Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Hinge app review, hoe werkt Hinge?

screenshots Hinge

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

‘Designed to be deleted’ geeft de dating app Hinge aan. Wat bedoelen ze hier nou eigenlijk mee en waarom zou je de app moeten verwijderen? De app wil dat je zo snel mogelijk een leuke match hebt gevonden waar je mee gaat daten en in het echt goede gesprekken mee kunt voeren. De bedoeling is dat je daarna de app weer kunt verwijderen als je een leuke match hebt gevonden.

De app maakt gebruik van vragen die je in moet vullen over jezelf en getoond worden op je profiel. ‘Wat is het ergste wat je ooit hebt gedaan’? is een van de vele vragen waar je uit kunt kiezen. De vragen zijn een leuke toevoeging aan je profiel en je leert een ander meteen beter kennen.

Waarom kies je voor Hinge?
 • Gedetailleerde profielen
 • Hinge koppelt je alleen aan de beste matches
 • Gebruik maken van 'prompts'
 • Snel de app weer verwijderen
Bekijk de beste gratis dating apps

blank

Inschrijven bij Hinge

De app is gratis te downloaden. Je kunt je inschrijven met Facebook of met een telefoonnummer. Wanneer je je aanmeld via Facebook en je hebt hier geen telefoonnummer aan gekoppeld, vraagt de app je alsnog een telefoonnummer in te voeren. Je krijgt een code toegestuurd naar dit telefoonnummer, die je daarna moet invoeren in de app. Je kunt daarna een account aanmaken bij Hinge.

Het is goed dat ze een extra code naar je telefoonnummer sturen ter extra controle. Zo maakt niet iedereen zomaar een account aan en weet je dat gebruikers van de app wel serieus op zoek zijn naar een match.

blank blank blank


Profiel optimaliseren

Wanneer je je profiel sneller wilt optimaliseren kun je dit doen door je persoonlijke gegevens van Facebook te koppelen aan je account bij Hinge. Dit scheelt je weer wat tijd en zo kun je sneller op zoek naar een leuke match.

Wanneer je meer informatie invult over jezelf op je profiel kunnen er beter matches door de app voor je worden gevonden. Je kunt bij verschillende vragen invullen dat je dit niet wil tonen op je profiel. Je hebt hier zelf de keuze in. De volgende gegevens worden gevraagd om in te invullen op je account.

 • Naam
 • Geboortedatum
 • E-mailadres
 • Wil je notificaties ontvangen of niet?
 • Woonplaats
 • Ben je een man, vrouw, transseksueel etc.
 • Wil je daten met een man, vrouw of beide?
 • Lengte
 • Achtergrond
 • Heb je kinderen en/of wil je kinderen?
 • Werk
 • School
 • Opleiding
 • Religieuze achtergrond
 • Politieke voorkeur
 • Rook je (wiet)?
 • Gebruik je drugs?

Foto’s/video’s uploaden

Je kunt maximaal 6 foto’s en/of video’s toevoegen aan je profiel. Je kunt dit ook weer koppelen aan Instagram of Facebook mocht je dat willen. Je kunt ook foto’s vanuit je bibliotheek op je telefoon toevoegen. Hoe meer foto’s en/of video’s je toevoegt hoe beter je profiel geoptimaliseerd is. Andere leden kunnen zo een beter beeld van je krijgen en dat is vast je bedoeling!

Vragen toevoegen

Aan je profiel kun je verschillende vragen, ‘prompts’, toevoegen die jou aanspreken of leuk vindt. Deze vragen worden op je profiel getoond. Bijvoorbeeld: ‘wat is een typische zondag voor mij?’ of ‘Het meest spontane wat ik ooit heb gedaan’. Op deze vragen kun je een persoonlijk antwoord geven. Dit wordt daarna getoond op je profiel. Andere leden krijgen zo een goed beeld van jou hoe je over bepaalde onderwerpen denkt. Dit is een leuke functie die is toegevoegd aan de app.

Boven aan je profiel zie je een percentage staan in hoeverre je profiel gevuld is. Wanneer je alles hebt ingevuld en 6 foto’s en/of videos hebt toegevoegd kun je andere leden pas gaan liken.

blank blank blank


Hoe werkt Hinge, hoe gebruik je het?

Wanneer je iemand anders leuk vindt, kun je quotes of foto’s van het profiel van de ander liken. De app koppelt je alleen aan de beste matches. Hinge wil zo de kans vergroten dat je echt goede gesprekken hebt en hier een leuke date uit voortkomt. De app wil eigenijk dat je zo snel mogelijk de app weer kunt verwijderen wanneer je een leuke match hebt gevonden. Door het aanmaken van een gedetailleerd profiel leer je de ander al snel goed kennen.

De app is geheel in het Engels. Houd hier ook rekening mee bij het invullen van de vragen.

Bekijk hier alle functies van Hinge:

Liken

Vanuit je profiel kun je andere personen liken. Wanneer je iemand ziet zitten kun je diegene een like sturen. De ander kan zien dat jij hem of haar wel ziet zitten. Je kunt hier ook een comment bij sturen als je dat leuk vindt. Hier kun je een persoonlijk stukje inzetten of een vraag stellen. Je kunt een foto van de ander liken, maar ook een antwoord of comment op zijn of haar profiel.

Likes you

Hier kun je zien wie jou leuk vindt. Het is erg handig dat je dit kunt zien, want wanneer iemand jou leuk vindt, wil je natuurlijk wel graag weten wie hier achter zit. Misschien heb je deze persoon nog niet voorbij zien komen en vind je de ander ook leuk. Je kunt hem of haar dan een berichtje sturen of uitnodigen voor een match. Wanneer je de ander niet leuk vindt kun je hem of haar met een kruisje verwijderen uit je profiel.

Chatten

Wanneer je gematcht bent met een ander, kun je met diegene gaan chatten. Je moet dus eerst wel een match zijn met een ander voordat je kunt chatten. Wanneer je alleen een like hebt kun je nog niet chatten. Als je een match bent, weet je wel zeker dat jullie elkaar, op basis van jullie profiel, zien zitten.

Prompts

Door het invullen van ‘prompts’, ook wel vragen, worden er passende matches bij je gevonden. Prompts zijn vragen die je niet zo snel aan iemand zou stellen, maar wel veel informatie over iemand kunnen geven. Mensen kunnen je liken op deze vragen en antwoorden. Vanuit hier kijkt de app wie er goed bij jou past.

blank blank blank


Hoe match je en hoe blader je door profielen

Liken

Op de homepagina van je eigen profiel zie je profielen van anderen. Je kunt direct foto’s zien van anderen en het gehele profiel. Zo kom je meteen heel veel te weten over de ander en zie je ook al zijn of haar foto’s. Wanneer je iemand niet leuk vindt klik je op het kruisje. Deze persoon zal niet meer op je profiel voorbij komen.

Wanneer je iemand een like hebt gegeven kun je ook meteen een comment toevoegen en dit versturen naar de ander. Je kunt met een gratis account 10 likes per dag versturen. Mocht je meer willen versturen, dien je een betaald abonnement aan te schaffen.

blank blank blank


Voor wie is Hinge geschikt? Doelgroep

Hinge is geschikt voor iedereen die serieus op zoek is naar een leuke date en zo snel mogelijk de dating app weer wil verwijderen. Je kunt de app gebruiken wanneer je 18 jaar of ouder bent. De meeste gebruikers van de app zijn wel ouder dan 25 jaar.

De app is beschikbaar in de volgende landen: Nederland, Amerika, Canada, Ierland, Engeland, India, Australië, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Zwitserland en België. De app is op dit moment alleen beschikbaar in het Engels. Je zult dus wel een aardig woordje Engels moeten kunnen, maar anders kun je altijd nog Google Translate gebruiken of een ouderwets woordenboek.


Kosten

Wanneer je van alle opties gebruik wilt maken binnen de app dien je een ‘Preferred Member’ te worden.

Extra functies abonnement

 • Je kunt zien wie jou leuk vindt
 • Stel geavanceerde voorkeuren in op je profiel
 • Stuur onbeperkt likes naar andere leden van Hinge

Kosten abonnement

 • 1 maand: €20,99 euro
 • 3 maanden: €41,99 euro
 • 6 maanden: €62,99 euro

blank blank


Veiligheid en privacy

Privacy heeft bij Hinge de hoogste prioriteit. Er wordt respectvol omgegaan met de privacy en gegevens worden niet zomaar gedeeld met derden. Hinge heeft verschillende teams die zich inzetten om de gegevens van hun leden zo veilig mogelijk te houden en de informatie te beveiligen. Doordat je je telefoonnummer moet invullen, zal niet zomaar iedereen zich aanmelden. Wanneer je niet alle informatie over jezelf op je profiel wilt tonen, kun je er ook voor kiezen om dit weg te laten. Je hebt hier zelf de keuze in.

Wanneer je misbruik wilt melden kun je dit doen op het profiel van de ander. Je moet hierbij aangeven waarom je dit wil melden. Dit is altijd anoniem. Wanneer je een nep account ziet of iemand misbruik maakt van foto’s bijvoorbeeld, kun je dit ook melden bij Hinge zelf via een formulier in de app.


Klantenservice

Op de homepagina van je profiel in de app vind je het Help Center van Hinge. Hier kun je je vraag stellen of op zoek gaan naar  veelgestelde vragen. Het is een zeer uitgebreide pagina, waar je veel vragen met antwoorden kunt vinden. De vragen zijn gericht op privacy, het niet kunnen inloggen, je account etc. Als je vraag er niet tussenstaat, kun je deze intypen en helpt Hinge je met het vinden van een antwoord. Mocht dit niet voldoende zijn, kun je een e-mail sturen naar de klantenservice van Hinge. Ze geven zo snel mogelijk antwoord op je vraag.


Opzeggen

Abonnement

Je kunt je abonnement tot uiterlijk een dag voor de verlengdatum opzeggen in je Apple ID. Het abonnement wordt automatisch verlengd totdat je dit zelf opzegt.

Account

Je kunt je account gemakkelijk verwijderen in de app. Dit kun je doen door naar Settings te gaan, op je account te klikken, je account te deleten en dit te bevestigen. Je gehele account met foto’s, berichten etc. worden verwijderd.


Bekendheid

De dating app Hinge is voor het eerst gelanceerd in 2012. Hinge is een dating app voor mensen die dating apps snel willen verlaten en snel een leuke match willen vinden. De dating app wil dat mensen echt contact maken met elkaar en snel de app weer verwijderen.

Hinge geeft aan dat 3 van de 4 eerste dates leiden tot een 2e date. Hiermee kan gesteld worden dat de app succesvol is. De app is daarnaast in veel verschillende landen te gebruiken en wordt steeds populairder in Nederland.


Download de Hinge app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies