van profiteert met Tinder Plus, maar dan met de volgende aanvullende mogelijkheden:

  • Met de Likes You functie kun je zien welke leden jou inmiddels geliket hebben, zodat je zeker weet dat je een match hebt wanneer je hun profiel ook naar rechts veegt.
  • Je krijgt elke dag een overzicht van zogenaamde Top Picks, profielen die Tinder speciaal voor jou selecteert omdat ze optimaal bij je eigen profiel passen. Wel regelmatig checken, want elke 24 uur komen hier nieuwe profielen te staan!
  • Je kunt zelf bepalen welke informatie je toont op je profiel en welke profielen jou te zien zullen krijgen (zoals alleen mensen binnen een bepaalde straal of alleen leden die jou al naar rechts hebben geveegd).

blankblank


Tinder Online (via je browser)

Tinder Online is een versie van Tinder die je via de browser op je laptop of andere computer zoals een PC of Mac kunt gebruiken. Met een bestaand account kun je inloggen op de online omgeving. Alles wat je in de app kunt doen is ook mogelijk bij Tinder Online, zoals liken, matchen en chatten. Als je het prettiger vindt om met een echt toetsenbord te typen is vooral chatten via Tinder Online wel een aanrader.


Voor wie is Tinder een geschikte app?

Tinder richt zich niet op een bepaalde doelgroep want iedereen van 18 jaar en ouder mag lid worden en beginnen met profielen swipen. Maar voor welk type single is de app nu het meest geschikt?

  • Mensen die niet al teveel diepgang zoeken in hun dating maar vooral snel willen matchen met iemand die ze aantrekkelijk vinden. Als je geen haast hebt met het zoeken van een date of een relatie is dat ook een prima benadering.
  • Iedereen die graag op een terrasje zit en naar mensen kijkt zal zich ook op de Tinder app heel goed vermaken, want alleen al elke dag door de nieuwe profielen swipen is een heel leuke bezigheid.
  • Singles die een serieuze relatie zoeken en bereid zijn elk profiel even uitgebreid te bestuderen vinden op Tinder ook voldoende gelijkgestemde vrijgezellen om geregeld een leuke match op te doen. Een betaald abonnement is dan wel aan te raden, om zoveel mogelijk hulpmiddelen tot je beschikking te krijgen om maximaal te swipen en te matchen.

Is Tinder gratis?

Het is prima mogelijk om gratis gebruik te maken van Tinder, want ook als gratis lid kun je gewoon van vrijwel alle mogelijkheden gebruik maken die de dating app biedt. Daar zitten echter wel wat beperkingen aan. Op een gegeven moment zou je er dus toch voor kunnen kiezen om een van de betaalde opties te nemen.

Als gratis Tinder lid heb je te maken met de volgende beperkingen:

  • Je kunt slechts 100 keer per blok van 12 uur een profiel naar rechts swipen.
  • Je krijgt slechts 1 Super Like per dag.
  • Je kunt een verkeerde swipe niet ongedaan maken.
  • Je kunt geen Boost gebruiken om je profiel bovenaan te plaatsen.
  • Je kunt niet zien wie jou heeft geliket.
  • Het is niet mogelijk je locatie aan te passen en je kunt dus alleen in je eigen regio zoeken.

Wat kost Tinder?

Tinder hanteert verschillende prijzen voor een Plus en een Gold abonnement, maar als je Tinder Plus neemt maakt je leeftijd ook verschil.

De kosten van Tinder Plus

Tinder Plus kost op dit moment € 9,99 per maand voor jongeren tot 30 jaar. Alle singles van 30 jaar en ouder betalen het dubbele, namelijk € 19,99 per maand. Je kunt de kosten per maand meer dan halveren wanneer je direct een abonnement van 6 of 12 maanden afsluit.

Looptijd Prijs p/m voor 18 t/m 29 jaar Prijs p/m voor 30 jaar en ouder
1 maand € 9,99 € 19,99
6 maanden € 5,83 € 12,50
12 maanden € 4,58 € 8,33

De kosten van Tinder Gold

Bij Tinder Gold wordt er geen onderscheid gemaakt op leeftijd. Alle singles betalen op dit moment € 32,99 per maand. Ook hier geldt dat een langer abonnement de prijs per maand flink omlaag brengt.

Looptijd Prijs p/m voor 18 jaar en ouder
1 maand € 32,99
6 maanden € 20,67
12 maanden € 13,75

De kosten van losse Boosts

Naast de betaalde abonnementen kun je zoals al vermeld ook losse Boosts bijkopen, waarmee je telkens voor een half uur het topprofiel in jouw buurt kunt worden. De kosten zijn als volgt:

Aantal boosts
Kosten per Boost
1 € 6,49
5 € 5,39 per Boost
10 € 4,39 per Boost

blankblank


Tinder opzeggen

Wil je jouw account bij Tinder opzeggen? Let dan op dat het niet toereikend is om alleen de Tinder app van je telefoon te verwijderen, want daarmee blijft je account gewoon bestaan. Een eventueel betaald abonnement blijft ook gewoon doorlopen.

Ten eerste is het belangrijk om een eventueel betaald abonnement zoals Tinder Gold of Tinder Plus op te zeggen. Als je dat abonnement hebt afgesloten via de App Store op je telefoon kun je het daar ook weer stop laten zetten.

Daarna kun je op je mobiele telefoon de Tinder app openen en dan naar je instellingen gaan. Wanneer je in dat scherm helemaal naar beneden scrolt zul je uiteindelijk een knop Account verwijderen zien. Tik daarop en doorloop de stappen om je profiel op te heffen. Als dat proces is afgerond zul je automatisch worden uitgelogd.

Nu kun je de app sluiten en van je telefoon verwijderen.


Download de Tinder app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Tinder

  • Populairste dating app
  • Heel snel matchen
  • Vluchtige dates
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies