Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

9 x de beste dating app voor studenten

9 x de beste dating app voor studenten

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wanneer je als student wel interesse hebt in een relatie of gewoon een leuke date, dan is er een grote kans dat je daarvoor graag een dating app op je mobiele telefoon wilt gebruiken. Kiezen welke app dat zou moeten worden is dan al snel een luxeprobleem. Er zijn namelijk enorm veel verschillende dating apps waar jongeren – en dus ook studenten – van harte welkom zijn.

Welke van die vele dating apps moet je kiezen? Dat hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat voor date je zou willen vinden en op welke manier je daarnaar op zoekt wilt. In dit artikel bespreken we de beste dating apps voor studenten en geven we je ook enkele handige tips voor het vinden van een serieuze relatie.


1. Lexa - Veelzijdige dating app met veel jongeren

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Lexa is voor veel singles nog altijd de meest voor de hand liggende dating app om te beginnen met online dating. Vooral wanneer je op zoekt wilt naar een serieuze relatie is Lexa daar namelijk heel goed voor geschikt, ook voor jongeren. Dankzij het heel uitgebreide ledenbestand kun je ook altijd singles van je eigen leeftijd leren kennen. De uitgebreide dating app biedt daarbij ook heel veel mogelijkheden om mensen te vinden waar je echt een klik mee hebt. Alhoewel je bij Lexa geen profielen kunt swipen profiteer je wel van matching met LexaMore. Ook zijn de Lexa Events, waarbij je het online daten combineert met ‘in het echt’ daten, heel populair.

Pluspunten
 • Uitgebreide dating app
 • Keurmerk Veilig Daten
 • Ook veel jongeren actief
Minpunten
 • Geen swipe dating app
Bezoek Lexa Download de Lexa app

2. MetJou - Flirten en daten voor actieve twintigers

Screenshots MetJou appBekijk de MetJou app

MetJou

Icon MetJou app

Bij de mobiele datingsite MetJou vind je eenvoudig contact met andere jongeren in je eigen regio. MetJou wordt namelijk heel veel gebruikt door twintigers die op zoek zijn naar allerlei soorten contact, van een vrijblijvende flirt of een leuke date tot een duurzame relatie. Alhoewel het bij MetJou niet gaat om een volwaardige swipe dating app kun je er wel gebruik maken van een leuk alternatief: de FotoZapper. Ook daarmee kun je op een heel makkelijk, snelle en vooral leuke manier verschillende profielen beoordelen. Wanneer je iemand leuk vindt die ook jouw profiel liket heb je een match met elkaar en is het natuurlijk logisch om ook een chat te starten.

Pluspunten
 • Veel studenten op zoek naar dates
 • Profielen beoordelen met FotoZapper
Minpunten
 • Geen automatische matching
Bezoek MetJou Download de MetJou app

3. Parship - Uitgebreid matchen voor een serieuze relatie

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Wanneer je een echt serieuze relatie zoekt is de dating app Parship al snel een goede optie. Hier vind je namelijk vrijwel uitsluitend singles die een levenspartner zoeken. Je matcht bij deze uitgebreide dating app met gelijkgestemde singles op basis van jullie antwoorden op de geavanceerde persoonlijkheidstest. Die is verplicht om af te leggen direct nadat je lid bent geworden. Dat neemt weliswaar behoorlijk vele tijd in beslag, maar zorgt er wel voor dat je op Parship eigenlijk alleen serieuze kandidaten ontmoet. Het enige nadeel van Parship is dat een betaald abonnement voor de meeste studenten aan de iets te hoge kant zal zijn. Maar dat neemt niet weg dat het ook voor hen een prima optie zou kunnen zijn.

Pluspunten
 • Meest uitgebreide persoonlijkheidstest
 • Serieuze matching met gelijkgestemden
Minpunten
 • Vrij duur voor studenten
Bezoek Parship Download de Parship app

4. EliteDating - Alleen voor de succesvolste en knapste singles

Screenshots EliteDating appBekijk de EliteDating app

EliteDating

Icon EliteDating app

Elitedating is een unieke dating app die speciaal bestemd is voor de meest succesvolle en knapste singles. De app bevat voor meer dan 85% singles die een opleiding op hbo of universitair niveau hebben afgerond (of momenteel aan het volgen zijn). Dat betekent dat je als student hier ook heel goed uit de voeten kunt. Elitedating gebruikt geavanceerde matching om jee te koppelen aan de vrijgezellen die het beste bij je zouden kunnen passen. Net as bij dating app Parship gebeurt dit op basis van de persoonlijkheidstest die je direct na je inschrijving in hebt gevuld. Het is wel goed om te weten dat Elitedating alleen is bedoeld om heel actief en serieus te daten. Het is dus de bedoeling dat je hier op zoek gaat naar een levenspartner en niet naar zomaar een vrijblijvende fling.

Pluspunten
 • Uitgebreide persoonlijkheidstest
 • Geavanceerde matchformule
Minpunten
 • Wat minder jongeren actief
Bezoek EliteDating Download de EliteDating app

5. Be2 - Ideaal voor vrijblijvende contacten

Screenshots Be2 appBekijk de Be2 app

Be2

Icon Be2 app

Heb je even zin in wat vrijblijvender contact of gewoon een leuke flirt of een chat? Dan kun je daarvoor perfect terecht op de chat- en dating app Be2. Bij deze app zijn er tal van mogelijkheden om gelijkgestemde mensen te ontdekken en met ze in contact te komen. Je hebt namelijk geen match nodig om een berichtje naar elkaar te kunnen sturen. Let echter wel op dat lang niet iedereen die je tegenkomt daadwerkelijk single is hier. Be2 wordt namelijk ook heel veel gebruikt om nieuwe vriendschappen op te doen. Erg leuk is de video optie, waarmee je direct live kunt videochatten met andere leden via de camera op je telefoon. Dat is een heel handige manier om elkaar snel beter te leren kennen, die wel gewoon nog heel veilig is.

Pluspunten
 • Veel mogelijkheden voor contact
 • Leuke videochat optie
Minpunten
 • Niet alleen voor relaties
Bezoek Be2 Download de Be2 app

6. Cupify - Voor echte liefde of gewoon een leuke flirt

Screenshots Cupify appBekijk de Cupify app

Cupify

Icon Cupify app

Cupify biedt naar eigen zeggen online dating zonder poespas. Daar kunnen we het wel mee eens zijn,. Deze mobiele datingsite is namelijk handig in het gebruik en bevat gewoon de opties die je nodig hebt om singles te leren kennen, zonder daar allerlei ingewikkelde mogelijkheden aan toe te willen voegen. Hier is het gewoon een kwestie van een eigen profiel aanmaken en op zoek gaan naar andere singles. Heb je iemand gevonden die je wel leuk lijkt, dan hoef je niet te wachten of die je profiel ook naar rechts zal swipen maar je kunt gewoon meteen een leuke reactie sturen. Zoek je toch iets wat lijkt op het swipe dating systeem dat je van Tinder gewend bent? Ontdek dan snel en makkelijk profielen in je omgeving met de FotoZapper. Matchen is dan nog altijd optioneel, want een berichtje sturen kan altijd!

Pluspunten
 • Snel en makkelijk singles vinden
 • Veilig en betrouwbaar
Minpunten
 • Geen uitgebreide matching
Bezoek Cupify Download de Cupify app

7. Tinder - Swipen voor liefde of een leuke date

Screenshots Tinder app

Tinder

Icon Tinder app

Tinder is natuurlijk ook een heel populaire dating app onder jongeren. Het is zelfs de app waar de meeste singles tegenwoordig een profiel op hebben aangemaakt. Dat komt vooral doordat daten er zo leuk is omdat je er aldoor profielen kunt swipen en bij een match makkelijk met elkaar kunt chatten. Die grote populariteit heeft inmiddels echter ook een nadeel, want veel singles klagen dat ze niet zo meer opvallen tussen alle andere leden. Helemaal wanneer je een serieuze relatie zoekt verlies je het al snel van de vrijgezellen die wat losser met het daten omgaan. Maar zolang je bereid bent te accepteren dat je op Tinder wellicht niet zo snel als je zou willen een duurzame relatie vindt kan de app nog altijd heel leuk zijn om aan deel te nemen.

Pluspunten
 • Heel veel enthousiaste singles
 • Swipen voor een leuke date
Minpunten
 • Moeilijk om op te vallen

8. Happn - Mobiel daten op basis van gedeelde locaties

Screenshots Happn app

Happn

Icon Happn app

Wil je wel alle voordelen van Tinder, maar dan zonder het massale? En wil je wellicht ook op iets meer factoren matchen met andere singles dan voornamelijk op het uiterlijk? Dan zou je ook eens de dating app Happn kunnen proberen. Bij Happn swipe je ook voor een match en een date, maar dan wel overwegend met singles die wat meer met je gemeen hebben. Happn stelt namelijk profielen aan je voor van vrijgezellen die op dezelfde plaatsen zijn geweest als jij. Bijvoorbeeld in je stamkroeg, in het theater, een concertzaal of een festival. Dat is fijn, want dat vergroot de kans dat je naast de eerste fysieke klik ook echt wat met elkaar gemeen zou kunnen hebben. Het maakt ook het eerste berichtje sturen wat makkelijk, want je hebt al snel iets om over te chatten.

Pluspunten
 • Meer kans op gelijkgestemde matches
 • Veel jongere singles actief
Minpunten
 • Minder populair dan Tinder

9. Lexa - Heel betrouwbare algemene dating app

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

In elk overzicht waarin dating app Lexa is opgenomen kom je vaak ook Lexa tegen. Zo ook dit keer, want net als bij Lexa heb je met de Lexa dating app een heel populair algemeen datingplatform te pakken. Je kunt er veilig en betrouwbaar daten dankzij het Keurmerk Veilig Daten en kunt er ook veel jongeren leren kennen. De Lexa app is namelijk populair bij singles van alle leeftijden. Dat komt vooral doordat de app, net zoals de datingsite zelf, uitgebreide opties bevat en een groot gebruiksgemak kent. Er is geen matching aanwezig dus je zult wel zelf heel actief op zoek moeten naar geschikte kandidaten voor een date of relatie.

Pluspunten
 • Uitgebreide dating app
 • Groot gebruiksgemak
Minpunten
 • Geen automatische matching
Bezoek Lexa Download de Lexa app

Waarom (vrijgezelle) studenten ontmoeten via een dating app?

Wat is de reden dat zoveel studenten via een dating app contact zoeken met andere (single) studenten om een date of een relatie te vinden?

Steeds minder tijd om veel te daten en uit te gaan

Stond de studententijd voorheen vooral bekend als het ideale moment om te feesten en volop uit te gaan, hedendaagse studenten staan helaas onder veel druk om continu te presteren. Naast hun studie hebben de meeste studenten ook een bijbaantje om het hoofd boven water te kunnen houden en al met al schiet er voor veel van hen dus niet zoveel tijd over om het uitgaansleven in te duiken of om zelfs maar een date te hebben. Dat is waarschijnlijk een van de redenen waarom dating apps onder jongeren zo’n grote vlucht hebben genomen. Je kunt daarmee namelijk makkelijk en waar je ook bent snel even singles swipen, matchen en chatten om te checken of je echt een klik hebt. Zo kost het daten zo min mogelijk tijd en moeite en heb je toch nog altijd een grote kans op het vinden van een leuke date of een geweldige relatie.

Makkelijker daten voor een serieuze relatie

Natuurlijk zijn veel studenten nog vrijgezel, maar dat betekent niet automatisch dat ze ook in zijn voor een serieuze relatie. Een dating app gebruiken kan daarom de ideale manier zijn om single studenten te leren kennen die hetzelfde zoeken als jij. Of dat nu gewoon een leuke date of een duurzame relatie is maakt niet uit. Door op de voor jou meest geschikte dating app een profiel te plaatsen met jouw persoonlijke wensen, een profiel dat laat zien wat jij op dit moment zoekt, is het heel eenvoudig om de vrijgezelle studenten te ontmoeten waar je nu interesse in hebt. Het voorkomt verkeerde verwachtingen en maakt het daten ook veel efficiënter.


Waaraan voldoet een goede studenten app?

Welke eigenschappen moet een dating app hebben om een goede dating app voor studenten te zijn?

Jongere doelgroep en/of populair onder studenten

Tenzij je graag met een veel oudere man of vrouw wilt daten is het uiteraard belangrijk dat je een dating app kiest die populair is onder andere studenten. Een dating app waar je studiegenoten weleens over hoort praten is dus waarschijnlijk een goede optie, maar waarschijnlijk heb je zelf ook al een bepaald idee welke apps voor jou als student geschikt zouden zijn. De kans is groot dat de apps die jij kent en die je wel leuk lijken ook een logische keus zijn voor je leeftijdsgenoten. Helaas is het tegenwoordig i.v.m. privacyregels niet gebruikelijk meer dat je profielen van leden kunt bekijken zonder dat je zelf lid bent. Maar gelukkig kun je vrijwel altijd wel een gratis proefabonnement nemen om te checken dat je inderdaad veel jongeren zult kunnen vinden, voordat je besluit een betaald abonnement te nemen.

Niet heel duur of helemaal gratis

Als student heb je vaak niet zoveel geld te besteden. Wanneer je werkt naast je studie levert dat meestal nog geen bergen geld op en het spreekt dus voor zich dat je dat geld zo verstandig mogelijk wilt besteden. Dan is het logisch dat je een niet al te dure dating app kiest waar je toch veel mee kunt. Een volledig gratis dating app is echter niet altijd de beste keus want daar is de drempel om lid te worden al snel te laag en krijg je al snel te maken met mensen die niet serieus op zoek zijn. Het beste kies je een betaald lidmaatschap bij een serieus dating platform waar je echt kans maakt op de partner van je dromen. En onthoud dat je vaak ook geld kunt besparen door direct een abonnement voor een paar maanden te nemen.

Laagdrempelig

Tot slot is het ook wel prettig als je een beetje laagdrempelig kunt gaan daten via een bepaalde dating app. Natuurlijk is het fijn wanneer een app allerlei geavanceerde matching gebruikt, maar dat betekent vaak ook dat je eerst een ellenlange vragenlijst in moet vullen. Als dat jou als gemotiveerde single die heel graag een serieuze relatie zou vinden al tegenstaat, dan is de kans groot dat andere jongeren allang zijn afgehaakt. Het liefst wil je dus dat het eenvoudig is om jezelf ergens aan te melden en dat het daten ook gewoon ontspannen en leuk is. Dat vergroot de kans dat je de persoon tegen het lijf loopt die je zoekt. Op dat punt zijn met name de apps waar je jezelf binnen een paar tellen aan kunt melden met een bestaand Facebook of Google account bij veel jongeren populair.


Tips voor het vinden van een serieuze relatie als student

Waar moet je rekening mee houden wanneer je als student (of als jongere in het algemeen) een serieuze relatie zoekt?

1. Niet elke student zoekt een serieuze relatie

Dat je studenten op een dating app tegenkomt betekent niet automatisch dat die net als jij op zoek zijn naar een serieuze relatie voor de langere termijn. Veel jongeren willen zichzelf liever nog niet binden aan een enkel persoon. Check dating profielen dus goed op de intenties van singles en benader alleen de leden die uitdrukkelijk aangeven op zoek te zijn naar een levenspartner.

2. Blijf ook in het echt daten

Hoeveel tijd er ook in je studie en je bijbaantje gaat zitten, en hoe fijn en makkelijk online daten ook is, probeer toch ook in het echt te blijven daten. Dat is namelijk de ideale manier om je flirt-skills goed getraind te houden, iets wat je altijd van pas zal komen wanneer je eindelijk op date gaat met die ene geweldige match uit de dating app van je keuze.

3. Maak tijd voor real life afspraakjes

Online daten is makkelijk en leuk, maar probeer bij een goede klik in de app toch ook zo snel mogelijk in het echt af te spreken. Iemand die tijdens het chatten enorm leuk en ad rem lijkt kan in het echt namelijk ineens enorm tegenvallen. En wanneer je iemand op zijn of haar profielfoto’s geweldig aantrekkelijk vindt merk je toch pas in het echt of er ook daadwerkelijk de zo belangrijke chemistry tussen jullie is.

4. Maak je wensen duidelijk

Veel studenten maken de fout om veel te vrijblijvend te daten. Maar wanneer je een echt serieuze relatie zoekt heb je vast al een bepaalde voorstelling van je toekomstige partner. Bijvoorbeeld hoe die persoon in het leven zou moeten staan, wat zijn of haar toekomstbeeld zou moeten zijn zodat jij er goed in past, enz. Er is dus niets mis mee om ook op je profiel alvast duidelijkheid te scheppen over je eisen en wensen.

5. Let op (studenten) kortingen & deals op datingsites

Wil je geld besparen op serieuze dating apps? Er zijn bepaalde momenten van het jaar dat datingsites en dating app extra hun best doen om nieuwe leden binnen te halen. Dat is vaak tijdens feestdagen of juist in de lente, omdat juist dan veel vrijgezellen zin krijgen om te gaan daten. Als student moet je er dan bij zijn, want in die periodes worden vaak kortingen gegevens op betaalde lidmaatschappen. Daarnaast is het ook slim om te checken of een bepaald datingplatform ook extra kortingen geeft voor studenten. Dat is bijvoorbeeld wel eens het geval bij dating apps voor hoger opgeleiden, zoals e-Matching.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies