Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

11x de beste dating app voor jongvolwassenen (20-40 jaar)

11x de beste dating app voor jongvolwassenen (20-40 jaar)

Laatst bijgewerkt: 18 november 2022

Wil je als jongvolwassene nieuwe mensen leren kennen en misschien wel de liefde van je leven vinden? Sinds de komst van het internet is dat erg makkelijk geworden; je hoeft daarvoor zelfs niet eens meer naar buiten. Dankzij datingapps kun je immers gewoon online op zoek gaan naar een date of relatie. Weet je niet goed welke apps het meest geschikt zijn? Lees dan snel verder want in dit artikel ontdek je de beste datingapps voor jongvolwassenen. Daarnaast lees je nog waaraan een goede datingapp voor jongvolwassenen moet voldoen en krijg je enkele tips voor het vinden van een relatie.


Dating apps voor jongvolwassenen

Als jongvolwassene heb je in de liefde vaak al een heel parcours afgelegd. Je hebt misschien al enkele relaties achter de rug, maar hebt de ware nog niet gevonden. Of misschien ben je juist al heel lang single en wil je daarom graag nieuwe contacten leggen. Om nieuwe mensen te leren kennen, kun je een beroep doen op datingsites en -apps. Wij hebben voor jou dan ook de beste datingapps voor jongvolwassenen op een rijtje gezet:


1. Lexa - algemene datingapp - algemene datingapp met veel leden

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Lexa is een van de populairste datingapps in Nederland. Deze app richt zich op een erg breed publiek, maar het grootste deel van de leden is tussen 18 en 35 jaar. Je kunt hier dus heel eenvoudig leeftijdsgenoten leren kennen. Het inschrijfproces op Lexa gaat erg vlot, waardoor je snel met de app aan de slag kunt. Op de app kun je zowel heel simpel daten door de voorgestelde profielen naar links of naar rechts te swipen, als meer geavanceerd door handmatig te zoeken naar andere gebruikers die voldoen aan je zoekcriteria. Je kunt je profiel op Lexa erg volledig maken zodat anderen meteen een goed beeld van je krijgen. Zo kun je foto’s uploaden, je hobby’s en interesses selecteren en zelfs je favoriete nummers aan je profiel toevoegen.

Bezoek Lexa Download de Lexa app

2. Parship - daten op basis van je persoonlijkheid

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Ben je op zoek naar een serieuze relatie met iemand die echt goed bij je past? Dan kun je daarvoor Parship gebruiken. Deze datingapp is een van de populairste en bovendien meest succesvolle manieren om een duurzame relatie te vinden. Dat komt door het bijzondere matchingsysteem van de app. In tegenstelling tot Tinder en gelijkaardige ‘vleeskeuringsapps’ ontstaan matches hier niet op basis van je uiterlijk, maar op basis van je persoonlijkheid. Tijdens het inschrijven moet elk lid een persoonlijkheidstest invullen. Op basis van je antwoorden zoekt Parship vervolgens zelf profielen die goed bij je zouden passen. Je krijgt elke dag een aantal partnervoorstellen te zien die je kunt beoordelen.

Als je interesse hebt, kun je op verschillende manieren reageren en zo contact proberen te leggen. Zo kun je een funmatch versturen of een ijsbreker starten. Je kunt ook meteen je stoute schoenen aantrekken en jezelf persoonlijk voorstellen door een berichtje te sturen.

Bezoek Parship Download de Parship app

3. NovaMora - datingapp voor erotische contacten

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

Mocht je als jongvolwassene eerder een erotische date willen vinden, dan ben je bij NovaMora aan het juiste adres. NovaMora is een van de populairste datingapps voor iedereen die op zoek is naar spanning en avontuur.NovaMora is een erg gebruiksvriendelijke datingapp met een eerder traditionele insteek. Nadat je het eenvoudige registratieproces doorlopen hebt, kun je je profiel verder optimaliseren. Je kunt je voorkeuren aanduiden en foto’s uploaden. Vervolgens ga je via de zoekmachine zelf op zoek naar andere gebruikers. Om leden te vinden die voldoen aan je criteria kun je zelf zoekfilters instellen. Je kunt filteren op leeftijd en locatie, maar ook op persoonlijkheid en uiterlijk.Als je een interessant profiel gevonden hebt, kun je je interesse tonen met een knipoog of een berichtje.

Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

4. e-Matching - datingapp gericht op hogeropgeleiden

Screenshots e-Matching appBekijk de e-Matching app

e-Matching

Icon e-Matching app

e-Matching richt zich specifiek op hogeropgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Je kunt heel gemakkelijk een profiel aanmaken op e-Matching door enkele basisgegevens op te geven. Nadat je het registratieproces voltooid hebt, kun je je voorkeuren aanduiden en je eigen profiel aanvullen. Aan de hand van knopjes en selectievakken kun je je opleiding, je functie, je geloofsovertuiging en enkele uiterlijke kenmerken toevoegen. Omdat e-Matching een serieuze datingapp is, zijn de meeste velden verplicht in te vullen.Andere gebruikers kun je leren kennen door een zoekopdracht te maken via de uitgebreide zoekmachine. Je kunt zoeken op leeftijd, regio, opleiding en favoriete bezigheden. Als je vervolgens graag met iemand in contact wilt komen, kun je een berichtje sturen.

Bezoek e-Matching Download de e-Matching app

5. C-date - datingapp voor casual dating

Screenshots C-date appBekijk de C-date app

C-date

Icon C-date app

Een andere app die je kan helpen als je niet op zoek bent naar een serieuze relatie maar eerder naar losse contacten is C-date. Deze datingapp richt zich immers specifiek op casual dating, waarbij het enkel draait om intiem contact en een leuke avond.Het inschrijfproces werkt gemakkelijk. Nadat je enkele basisgegevens ingevuld hebt, kun je je profiel optimaliseren. Aangezien de eerste indruk op deze app erg belangrijk is, vul je je profiel best zo goed mogelijk aan.

Onder je contactsuggesties krijg je profielen te zien die speciaal voor jou geselecteerd zijn op basis van je locatie. Je kunt vervolgens zelf beslissen of je graag met deze gebruikers in contact wilt komen.

Bezoek C-date Download de C-date app

6. EliteDating - singles op niveau

Screenshots EliteDating appBekijk de EliteDating app

EliteDating

Icon EliteDating app

Als je het belangrijk vindt dat je toekomstige partner net als jij hogeropgeleid is, kun je gebruik maken van EliteDating om nieuwe mensen te leren kennen. Zoals de naam al doet vermoeden, richt deze datingapp zich namelijk volledig op singles van niveau. Alle leden op deze app hebben een hbo- of wo-opleiding afgerond.

EliteDating is een relatief eenvoudige app. Tijdens het inschrijfproces leg je een persoonlijkheidstest af, die wetenschappelijk onderbouwd is. Deze test wordt vervolgens gebruikt om je te koppelen aan gelijkgestemden. Je kunt dan ook niet zelfstandig zoeken, maar krijgt op basis van de test elke dag 3 tot 7 profielen voorgesteld.

Je kunt elk profiel beter bekijken door erop te klikken. Zo kun je meer informatie over de gebruiker in kwestie ontdekken. Heb je interesse? Dan kun je heel eenvoudig een glimlach of een bericht sturen.

Bezoek EliteDating Download de EliteDating app

7. Be2 - serieuze relaties op basis van je persoonlijkheid

Screenshots Be2 appBekijk de Be2 app

Be2

Icon Be2 app

Ook de datingapp Be2 werkt met een uitgebreide persoonlijkheidstest om mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie aan elkaar te koppelen.


Tijdens het registratieproces kun je aan de hand van een reeks keuzevragen aangeven wat je eisen en wensen zijn. Het is belangrijk dat je hiervoor je tijd neemt, want deze informatie zal gebruikt worden om je te matchen met andere gebruikers op de app. Vervolgens krijg je profielen te zien die goed bij je zouden passen. Op elk profiel zie je een knop waarmee je meteen een berichtje kunt sturen.

Je kunt ook swipen tussen profielen om zelf een leuke match te vinden. Het is echter niet mogelijk om handmatig te zoeken naar andere gebruikers.

Bezoek Be2 Download de Be2 app

Tinder, Bumble, Happn en Hinge

Bovenstaande datingapps hebben allemaal een relatief jong publiek en zijn dus prima geschikt voor jongvolwassenen. Het verbaast je misschien dat Tinder, Bumble, Happn of Hinge niet tussen dat lijstje staan, want ook deze datingapps zouden daar perfect aan toegevoegd kunnen worden.

Hoewel deze apps de laatste jaren inderdaad razend populair zijn geworden en zich ook richten op een jonger publiek, staan ze niet meteen bekend als serieuze datingapps. Omdat er toch ook heel wat succesverhalen te vinden zijn, zetten we deze apps toch even graag op een rijtje.

Tinder

Tinder is zonder twijfel een van de populairste datingapps van de laatste jaren. Nadat je een profiel aangemaakt hebt, maakt Tinder op basis van je leeftijd, je geslacht en je locatie een swipelijst voor jou. Je kunt vervolgens aangeven of je een bepaald profiel uit die lijst leuk vindt of niet door naar rechts of links te swipen. Als jullie allebei aangeven elkaar leuk te vinden, hebben jullie een match en kunnen jullie met elkaar chatten.

Bumble

De werkwijze van Bumble lijkt heel erg op die van Tinder. Ook hier kun je andere gebruikers naar links of rechts swipen om aan te geven of je al dan niet geïnteresseerd bent.

Het grote verschil is echter dat op Bumble enkel vrouwen het initiatief kunnen nemen. Als man heb je immers niet de mogelijkheid om berichten te sturen voordat de vrouw je eerst iets gestuurd heeft.

Happn

Happn werkt een beetje anders. Bij Happn krijg je matches met mensen die dicht bij je in de buurt geweest zijn. Als je met iemand in contact wilt komen, kun je dat aangeven via een hartje. Accepteert de andere persoon dat, dan heb je een match en kun je berichtjes uitwisselen met elkaar.

Hinge

Hinge wil dat je enkel een leuke match vindt, waarmee je diepe gesprekken kunt voeren en waarmee je ook in het echt gaat daten. Op Hinge is het immers de bedoeling dat je de app zo snel mogelijk weer gaat verwijderen.

Wanneer je een andere gebruiker leuk vindt, kun je delen van het profiel, zoals quotes of foto’s, liken. De app koppelt je alleen aan de beste matches, zodat de kans groter is dat dit je een leuke date oplevert.


Waaraan voldoet een goede datingapp voor jongvolwassenen?

Welke datingapp het beste is, hangt af van wat jij zelf belangrijk vindt en waaraan jij nood hebt. Daarom raden we je aan om enkele verschillende apps uit te proberen en zo te ontdekken wat bij je past en wat niet.

Toch zijn er wel enkele voorwaarden waaraan een goede datingapp voor jongvolwassenen moet voldoen:

Doelgroep

Uiteraard is het belangrijk dat de app die je wilt gebruiken geschikt is voor jongvolwassenen. Tenzij je specifiek op zoek bent naar een oudere partner, ben je vrij weinig met een datingapp die zich richt op senioren. Op de site van de gelijknamige app of online kun je vaak meer informatie vinden over de doelgroep van de app.

Uitstraling

Jonge mensen hechten vaak veel belang aan de uitstraling en het design van de app. Ziet dat er leuk en fris uit? Of is het toch eerder oubollig?

Gebruiksvriendelijkheid

Omdat jongvolwassenen opgegroeid zijn met een smartphone en hun mobieltje zo goed als altijd op zak hebben, is het belangrijk dat een datingapp volledig geoptimaliseerd is voor gebruik op een mobiel apparaat. Je moet eenvoudig en duidelijk profielen van andere gebruikers kunnen bekijken en alle functies kunnen gebruiken.

Uitgebreide functionaliteiten

Een goede datingapp beschikt over een aantal gebruiksvriendelijke functionaliteiten die het mogelijk maken om op een laagdrempelige manier andere gebruikers te ontmoeten en met hen in contact te komen. Bovendien moet het ook mogelijk zijn om eenvoudig je eigen profiel te bewerken wanneer je wilt door extra informatie toe te voegen of foto’s te uploaden.

Een uitgebreid profiel

Dat brengt ons meteen bij een volgend kenmerk: het profiel. Als je als jongvolwassene online wilt daten, zeker als je op zoek bent naar een serieuze relatie, is het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om je profiel erg compleet te maken. Op die manier krijg je immers meteen een goed beeld van anderen en zij van jou.


Kies je voor een datingsite of datingapp?

Een andere belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is of je een datingsite of een datingapp wilt gebruiken om online nieuwe mensen te ontmoeten.

Het verschil tussen een datingsite en een dating app zit hem vooral in de serieuze insteek. Doorgaans is het publiek op een datingsite serieuzer op zoek naar een relatie dan op een dating app. Dat komt omdat dating apps vaak laagdrempeliger zijn dan datingsites en daarom dus toegankelijker zijn voor mensen die wellicht niet op zoek zijn naar een serieuze relatie. De meeste datingsites hebben ondertussen een mobiele webapp of zelfs een aparte app die je kunt downloaden; je kunt dus zowel daten via een computer of laptop als via een mobiel apparaat. Beide manieren hebben zowel voor- als nadelen.

Zo hebben de meeste mensen hun smartphone altijd bij, waardoor het mogelijk is om overal op zoek te gaan naar singles. Het scherm van een mobiel apparaat is echter wel kleiner, waardoor je misschien minder overzicht hebt. Je computerscherm is daarentegen groter waardoor een datingsite misschien overzichtelijker is. Een computer kun je dan weer minder makkelijk overal mee naartoe nemen. Het antwoord op deze vraag is dus erg persoonlijk en hangt af van je eigen voorkeuren.


Tips voor het vinden van een relatie als jongvolwassene

Het kan moeilijk zijn om een goede levenspartner te vinden, zeker online. Daarom hebben we voor jou nog enkele tips verzameld voor het vinden van een relatie als jongvolwassene.

Gebruik de juiste app

Als je je ideale match online wilt vinden, zorg er dan voor dat je de juiste app downloadt. Kies een datingapp die zich richt op singles van je eigen leeftijd.

Hou daarnaast ook rekening met de intentie van de leden op een app. Sommige apps richten zich immers specifiek op het leggen van losse en seksuele contacten. Het spreekt voor zich dat je daarop geen profiel moet aanmaken als je een serieuze relatie hoopt te vinden.

In dit artikel vind je alvast enkele datingapps die je kunnen helpen bij je zoektocht.

Stel jezelf open

Vaak heb je al een ideaalbeeld in je hoofd van hoe je toekomstige liefde eruit moet zien. Dat ideale plaatje blijkt in de praktijk echter vaak niet te werken. Stel jezelf dus volledig open om nieuwe mensen te leren en hun verhalen te horen. De liefde zit vaak in een klein en onverwacht hoekje.

Spreek offline af

Het is erg kenmerkend voor de generatie jongeren en jongvolwassenen om veel tijd achter een computer- of smartphonescherm door te brengen. Gebruikmaken van datingapps en online mensen leren kennen is dan ook zeker een goed idee. Als je echter iemand echt goed wilt leren kennen, zul je toch buiten moeten komen. Heb je online iemand leuk ontmoet? Spreek dan zo snel mogelijk offline af, zodat je kunt ontdekken of het ook in het echte leven klikt tussen jullie.

Wees uiteraard altijd voorzichtig als je onbekenden ontmoet en breng anderen op de hoogte van je plannen.

Wees jezelf

De belangrijkste tip die we je kunnen geven is om altijd jezelf te blijven. Maak je online datingprofiel zo interessant en aantrekkelijk mogelijk, maar doe jezelf niet anders voor dan je bent.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies