Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Gratis anoniem chatten? Dit zijn de 8 beste chat datingapps

Gratis anoniem chatten? Dit zijn de 8 beste chat datingapps

Laatst bijgewerkt: 24 oktober 2022

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom mensen graag anoniem willen chatten. Misschien ben je erg verlegen, maar heb je wel nood aan sociaal contact? Zit je al in relatie en wil je niet dat je partner je buitenechtelijke avontuurtjes ontdekt? Of maak je je gewoon zorgen om je online veiligheid? Wat de reden ook mag zijn, als je graag online wilt chatten met onbekenden is dit artikel ideaal voor je.

In dit artikel lees je namelijk alles wat je moet weten over anoniem chatten en krijg je een overzicht van de beste chatapps.


Beste chat apps

Tegenwoordig is het dankzij allerlei datingapps erg eenvoudig om online met anderen te chatten en dit bovendien zelfs volledig anoniem te doen. Maar welke app is nu het meest geschikt? Wij hebben voor jou de beste chatapps op een rijtje gezet, zodat jij perfect weet welke je moet downloaden:


1. Lexa - bekende datingapp met veel leden

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Een erg betrouwbare app is Lexa. Deze datingapp is wereldwijd actief, maar heeft alleen al in Nederland bijna twee miljoen leden. Dankzij dit hoge ledenaantal zijn er altijd wel gebruikers online die zin hebben in een gezellig gesprek.

Lexa geeft aan dat de veiligheid van haar leden het allerbelangrijkste is en doet er daarom alles aan opdat iedereen de app op een veilige manier kan gebruiken. Dankzij de incognito-modus heb je zo zelf controle over wie je online tegenkomt. Zo kun je je profiel enkel zichtbaar maken voor gebruikers waarin je zelf interesse hebt.Na het doorlopen van het registratieproces, kun je dankzij de uitgebreide zoekfunctie op zoek gaan naar gebruikers die bij je passen. Heb je een leuk profiel gezien? Start je chatavontuur dan door een leuk berichtje te versturen.

Pluspunten
 • Een van de populairste datingapps van Nederland
 • Brede doelgroep
Minpunten
 • App lijkt in het begin ingewikkeld
Bezoek Lexa Download de Lexa app

2. MetJou - gemakkelijk leuke singles ontmoeten

Screenshots MetJou appBekijk de MetJou app

MetJou

Icon MetJou app

MetJou richt zich op een algemeen doelpubliek. De leden zijn vlotte mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een leuke date of zelfs de liefde van hun leven.

Het inschrijfproces op MetJou bestaat uit enkele eenvoudige stappen. Je profiel staat dus erg snel online, waarna je meteen kunt beginnen aan je zoektocht naar een leuke match om mee te chatten. Dit kun je doen via de zoekmachine, waar je zelf enkele zoekfilters kunt instellen, of via de FotoZapper-functie. Via deze functie kun je snel bladeren door profielen waarmee je veel gemeen hebt en ze beoordelen op basis van hun profielfoto. Je kunt met behulp van de knoppen Ja, Misschien en Nee aangeven of je al dan niet interesse hebt in de gebruiker in kwestie.

MetJou maakt gebruik van een SSL-verbinding; je persoonlijke gegevens zullen dus niet door derden gelezen kunnen worden.

Pluspunten
 • Algemeen doelpubliek
 • Eenvoudig inschrijfproces
Minpunten
 • Geen aparte app
Bezoek MetJou Download de MetJou app

3. NovaMora - bekende seksueel getinte datingapp

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

Ben je eerder op zoek naar spannende chatgesprekken met onbekenden? Ook dan hebben we voor jou enkele leuke datingapps verzameld. NovaMora is er daar eentje van. Deze app staat bekend als de populairste erotische datingapp van Nederland en richt zich specifiek op mannen en vrouwen die op zoek zijn naar spanning en avontuur. Sommigen willen enkel sexy berichtjes uitwisselen terwijl anderen eerder zoeken naar een seksuele relatie.

Het inschrijfproces op NovaMora is er eenvoudig en vlot. Bovendien biedt NovaMora enkele opties aan om je anonimiteit te bewaren. Zo kies je zelf welke informatie je op je profiel invult en ben je niet verplicht om foto’s toe te voegen. Als je toch foto’s uploadt, kun je deze ook verbergen voor andere leden.

Aan de hand van de zoekfunctie ga je zelf op zoek naar interessante profielen. Door filters in te stellen, kun je je zoekopdracht erg specifiek maken en zo leden vinden die voldoen aan je verwachtingen.

Pluspunten
 • Populairste erotische datingapp van Nederland
 • Focust specifiek op spanning en avontuur
Minpunten
 • Geen app die je kunt downloaden
Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

4. Ondeugend-daten - ondeugende online contacten

Screenshots Ondeugend-daten appBekijk de Ondeugend-daten app

Ondeugend-daten

Icon Ondeugend-daten app

Een andere app waar je terecht kunt voor spannende (online) contacten is Ondeugend-daten. Zoals de naam al doet vermoeden richt deze app zich specifiek op ondeugend daten. Dat daten mag je erg breed nemen. De leden zijn immers op zoek naar erg uiteenlopende zaken. Zo zul je er zowel mensen vinden die op zoek zijn naar een onenightstand als leden die enkel een beetje willen chatten.Gezien de seksuele insteek van de app is veiligheid uiteraard erg belangrijk. Het daten op Ondeugend-daten vindt plaats in een beveiligde SSL-omgeving, waardoor je gegevens niet met derden gedeeld worden. Daarnaast kun je ook zelf aangeven welke informatie je met andere gebruikers wilt delen.Nadat je je profiel aangemaakt hebt, kun je je zoektocht naar andere gebruikers starten. Gebruik hiervoor de uitgebreide zoekfunctie en stel een of meerdere zoekfilters in. De resultaten zullen op basis hiervan meteen veranderen. Nieuwsgierig geworden naar een bepaalde gebruiker? Klik dan op het profiel om meer informatie te leren en wie weet… een gesprek te starten.

Pluspunten
 • Specifieke focus op ondeugend daten
 • Beveiligde SSL-omgeving
Minpunten
 • Meer mannen dan vrouwen
Bezoek Ondeugend-daten Download de Ondeugend-daten app

5. Parship - chatten op basis van persoonlijkheid

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Wil je graag chatten om leuke nieuwe contacten te leggen? Dan ben je bij Parship zonder twijfel aan het juiste adres. Parship heeft een breed publiek en is ondertussen een van de populairste datingapps in Nederland met erg veel leden. Je vindt dan ook zonder probleem altijd iemand in de buurt die voldoet aan je zoekcriteria.

Bovendien staat Parship bekend als een erg veilige en betrouwbare app. Op de app zelf kun je lezen dat veiligheid steeds voorop staat. Zo worden alle profielen handmatig gecontroleerd en heeft de app het keurmerk Thuiswinkel waarborg op zak. Al je gegevens zijn bovendien beveiligd met het SSL-certificaat.Na het invullen van de uitgebreide persoonlijkheidstest tijdens het aanmeldproces, stelt Parship andere gebruikers aan je voor die echt bij je passen. Je kiest zelf welke gebruikers je persoonlijke gegevens kunnen bekijken. Op deze manier kun je altijd veilig chatten.

Pluspunten
 • Veel leden
 • Betrouwbare app
Minpunten
 • Aanmeldproces duurt langer
Bezoek Parship Download de Parship app

6. 50plusmatch - contact leggen met 50-plussers

Screenshots 50plusmatch appBekijk de 50plusmatch app

50plusmatch

Icon 50plusmatch app

Op een bepaalde leeftijd is het moeilijker om andere mensen te ontmoeten. Gelukkig bestaan er online datingapps. 50plusmatch wil 50-plussers de kans geven om opnieuw contact te leggen met leeftijdsgenoten, of dat nu is voor een leuke vriendschap of zelfs voor een nieuwe relatie. In slechts enkele muisklikken heb je een profiel aangemaakt op de app. Na het invullen van enkele basisgegevens kun je meteen je profiel optimaliseren. Je hebt zelf de keuze welke informatie je op je profiel wilt weergeven. Zo ben je niet verplicht om alle velden aan te vullen. Ook hoef je geen profielfoto te uploaden om met 50plusmatch aan de slag te gaan. Op deze manier kun je dus vrij anoniem gebruiker maken van de app.

Andere gebruikers kun je vinden via de zoekfunctie. Nadat je hier je criteria aangeduid hebt, krijg je alle profielen te zien die hieraan voldoen. Klik op een interessant profiel om meer over deze gebruiker te ontdekken. Vervolgens kun je eveneens met elkaar chatten.

Pluspunten
 • Focus op 50-plussers
 • Vlot inschrijven
Minpunten
 • App lijkt moeilijk door vele functies
Bezoek 50plusmatch Download de 50plusmatch app

7. Tinder - swipen om nieuwe mensen leren kennen

Screenshots Tinder app

Tinder

Icon Tinder app

Tinder is zonder twijfel de populairste datingapp van de laatste jaren. Tot enkele jaren geleden kon je Tinder enkel gebruiken met een Facebook-account, maar nu is het ook mogelijk om een Tinder-profiel te koppelen aan een telefoonnummer. Hierdoor is het plots mogelijk om de app veel anoniemer te gebruiken. Zo kun je nu handmatig je gegevens toevoegen en heb je hierdoor de mogelijkheid om foto’s toe te voegen waarop je minder herkenbaar bent en/of zelfs een andere naam op te geven. Bovendien kun je ook instellen dat enkel profielen die je eerst geliket hebt je kunnen zien. Op deze manier heb je dus meer controle over je privacy op de app.

Op Tinder kun je andere gebruikers leren kennen door de voorgestelde profielen naar links of rechts te swipen. Heb je een leuk profiel gezien? Dan kun je dat naar rechts vegen om aan te geven dat je geïnteresseerd bent. Geeft die gebruiker jou ook een like? Dan heb je een match en kun je met elkaar chatten.

Pluspunten
 • Laagdrempelige datingapp
 • Veel actieve leden
Minpunten
 • Vleeskeuring

8. Second Love - anoniem zoeken naar een spannende affaire

Screenshots Second Love appBekijk de Second Love app

Second Love

Icon Second Love app

Een datingapp waar anonimiteit en discretie erg belangrijk zijn, is Second Love. Het publiek van Second Love bestaat immers vooral uit mannen en vrouwen in een relatie die op zoek zijn naar meer spanning en avontuur, in de vorm van opwindende online contacten of zelfs een heuse affaire. Logisch dus dat deze leden niet ontdekt willen worden tijdens hun overspelige activiteiten. Je kunt je profiel op Second Love dan ook erg anoniem houden. Zo ben je niet verplicht om een gedetailleerd profiel samen te stellen, noch om foto’s te uploaden.

Second Love werkt niet met een geavanceerd matchingsysteem; je gaat daarentegen zelf op zoek naar interessante profielen met behulp van de zoekmachine. Hier kun je enkele filters instellen om erg gericht te kunnen zoeken. Op basis van deze filters krijg je vervolgens de profiel te zien die hieraan voldoen. Ben je onder de indruk van wat je ziet? Dan kun je contact leggen door een berichtje te versturen.

Pluspunten
 • Grootste discrete datingsite van Nederland
 • Specifiek gericht op geheime relaties
Minpunten
 • Niet geschikt om serieuze relaties te vinden
Bezoek Second Love Download de Second Love app

Wat is er zo leuk aan online chatten met onbekenden?

Zoals je hierboven ziet, zijn er dus een heleboel apps waar je gratis en anoniem kunt chatten. Maar waarom zou je dat nu precies willen? We hebben de leukste redenen om online met onbekenden te chatten op een rijtje gezet:

Nieuwe mensen leren kennen

Niet iedereen vindt het even makkelijk om in het dagelijkse leven nieuwe mensen te leren kennen. Online chatten kan dan een goed hulpmiddel zijn. Je komt er zonder twijfel gelijkgestemden tegen. Op basis van gedeelde interesses kun je vervolgens contact leggen met anderen. Je hoeft geen angst te hebben dat iemand je niet leuk vindt; ze kennen je immers toch niet.

Makkelijker om je hart te luchten

Veel mensen vinden het daarnaast ook veel gemakkelijker om hun hart te luchten tegen een complete vreemdeling. Je online contacten kennen je niet persoonlijk, waardoor het eenvoudiger is om bepaalde informatie te delen. Je toevlucht nemen tot een online chatgesprek kan dan ook een goed idee zijn als je iets meegemaakt hebt dat je niet aan je vrienden durft te vertellen of als je graag een eerlijke mening over een bepaald onderwerp wilt horen.

Geen verplichtingen

Een ander voordeel van chatten met onbekenden is dat er geen verplichtingen aan verbonden zijn. Heb je leuke gesprekken en is er een wederzijdse klik? Dan kun je eventueel eens afspreken. Je kunt er echter ook voor kiezen om je contact enkel online te houden. Je bent niet verplicht om elke dag te chatten of continu met elkaar in gesprek te zijn en als je het contact om de een of andere reden niet meer ziet zitten, kun je dit gewoon stopzetten.


Tips om anoniem te blijven bij het online chatten

Het kan om verschillende redenen dus erg leuk zijn om online met onbekenden te chatten. Toch gaan er ook risico’s gepaard met deze anonimiteit. Niet enkel jij bent immers anoniem, maar ook de persoon aan de andere kant van het beeldscherm. Dit wil zeggen dat je nooit weet met wie je nu eigenlijk aan het praten bent. Om je privacy veilig te stellen, geven wij dan ook graag enkele tips mee:

Nickname gebruiken

De meeste apps kun je gebruiken met een zelfgekozen gebruikersnaam. Denk erg goed na over de naam die je hier opgeeft. Kies voor een willekeurige naam of bedenk een leuke combinatie met cijfers; maak echter geen enkele verwijzing naar je voor- en/of achternaam.

Nooit je echte naam delen

Je was specifiek op zoek naar mogelijkheden om met onbekenden te chatten. Zorg er dan zelf voor dat ook jij daadwerkelijk anoniem blijft. Zet dus nooit persoonlijke informatie, zoals je volledige naam, je (mail)adres, je telefoonnummer, je adres,… op je profiel en deel deze gegevens ook niet (meteen) in je privégesprekken met anderen.

Kies de juiste app

Bepaalde datingapps zullen je vragen om een socialemediakanaal te koppelen aan je datingprofiel of je verplichten om bepaalde informatie toe te voegen om de app te kunnen gebruiken. Het spreekt voor zich dat als je anoniem wilt blijven, je online liefst zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens wilt weergeven. Kies dan ook voor een app die daadwerkelijk toelaat om anoniem te blijven en bepaalde privacyopties in te stellen. Hierboven hebben we alvast enkele chatapps op een rijtje gezet die discretie verzekeren.

Deel nooit bankgegevens

Eerder gaven we al als tip om nooit persoonlijke gegevens, zoals je volledige naam, met onbekenden te delen. Dit geldt uiteraard ook voor je bankgegevens. Geef deze gegevens nooit aan anderen; ook niet als je een bepaalde gebruiker al een tijdje kent en denkt dat je hem of haar kunt vertrouwen.

Ga bovendien ook nooit in op de vraag om geld op te sturen. In deze gevallen gaat het nagenoeg altijd om oplichters.

Communiceer via de datingapp

Wij raden aan om, zeker in het begin, enkel te chatten via de datingapp zelf. De meeste apps bieden een beveiligde omgeving, waardoor je persoonlijke gegevens altijd beschermd zijn.

Heb je al een tijdje contact met iemand en wil je je gesprekken toch ergens anders verderzetten? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld nummers uit te wisselen. Hou er wel rekening mee dat het nog altijd fout kan aflopen en dat deze persoon vervolgens wel beschikt over je persoonlijk nummer.

Bewaak je grenzen

Het is erg belangrijk om je grenzen te bewaken en geen dingen te doen die je niet wilt. Voel je je niet langer comfortabel bij het contact? Vraagt de andere persoon je misschien om persoonlijke informatie te delen? Of eist hij pikante foto’s te ontvangen? Stop dan met chatten en blokkeer de gebruiker in kwestie.

Spreek niet te snel af

Als gebruikers je al na enkele berichtjes vragen om af te spreken, wees dan op je hoede. De kans dat online afspraakjes minder goed aflopen, is immers niet onbestaande.

Heb je na een tijdje anoniem chatten echter een goed gevoel bij iemand en wil je toch graag eens afspreken? Doe dit dan op een voorzichtige manier. Breng altijd een vertrouwenspersoon op de hoogte van je plannen en spreek enkel af op een openbare plaats. Voel je je tijdens je afspraakje toch niet helemaal comfortabel of zelfs onveilig? Breek je date dan vroegtijdig af.


Conclusie

Online chatten kan erg gezellig zijn. Bovendien kun je dat ook gratis en volledig anoniem doen, wat het voor velen nog interessanter maakt. In dit artikel hebben we dan ook enkele chat datingapps verzameld die het proberen waard zijn.

Als je gebruik maakt van een chat app en je veel belang hecht aan je anonimiteit, is het belangrijk om er vooral zelf voor te zorgen dat je daadwerkelijk anoniem blijft. Kies dan ook best voor een nickname tijdens het chatten en deel nooit persoonlijke gegevens met andere gebruikers; ook niet als ze daar expliciet om vragen.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies