Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Match4me app review, hoe werkt Match4me?

screenshots Match4me

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wanneer je als hoogopgeleide single een serieuze relatie zoekt met voornamelijk andere singles van je eigen niveau, dan lijken je opties de laatste jaren eerder kleiner dan groter te zijn geworden.

Zo heeft datingsite/app Parship zich inmiddels tot algemeen dating platform omgevormd. Een van de weinige overblijvende opties voor hoogopgeleide singles is dating app Match4Me. In deze review lees je of je er als vrijgezel van hbo of universitair niveau hiermee inderdaad een serieuze relatie kunt vinden.

Waarom kies je voor Match4me?
 • Dating voor hoger opgeleiden
 • Gratis chatten met online leden
 • Unieke match quiz
Gratis aanmelden bij Match4me Download de Match4me app

Wat is Match4Me?

Match4Me is een dating app speciaal voor hoogopgeleide singles. Vrijgezellen van hbo of universitair niveau kunnen er in contact komen met andere hoogopgeleide singles. Match4Me maakt onderdeel uit van het grotere Match.com datingnetwerk, waar ook andere populaire dating apps zoals 50PlusMatch toe behoren.

Mocht je die app ooit gebruikt hebben zul je veel herkennen bij Match4Me, want hier vind je bijvoorbeeld ook het Things2Share platform, een ontspannen manier om kennis te maken met gelijkgestemde singles.

blank


Hoe werkt Match4Me?

Match4Me is op het eerste gezicht een eenvoudige app want in het hoofdscherm heb je maar drie opties: zien wie er op je profiel is geweest, toegang tot je berichten en het aanpassen van je eigen profiel. Maar schijn bedriegt, want tik je op de menuknop dan zie je ineens nog veel meer opties.

De basis is het zoeken van profielen waar je veel mee gemeen hebt. Daarvoor ben je helaas wel vrijwel uitsluitend op je eigen initiatief aangewezen. In tegenstelling tot wat de naam Match4Me suggereert is er namelijk geen automatische matching aanwezig in de app.


Account en profiel aanmaken

De eerste stap is natuurlijk om de Match4Me dating app te installeren op je telefoon. Ga daarvoor naar de app store op jouw smartphone en zoek op “Match4Me”. Ga vervolgens hieronder verder met het inloggen of het aanmaken van een nieuw account en profiel.

Inloggen met je bestaande account

Aangezien Match4Me ook een datingsite heeft kan het heel goed zijn dat je daar al eens een account voor hebt aangemaakt. Dan is er natuurlijk geen reden om dat voor de dating app allemaal nog eens opnieuw te gaan doen.

Kies dan dus in het beginscherm voor de knop Inloggen, waar je met je bestaande gebruikersnaam en wachtwoord aan kunt melden. Weet je je wachtwoord niet meer? Vraag dat dan eerst op door op de link Wachtwoord vergeten te tikken.

Een Match4Me account aanmaken

Wanneer je nog nooit lid bent geweest bij Match4Me kun je in de app gewoon een nieuw account aanmaken. Dat doe je door op de knop Gratis inschrijven te tikken. Je begint dan meteen met het doorlopen van de aanmeldwizard.

Je beantwoord stuk voor stuk allerlei vragen die nodig zijn om je account aan te maken, zoals je eigen geslacht en dat van de singles die je wilt gaan ontmoeten, een naam die als je gebruikersnaam getoond zal worden op je profiel, je e-mailadres en een wachtwoord.

Na het accepteren van de algemene voorwaarden en het privacybeleid kun doorgaan naar de volgende stap, waarin je ook gegevens als je geboortedatum en locatie in moet voeren. Ook kun je alvast een korte omschrijving invullen over wie je bent en wat voor persoon of relatie je zoekt. De laatste stap is het uploaden van een profielfoto. Nu kun je beginnen met daten.

Je profiel verder aanvullen

Nu je account is aangemaakt en je toegang hebt tot de andere singles is je profiel voor ongeveer 25% gevuld. Het is slim om je eigen datingprofiel eerst verder aan te vullen, voor je begint met het benaderen met andere leden. Dat doe je door meteen te tikken op de link Vul aan, maar je kunt het ook op een later moment doen door op de menuknop Mijn profiel te tikken.

Daarmee kom je direct uit bij je eigen profiel en instellingen. Je kunt dan nieuwe foto’s toevoegen en allerlei aanvullende eigenschappen toevoegen zoals je kinderwens, opleiding, religieuze overtuiging, postuur en nog veel meer. Alle aanvullende vragen beantwoorden kost slechts enkele minuten, dus het is slim om het meteen even te doen.

blank blank blank


Profielen en berichten

De basis van daten met een app bestaat uit de profielen en het versturen van berichten. Hoe werkt dat binnen de Match4Me app?

Hoe ziet een profiel eruit?

Een profiel op Match4Me is heel uitgebreid te noemen. Natuurlijk is het wel afhankelijk van de hoeveelheid informatie die elke single op zijn of haar profiel heeft gezet, maar de opties om informatie te delen zijn in elk geval heel uitgebreid.

De meeste serieuze singles vertellen veel op hun profiel en zo kun je ze dus ook echt alvast wat beter leren kennen. Lange teksten vol met eisen, wensen, ervaringen, dromen en een volledig levensfilosofie zijn geen uitzondering. Gelukkig kun je de belangrijkste eigenschappen van iemand kort en bondig in een opsomming bekijken. En uiteraard ontbreken ook de profielfoto’s vrijwel nooit.


Hoe kun je matchen?

Er zijn verschillende manieren om nieuwe singles te ontdekken en contact met ze te leggen. Hier lees je hoe je dat doet.

Profielen zoeken

De snelste manier om gelijkgestemde singles te vinden is door ze zelf te gaan zoeken. Tik op de menuknop en kies dan voor de menu-optie Zoeken.

Nu kun je in zo veel of weinig detail als je wilt aangeven naar wat voor vrijgezellen je op zoek bent. Van het invullen van de locatie en leeftijd tot het opgeven van de meest uitgebreide eisen en wensen, je bepaalt zelf welke profielen je te zien wilt krijgen.

Profiel bekijken en een berichtje versturen

Wanneer je een leuke single hebt gevonden is de meest logische stap om die persoon meteen een berichtje te sturen. Op elk profiel staat bovenaan een niet te missen knop met die optie. Tik erop, type je reactie en verstuur die direct. Dat werkt dus heel eenvoudig.

Als je een reactie ontvangt komt die in je inbox terecht. De snelste weg daar naartoe is door onderaan het scherm op de knop Inbox te tikken. Je kunt de reactie dan lezen en als je wilt meteen beantwoorden.

Favorieten toevoegen

Heb je nog geen tijd (of inspiratie) voor het versturen van een berichtje, dan kun je het profiel eerst ook alleen aan je favorieten toevoegen.

Dat doe je door op de knop Meer acties te tikken en dan voor Voeg toe aan favorieten te kiezen. Zoals je kunt zien kun je daar ook een profiel verbergen, blokkeren en/of rapporteren. Om je favoriete profielen weer terug te vinden kun je de optie Favorieten in het hoofdmenu gebruiken.

Nieuwe leden en Bezoekers

Elke dag is er een nieuw overzicht met alle nieuwe leden die zichzelf hebben aangemeld. Die kun je bekijken op het startscherm en ook via de menu-optie Nieuwe leden.

Het benaderen van de profielen die je daar ziet kan interessant zijn, aangezien nieuwe leden vaak heel enthousiast en actief aan het daten zijn en je dus veel kans maakt op een reactie. Ook interessant is de optie Bezoekers, want daar kun je bekijken welke leden de afgelopen tijd op je profiel zijn geweest.

Things2Share

Met Things2Share kun je op een heel ontspannen manier andere leden leren kennen, bijvoorbeeld omdat ze een blogpost hebben geplaatst waar je jezelf in kunt vinden, of doordat ze iets dat ze leuk vinden hebben gedeeld waar je zelf ook blij van wordt.

Things2Share is heel breed en stelt je in staat om singles te ontmoeten die je anders wellicht niet zo snel was tegengekomen, maar met wie je toch veel gemeen blijkt te hebben. Het kan dus leuk zijn om hier mee te lezen, te reageren of natuurlijk zelf je eigen blogs te plaatsen.

Berichten

Met de knop Berichten onderaan het scherm heb je snelle toegang tot je eigen inbox binnen de Match4Me app. Wanneer iemand je een berichtje stuurt, spontaan of als reactie op een berichtje van jouw kant, vind je die hier terug. Je ziet er alle berichtjes per conversatie gerangschikt en kunt dus makkelijk en snel contact onderhouden met de singles die je de laatste tijd hebt leren kennen.

blank blank blank


Veiligheid en privacy

Veiligheid en privacy zijn bij Match4Me belangrijke componenten van het daten. Dat uit zich onder andere in de handmatige profielcontrole op het ledenbestand.

Al je gegevens worden beveiligd uitgewisseld en opgeslagen zodat je daar ook geen zorgen over hoeft te hebben. Niet voor niets beschikt Match4Me als een van de weinige dating apps over het Keurmerk Veilig Daten. Ook de Thuiswinkel Waarborg wordt met trots op de datingsite en dating app van Match4Me getoond.


Service (helpdesk)

Match4Me heeft een klantenservice annex helpdesk waarmee je binnen de app contact op kunt nemen. Ga daarvoor via het menu naar de optie Contact. Je kunt nu veelgestelde vragen bekijken of via het contactformulier je eigen vraag stellen of een probleem melden.

Daarbij moet je je e-mailadres invullen waarna je binnen afzienbare tijd via e-mail een reactie zult ontvangen. Match4Me heeft helaas geen telefoonnummer beschikbaar om nog sneller contact op te nemen.


Voor wie is Match4Me een geschikte app?

Match4Me is geschikt voor actieve singles van hbo en universitair niveau die graag een serieuze relatie op willen doen. Je moet het niet erg vinden om zelf heel actief op zoek te gaan naar gelijkgestemde mensen, want er is geen automatische matchfunctie om op te vertrouwen.

Maar als je graag uitgebreide profielen wilt kunnen bekijken en niet zoveel geeft om moderne mobiele dating opties zoals swipen en matchen, dan kan Match4Me gewoon uitstekend voldoen voor jou.

blank blank blank


Wat kost Match4Me?

Wat zijn de kosten die aan Match4Me zijn verbonden en wat kun je doen met een gratis profiel? Je leest het hier!

Mogelijkheden met een gratis profiel

De mogelijkheden met een gratis profiel zijn heel uitgebreid, want je kunt zelf en profiel aanmaken en onbeperkt op zoek naar andere singles. Ook het toevoegen van favorieten, bekijken van de nieuwste leden en vrijwel alle andere opties zijn ook gewoon te gebruiken. Enkele belangrijke functies zijn met een gratis lidmaatschap echter nog niet beschikbaar, zoals het versturen van berichtjes en het meedoen bij het Things2Share platform.

Daarbij moet worden opgemerkt dat je als gratis member wel kunt antwoorden op berichtjes die je van betalende leden hebt ontvangen. Zo weten die zeker dat een berichtje aan een gratis lid nooit verloren moeite is omdat die persoon zelf niet kan antwoorden.

Dit kun je als full member

Als full member kun je dus berichtjes versturen, een enorm belangrijk onderdeel tijdens het daten. Maar je krijgt ook nog enkele andere functies tot je beschikking:

 • Je kunt meedoen aan het Things2Share platform.
 • Je kunt bekijken welke leden op je profiel zijn komen kijken.
 • Je kunt zonder beperkingen je interesse laten blijken in andere singles.
 • Je kunt het zoekprofiel bekijken van alle vrijgezellen en dus beter beoordelen of je aan hun wensen en eisen voldoet.
 • Je kunt de Messenger gebruiken om direct online met elkaar te chatten.
 • Je kunt bekijken welke profielen volledig of alleen nog maar gratis lid zijn.

De kosten van een betaald lidmaatschap

De kosten van Match4Me worden per maand berekend, waarbij je per maand minder betaalt als je een abonnement voor langere tijd afsluit. De actuele prijzen zijn als volgt:

Looptijd Prijs per maand Totaalprijs
1 Maand € 29,95 € 29,95
3 Maanden € 19,95 € 59,85
6 Maanden € 14,95 € 89,70
12 Maanden € 9,95 € 119,40

Match4Me opheffen en verwijderen

Wil je niet langer van de Match4Me app gebruik maken? Dan kun je zelf je lidmaatschap opzeggen via de dating app. Ga naar je eigen profiel en kies voor de knop Instellingen. Swipe in dit scherm helemaal omlaag en tik op de link Uitschrijven. Volg nu de stappen en verwijder je profiel. Als dat is gelukt kun je ook de app van je telefoon verwijderen.


Download de Match4me app

Gratis aanmelden bij Match4me Download de Match4me app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Match4me

 • Dating voor hoger opgeleiden
 • Gratis chatten met online leden
 • Unieke match quiz
Gratis aanmelden bij Match4me
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies