Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Wat is de beste dating app voor Aziaten?

Wat is de beste dating app voor Aziaten?

Laatst bijgewerkt: 2 april 2020

Heb je veel interesse in Aziatische mannen of vrouwen en zou je graag met die leuke Aziatische singles in contact willen komen? Dan kun je daarbij natuurlijk prima gebruikmaken van allerlei verschillende dating apps of mobiele datingsites. In dit artikel laten we zien waar goede Aziatische dating apps aan voldoen en waar je op moet letten wanneer je wilt gaan matchen met Aziatische singles in Nederland of in Azië zelf. Ook hebben we enkele handige tips voor je als je ook wel op andere manieren met leuke mannen of vrouwen uit Aziatische landen kennis wilt maken. We beginnen echter met een kort overzicht van de beste Aziatische dating apps van dit moment.Aziatische dating apps


1. AsianDating - Het grootste Aziatische datingplatform

Screenshots AsianDating appBezoek AsianDating

AsianDating

Icon AsianDating app

Het internationale datingplatform AsianDating is een van de meest logische keuzes wanneer je graag wilt daten met een Aziatische man of vrouw. Dit is namelijk de grootste dating app in zijn soort waarbij je ook vanuit Nederland eenvoudig in contact kunt komen met singles uit alle Aziatische landen die je maar kunt bedenken. Daarbij is het wel opletten dat je singles ontmoet die dezelfde intenties hebben als jij, want je komt er ook relatief veel mensen tegen die een huwelijkspartner in een ander (westers) land zoeken zodat ze hun eigen land kunnen ontvluchten. Als je dat juist niet zo erg vindt kan het weer een voordeel zijn dat je uit Nederland komt, want ons land is bij deze categorie singles enorm populair. Gaat het je echter meer om de inhoud en de houdbaarheid van een eventuele relatie, dan is het fijn om te weten dat je privéberichtjes hier automatisch worden vertaald. Zo mag je rekenen op een optimale communicatie, ook als je elkaars taal niet spreekt.

Pluspunten
 • Speciaal voor Aziatische singles
 • Vertaalmodule voor privéberichtjes
Minpunten
 • Zelf goed letten op je privacy
Schrijf je gratis in bij AsianDating

2. Badoo - Een van de leukste vrijblijvende dating apps

Screenshots Badoo appBezoek Badoo

Badoo

Icon Badoo app

Badoo is een handige dating app met veel verschillende functies die vrijwel overal ter wereld enthousiast wordt gebruikt om nieuwe contacten te vinden via internet. Het nadeel daarvan is wel dat die contacten niet altijd draaien om romantische dating, want veel leden zijn ook puur en alleen op zoek naar een chat of een online vriendschap. Daardoor blijft het daten waarschijnlijk vaak wat te vrijblijvend naar je zin als je echt een date of relatie zoekt. Daar staat echter tegenover dat je heel eenvoudig singles uit Azië kunt leren kennen, ook wanneer die op dit moment in Nederland of in een ander land wonen. De grootste uitdaging daarbij is vooral om niet te lokaal te zoeken, want Badoo gaat er vanuit dat je het liefste met mensen uit je eigen omgeving in contact komt. Dat kun je echter omzeilen door de zoekfilters te veranderen, of door bijvoorbeeld via de live videofunctie in de app nieuwe contacten op te doen.

Lees de Badoo review »

Pluspunten
 • Wereldwijd ontspannen daten
 • Ook veel Aziatische singles lid
Minpunten
 • Contact vaak te vrijblijvend
Schrijf je gratis in bij Badoo

3. InternationalCupid - Internationale dating op je mobiele telefoon

Screenshots InternationalCupid appBezoek InternationalCupid

InternationalCupid

Icon InternationalCupid app

De mobiele datingsite International Cupid richt zich op singles die uitdrukkelijk op zoek zijn naar een partner uit een ander land. Je kunt dit platform dus als Nederlandse man of vrouw gebruiken om een single te leren kennen uit Azië, maar ook om met vrijgezellen uit je land van oorsprong in contact te komen wanneer je zelf Aziatische roots hebt. Berichtjes die je verstuurt worden automatisch vertaald, wat heel handig is als je de taal nog niet zo goed spreekt. Inschrijven is snel en je kunt al binnen enkele minuten beginnen met bladeren en zoeken door de enorme hoeveelheid singles die je hier vindt. Let er wel op dat International Cupid niet alleen op de Aziatische markt is gericht, maar je er bijvoorbeeld ook singles uit Zuid-Amerika, Oost-Europa en Afrika tegenkomt. Gebruik dus fanatiek de locatiefilter om alleen mensen te tonen uit de landen waar jij interesse in hebt.

Pluspunten
 • Veel Aziatische singles aanwezig
 • Vertaalmodule voor berichtjes
Minpunten
 • Niet alleen voor Aziatische dating
Schrijf je gratis in bij InternationalCupid

4. Lexa - Populaire dating app in Nederland en daarbuiten

Screenshots Lexa appBezoek Lexa

Lexa

Icon Lexa app

Als een van de populairste dating apps van ons land beschikt Lexa al jarenlang over een groot en heel actief ledenbestand waar zich daardoor ook heel veel singles van Aziatische afkomst aanmelden. De Lexa app is heel makkelijk in het gebruik en biedt veel verschillende opties. Je persoonlijke gegevens zijn in goede handen want dankzij het Keurmerk Veilig Daten weet je zeker dat Lexa jouw privacy en veiligheid serieus neemt. Lexa maakt onderdeel uit van het Meetic platform dat ook in andere landen actief is. Bevalt de Lexa app je wel en zou je ook wel Aziatische singles uit landen als Duitsland, Frankrijk en België willen leren kennen, dan kun je ook de Meetic apps voor die landen eens proberen.

Lees de Lexa review »

Pluspunten
 • Daten in je eigen regio
 • Veilig Nederlands dating platform
Minpunten
 • Relatief weinig Aziatische singles
Schrijf je gratis in bij Lexa

5. Relatieplanet - Betrouwbare Nederlandse dating app

Screenshots Relatieplanet appBezoek Relatieplanet

Relatieplanet

Icon Relatieplanet app

Net zoals Lexa is Relatieplanet natuurlijk niet uitdrukkelijk bedoeld voor het daten met Aziatische singles en al helemaal niet om vrijgezellen uit een heel ander continent te leren kennen. Het is echter wel een van de meest toegankelijk en populairste dating apps van ons land en daardoor kun je er ook heel veel singles van Aziatische komaf ontmoeten. De dating app is heel veilig en vertrouwd want het beschikt bijvoorbeeld over het Keurmerk Veilig Daten en de Thuiswinkel Waarborg. De app bevat veel functies waarmee je eenvoudig in je eigen regio in contact kunt komen met singles die aan al je wensen en eisen voldoen. Het grote voordeel daarvan is dat wanneer je een Aziatische single leert kennen waar het goed mee klikt, je ook heel eenvoudig af kunt spreken voor een echte date.

Lees de Relatieplanet review »

Pluspunten
 • Keurmerk Veilig Daten
 • Lokaal Aziatische singles leren kennen
Minpunten
 • Aziatische vrijgezellen in de minderheid
Schrijf je gratis in bij Relatieplanet

Hoe herken je een goede Aziatische dating app?

Er zijn meerdere dating apps die zichzelf profileren als een goede app om met Aziatische singles in contact te komen. Maar hoe herken je nu de dating apps die daarvoor daadwerkelijk heel geschikt zijn?

Veel Aziatische singles actief

Het eerste en belangrijkste punt is natuurlijk dat er op de app in kwestie bovengemiddeld veel Aziatische singles actief moeten zijn. Of dat er zoveel vrijgezellen met verschillende achtergronden lid zijn geworden dat je grote kans hebt om er ook leuke Aziatische mannen en vrouwen te ontmoeten. Het spreekt voor zich dat dit op een app zoals AsianDating automatisch het geval is, maar ook op de apps van Lexa en Relatieplanet kun je veel leuke Aziatische singles leren kennen omdat die apps zo populair zijn bij allerlei verschillende singles. Het voordeel van apps die speciaal op Aziatische dating zijn gericht is dat je makkelijk kunt selecteren op bepaalde landen, wat het eenvoudiger maakt de singles te vinden die je zoekt. Daar staat tegenover dat je bij Lexa, Relatieplanet en vergelijkbare populaire dating apps sneller Aziatische singles in je eigen regio vindt.

Automatische vertaalmodule

Aziatische talen zijn voor Europeanen vaak het lastigst om te leren omdat die vaak heel anders werken dan onze Europeaanse talen. Spreek je dus (nog) niet de taal van de singles die je wilt leren kennen? Een manier om daar vooral in de eerste periode omheen te werken is door gebruik te maken van automatische vertalingen, zoals Google Translate. Sommige internationale dating apps en datingsites ondersteunen je echter heel direct door een automatische vertaalmodule te bieden waarmee privéberichten en chats automatisch worden vertaald. Die modules zijn vaak speciaal aangepast voor romantische dating met de juiste vertalingen voor termen die singles vaak gebruiken tijdens het daten. Maar hou er wel rekening mee dat de nuance vaak verloren gaat en vraag bij onduidelijkheden dus altijd om meer informatie.

Dating app of alleen mobiele website?

Smartphones zijn overal ter wereld populair, maar het gebruik van aparte apps om diensten zoals dating aan te bieden is nog niet overal zo gebruikelijk als hier. Wanneer je het fijn vindt om via een losse app te kunnen daten is het dus altijd handig om dit vooraf te checken: heeft een bepaald datingplatform echt een eigen dating app ontwikkeld, of is er alleen een mobiele website beschikbaar? Dat laatste hoeft overigens helemaal geen probleem te zijn en kan zelfs betekenen dat je ook heel eenvoudig even over kunt schakelen naar daten via je desktop of laptop. Het is echter wel handig om van te voren te weten wat de mogelijkheden zijn, voor je daadwerkelijk lid wordt.

Aandacht voor privacy en veiligheid

Bij het gebruikmaken van internationale dating apps wordt het meteen extra belangrijk om te letten op je veiligheid en privacy. Want regels omtrent internetdating en andere online diensten zijn in andere landen helaas niet zo duidelijk of streng als bij ons. Daardoor loop je sneller risico om opgelicht te worden of om simpelweg door een app om de tuin te worden geleid. Je wordt dan bijvoorbeeld met namaakprofielen verleid veel geld te betalen om berichtjes te versturen naar profielen die niet echt bestaan. Er wordt dan vanuit gegaan dat je dit niet zo snel door hebt omdat je zo ver weg woont. Ook het bewaken van je persoonlijke gegevens is belangrijk. Check dus goed wat de dating app daarover in zijn algemene voorwaarden schrijft. Controleer ook dat de site een veilige SSL-verbinding aanbiedt.


Waar let je op bij het matchen met Aziatische leden?

Welke factoren zijn van belang wanneer je wilt gaan matchen met Aziatische singles op een lokale of internationale dating app?

Cultuur en taal

Wanneer je zelf van Aziatische afkomst bent en de taal goed spreekt dan heb je een voordeel ten opzichte van vrijgezellen die dat niet kunnen. Met het spreken van de taal komt namelijk ook vaak het makkelijker oppikken van signalen en de nuance van iemand reacties. De manier van communiceren in veel Aziatische culturen is namelijk niet iets wat Nederlanders altijd even goed oppikken. Verdiep je als Nederlandse vrijgezel dus ook in de cultuur en in de taal en staar je niet blind op alleen de aantrekkingskracht die Aziatische singles op je hebben. Om een relatie echt te laten slagen zul je namelijk ook een soepele communicatie nodig hebben.

Internationaal of lokaal daten?

Welke dating app voor jou het beste is wordt mede bepaald door het gegeven of je graag lokaal – dus hier in Nederland – of in het Aziatische land in kwestie wilt gaan daten. In het eerste geval, lokale dating, kun je bijvoorbeeld prima gebruik maken van dating apps zoals Lexa en bijvoorbeeld Relatieplanet. Dat zijn echter Nederlandse dating platforms waar je dus vrijwel uitsluitend Aziatische singles leert kennen die in Nederland wonen. Zou je ook wel in een land als China, (Zuid-)Korea, Japan of een ander Aziatisch land met singles die daar wonen in contact willen komen? Dan is het slim om van de internationaal georiënteerde apps van bijvoorbeeld Asian Dating, Badoo of International Cupid gebruik te maken.

De date-intentie

Wanneer je jezelf op het vlak van de internationale dating apps zoals Asian Dating begeeft, hou er dan rekening mee dat je hier ook heel veel singles zult tegenkomen die uit landen afkomstig zijn waar de economische vooruitzichten voor veel mensen heel slecht zijn. Dat kan voor met name jonge Aziatische singles in die landen een reden zijn om zichzelf op te geven op een internationale dating app, in een poging om een beter bestaan in een westers land op te kunnen bouwen. Het gaat ze dan niet altijd om jou als persoon, maar vooral om een manier om hun eigen land te ontvluchten. Hoezeer je daarmee te maken krijgt is sterk afhankelijk van de landen waarin je gaat zoeken. In Japan of Zuid-Korea is dit namelijk niet gebruikelijk, maar in een land als Vietnam of Thailand kan het zeker gebeuren. Uiteraard is het aan jou of je dat als een nadeel of juist als een voordeel ziet.


Andere manieren om Aziatische singles te ontmoeten

Natuurlijk zijn de dating apps die we in ons overzicht hebben opgenomen een prima manier om via internet leuke Aziatische singles te ontmoeten, maar er zijn ook nog allerlei andere manieren. Hier geven we alvast een paar goede voorbeelden.

Gewoon hier in je eigen omgeving

In Nederland wonen veel mensen die uit China en andere Aziatische landen komen. Dat kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld als uitwisselingsstudent, maar ook gewoon permanent omdat zij of hun ouders zich hier gevestigd hebben. En alhoewel veel van hen de oorspronkelijke cultuur nog een heel warm hart toedragen zijn veel Aziatische mensen ook heel goed in het omarmen van de Europese samenleving. Het is daardoor ook helemaal niet zo moeilijk om gewoon in het dagelijks leven een leuke Aziatische single te ontmoeten, ermee te flirten en mee uit te vragen. Er zijn ook niet snel onoverkomelijke barrières met betrekking tot het geloof, cultuur of andere zaken die een relatie zouden kunnen bemoeilijken. Een eerste goede tip is dus om vooral ook in je eigen regio goed om je heen te blijven kijken. En dan natuurlijk niet te aarzelen om een leuke man of vrouw van Aziatische afkomst die je ontmoet mee op een date te vragen.

Specifieke locaties en evenementen

Wil je je kansen vergroten in je eigen land, dan kan het heel slim zijn om naar bepaalde locaties te gaan. Op sommige plekken kom je namelijk een hogere concentratie Aziatische mensen tegen, zoals:

 • In de Aziatische wijken (zogenaamde Chinatowns) in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Vaak gaat het maar om een of twee straten, maar je vindt er wel veel Chinese winkels, supermarkten en horeca met uiteraard ook veel mensen van Aziatische komaf.
 • Ook op veel andere plekken in Nederland vind je de nog altijd heel populaire Aziatische restaurants die vrijwel altijd volledig gerund worden door eigenaren en personeel uit China en/of andere Aziatische landen.
 • Aziatische mensen uit het hele land ontmoeten elkaar regelmatig op Aziatische evenementen, waarvan je een overzicht kunt vinden op de website ASN-Online.nl.

Tijdens een reis in Azië

Azie is een schitterend en heel veelzijdig continent waar je een geweldige vakantie kunt hebben en ondertussen ook nog kennis kunt maken met een enorm aantal leuke plaatselijke singles. Het is dus een goede tip om ook eens een reis te boeken naar het Aziatische land (of natuurlijk meerdere landen) waar je de meeste interesse in hebt. Een aanvullende tip is dan om je reis niet te vol te plannen met allerlei excursies en bezienswaardigheden, maar ook voldoende tijd vrij te houden om uit te gaan en jezelf in het dagelijks leven te begeven. Dan kom je het makkelijkst in contact met de lokale bevolking en dan natuurlijk met name met leuke singles.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Website
© Datingappkiezen.nl 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement