Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Dating app voor stellen: wat is het beste tinder alternatief voor stellen?

Dating app voor stellen: wat is het beste tinder alternatief voor stellen?

Laatst bijgewerkt: 8 december 2022

Daten is niet alleen voor singles. Tegenwoordig dromen ook steeds meer ruimdenkende stellen ervan om samen met hun partner op zoek te gaan naar avontuur en te experimenteren met andere personen. Als jij als koppel ook op zoek bent naar spannende dates, dan is dit artikel ideaal voor je. We zetten hier de beste datingapps voor stellen op een rijtje, zodat je weet waar je gelijkgezinden kunt ontmoeten.


De beste datingapps voor stellen

De meeste koppels kiezen voor een monogame relatie en hebben geen behoefte om daar anderen bij te betrekken. Er zijn echter ook stellen die graag samen willen experimenteren met anderen om extra spanning en pit in hun relatie te brengen. Zijn jullie op zoek naar knappe singles voor een trio? Of willen jullie graag gelijkgezinde koppels ontmoeten? Weten jullie niet goed waar jullie daarvoor terecht kunnen? Wij hebben de beste datingapps voor stellen op een rijtje gezet:


1. NovaMora - spannende dates voor zowel singles als stellen

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

NovaMora is een van de bekendste seksuele en erotische datingapps van Nederland. Deze app richt zich zowel op singles als op stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur. Dankzij de grote ledendatabase van de app vind je zonder twijfel gelijkgezinde singles of koppels die het avontuur met jullie willen aangaan.



NovaMora hecht veel belang aan veiligheid en is daarom fel tegen nepprofielen. Ze doen er alles aan om leden met slechte bedoelingen meteen te verwijderen. Daarnaast is NovaMora ook een erg gebruiksvriendelijke en overzichtelijke datingapp. In enkele klikken kun je een profiel aanmaken en je voorkeuren aanduiden. Het is mogelijk om heel specifiek in te vullen waarnaar jullie op zoek zijn.



Vervolgens kunnen jullie via de uitgebreide zoekmachine zelf zoeken naar profielen die aan jullie wensen en eisen voldoen. Je kunt zoveel zoekfilters instellen als je zelf wilt. Hebben jullie een leuk profiel gevonden? Dan kunnen jullie contact opnemen met de gebruiker(s) in kwestie door een knipoog of een berichtje te sturen.

Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

2. C-date - casual daten voor singles en koppels

Screenshots C-date appBekijk de C-date app

C-date

Icon C-date app

Een andere app waar je als koppel terecht kunt is C-date. C-date is een datingapp die zich richt op casual dating, spannende dates zonder verdere verplichtingen of verwachtingen. Zowel mannen, vrouwen als stellen die willen genieten en vrij experimenteren zijn welkom om een profiel aan te maken op de app. 



Nadat je een account aangemaakt hebt, kun je heel duidelijk je voorkeuren aangeven van wat je zoekt op deze app. Zo kun je heel gericht op zoek gaan. Het is belangrijk om je profiel zo goed mogelijk te optimaliseren, zodat de kans groter is dat jullie die spannende date vinden die jullie zoeken. 



Vervolgens krijg je in de app contactsuggesties te zien die passen bij de ingestelde voorkeuren. Het is makkelijk om door alle suggesties te bladeren door naar links te swipen. Een interessant profiel gevonden? Begin dan meteen te chatten door een berichtje te versturen.

Bezoek C-date Download de C-date app

3. Ondeugend-daten - ondeugende datingapp voor singles en stellen

Screenshots Ondeugend-daten appBekijk de Ondeugend-daten app

Ondeugend-daten

Icon Ondeugend-daten app

Zoals de naam van deze app al doet vermoeden, kun je op Ondeugend-daten terecht voor ondeugende dates met ruimdenkende mannen, vrouwen en koppels. Als stel kunnen jullie hier dus contact leggen met zowel andere stellen als met singles. Ondeugend-daten is fel tegen nepprofielen; je hoeft je dus geen zorgen te maken over jullie veiligheid. 



Tijdens het inschrijfproces kun je aanduiden of je single of een stel bent en wie je precies zoekt op deze app. Nadat je profiel als stel aangemaakt is, kun je de voorkeuren en wensen verder specificeren zodat het voor anderen duidelijk is wat jullie zoeken en jullie de juiste reacties zullen krijgen.

Nadat je al je voorkeuren ingevuld hebt, kun je via de zoekfunctie zelf op zoek gaan naar gelijkgezinde profielen. Je kunt je eigen zoekfilters instellen en zo zoeken naar singles of koppels die aan jullie wensen voldoen. Op Ondeugend-daten heb je verschillende mogelijkheden om met anderen in contact te komen. Zo kun je een knipoog geven om te tonen dat je interesse hebt of meteen een persoonlijk berichtje sturen.

Bezoek Ondeugend-daten Download de Ondeugend-daten app

4. Second Love - discrete datingapp voor spanning en avontuur

Screenshots Second Love appBekijk de Second Love app

Second Love

Icon Second Love app

Second Love is een van de bekendste datingapps voor spanning en avontuur. De app staat vooral bekend als een zogenaamde overspelapp. De meeste leden op deze app zitten immers in een relatie en zijn op zoek naar een affaire. Dankzij het discrete karakter en de populariteit van de app vind je hier echter ook mensen die samen met hun partner willen experimenteren tussen de lakens.

Het inschrijfproces op Second Love gaat erg vlot en gemakkelijk. Nadat je enkele basisgegevens ingevuld hebt, krijg je meteen toegang tot de app. Vervolgens kun je op je profiel je seksuele voorkeuren aanduiden en vertellen wat je precies hoopt te vinden op deze app.

Als je profiel klaar is, kun je zelf op zoek gaan naar interessante profielen. Door je zoekfilters in te stellen, krijg je alleen de gebruikers te zien die voldoen aan je wensen. Wil je een andere gebruiker beter leren kennen en een afspraakje inplannen? Stuur dan meteen een spannend berichtje om met elkaar in contact te komen.

Bezoek Second Love Download de Second Love app

5. Seksbuddy - op een laagdrempelige manier intieme contacten vinden

Screenshots Seksbuddy appBekijk de Seksbuddy app

Seksbuddy

Icon Seksbuddy app

Seksbuddy is de perfecte datingapp om seksuele avontuurtjes te vinden. Ook als koppel ben je hier welkom om gelijkgezinde gebruikers te vinden voor een spannende date. Elk nieuw profiel wordt handmatig gecontroleerd dus oplichters worden er zo snel mogelijk uitgehaald. Je kunt dus met een gerust hart op zoek naar intieme contacten.

Het inschrijfproces op Seksbuddy verloopt erg vlot en vervolgens heb je een heleboel mogelijkheden om contacten te leggen. Andere profielen vinden doe je volledig zelf met behulp van de uitgebreide zoekmachine. Je kunt hier erg geavanceerd zoeken door zoekfilters in te stellen die voor jou belangrijk zijn. Als je je keuze bevestigt, zal het overzicht meteen aangepast worden zodat je alleen de profielen te zien krijgt die voldoen aan je wensen.

Vervolgens kun je meteen een flirt of een berichtje versturen naar de gebruikers die je interessant vindt.

Bezoek Seksbuddy Download de Seksbuddy app

Waaraan voldoet een goede dating app voor stellen?

Hierboven kon je al ons lijstje met de beste datingapps voor koppels ontdekken. Maar wat onderscheidt deze apps nu van alle andere datingapps? Je leest hier waarom deze apps zo geschikt zijn voor stellen:

1. Mogelijkheid om je als stel aan te melden

Bij sommige apps die zich richten op mensen in een relatie, ligt de focus op het vinden van een affaire. Je bent dan achter de rug van je partner op zoek naar een avontuurtje. Het is daarom belangrijk dat je dat discreet kunt doen.

Als je echter samen met je partner een datingapp wilt gebruiken om te experimenteren, is het uiteraard noodzakelijk dat je ook samen als koppel een profiel kunt aanmaken op de app.

2. Duidelijk je voorkeuren en interesses aangeven

Niet alle stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur willen dat op dezelfde manier doen. Sommigen hopen een single te vinden voor een trio, terwijl anderen dan weer graag willen experimenteren met een ander koppel. Daarom is het belangrijk dat je op je profiel erg precies kunt weergeven wat je seksuele voorkeuren zijn, welke activiteiten jullie willen doen en naar wie jullie precies op zoek zijn.

Door dit erg gedetailleerd op je profiel te plaatsen, is de kans groter dat je ook daadwerkelijk gelijkgezinde profielen vindt die goed bij jullie en jullie verwachtingen passen.

3. Verificatie van profielen

Kies voor een datingapp die veiligheid hoog in het vaandel draagt en elk nieuw profiel handmatig controleert op echtheid. Enkel zo kunnen jij en je partner met een gerust hart op zoek gaan naar een spannend avontuurtje. Oplichters komen immers jammer genoeg nog erg regelmatig voor. Zeker op erotische of seksuele datingapps doen single mannen zich vaak voor als een leuk stel om zo een date met een ander koppel te scoren.

4. Privacy-opties

Het is nog steeds een beetje taboe om als koppel te willen experimenteren met andere koppels of open te staan voor polyamorie. Veel mensen durven de stap naar een datingapp dan ook niet goed zetten, uit angst dat ze herkend worden en negatieve reacties zullen krijgen. Een goede datingapp voor koppels moet daarom verschillende privacy-opties aanbieden, zoals de mogelijkheid om je foto’s af te schermen door ze op privé te zetten of je profiel alleen te tonen aan leden die jullie zelf al eerst een like gegeven hebben. Dat zorgt ervoor dat je voorzichtig en discreet met je seksualiteit kunt experimenteren.


Normale dating app of datingsite gebruiken als stel, wel of niet doen?

Tegenwoordig is het erg normaal en makkelijk geworden om online nieuwe mensen te leren kennen. Aangezien de angst om afgewezen te worden via datingapps en datingsites kleiner is, is het eerste contact leggen voor de meeste mensen vaak eenvoudiger.

Toch is dat niet altijd het geval voor koppels die graag samen willen daten. De meeste normale datingapps en datingsites richten zich immers op singles die op zoek zijn naar een monogame relatie. Hoewel sommige single leden die actief zijn op een gewone datingapp het misschien wel zien zitten om een avontuurtje te beleven met een koppel, is dat zeker niet voor iedereen het geval. Aangezien je geen specifieke zoekfilters hebt om te zoeken naar mensen die willen experimenteren met een koppel, zal het als stel dan ook best moeilijk zijn om hier gelijkgezinden te vinden.

Omdat er bovendien nog steeds een taboe hangt op daten als koppel, kun je ook te maken krijgen met rare of zelfs negatieve opmerkingen. Om dit te voorkomen kun je dus beter gebruikmaken van een datingapp speciaal voor koppels.


Dating apps voor polyamoureuze stellen

Als je als stel ook met andere mensen wilt experimenteren en intiem contact hebben, kan dat op verschillende manier. Zo kiezen sommige mensen niet voor een relatie met 1 persoon, maar voor een open relatie of polyamorie. Polyamorie betekent dat je van meerdere mensen tegelijk kunt houden en dus soms ook met meerdere mensen tegelijk een relatie aangaat. Een van de voorwaarden om van een polyamoureuze relatie een succes te maken is dat je hierover wel steeds open een eerlijk communiceert met je partner. Het heeft dus niets te maken met bedrog.

Polyamorie wordt vaak vergeleken met polygamie. Hoewel beide termen weliswaar erg op elkaar lijken, zijn ze erg verschillend. Polygamie betekent dat je, meestal als man, met meerdere vrouwen trouwt. In een polyamoureuze relatie, daarentegen, kan iedereen met meerdere mensen een relatie hebben. Bij polyamorie hoeft er bovendien geen sprake te zijn van een huwelijk.

Hoewel er nog veel onbegrip is over deze levensstijl of relatievorm, bestaan er gelukkig steeds meer datingapps waar je als polyamoureus stel gelijkgezinden kunt ontmoeten.


Dating apps voor swingers

Een andere manier om als koppel te experimenteren is door te swingen. Swingen is een intieme relatie met andere koppels. Je ruilt eigenlijk van partners, maar je doet het wel helemaal samen met je eigen partner.

Je kiest zelf hoe je hieraan invulling geeft. Sommige mensen kiezen ervoor om enkel seks te hebben met hun eigen partner, maar wel in het bijzijn van een ander koppel. Anderen gaan dan weer een stap verder en hebben seks met een ander stel. Ook hier heb je nog verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen om enkel van partner te wisselen, maar je kunt ook met z’n allen seks hebben.

Zijn jullie op zoek naar gelijkgezinde koppels om mee te swingen, maar weet je niet waar je die kunt vinden? Neem dan eens een kijkje tussen onze lijst met datingapps voor swingers.


Feeld dating app

Een app die in dit artikel zeker niet mag ontbreken, is Feeld. Deze datingapp richt zich specifiek op mensen die hun seksualiteit willen verkennen of hiermee willen experimenteren. Je kunt de app zowel als single als samen met je partner gebruiken. Als je graag samen op ontdekking wilt gaan als stel, kun je je account makkelijk verbinden met dat van je partner. Bovendien is Feeld een erg inclusieve datingapp; zo zijn alle genders, voorkeuren en oriëntaties welkom op de app.

Tijdens het inschrijfproces kun je meteen erg precies aanduiden wie je bent en wat je zoek op Feeld. Zoek je singles of andere koppels? Hoop je andere polyamoureuze stellen te ontmoeten? Of wil je experimenteren met BDSM? De keuzemogelijkheden zijn eindeloos.

Nadat je je profiel aangevuld hebt, krijg je op basis van je locatie potentiële matches te zien. Je kunt je locatie zelf wijzigen, om zo ook leden te vinden in een andere stad. Daarnaast kun je jezelf ook in een virtuele locatie plaatsen. In deze virtuele locaties vind je allemaal mensen met dezelfde interesses.

De profielen die je te zien krijgt, kun je vervolgens beoordelen met een hartje of een minnetje. Spreekt een profiel je aan? Dan klik je op het hartje. Als je geen interesse hebt, kies je voor het minnetje. Pas als jullie elkaar allebei leuk vinden, heb je een match en kun je in de app met elkaar chatten.


Conclusie

Hoewel er nog steeds een taboe hangt rond daten als koppel, zijn er steeds meer stellen die graag samen willen experimenteren tussen de lakens om hun seksleven te boosten. Sommigen kiezen voor een open relatie, terwijl anderen wel eens willen swingen met een gelijkgezind koppel.

Dromen jullie ook van meer spanning? In dit artikel hebben we de beste datingapps voor koppels op een rijtje gezet, zodat jullie samen het avontuur kunnen aangaan.

tinder iconDit artikel gaat over tinder, lees ook onze review over tinder.
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies