Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Opzoeknaarjou app review, hoe werkt Opzoeknaarjou?

screenshots Opzoeknaarjou

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wanneer je op zoek bent naar iemand met een christelijke achtergrond, ben je bij de dating app ‘Op zoek naar jou’ aan het juiste adres. Bijbelse waarden en normen staan voorop bij het daten via deze dating app. Of je nou op zoek bent naar een leuke vriendschap of naar een relatie, dit kan allemaal binnen de app.

Misschien ben je wel op zoek naar een maatje waarmee je naar de kerk kunt gaan of met je date. De dating app van Opzoeknaarjou.nl is een prima optie voor mobiele christelijke dating. Zoek leden, doe matches op en vind de perfecte partner voor jou.

Waarom kies je voor Opzoeknaarjou?
 • Christelijke dating app
 • Gratis proeflidmaatschap met gebruik van alle functies
 • Voor vriendschappen of relaties
 • Overzichtelijke en gebruiksvriendelijke app
Gratis aanmelden bij Opzoeknaarjou Download de Opzoeknaarjou app

Wat is Opzoeknaarjou?

Opzoeknaarjou is een online platform voor iedereen die op zoek wil naar nieuwe contacten vanuit zijn of haar christelijke overtuiging. Dat kan zijn voor alleen een mailcontact of het vinden van een vriendschap, maar je kunt de app ook uitdrukkelijk gebruiken voor het zoeken van een duurzame relatie.

Dat is waar in onze ervaring de meeste leden zich ook voor hebben aangemeld op deze app. De dating app was oorspronkelijk bedoeld als ondersteuning van de datingsite, maar je kunt hem inmiddels ook uitstekend op zichzelf staand gebruiken.


Hoe werkt Opzoeknaarjou en hoe gebruik je de app?

De Opzoeknaarjou app is heel eenvoudig opgezet en makkelijk te gebruiken. Alle functies zijn bereikbaar vanuit het overzichtelijke hoofdmenu met grote knoppen. Je kunt notificaties ontvangen (pushberichten) wanneer je nieuwe matches en/of nieuwe berichten ontvangt, maar dat moet je wel zelf aanzetten door in het startscherm rechtsboven op de knop met de stippen te tikken. Helaas is de app al wat gedateerd en zal die op de nieuwste smartphones soms wat typisch eruit zien of niet optimaal functioneren. Bij onze tests ging alles echter, buiten wat kleine haperingen, gewoon prima.

blank


Inschrijven bij Op zoek naar jou

De app is gratis te downloaden via je telefoon. Na het downloaden moet je je inschrijven. Dit kan niet via de app zelf, maar moet via de website https://www.opzoeknaarjou.nl. Je moet een gebruikersnaam bedenken, e-mailadres invoeren en daarna dien je aan te geven waar je naar op zoek bent. Je kunt aangeven dat je op zoek bent naar een serieuze relatie, leuke vriendschap of gezellig mailcontact. Je krijgt een linkje opgestuurd naar het opgegeven e-mailadres die je moet activeren. Via de website moet je je profiel verder activeren en aanvullen met verdere informatie over jezelf en naar wie je op zoek bent. Hierna moet je nog een nieuw wachtwoord invoeren. Daarna kun je je inloggen in de app en op zoek gaan naar leuke singles.

Het is belangrijk om in te vullen wat je kerkelijke achtergrond is en hoe vaak je de kerk bezoekt. De site en app zijn natuurlijk specifiek gericht op mensen met een christelijke achtergrond en die dus wel een connectie hebben met de kerk. Je kunt heel gericht op zoek gaan naar leuke vrijgezellen die ook een kerkelijke achtergrond hebben. Bijbelse normen en waarden vormen daarom ook het uitgangspunt binnen Op zoek naar jou.

Account en profiel aanmaken

Wanneer je de app opstart wordt je gevraagd om in te loggen of een nieuw account aan te maken. Hieronder bespreken we hoe je dat account aan kunt maken en hoe je daarna zorgt dat je een leuk profiel online kunt zetten.

Een nieuw Opzoeknaarjou account aanmaken

Als je op de link tikt voor het aanmaken van een nieuw account stuurt de app je via je mobiele browser naar de datingsite van Opzoeknaarjou om daar het aanmeldformulier in te vullen. Een account aanmaken kan dus niet in de app zelf. Vul op deze webpagina onder het kopje Gratis proeflidmaatschap je geslacht in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord.

Klik op de knop Ga verder om de volgende stap te laden. Daar kies je de provincie waar je woont, je geboortedatum en wat voor ontmoetingen je wilt vinden. Je kunt daarbij kiezen uit alleen leuk mailcontact, een vriendschap of een relatie. Tik dan wederom op de de knop Ga verder.

Nu moet je eerst even je account bevestigen via het e-mailadres dat je voor je inschrijving hebt gebruikt. Open het bericht dat je hebt ontvangen en tik op de activatielink. Je kunt nu meteen je profiel aanvullen. Maar let op: je krijgt met de e-mail ook alvast je wachtwoord opgestuurd. Dat gebruik je om in te loggen op de site of de mobiele app van Opzoeknaarjou.

Je profiel verder aanvullen

Voor je met daten kunt beginnen is het de bedoeling dat je jouw profiel alvast voorziet van meer informatie. Dat gaat om gegevens zoals je geboortedatum en woonplaats, maar ook wat je favoriete muziek is, wat je kerkelijke achtergrond is en hoe je eerste date eruit zou moeten zien. Alle velden die je ziet zijn verplicht in te vullen, neem er dus een paar minuten de tijd voor zodat het echt klopt. Sla je profiel op om door te gaan naar het hoofdmenu van de app.

blankblankblank


Profiel optimaliseren

Wanneer je je hebt aangemeld bij de dating app heb je toegang tot een gratis proeflidmaatschap. Je kunt dit upgraden naar een Fullmember lidmaatschap. Dit biedt nog veel meer mogelijkheden. Hierover kun je meer lezen onder het kopje kosten.

Wanneer je bent ingelogd in de app zie je voor hoeveel procent je profiel compleet is. Je kunt vanuit de app zelf niet je profiel, je zoekvoorkeuren en je profielfoto aanpassen. Dit moet je via de website doen. De app geeft aan dat ze de app zo snel en gebruiksvriendelijk mogelijk willen laten werken en dat je dit daarom via de website moet doen. Wanneer je alles volledig invult op je profiel kunnen er betere matches voor je worden gevonden.

Matchcriteria

Hier kun je invullen naar wat voor match je op zoek bent. De app kan zo personen vinden die goed bij je passen. Je kerkelijke achtergrond is hierin erg belangrijk, omdat de app hier ook echt op gericht is. Misschien wil je wel met iemand daten die iedere week naar de kerk gaat, of juist met iemand die maar af en toe gaat. Dit kun je allemaal invullen en aanpassen.

Foto

Het is erg belangrijk om een foto toe te voegen aan je profiel. Mensen vinden het fijn om een foto bij een profiel te zien. Zo krijg je al een heel beeld van iemand en weet je of dit type qua uiterlijk bij je past. Het is dus zeker aan te raden om één of meerdere foto’s toe te voegen aan je profiel. De dating app geeft ook aan dat je zo beter wordt gevonden door andere leden.

Mijn antwoorden

Onder dit kopje staan een aantal vragen die je kunt beantwoorden. Je krijgt bijvoorbeeld de vraag wat geloof voor jou betekent en waarom je je bij deze app hebt ingeschreven. Anderen kunnen deze vragen en antwoorden van jou lezen en hierover beginnen tijdens het chatten. Je kunt ook van anderen zien wat zij hebben ingevuld bij de verschillende vragen. Je komt zo meteen al een heel stuk meer te weten over de ander.


Hoe werkt Op zoek naar jou en hoe gebruik je het?

De eerste 2 dagen kun je gebruik maken van een gratis proeflidmaatschap bij Op zoek naar jou. Je kunt deze 2 dagen gebruik maken van alle functies die horen bij een betaald lidmaatschap. Bovenaan je profiel staat wanneer dit proeflidmaatschap afloopt en dat je dit kunt verlengen. Je kunt na die 2 dagen nog gewoon gratis lid blijven, maar niet van alle functies gebruik maken die horen bij een betaald abonnement. Hier kun je zelf uit kiezen wat je hierin wilt.


Functies

Matches

Hier zie je een overzicht met alle matches die voor jou gevonden zijn. Je ziet de profielfoto, leeftijd en woonplaats van de ander staan. Je ziet ook een percentage in hoeverre de ander een match is voor jou op basis van jouw gegevens en de gegevens van de ander. Wanneer je op de foto van de ander klikt, zie je alle gegevens die hij of zij heeft ingevuld. Je kunt zo meer te weten komen over hem of haar en ook over de kerkelijke achtergrond van diegene. Dit wil je natuurlijk wel graag weten. Je kunt een gevonden match ook blokkeren, verbergen, toevoegen aan favorieten of een berichtje sturen.

Zoek leden

Je kunt hier op zoek gaan naar leden in de app. Dit zijn niet direct matches die op basis van je ingevulde gegevens aan jou gekoppeld zijn. Wellicht staat hier wel een leuk persoon tussen waar je meer over wilt weten, of waar je een berichtje naar wilt versturen. Je kunt hier ook de zoekopties filteren en specifieker invullen naar wat voor persoon je op zoek bent.

Notificaties

Je notificaties kun je uit en/of aanzetten wanneer er nieuwe berichten zijn of wanneer er nieuwe matches voor je zijn gevonden.

Inbox

In je inbox kun je berichten van andere leden ontvangen. Je kunt hier ook reageren op de berichten van anderen en een leuk gesprek aangaan.

Favorieten

In je favorieten kun je favoriete matches toevoegen aan je favorietenlijst. Zo kun je iemand snel weer terugvinden en gemakkelijk contact opnemen met hem of haar.

Mijn profiel

Hier kun je zien wat je allemaal hebt ingevuld op je profiel. Je profiel en leeftijd zijn hier onder andere op te vinden.

Help

Onder het kopje help vind je een aantal vragen. Wanneer je antwoord of vraag hier niet tussenstaat kun je een mail sturen naar de redactie van Op zoek naar jou. Zij zullen je hierin ondersteunen en zo snel mogelijk een antwoord geven.

Activiteiten

Je kunt activiteiten organiseren of hier aan mee doen. Dit is alleen mogelijk via de website. Deze functie is niet ingebouwd in de app.


Profielen en matches

Hier lees je alles wat je moet weten over het zoeken van leden en hoe je met ze in contact kunt komen.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een datingprofiel in Opzoeknaarjou biedt in eerste instantie alleen beknopte informatie over de persoon in kwestie. Je kunt zien voor hoeveel procent je met elkaar matcht, de leeftijd, de locatie (als die is ingevuld) en een of meerdere foto’s. Je kunt op elke foto tikken om hem wat groter te bekijken. Door op de knop Persoonlijke gegevens te tikken kun je wat uitgebreidere informatie tonen. Alle invoervelden die je ook zelf in hebt gevuld bij het aanmelden staan hier vermeld.

Staat er ook een kopje Mijn antwoorden bij in dit overzicht? Dan heeft dit profiel ook die extra vragen ingevuld. Bijvoorbeeld over wat het geloof voor die persoon betekent of wat het heftigste is wat ze ooit hebben meegemaakt. Daar staan vaak heel persoonlijke uitingen en zo krijg je verrassen snel een goed idee van de single in kwestie.

Matches vinden

De matchformule van Opzoeknaarjou is heel eenvoudig. Op basis van wat je zelf hebt ingevuld op je profiel worden er automatisch profielen voor je gezocht die veel met je gemeen hebben. Tik in het menu op de knop Matches om de lijst te bekijken. Zie je bij het eerste gebruik nog helemaal niets? Pas dan even de filters aan door rechtsboven in het scherm op Filteren te tikken. Je hoeft niet eens iets te veranderen, want alleen al het toepassen van de standaard filters zal er hopelijk – net zoals bij ons het geval was – al je matches inladen. In de lijst met profielen zie je naast elk lid de naam, provincie en leeftijd. Ook kun je meteen het matchpercentage bekijken. Dat percentage laat zien hoeveel je met dat profiel gemeen hebt.

Profielen zoeken

Behalve automatische matches bekijken kun je ook zelf op zoek naar geschikte profielen door op de knop Zoek leden te tikken. Dit ledenoverzicht toont simpelweg alle leden op de app in een lange lijst die je – net als bij de matches – kunt filteren op uiteenlopende criteria. Tik op Filteren en kies bijvoorbeeld dat je alleen singles wilt tonen van een bepaald geslacht, tussen zelf ingevulde leeftijdsgrenzen en nog veel meer criteria. Als je uitsluitend wilt daten is het slim om hier aan te geven dat je alleen singles zoekt.

Hoe kun je contact leggen?

Open het profiel van de persoon waar je wel mee in contact kunt komen. Onderaan het scherm zie je een blauwe balk met de drie manieren waarop je interactie kunt hebben met die persoon. De eerste functie is het blokkeren van het profiel. Dat kan heel handig zijn, maar natuurlijk niet om contact te leggen. De tweede knop Favoriet voegt het profiel aan je scherm met favorieten toe. Je kunt het daarna snel terugvinden door in het hoofdmenu op de knop Favorieten te tikken. De derde knop Bericht opent een chatvenster waarin je een berichtje kunt typen en versturen. Als je een reactie ontvangt kun je die vinden in het scherm Inbox. Als je een nieuwe reactie hebt wordt dit met een getalletje tussen haakjes op de knop weergegeven.

Ontbrekende functies

Hoe handig de dating app van Opzoeknaarjou ook kan zijn, er ontbreken wel wat functies in van de datingsite zelf. Een belangrijk verschil is bijvoorbeeld dat de evenementenagenda alleen op de site in te zien is. Die agenda is gevuld met activiteiten die de komende tijd plaats zullen vinden en waar jij als lid aan mee kan doen. Dat gaat bijvoorbeeld om wandelingen, bowlingavonden en speeddate bijeenkomsten. Als dat je interesse heeft doe je er dus goed aan om ook af en toe op de site zelf te kijken.

blankblankblank


Voor wie is Op zoek naar jou geschikt? Doelgroep

De dating app is echt geschikt voor jou als je op zoek bent naar andere christelijke singles. Wanneer je 18 jaar of ouder bent kun je gebruik maken van de app. De app richt zich specifiek op deze doelgroep. Bijbelse normen en waarden zijn het uitgangspunt bij deze dating app. Dit staat voorop in het zoeken naar leuke andere singles, waar een relatie of vriendschap uit kan groeien. Alle mogelijke christelijke stromingen zijn welkom en zolang je maar ouder bent dan 18 jaar maakt je leeftijd ook niet uit. De app is echter ook gewoon heel geschikt voor het zoeken van vriendschappen.

blankblankblank


Wat kost Opzoeknaarjou?

Hier lees je met welke kosten je rekening moet houden wanneer je lid wilt worden van Opzoeknaarjou.

Wat kun je met een gratis profiel?

Een gratis profiel biedt je de mogelijkheid om de app uit te proberen door het zoeken en bekijken van de profielen van andere leden en het opdoen van matches. Je kunt de belangrijkste foto van het profiel bekijken en alle filters voor de zoekmachine gebruiken. Wanneer je echt serieus wilt daten en dus met andere singles in contact wilt komen ontkom je er niet aan om een betaald lidmaatschap af te sluiten.

De functies van een betaald lidmaatschap

Wanneer je een betaald lidmaatschap afsluit kun je de volgende aanvullende functionaliteiten gebruiken:

 • Alle foto’s van elk profiel bekijken.
 • Zelf berichtjes versturen.
 • Reageren op berichtjes die je hebt ontvangen.
 • Hoger staan in de lijst met matches.
 • Meedoen en/of organiseren van activiteiten (alleen via de website)
 • 1 op 1 chatten in de chatbox
 • Alle foto’s en video’s bekijken van andere leden
 • Berichten uit je mailbox verwijderen
 • Zien wie jouw profiel heeft bekeken
 • Hoger matchingspercentage met andere leden

Let op: wanneer je lid wordt krijg je meteen twee dagen het betaalde lidmaatschap cadeau, zodat je nog beter in staat bent om te beoordelen of de app echt wat voor jou is.

Kosten premium lidmaatschap

Je kunt eerst gebruik maken van een proeflidmaatschap binnen de dating app. Dit proeflidmaatschap is 2 dagen geldig, waarmee je gebruik kunt maken van alle functies. Mocht je dit proeflidmaatschap willen verlengen, dien je een betaald abonnement aan te schaffen. De kosten hiervoor zijn:

 • 1 maand: €11,95
 • 3 maanden: €26,95 euro
 • 12 maanden: €39,50

Je kunt het abonnement betalen via de website van Op zoek naar jou met iDEAL.


Veiligheid en privacy

Op zoek naar jou, vindt het heel belangrijk dat er geen misbruik wordt gemaakt van hun app. Alle profielen worden gecontroleerd op echtheid. Je kunt dus niet zomaar een profiel aan maken. Mensen die hier misbruik van maken worden verwijderd van de dating app. De app vindt de privacy van hun leden zeer belangrijk. Ze geven aan dat ze er alles aan om hun leden te beschermen. Er zal nooit ongevraagd informatie of een foto worden gedeeld met andere partijen.

In de voorwaarden van dating app Opzoeknaarjou wordt alle leden beloofd dat de gegevens die ze invullen en uitwisselen op de app nooit met derden gedeeld zullen worden. Je kunt daarnaast instellen of je notificaties op je telefoon wilt ontvangen als er activiteit op je profiel is. Wil je liever zo discreet mogelijk mobiel daten, dan kun je dat dus ook uitzetten. Nadelig voor je privacy is dat je profiel na het uitschrijven op de achtergrond actief blijft. Het is niet zichtbaar in de app, maar de gegevens worden bewaard. Lees daarover meer onder het kopje uitschrijven aan het eind van dit artikel.


Klantenservice

Wanneer je een vraag of opmerking hebt kun je een mail sturen naar de klantenservice van Op zoek naar jou. Ze geven aan dat ze zo snel mogelijk antwoord zullen geven. Je kunt de mail sturen naar: info@opzoeknaarjou.nl.

Wanneer je in de app op de knop Help tikt kun je bladeren door een aantal antwoorden op veelgestelde vragen. Je vindt echter geen directe optie om met de klantenservice in contact te komen binnen de app zelf. Daarvoor kun je dus beter een e-mail sturen naar info@opzoeknaarjou.nl want op die manier is de helpdesk gelukkig wel gewoon bereikbaar. Ook vind je op de website opzoeknaarjou.nl een contactformulier waar je jouw bericht kunt achterlaten.


Opzeggen

De app van Opzoeknaarjou is natuurlijk makkelijk en snel van je telefoon te verwijderen. Maar daarmee wordt je account en het bijbehorende profiel echter niet van het platform weggehaald. Helaas is die optie ook niet in de app aanwezig, je moet ervoor naar de datingsite. Log daar in met je e-mailadres en wachtwoord en ga dan naar je profielinstellingen. Tik op de knop Account en selecteer de optie Lidmaatschap beëindigen. Je bent dan niet meer vindbaar op de app. Maar let op, je gegevens blijven bewaard dus je kunt door opnieuw in te loggen je profiel weer online brengen. Wil je die gegevens ook definitief weg laten gooien? Neem dan het beste contact op met de klantenservice.


Bekendheid

Op zoek naar jou is in 2005 gestart met een website. Inmiddels kun je ook gebruik maken een app. Dit is een mooie toevoeging. De dating app is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik.

Op zoek naar jou is een van de leukste en grootste christelijke dating sites en app van Nederland. Op dit moment zijn er ongeveer 3600 leden actief binnen de site. Er zijn al honderden relaties en vriendschappen ontstaan.


Download de Opzoeknaarjou app

Gratis aanmelden bij Opzoeknaarjou Download de Opzoeknaarjou app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Opzoeknaarjou

 • Gratis proeflidmaatschap
 • Christelijke datingsite
 • Voor smartphone en tablet
Gratis aanmelden bij Opzoeknaarjou
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies