Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

EliteDating app review, hoe werkt EliteDating?

screenshots EliteDating

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Heb je een studie afgerond op hbo of universitair niveau en zoek je een partner zoekt van je eigen niveau? Dan ben je al snel aangewezen op datingsites. Maar wat nu als je graag mobiel wilt daten? Dan kan de Elitedating app daar zomaar eens de ideale oplossing voor zijn. Deze overzichtelijke dating app biedt je namelijk elke dag tussen drie en zeven passende matchvoorstellen op basis van een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest zodat je ook gewoon via je mobiele telefoon een serieuze partner kunt vinden die perfect bij je past.

Waarom kies je voor EliteDating?
  • De beste datingapp voor hoger opgeleiden
  • Accurate matchmaking en partnervoorstellen die bij je passen
  • Singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie
Gratis aanmelden bij EliteDating Download de EliteDating app

Wat is Elitedating?

Elitedating is een heel overzichtelijke dating app die zich uitsluitend richt op singles van niveau, oftewel op vrijgezellen die een hbo of wo-opleiding hebben afgerond, die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Elk lid legt direct na het inschrijven een uitgebreide persoonlijkheidstest af, waarna leden op basis van hun antwoorden aan elkaar worden gekoppeld.

Alle leden krijgen zo dagelijks een klein aantal goed passende partnervoorstellen om te beoordelen. De app is eenvoudig opgezet en werkt over het algemeen heel soepel.


Hoe werkt Elitedating? Hoe gebruik je de app?

Wanneer je de Elite dating app voor het eerst start valt je waarschijnlijk al snel op dat het een relatief eenvoudig opgezette app is. Elitedating rust namelijk voor een groot deel op enkele goed doordachte basisfuncties. Die zijn niet alleen makkelijk te vinden maar ook eenvoudig te bedienen, ook als je nog helemaal geen ervaring hebt met dating apps.

Daten via de Elitedating app betekent in de praktijk dat je elke dag een of meer matches krijgt die goed bij je passen. Om direct singles te leren kennen waarmee je veel gemeen hebt is het daarom de bedoeling eerst de uitgebreide vragenlijst in te vullen. Dat kan gewoon via je mobiele telefoon met behulp van selectievakken en handige sliders.

Berichtjes sturen naar je matches kan heel eenvoudig via de app. Ook een glimlach (een soort flirt) is makkelijk te versturen, net als emoji’s en foto’s. Daten kan daarom volledig via de mobiele applicatie en je hebt de gelijkname Elitedating website daar niet voor nodig als je dat niet wilt.


  blank

Account en profiel aanmaken

Alvorens je met de EliteDating app in de weer kunt is het natuurlijk nodig om een account aan te maken en bij de app in te loggen. Dat kan gewoon via de app. De eerste stap is dus om die, afhankelijk van het type telefoon dat je hebt, te installeren vanuit de Google Play Store of de Apple App Store.

Een nieuw Elitedating account aanmaken

Na het starten van de app kom je meteen in het inlogscherm terecht. De teksten die je hier ziet staan zijn in het Engels. Wees gerust, dat is geen foutje en je hebt ook gewoon de juiste app te pakken. Ga namelijk maar even verder naar het aanmeldscherm door op de knop “Not a member yet?” te tikken en je zult zien dat je daar je land op Nederland kunt instellen. De teksten binnen de app worden dan ook direct omgezet naar het Nederlands.

Selecteer nu je eigen geslacht en dat van de mensen die je wilt ontmoeten en tik dan op Aanmelden. Je wordt dan gevraagd een geldig e-mailadres in te vullen en alvast een wachtwoord te kiezen. Er wordt vervolgens meteen een e-mail naar je verstuurd waarmee je het account kunt activeren. Het is aan te raden om dat nu meteen even te doen.

blank blank blank

De Elitedating persoonlijkheidstest afleggen

De volgende stap is het afleggen van de Elitedating persoonlijkheidstest. Die test heeft een solide wetenschappelijk onderbouwde basis waar ook psychologische invalshoeken worden gebruikt om van elk lid een zo correct mogelijke profielschets te maken. Die wordt vervolgens door het geavanceerde algoritme van Elitedating gebruikt om je aan gelijkgestemde leden te koppelen.

De test bestaat uit een uitgebreide vragenlijst die ongeveer 15 tot 20 minuten in beslag neemt als je hem direct helemaal in wilt vullen. Dat is wel aan te raden, want zonder een volledig afgelegde test kun je niet prettig matchen en daten. De persoonlijkheidstest is onderverdeeld in 8 verschillende stappen en tussen de verschillende stappen krijg je af en toe de voortgang te zien. Let er wel op dat het invullen van de ene set vragen er telkens voor zorgt dat daaronder weer nieuwe vragen worden ingeladen. Dit kan soms wat verwarrend zijn, dus als je het idee hebt dat je niet verder kunt check dan even dat je alle vragen inderdaad helemaal hebt beantwoord. Ook moet je soms nog even op een OK-knop tikken om verder te kunnen.

Allerhande onderwerpen komen aan bod. Dat begint bijvoorbeeld enkele van je persoonlijke kenmerken zoals je opleiding en beroep. Daarna moet je aangeven in hoeverre bepaalde stellingen over jezelf waar of niet waar zijn. Vervolgens worden persoonlijke interesses zoals hobby’s en andere bezigheden behandeld, evenals je belangrijkste karaktereigenschappen en ook je toekomstvisie. Tot slot moet je nog enkele vragen beantwoorden die heel direct over de wensen en eisen voor je volgende partner gaan, zoals rook- en drinkgedrag, de gewenste afstand tot je eigen woonplaats en een eventuele kinderwens.


blankblankblank

Je eigen profiel aanpassen en optimaliseren

blankNu je de persoonlijkheidstest hebt afgerond is het bijna zover dat je echt kunt gaan daten. Maar voordat je echt aan de slag kunt is het slim om een profielfoto te uploaden en ook de rest van je profiel even te checken (en desgewenst aan te vullen). Niet alleen omdat Elitedating er een actieve profielcontrole op nahoudt en je dus meteen goed voor de dag wilt komen, maar ook doordat dit gewoonweg voor meer contact met andere singles zal zorgen.

De eerste stap is een foto van Facebook of je mobiele telefoon uitkiezen en uploaden naar je profiel. De andere instellingen vind je via de profielknop, die je rechts onderaan in elk scherm ziet staan. Door in dit scherm op het potlood te tikken kun je het profiel meteen bewerken. Vul bij elke vraag alles in dat je over jezelf kwijt wilt, want dat helpt Elitedating nog beter om singles voor je te vinden die goed bij je passen.


blank blankblank

Profielen en matching

Net zoals bij een app als Tinder is het bij Elitedating niet mogelijk om zelfstandig naar profielen te zoeken. Je bent daardoor geheel aangewezen op de profielen die op basis van de persoonlijkheidstest aan je worden voorgesteld. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet erg te zijn omdat meer keuze niet automatisch betere matches betekent. Elitedating richt zich tenslotte in de eerste plaats op kwalitatief koppelen van singles.

Partnervoorstellen

blankJe best passende matches vind je terug in het scherm Partnervoorstellen. Daar worden elke dag tussen de 3 en 7 profielen aan je voorgesteld van singles die volgens het matchalgoritme van Elitedating goed bij je zouden kunnen passen. Er wordt daarbij bijvoorbeeld gekeken naar eigenschappen zoals jullie locatie, leeftijd en niveau. Maar ook bepaalde karaktertrekken, eisen en wensen waar jullie allebei veel waarde aan hebben toegekend tijdens het invullen van de vragenlijst tellen mee. Naast de suggesties voor nieuwe singles kun je hier ook zien wie jou heeft geliket en wie je profiel onlangs heeft bekeken.

Kismet ‘wildcard’ profielen

blankDe Kismet functie wordt ook wel aangeduid met wildcards. Dat komt doordat dit scherm allerlei verschillende profielen aan je toont (dagelijks tot maximaal 20 stuks) waar je niet direct alles mee gemeen hebt waar jij belang aan hecht, maar die volgens Elitedating toch interessant voor je zouden kunnen zijn. Zolang je niet direct de perfecte partner tussen deze profielen verwacht te vinden kan dit toch af en toe een verrassende match opleveren. Vind je een profiel echt niks, dan tik je eenvoudig op het rode kruis om die te verwijderen. Heb je wel interesse? Dan kun je iemand liken met de lachende emoji. En als je premium lid bent kun je ook meteen een privéberichtje sturen.

Profielen

Je kunt een profiel beter bekijken door erop te tikken bij Kismet en in het scherm met partnervoorstellen. Leden die geen openbare foto hebben geplaatst kun je heel eenvoudig een verzoekje sturen om jou een leuke foto toe te zenden. Let op: bij leden die al wel gewoon een of meerdere foto’s hebben zichtbaar zijn kun je die alleen wazig zien als je nog geen premium lid bent. Dergelijke foto’s worden met een betaald abonnement wel gewoon direct te bekijken.

Op elk profiel kun je ook meer informatie vinden over allerlei lichamelijke kenmerken en andere eigenschappen van de single in kwestie. Ook kun je allerlei kernachtige zinnen lezen over verschillende voorkeuren en wensen die zijn samengesteld op basis van de persoonlijkheidstest. Bij elk profiel kun je tot slot een glimlach of direct een persoonlijk berichtje versturen. Dit werkt allemaal reuze eenvoudig want het is slechts een kwestie van de glimlach-knop aantikken of even een berichtje typen en direct versturen.


Veiligheid

Hoe zit het met de veiligheid en de betrouwbaarheid van de Elitedating app? Omdat hoogstaande matches hand in hand gaan met volledig ingevulde en betrouwbare profielen is daar een behoorlijk stringente handmatige controle op. Het is heus niet zo dat je verplicht bent jezelf meteen helemaal bloot te geven want je kunt je profiel zonder problemen heel discreet maken. Maar het is wel zo dat onzinnige antwoorden snel worden geblokkeerd op je profiel. Je moet ze dan eerst aanpassen voor ze weer zichtbaar worden. Er is dus geen beleid van directe verbanning bij een kleine misstap, maar leden worden voornamelijk aangemoedigd om zo serieus mogelijk te daten.

Ook met de veiligheid van je profiel zit het wel goed. De Elitdating app legt bijvoorbeeld alleen contact met servers via een beveiligde SSL-verbinding zodat je gegevens altijd versleuteld worden verstuurd. Daardoor kan niemand anders dan de beoogde ontvanger je berichtjes lezen.


blankblank blank

Extra betaalde functies

Wanneer je een premium abonnement afneemt krijg je direct de beschikking over alle handige hulpmiddelen waarmee je echt effectief kunt gaan daten:

Onbeperkt berichtjes versturen en lezen

blankDe belangrijkste functie die je met een premium lidmaatschap kunt gaan gebruiken is je persoonlijke beveiligde inbox in de app. Je kunt daarmee onbeperkt berichtjes uitwisselen met je matches. Van een verkennend berichtje naar een partnervoorstel of wildcard tot een urenlange chat met een leuke man of vrouw waar het geweldig mee klikt.

Overigens kun je als gratis lid wel al berichtjes ontvangen en versturen, maar zolang je gratis lid bent zijn die geblokkeerd en dus nog niet zichtbaar. Door een premium abonnement te nemen kun je die berichtjes ook met terugwerkende kracht deblokkeren.

Zien wie jou heeft geliket en je profiel heeft bekeken

Zien wie jouw profiel heeft bezocht en geliket kan heel interessant zijn, omdat je dan meteen weet bij welke single je veel kans zou maken. Door ook dat profiel te liken of direct een berichtje te versturen heb je veel sneller een match. Ook dit is daarom een van de betaalde functies die je kunt ontsluiten met een premium lidmaatschap.

Tot slot krijg je met een premium account ook nog de mogelijkheid om alle openbare foto’s scherp te bekijken en ontvang je meer matches via de Kismet/wildcards functie.

Voor wie is Elitedating een geschikte app?

Elitdating is een geweldige dating app voor alle singles van hbo- of wo-niveau die op een discrete manier op zoek willen naar een serieuze relatie. De combinatie van goed passende partnervoorstellen en Kismet wildcard profielen zorgt voor een afwisselende stroom leuke singles om uit te kiezen. Je wordt niet overweldigd door een enorm aantal profielen en kunt dus in alle rust elke dag de beste keuzes maken. Dat is ideaal voor het vinden van iemand die echt bij je past en dus ook voor het vinden van een duurzame relatie.


Wat kost Elitedating?

Wanneer je een premium abonnement afsluit is de minimale looptijd daarvan 3 maanden. Al is het ontbreken van een abonnement voor 1 maand redelijk uniek in datingland, het hoeft zeker geen probleem te zijn. Tenslotte ben je al snel 3 maanden of langer aan het daten als je op zoek wilt naar een serieuze relatie.

Hieronder kun je de drie abonnementen bekijken die je op dit moment af kunt sluiten met hun looptijd en de kosten per maand.

Naam Looptijd Kosten per maand
Premium Comfort 3 maanden € 60,00
Premium Classic 6 maanden € 30,00
Premium Light 12 maanden € 20,84

Elitedating verwijderen

Wil je om wat voor reden dan ook niet meer daten via de Elitedating dating app? Dan zijn zowel je account als de app eenvoudig te verwijderen.

Let op: zet wel eerst een eventueel betaald account stop, anders zullen de afschrijvingen gewoon door blijven lopen. Het annuleren van een premium abonnement kan via deze link.

Ga daarna in de app naar Mijn account en tik in dat scherm op Account verwijderen. Je kunt optioneel een reden aangeven dat je niet langer van de dating app gebruik wilt maken. Vervolgens moet je nog even je wachtwoord invoeren en je vertrek bevestigen. Je wordt dan uitgelegd uit de app, die je direct daarna kunt verwijderen.


Download de EliteDating app

Gratis aanmelden bij EliteDating Download de EliteDating app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling EliteDating

  • 85% leden is hoogopgeleid
  • 1500 nieuwe leden per week
  • Serieuze datingsite
Gratis aanmelden bij EliteDating
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies