Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

yoomee app review, hoe werkt yoomee?

screenshots yoomee

Laatst bijgewerkt: 28 september 2022

Wil je graag nieuwe mensen leren kennen in je eigen buurt, maar vind je het moeilijk om contacten te leggen? Yoomee kan je daarbij helpen. Deze datingapp richt zich immers op het ontmoeten van gelijkgestemden in de eigen omgeving; of dat nu voor een losse flirt, een nieuwe vriendschap of een serieuze relatie is. Dankzij het unieke berichtensysteem kun je bovendien naar élke gebruiker die je tegenkomt meteen een persoonlijk berichtje sturen, zonder dat je hoeft te wachten op een like of een match.

Waarom kies je voor yoomee?
  • Unieke dating app met leuke functies
  • Zeer populair in Duitsland, groeiend in Nederland
Bekijk de beste gratis dating apps

Zowel het downloaden van de app als het aanmaken van een account is volledig gratis. Met een gratis account kun je vervolgens je profiel aanvullen, leden in de buurt vinden met behulp van de radar of de match-game spelen. Om berichtjes met andere gebruikers uit te wisselen zul je wel hartjes moeten inzetten, die je kunt aankopen in de app.


Wat is Yoomee?

Yoomee is een datingapp waarop je gelijkgestemden in je eigen omgeving kunt vinden, of dat nu voor een date, een vriendschap of een relatie is. Yoomee onderscheidt zich van gelijkaardige datingapps door het unieke berichtensysteem. Zo kun je alle gebruikers van de app die je interessant vindt en graag beter zou willen leren kennen een bericht sturen, of jullie nu een match zijn of niet. Op die manier kun je snel en makkelijk contacten leggen.


Hoe werkt Yoomee?

Wil je graag nieuwe mensen leren kennen in je eigen regio? In slechts enkele eenvoudige stappen heb je een account aangemaakt op Yoomee. Vervolgens heb je toegang tot de app en kun je op verschillende manieren andere gebruikers leren kennen. Zo kun je de match-game spelen of via de radar meteen op zoek gaan naar leden in je buurt. Heb je een interessant profiel gezien? Dan kun je die gebruiker meteen een berichtje sturen, zonder dat je hoeft te wachten tot je daadwerkelijk een match hebt.


Account en profiel aanmaken op Yoomee

Downloaden

Om met Yoomee aan de slag te kunnen, zul je de app eerst op je mobiele apparaat moeten installeren. Afhankelijk van je besturingssysteem kun je de app terugvinden in de Apple Store of de Google Play Store, waar je deze vervolgens meteen kunt downloaden.

Inschrijfproces

Nadat je het installatieproces voltooid hebt, kun je de app openen om jezelf in te schrijven. Bij het openen van de app, kom je meteen op de sobere maar overzichtelijke startpagina terecht. Heb je eerder al een account op de datingapp aangemaakt? Dan kun je meteen inloggen met je gegevens via de knop Inloggen. Ben je echter nieuw? Dan zul je eerst het aanmeldproces moeten doorlopen. Maak je echter geen zorgen: dit duurt slechts enkele minuutjes en is heel eenvoudig.

Nadat je op de oranje knop Gratis aanmelden hebt geklikt, zal er een nieuw scherm openen. Hier zul je enkele basisgegevens moeten invullen. Aan de hand van de balkjes bovenaan kun je zien hoeveel stappen je nog moet doorlopen.

blank blank

In de eerste stap vul je je geslacht in; je hebt hierbij enkel de keuze tussen vrouw of man. Vervolgens kun je je leeftijd en je woonplaats aanduiden. Je hebt eveneens de optie om je locatiediensten in te stellen. Yoomee raadt aan om deze functie in te schakelen als je met mensen in je buurt wilt matchen. Het is echter niet verplicht, maar zonder deze optie kun je dus geen gebruik maken van de radar-functie. In de volgende stap geef je nog een gebruikersnaam op; dit hoeft niet je echte naam te zijn. Tot slot moet je nog aanduiden dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en het privacybeleid van de datingapp. Hierna wordt je account aangemaakt.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Nadat je bovenstaande stappen van het inschrijfproces doorlopen hebt, heb je meteen toegang tot de app. Je komt nu terecht op de startpagina van de app en kunt meteen kennismaken met Yoomee en alle functionaliteiten. Je kunt dus ook meteen op zoek gaan naar andere profielen. Aangezien je echter slechts enkele basisgegevens hebt moeten invullen tijdens het inschrijven, is je persoonlijke profielpagina nu nog vrij leeg.

Om je kans op matches te verhogen, kun je dus best eerst je profiel optimaliseren. Dit doe je via het icoontje met foto links bovenaan. Je zult nu terechtkomen in een nieuw scherm waar je een aantal opties hebt om je profiel te optimaliseren.

Foto’s

De eerste mogelijkheid die je zult zien is de mogelijkheid om foto’s aan je profiel toe te voegen. Standaard stelt Yoomee voor je een default foto in als schermafbeelding, maar door foto’s van jezelf te uploaden, vergroot je je kans om opgemerkt te worden door andere gebruikers. Als je dus serieus met deze app aan de slag wilt, kun je best een (of meerdere) persoonlijke foto’s toevoegen. Je kunt een afbeelding instellen als hoofdbeeld en daarnaast nog extra foto’s uploaden.

blank

Persoonlijke informatie

Naast foto’s, kun je uiteraard ook meer informatie over jezelf aan je profiel toevoegen. Op die manier kunnen toekomstige bezoekers en potentiële matches alvast iets meer over je te weten komen. Ook hier geldt immers: hoe completer je profiel, hoe groter je kansen op succes.

Onder het kopje Over mij heb je allereerst de optie om een slogan toe te voegen die helemaal bij je past. Voor de minder creatieve zielen hebben we goed nieuws: je hoeft deze slogan niet zelf te verzinnen, maar kunt een leuke zin selecteren uit een lange lijst met opties. Je kunt je slogan zo vaak aanpassen als je zelf wilt.

blank

Onder het kopje Mijn profiel kun je vervolgens nog meer informatie toevoegen over wie je bent, wat je doet in het leven en wat je zoekt op deze app. Zo kun je je relatiestatus aanduiden en leeftijdsgrenzen instellen voor de perso(o)n(en) waarnaar je op zoekt bent. Je kunt ook zeer specifiek aanduiden wat je bedoeling op Yoomee is: flirten, nieuwe mensen leren kennen, een serieuze relatie opbouwen,… Je hebt een aantal opties, dus duid zeker aan welke omschrijving bij je zoektocht past zodat het ook voor anderen duidelijk is wat je precies verwacht.

blank

Daarnaast kun je ook je beroep- en woonsituatie selecteren. Het is eveneens mogelijk om op je profiel weer te geven of je al dan niet kinderen hebt. Tot slot kun je nog enkele uiterlijke kenmerken invullen, zoals je lengte en je figuur. Je bent echter niet verplicht om alle velden in te vullen, dus je hebt de vrijheid om bepaalde gegevens (voorlopig) niet prijs te geven. Op die manier kun je je (online) privacy beschermen.

Registreren

Via de tandwieltjes rechtsboven ga je naar je Instellingen. Hier zul je tot slot nog een belangrijke actie moeten ondernemen: je zult immers je inschrijving nog moeten voltooien. Door je e-mailadres en een wachtwoord op te geven, ben je volledig geregistreerd en kun je in de toekomst met deze gegevens steeds opnieuw inloggen. Als je je registratie niet voltooit, kun je niet inloggen en wordt je profiel dus verwijderd.

blank

Je kunt er hier ook voor kiezen om je profiel te koppelen aan je Facebook-account. Op die manier wordt je informatie rechtstreeks uit Facebook gehaald en hoef je je gegevens niet handmatig in te voeren. Je kunt je Facebook-gegevens dan eveneens gebruiken om in te loggen op Yoomee. Deze optie is echter niet verplicht.


Hoe vind je een match op Yoomee?

Nu je registratie voltooid is en je profiel volledig aangevuld is, is het tijd voor de belangrijkste stap op Yoomee: het zoeken naar en in contact komen met andere gebruikers. Dit kun je op Yoomee op twee manieren doen: via de radar of via de match-game.

Radar

Aan de hand van de radar kun je interessante profielen bij jou in de buurt ontdekken. Je krijgt hier een overzicht van de gebruikers die zich in jouw omgeving bevinden. Je kunt ervoor kiezen om dit overzicht van profielen weer te geven als lijst of als radar.

Heeft een bepaalde gebruiker je aandacht getrokken? Dan kun je op de foto klikken om de persoonlijke profielpagina van deze gebruikers te bezoeken.

Match-game

Een andere optie om nieuwe profielen te vinden is door de match-game te spelen. Deze functie is vergelijkbaar met de swipe-functie van Tinder. Je krijgt immers profielen te zien die je naar links of rechts kunt swipen. Naar links swipen betekent geen interesse en door naar rechts te swipen geef je aan dat je wel geïnteresseerd bent. In tegenstelling tot Tinder, kun je alle profielen wel meteen een bericht sturen, zelfs als je (nog) geen match bent.

Door te klikken op de profielfoto van een bepaalde gebruiker, ga je naar zijn of haar profiel waar je meer informatie kunt ontdekken.


Hoe ziet een profiel eruit op Yoomee?

Persoonlijke informatie

Door in de radar of de match-game op een profielfoto te klikken die je interesse gewekt heeft, ga je rechtstreeks naar het profiel van de gebruiker in kwestie. Zo’n profiel op Yoomee is vrij beperkt te noemen. Eerder zagen we al hoe je tijdens het registratieproces immers slechts enkele basisgegevens moet opgeven.

Daarnaast bespraken we de mogelijkheden om je profiel te vervolledigen. Aangezien het echter niet verplicht is om deze velden aan te vullen, valt het dan ook meteen op dat sommige profielen weinig informatie bevatten. Daarnaast zijn er geen opties om je profiel te personaliseren. Zo kun je geen persoonlijk tekstje neerschrijven of informatie over je persoonlijkheid of je interesses toevoegen. Met zo weinig persoonlijke informatie is het uiteraard moeilijk om te bepalen of je iemand beter wilt leren kennen.

In het algemeen vind je wel een profielfoto, de naam, de leeftijd en de locatie van de gebruiker terug. Slechts enkele gebruikers hebben meer dan één foto aan hun profiel toegevoegd.

Acties

Daarnaast vind je op een profielpagina ook nog enkele knoppen met acties terug. Zo zie je onder de profielfoto van een gebruiker een tekstballon en een hartje. Via de tekstballon kun je meteen een bericht versturen naar de gebruiker in kwestie. Vind je dat nog te gewaagd? Door op het hartje te klikken, geef je aan dat je interesse hebt in de gebruiker. Wie weet begint hij of zij dan vervolgens zelf wel een gesprek…

Via de drie puntjes rechts bovenaan kun je een profiel aangeven of blokkeren. Onder de gebruikersnaam kun je, tot slot, zien wanneer een gebruiker voor het laatst online was. Dit kan handig zijn om zo te weten of hij of zij erg actief is op dit platform.


Extra functies

Net zoals het profiel, zijn ook de functionaliteiten op Yoomee eerder beperkt en niet bijzonder vernieuwend. Toch is het niet onmogelijk om op deze datingapp met nieuwe mensen in contact te komen. De twee belangrijkste functies, de rader en de match-game, namen we eerder reeds onder de loep. Daarnaast vind je nog de volgende buttons terug:

Van mij

Deze knop is een beetje een overzichtspagina. Zo kun je hier makkelijk naar de chatfunctie gaan, maar zie je hier eveneens je matches in de buurt en een knop om rechtstreeks naar de radar te gaan. Je kunt hier ook doorklikken naar de match-game.

Contacten

Onder deze button kun je raadplegen wie jou leuk vindt, wie jij leuk vindt en wie je profiel bezocht heeft. Zijn deze lijsten nog leeg? Dan raadt Yoomee je aan om de radar en de match-game te proberen om zo nieuwe mensen te leren kennen.

blank

Chat

Je gesprekken met andere gebruikers kun je bekijken en beheren onder de chat-knop in de balk onderaan je beeldscherm. Zoals eerder gezegd kun je op Yoomee naar iedereen een bericht sturen, zelfs als je geen match bent.

Onder deze button kun je ook je matches zien. Je hebt een match met iemand als je elkaar allebei een like gegeven hebt.


Veiligheid en privacy

Op de website of in de app kun je niet bijzonder veel informatie terugvinden over wat Yoomee zelf doet om de privacy van haar leden te beschermen. Je kunt wel zelf het privacybeleid raadplegen, waar je leest hoe de app met persoonlijke gegevens omgaat. Zo worden je gegevens in overeenstemming met de EU-Verordening inzake de bescherming van persoonsgegevens (AVG) en de bijbehorende privacywetgeving verzameld, verwerkt en gebruikt.

Daarnaast heb je in de app zelf ook de mogelijkheid om je privacy te beschermen. Zo kun je onder Instellingen je locatiediensten uitschakelen. Je kunt er eveneens voor kiezen om je profiel niet te laten verschijnen in de Radar van andere gebruikers.

Bovendien kun je de app gebruiken met een pseudoniem en hoef je weinig persoonlijke gegevens in te vullen om een account aan te maken. Je bent, tot slot, niet verplicht om een profielfoto te uploaden of je profiel volledig aan te vullen; je kunt dus volledig zelf kiezen welke persoonlijke informatie je al dan niet met andere gebruikers wilt delen.

Merk je toch ergens verdachte handelingen of heb je een vraag of probleem? Dan kun je in de app rechtstreeks contact opnemen met Yoomee-help.


Voor wie is Yoomee?

Yoomee is een vrij algemene datingapp die zich richt op een brede doelgroep. Iedereen die graag nieuwe mensen wilt leren kennen, of dat nu is in de vorm van een flirt, een date, een vriendschap of een relatie, kan een profiel aanmaken op de app. Door de radar-functie maakt Yoomee het bovendien erg makkelijk om vooral mensen in je eigen omgeving te ontmoeten. De enige voorwaarde om gebruik te kunnen maken van Yoomee is dat je minstens 18 jaar oud bent.


Wat kost Yoomee?

Gratis aanmelden

Je kunt Yoomee volledig gratis downloaden in de Apple Store of Google Play Store. Vervolgens kun je een account aanmaken op de datingapp, je profiel vervolledigen zodat het aantrekkelijk is voor andere gebruikers en gebruik maken van de basisfunctionaliteiten van Yoomee. Dit wil zeggen dat je toegang hebt tot de radar en de match-game om zo andere gebruikers te kunnen ontmoeten.

Een interessante functie die Yoomee aanbiedt is de mogelijkheid om iedereen een bericht te sturen, match of niet. Op die manier heb je dus de kans om met heel veel nieuwe mensen in contact te komen. Deze functie is, net als een aantal andere functionaliteiten, echter niet volledig gratis.

Hartjes inzetten

In tegenstelling tot vele andere datingapps, werkt Yoomee niet met betaalde abonnementen om met anderen in contact te komen. Om op Yoomee bepaalde functies te kunnen gebruiken, moet je hartjes inzetten. Zo heb je voor een bericht van 1-120 karakteres 20 hartjes nodig; voor een bericht van meer dan 120 karakters 40 hartjes. Ook als je de profielen wilt bekijken van de gebruikers die je profiel bezocht hebben of je een like gegeven hebben, moet je hartjes inwisselen; zo’n profiel ontgrendelen doe je voor 5 hartjes.

Kosten

Elke gebruiker krijgt na het aanmaken van een account eenmalig een welkomstgeschenk van 60 hartjes. Vervolgens kun je ook elke dag 10 extra hartjes krijgen door in te loggen.

Daarnaast kun je ook hartjes winnen door deel te nemen aan het bonus-hartenspel. Als drie symbolen hetzelfde zijn, win je zo de waarde aan hartjes die op je symbolen staat. Het maximale bedrag dat je kunt winnen, kun je lezen onder het spel. Je kunt het bonus-hartenspel eenmaal per dag volledig gratis spelen; daarna is extra spelen mogelijk door hartjes in te zetten.

blank

Zijn je hartjes op? Of heb je niet genoeg hartjes meer om je gesprekken verder te zetten? Dan kun je in de app extra hartjes aankopen. De prijzen zijn de volgende:

blank

  • 200 hartjes: € 3,99
  • 300 hartjes: € 4,99
  • 450 hartjes: € 9,99

Yoomee opzeggen

Blijkt de app niets voor jou? Of heb je toffe contacten gelegd en wens je de app daarom niet langer te gebruiken? Dan kun je je account eenvoudig verwijderen. Dit doe je via je eigen profielpagina. Vervolgens klik je rechtsboven op de tandwieltjes en scrol je helemaal naar onder, waar je de optie Account verwijderen ziet. Door je account te verwijderen gaan al je matches en aankopen verloren. Deze actie kun je niet ongedaan maken.

blank


Download de yoomee app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling yoomee

  • Nog niet heel bekend in Nederland
  • Hier en daar wat vertaalfoutjes
  • Leuke, unieke dating app
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies