Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Second Love app review, hoe werkt Second Love?

screenshots Second Love

Laatst bijgewerkt: 5 oktober 2022

Heb je een relatie, maar mis je soms een beetje spanning tussen de lakens? Dan is Second Love misschien wel de ideale app voor jou. Deze datingapp is er immers speciaal voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een (online) flirt, een seksueel avontuurtje of een spannende affaire.

Waarom kies je voor Second Love?
  • Grootste discrete datingsite van Nederland
  • Betrouwbaar en anonieme datingsite
  • Veel opties om je profiel en wensen te configureren
Gratis aanmelden bij Second Love Download de Second Love app

Het aanmaken van een account op Second Love is volledig gratis. Vervolgens kun je je profiel vervolledigen en alvast een kijkje nemen op de app. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan zul je een premium lidmaatschap moeten nemen om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten van de app en daadwerkelijk in contact te komen met andere leden.


Wat is Second Love?

Second Love is een datingapp die zich in de eerste plaats richt op mannen en vrouwen die last hebben van sleur in hun relatie en dus op zoek zijn naar meer spanning en avontuur. Of dat nu gaat om enkel een beetje online flirten of het leidt tot een langdurige seksuele relatie: bij Second Love kun je op een veilige en discrete manier het avontuur aangaan.


Hoe werkt Second Love?

Het inschrijven op Second Love gaat erg snel en eenvoudig. Nadat je een account aangemaakt hebt, kun je je profiel vervolledigen. Je kunt hier erg duidelijk aangeven wat je voorkeuren en verwachtingen zijn. Aan de hand van de zoekmachine kun je vervolgens zelf op zoek gaan naar andere gebruikers. Heb je een interessant profiel gezien tijdens je zoektocht? Dan kun je een knipoog of een bericht versturen of de gebruiker uitnodigen om vrienden te worden.


Account en profiel aanmaken op Second Love

Mobiele website

Second Love is een datingsite die (voorlopig nog) niet beschikt over een aparte app; je hoeft dus niet in de Apple Store of de Google Play Store te zoeken. De site heeft daarentegen wel een responsive design dat zich automatisch aanpast aan het formaat van je beeldscherm. Hierdoor is de site ook perfect te gebruiken op je mobiele apparaat. We bespreken in dit artikel deze mobiele versie van Second Love.

Inschrijfproces

Als je naar secondlove.nl surft via een browser op je mobiele apparaat, zul je meteen de mobiele versie van de website te zien krijgen. Via de blauwe button Inloggen kun je meteen inloggen als je eerder al een profiel op de datingsite aangemaakt hebt. Ben je echter nieuw op Second Love? Dan moet je je uiteraard eerst aanmelden om met de app aan de slag te kunnen.

Je kunt het inschrijfproces starten door een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord en je e-mailadres in de velden op de startpagina in te vullen en vervolgens op de knop Meld je aan te klikken. In een volgend scherm kun je je geslacht aanduiden. Je hebt hierbij enkel de keuze tussen man en vrouw. Op basis van je geslacht duidt de app zelf meteen het geslacht van je potentiële matches aan. Als vrouw zul je dus niet kunnen zoeken naar andere vrouwen en als man niet naar andere mannen.

blank

Nadat je je keuze bevestigd hebt, kun je je woonplaats en geboortejaar opgeven. Je kunt eveneens meer over jezelf vertellen aan de hand van een persoonlijke omschrijving. Vermijd hier echter seksuele voorkeuren en contactgegevens om uitsluiting te voorkomen. Tot slot klik je onderaan op de groene button om je aanmelding af te ronden. Hiermee geef je eveneens aan akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en het privacybeleid van de app.

Bevestigingsmail

Er wordt nu een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. In de ontvangen mail kun je klikken op de groene button om je e-mailadres te bevestigen en zo je registratie te voltooien. Hierna kom je terecht op de inlogpagina van Second Love, waar je kunt inloggen met je gekozen gebruikersnaam en wachtwoord en vervolgens toegang krijgt tot de app.

Deze bevestigingsmail zou je normaal binnen drie minuten na het aanmaken van je account moeten ontvangen. Aangezien deze mail echter vaak in je spambox terechtkomt, raadt Second Love je aan om ook je spam goed te bekijken. Heb je de mail ook daar niet ontvangen? Dan kun je de mail opnieuw aanvragen.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Net als bij andere datingapps zijn ook bij Second Love je kansen op succes groter als je een interessant profiel hebt. Voor je met de app gaat verkennen en met de functionaliteiten aan de slag gaat, is het dus tijd om je profiel uit te breiden. Om je profiel aan te vullen of te wijzigen, ga je naar je gebruikersnaam rechtsboven en klik je onder Profiel op Mijn profiel wijzigen. Er zal nu een nieuw scherm met verschillende tabbladen openen.

blank

Persoonlijke informatie

Het eerste tabblad bevat algemene persoonlijke informatie, zoals je geboortedatum en je woonplaats. Deze gegevens heb je reeds opgegeven tijdens het aanmeldproces. In een volgend tabblad kun je je zoekinstellingen aanduiden. Zo kun je een minimale en maximale leeftijd instellen, en afstandsgrenzen vastleggen. Vervolgens kun je aangeven wat je seksuele voorkeur is en wat de status is van je relatie.

blank blank

Je kunt eveneens enkele uiterlijke kenmerken, zoals je lengte, je gewicht en je kledingstijl invullen en iets vertellen over je persoonlijkheid door vijf begrippen aan te duiden die het beste bij je passen. Ook kun je je interesses en hobby’s vermelden. Het spreekt voor zich dat als je louter op zoek bent naar een eenmalig seksueel avontuurtje, het misschien niet nodig is om je profiel erg gedetailleerd aan te vullen. Je bent dan ook niet verplicht om alle velden in te vullen.

blank blank

Geef daarna op wat je gewenste relatie is (chatten, online flirten, een (korte) relatie,…) en wanneer je denkt een klik te hebben met je match. Ook kun je heel precies weergeven wat je voorkeuren en je verwachtingen zijn bij het ontmoeten van andere leden. Wil je enkel afspreken voor seks of wil je juist alle mogelijkheden openhouden? Wij raden je aan om je tijd te nemen om je voorkeuren zo nauwkeurig mogelijk in te stellen. Op die manier is het voor andere gebruikers immers meteen duidelijk of jullie naar hetzelfde op zoek zijn. Dit maakt contact leggen uiteraard makkelijker.

blank

Profielfoto

Tot slot kun je nog een profielfoto toevoegen om je profiel compleet te maken. Standaard staat er een avatar ingesteld; op deze manier blijft je identiteit uiteraard beter beschermd. Om nog meer op te vallen, raadt Second Love je echter aan om een foto van jezelf te gebruiken. De app geeft wel aan om geen foto’s te gebruiken die je ook al op andere plaatsen geüpload hebt, zoals bijvoorbeeld je socialemediakanalen. Ook foto’s met kinderen of andere personen gebruik je best niet. Je kunt echter enkel foto’s uploaden als je een premium lidmaatschap hebt.

blank

Ben je klaar met het aanvullen van je profiel en wil je graag weten hoe je profiel er nu uitziet voor andere gebruikers? Dan kun je onderaan op de knop Je profiel bekijken klikken.

blank


Hoe vind je een match op Second Love?

Second Love is een eerder simplistische en eenvoudige datingapp. Verwacht dan ook geen uitgebreide persoonlijkheidstesten of geavanceerde matchingstechnieken. Op Second Love ga je daarentegen zelf op zoek naar interessante profielen aan de hand van de zoekmachine. Deze functie vind je terug onder het vergrootglas rechtsboven. Hier kun je nu de leeftijds- en afstandsgrenzen van je potentiële matches instellen. Bij de locatie kun je een straal selecteren of zoeken binnen een specifieke provincie. Met een betalend account kun je ook zoeken op profielen met foto en de status van de gebruiker.

blank

Nadat je onderaan op Start met zoeken klikt, krijg je een overzicht te zien met alle gebruikers die voldoen aan jouw zoekfilters. Per profiel zie je steeds de gebruikersnaam, de leeftijd en de woonplaats van de gebruiker en vaak nog een persoonlijk tekstje. Is je interesse op basis van deze informatie gewekt? Dan kun je het profiel in kwestie openen om nog meer te weten te komen over deze gebruiker.


Hoe ziet een profiel eruit op Second Love?

Een profielpagina op Second Love bestaat enerzijds uit meer persoonlijke gegevens van de gebruiker en anderzijds enkele actieknoppen.

Persoonlijke gegevens

Het valt tijdens onze zoektocht meteen op dat de meeste gebruikers die we tegenkomen, beschikken over een vrij goed profiel. Zo heeft de meerderheid heel wat persoonlijke gegevens toegevoegd en kun je ook duidelijk terugvinden waarnaar ze precies op zoek zijn. Veel gebruikers hebben zichzelf eveneens voorgesteld aan de hand van een uitgebreid persoonlijk tekstje. Op die manier kun je al meteen een goed beeld vormen van de persoon in kwestie. Sommigen hebben daarnaast ook nog een aantal extra foto’s aan hun profiel toegevoegd.

Acties

Onderaan het profiel van iemand zie je enkele buttons met acties. Zo kun je via de enveloppe gebruikers een persoonlijk berichtje versturen. Helaas kun je met een gratis account enkel berichten lezen die andere gebruikers je gestuurd hebben, maar kun je zelf geen berichten verzenden. Daarvoor zul je moeten upgraden naar een premium lidmaatschap.

Als je op een subtielere manier je interesse wilt tonen, kun je een knipoog uitdelen. Ook hier geldt echter dat je daarvoor een premium gebruiker moet zijn. Met een klik op het hartje kun je andere leden uitnodigen om vrienden te worden. Op die manier kun je ze vervolgens toegang geven om je foto’s te bekijken die enkel voor vrienden toegankelijk zijn. Deze functie is ook enkel te gebruiken door leden met een premium account.

Via het sterretje kun je andere leden als favoriet aanduiden en met behulp van het kruisje kun je leden blokkeren en deblokkeren.


Extra functies

Naast de zoekfunctie rechtsboven en de vervolgacties op het profiel van andere gebruikers, heb je op Second Love nog een aantal andere knoppen. We zetten alle mogelijkheden hieronder op een rijtje:

Berichten

Via de enveloppe linksboven kun je je berichten van betalende leden raadplegen. Zoals eerder gezegd kun je als gratis lid je ontvangen berichten wel lezen, maar kun je hierop niet reageren. Wil je je berichten wel kunnen beantwoorden of zelfs zelf het initiatief nemen om anderen aan te spreken? Dan zul je dus premium lid moeten worden. Je kunt dan onbeperkt berichten beantwoorden en tot vijftien nieuwe gesprekken per dag starten.

Bezoeken

Door op de knop met de verrekijker linksboven te klikken, kun je ontdekken wie je profiel onlangs bezocht heeft. Deze optie is eveneens te gebruiken door leden met een gratis profiel.

Knipogen

Met een knipoog kun je gebruikers laten weten dat je interesse hebt. Wil je graag weten wie jou een knipoog verstuurd heeft en dus wel interesse in je heeft? Dat kan door op de button van het oogje linksboven te klikken. Als gratis lid kun je wel bekijken wie je een knipoog gegeven heeft, maar kun je zelf geen knipoog naar andere gebruikers versturen.

Chat

Via een aparte pagina kun je als premium gebruikers ook chatten met anderen. Deze functie is op een mobiel apparaat echter slechts beperkt mogelijk. Je kunt de chatpagina terugvinden in het menu onder je gebruikersnaam rechtsboven.


Veiligheid en privacy

Op een app die bekend staat als vreemdgaan-app, zijn veiligheid en anonimiteit uiteraard erg belangrijk. Second Love draagt de privacy van haar leden dan ook hoog in het vaandel. Zo kun je op de site lezen dat je persoonlijke gegevens goed beschermd zijn en niet gebruikt zullen worden voor commerciële doeleinden of doorgespeeld worden naar derden.

Daarnaast raadt Second Love haar gebruikers aan om een fictieve gebruikersnaam te kiezen tijdens het inschrijfproces en een e-mailadres aan te maken of op te geven dat je enkel zult gebruiken voor de datingapp. Wil je graag nog meer informatie over hoe je de app veilig kunt gebruiken? Dan kun je de pagina met datingadvies raadplegen, waar je veel verschillende tips kunt lezen over hoe je zoveel mogelijk kans maakt op leuk én veilig contact. Zo adviseert Second Love onder andere om de eerste berichten met andere leden altijd via het interne mailsysteem te laten lopen en niet in te gaan op verzoeken om te reageren via een SMS-bericht.

Tot slot heb je op de app zelf ook een aantal mogelijkheden om je privacy te beveiligen. Zo kies je zelf welke informatie je aan je profiel toe wilt voegen en ben je niet verplicht om foto’s te uploaden.


Voor wie is Second Love?

Second Love is een datingapp die zich richt op een erg specifieke doelgroep, namelijk mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een flirt of een spannend avontuurtje. Onder de leden vind je niet enkel singles, maar ook (en vooral) mensen die spanning en avontuur missen in hun eigen relatie en daarom op zoek zijn naar andere ervaringen. Second Love staat dan ook bekend als de ideale app om vreemd te gaan. Dankzij de voorkeuren en verwachtingen is het makkelijk om personen te vinden die hetzelfde zoeken als jij. Om je in te schrijven op Second Love moet je minstens 25 jaar oud zijn.


Wat kost Second Love?

Gratis inschrijven

Het aanmaken van een account op Second Love is volledig gratis. Vervolgens kun je je profiel compleet maken en onbeperkt aanpassen, zoekfilters instellen, zoeken naar profielen van andere gebruikers en deze profielen bekijken. Ook kun je ontdekken wie je profiel onlangs bezocht heeft. Betalende leden kunnen je knipogen en persoonlijke berichtjes sturen, maar met een gratis profiel kun je hierop niet reageren. Als je daadwerkelijk contact wilt leggen met anderen, zul je dus moeten upgraden naar een premium lidmaatschap.

Premium lidmaatschap

Met een premium lidmaatschap heb je toegang tot alle extra functionaliteiten van de app. Zo kun je niet enkel berichtjes van andere gebruikers beantwoorden, maar ook zelf het initiatief nemen door een knipoog of bericht te versturen. Je kunt foto’s aan je profiel toevoegen en foto’s van andere leden leden bekijken.

Bovendien kom je als premium lid bovenaan de zoekresultaten te staan, waardoor je extra opvalt en dus meer kans hebt om een geschikte match te vinden.

Kosten

De prijzen voor zo’n premium abonnement zijn de volgende:

blank blank

  • 1 maand: € 74,90
  • promotie (wisselende duur): twee maanden voor € 37,45 per maand, gefactureerd in één betaling van € 74,90
  • 3 maanden: € 31,65 per maand, gefactureerd in één betaling van € 94,95
  • 6 maanden: € 25,83 per maand, gefactureerd in één betaling van € 154,95

Je kunt je lidmaatschap betalen met overschrijving, creditcard, iDeal, Paypal (Nederland) of Bancontact of KBC-betaalknop (België). Op je afschriften zal niet verwezen worden naar de datingapp zelf.

Automatische verlenging

Alle lidmaatschappen die betaald worden met creditcard, iDeal, Bancontact of KBC-betaalknop zullen automatisch verlengd worden, tenzij je in het begin op de betaalpagina aangevinkt hebt dat je dit niet wilt. Hou er dus rekening mee dat je je lidmaatschap tijdig stopzet. Om je automatische verlenging stop te zetten, moet je via een formulier op de website aangeven dat je je lidmaatschap niet wenst te verlengen. Bij een betaling via creditcard, kun je dit doen tot 48 uur vóór de vervaldatum; bij iDeal tot 5 dagen voor de vervaldatum.


Second Love opzeggen

Wil je je account op Second Love opzeggen? Ga dan rechtsboven onder je gebruikersnaam naar het menu en klik eerst op Profiel en vervolgens op Annuleren. Hier zie je nu een button met het opschrift Ja, ik weet het zeker. Door hierop te klikken, zal je account meteen verwijderd worden en heb je geen toegang meer tot de app en je gegevens op de app. Ook een mogelijke verlenging van je lidmaatschap vervalt nu.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Second Love

  • Anoniem vreemdgaan
  • Direct gratis flirten
  • Alleen serieuze profielen
Gratis aanmelden bij Second Love
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies