Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

FWB dating apps: Hoe vind je Friends with Benefits?

FWB dating apps: Hoe vind je Friends with Benefits?

Laatst bijgewerkt: 27 oktober 2022

Heb je nood aan fysiek contact, maar wil je geen romantische relatie? Spreekt het idee van een onenightstand je ook niet aan? Dan biedt friends with benefits uitkomst. Ofwel: een vriendschap, waarbij je ook het bed deelt met elkaar. Je hebt dus enkel de lusten, maar niet de lasten van een relatie.

In dit artikel zetten we alles wat je moet weten over zo’n relatie op een rijtje, zodat je kunt ontdekken of het iets voor jou is. Daarnaast hebben we ook de beste datingapps voor friends witih benefits voor je verzameld.


Beste datingapps voor friends with benefits

Tegenwoordig is het helemaal niet moeilijk om friends with benefits te vinden. Uiteraard kun je binnen je eigen vriendengroep op zoek gaan, maar dat kan al snel leiden tot ongemakkelijke situaties. Gelukkig bestaan er heel wat datingapps die zich specifiek richten op het leggen van seksuele contacten. Hier kun je zonder twijfel ook een friends with benefits-relatie vinden. Wij hebben de leuke apps alvast voor je op een rijtje gezet:


1. NovaMora - bekende app voor erotische contacten

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

Als je op zoek bent naar spannende momenten en seksuele contacten is NovaMora misschien wel een van de meest geschikte opties. NovaMora is immers een van de bekendste erotische apps van Nederland. De app richt zich niet enkel op friends with benefits, waardoor niet alle leden hier specifiek naar op zoek zijn, maar velen staan hier wel voor open. Op je profiel kun je erg exact aanduiden waarnaar je precies op zoek bent en met behulp van de uitgebreide zoekmachine kun je vervolgens zoeken naar gebruikers die aan je voorkeuren voldoen. Tijdens je zoektocht kun je zoveel filters instellen als je zelf wilt. Zo kun je erg gericht zoeken. Als je een interessante gebruiker gezien hebt, kun je op de profielfoto klikken om rechtstreeks naar het profiel te gaan en daar meer informatie te ontdekken. Ben je geïnteresseerd? Dan kun je een knipoog of bericht versturen om met elkaar in contact te komen.

Pluspunten
 • Populairste erotische app van Nederland
 • Veel privacy-opties
Minpunten
 • Geen aparte app
Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

2. Seksbuddy - makkelijk zoeken naar sekscontacten

Screenshots Seksbuddy appBekijk de Seksbuddy app

Seksbuddy

Icon Seksbuddy app

De naam van deze app zegt natuurlijk alles: via deze datingapp ga je op zoek naar een geschikte seksbuddy. Seksbuddy is de grootste Nederlandse app voor het vinden van friends with benefits. Er zijn duizenden vrijgezellen op de app en die zijn allemaal heel duidelijk: ze zijn op zoek naar spannende sekscontacten of intieme vriendschappen. Alle profielen op de app worden handmatig gecontroleerd, waardoor je zeker kunt zijn dat de andere leden echte mensen zijn.

Seksbuddy staat bekend als een erg gebruiksvriendelijke app en dat merk je eveneens aan de zoekmachine. Dankzij de eenvoudige zoekfunctie kun je immers snel zoeken naar andere profielen. Door enkele filters in te stellen, krijg je een lijst te zien met profielen die aan je zoekcriteria voldoen.

Om een profiel uit de lijst beter te bekijken, kun je er vervolgens op klikken. Mocht je met elkaar in contact willen komen, kun je een leuk berichtje sturen.

Pluspunten
 • Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk
 • Focus op het vinden van een seksbuddy
Minpunten
 • Geen aparte app
Bezoek Seksbuddy Download de Seksbuddy app

3. Ondeugend-daten - datingapp voor avontuur en spannende contacten

Screenshots Ondeugend-daten appBekijk de Ondeugend-daten app

Ondeugend-daten

Icon Ondeugend-daten app

Ondeugend-daten richt zich specifiek op mensen die op zoek zijn naar spannende contacten of bijzondere seksuele fantasieën hebben. Sommige leden willen enkel ondeugend chatten, maar je vindt op Ondeugend-daten ook gebruikers die net als jij een friends with benefits hopen te vinden.Nadat je een account aangemaakt hebt, kun je je profiel optimaliseren. Hier kun je nu erg specifiek weergeven wie je bent en welk type relatie je zoekt. Hoewel je niet verplicht bent om je profiel volledig aan te vullen, raden we dit wel aan. Met een compleet profiel is de kans immers groter dat gelijkgestemden je zullen vinden.

Zoeken naar andere gebruikers doe je via de zoekmachine of de FotoZapper-functie. Als je interesse hebt in een bepaalde gebruiker kun je een persoonlijk berichtje sturen om dit meteen duidelijk te maken.

Pluspunten
 • Gericht op spannende contacten
 • Verschillende manieren om gelijkgestemden te vinden
Minpunten
 • Meer mannen dan vrouwen
Bezoek Ondeugend-daten Download de Ondeugend-daten app

4. C-date - datingapp gericht op casual dating

Screenshots C-date appBekijk de C-date app

C-date

Icon C-date app

Als je op zoek bent naar intieme contacten zonder verdere verplichtingen ben je bij C-date aan het juiste adres. Deze datingapp richt zich immers specifiek op casual dating. De leden zijn mannen en vrouwen die lekker willen genieten en hun seksuele fantasieën willen beleven. Sommigen willen enkel een avontuurtje voor één nacht, terwijl anderen een seksrelatie met een vaste sekspartner willen opbouwen.Het inschrijfproces op C-date is erg vlot en eenvoudig. Nadat je enkele gegevens ingevuld hebt, is je account al aangemaakt en kun je je profiel optimaliseren. Je kunt meer over jezelf vertellen en aangeven wat je voorkeuren zijn. Op basis van je gegevens en verwachtingen krijg je dagelijks enkele partnervoorstellen. Je kunt door deze suggesties bladeren door naar links te swipen.

Als je een leuk profiel gevonden hebt, kun je de gebruiker in kwestie toevoegen aan je favorieten of meteen een berichtje sturen om elkaar beter te leren kennen.

Pluspunten
 • Eenvoudig inschrijfproces
 • Discrete app
Minpunten
 • Aantal mannen en vrouwen niet in verhouding
Bezoek C-date Download de C-date app

5. RegioSexcontact - friends with benefits in de eigen regio

Screenshots RegioSexcontact appBekijk de RegioSexcontact app

RegioSexcontact

Icon RegioSexcontact app

Zoals de naam van deze app al doet vermoeden, richt RegioSexContact zich specifiek op het opbouwen van seksuele contacten in de buurt. De app heeft een grote ledendatabase, waardoor je zonder twijfel een friend with benefits in je omgeving zult vinden.

Tijdens het inschrijfproces hoef je niet te veel persoonlijke gegevens in te vullen, waardoor je registratie snel afgerond is. Bovendien biedt de app op deze manier ook heel wat privacy aan haar gebruikers.

Nadat je profiel geoptimaliseerd is, kun je via de zoekmachine zelf op zoek gaan naar interessante gebruikers of via de FotoZapper swipen doorheen profielen en op die manier mensen leren kennen. Heb je een leuk profiel gevonden? Klik dan op het profiel in kwestie om meer informatie over deze gebruiker te ontdekken. Op de persoonlijke profielpagina zie je vervolgens ook enkele mogelijkheden kom met elkaar in contact te komen.

Pluspunten
 • Seksuele contacten in de buurt
 • Grote ledendatabase
Minpunten
 • Geen mobiele app
Bezoek RegioSexcontact Download de RegioSexcontact app

Wat is Friends with benefits?

Sommige mensen willen geen romantische relatie, maar hebben wel nood aan intiem seksueel contact. Ze willen met andere woorden wel de lusten, maar niet de lasten en/of de verplichtingen van een relatie. Een friend with benefits kan dan de oplossing zijn.

De term friends with benefits betekent in het Nederlands ‘vrienden met voordelen’. Meer concreet wil dat zeggen dat je een vriendschap hebt waarin je, naast het plezier en de gezellige momenten, ook geregeld seks hebt met elkaar.

In een friends with benefits-relatie was je in de meeste gevallen eerst vrienden voor er seks bij kwam kijken. Je kent elkaar dus goed en kunt elkaar vertrouwen. Hierdoor is de (seksuele) relatie met een friends with benefits persoonlijker dan met een onenightstand.


Wat je moet weten voordat je start met friends with benefits

Zo’n friends with benefits-relatie klinkt in theorie dus erg mooi. Toch zijn er ook best wat risico’s aan verbonden. Er zijn immers al veel mensen vol goede moed aan zo’n soort verstandhouding begonnen om dan te merken dat het toch niet zo makkelijk vol te houden is als eerst gedacht of dat ze niet langer op dezelfde golflengte zitten als hun friends with benefits. Daarom is het erg belangrijk dat je goed nadenkt voor je je hieraan waagt en dat je rekening houdt met de volgenden zaken:

1) Maak afspraken

Het is aangewezen om vanaf het begin duidelijke afspraken met elkaar te maken. Ga rond de tafel zitten, bespreek jullie verwachtingen en geef jullie grenzen aan. Wees eerlijk over hoe jullie zo’n friends with benefits concreet zien. Mogen jullie andere mensen zien? Hoevaak zullen jullie afspreken? Gaat het puur om de seks of zullen jullie nog meer dingen samen doen?

Doen jullie dit niet, dan ontstaan er vroeg of laat ongetwijfeld teleurstellingen en frustraties.

2) Koester geen romantische verwachtingen

Als je stiekem gevoelens hebt voor de andere partij en hoopt dat een friends with benefits-relatie het begin kan zijn van meer, dan kun je er beter niet aan beginnen. In principe draait deze relatie immers enkel om de seks en dat zul je dan ook moeten kunnen accepteren.

Uiteraard bestaat de kans altijd dat er toch gevoelens ontstaan, maar die gedachte mag zeker niet het uitgangspunt van jullie relatie zijn.

3) Hou rekening met gevoelens en jaloezie

Ondanks jullie goede afspraken is het niet uit te sluiten dat er bij een van de twee toch romantische gevoelens ontstaan. Daarnaast bestaat de kans ook dat er jaloezie opduikt als jullie relatie niet exclusief is en jullie dus eveneens met anderen afspreken. Deze reacties zijn hartstikke normaal, maar maken de situatie plots lastig.

Het is dus essentieel dat jullie met deze mogelijkheden al vanaf het begin rekening houden. Bespreek dan ook wat jullie in zo’n situatie zouden doen.

4) Wees eerlijk en evalueer jullie relatie

In het begin is zo’n friends with benefits-relatie best makkelijk; jullie zien elkaar geregeld en genieten van de seks. Niets meer, niets minder.

Na verloop van tijd kunnen er echter dingen veranderen. Wees daarom steeds eerlijk over jullie gevoelens over en bij de relatie. Past de constructie nog bij jullie? Ontstaan er toch diepere gevoelens? Door hierover geregeld open te communiceren, kunnen jullie de relatie evalueren en bijsturen als dat nodig blijft.

5) Doe het veilig

Veiligheid primeert altijd, ook bij een friends with benefits-relatie. Zorg dat jullie getest zijn op soa’s en gebruik altijd voorbehoedsmiddelen, zeker als jullie nog andere sekspartners hebben. Juist daarom is het erg belangrijk dat jullie eveneens afspreken of het al dan niet toegestaan is om met anderen het bed te delen.

6) Denk na over het einde

Hoewel het misschien vreemd klinkt, is het goed om ook al na te denken over het einde van jullie friends with benefits-constructie. Deze relaties zijn immers sowieso tijdelijk. Vroeg of laat krijgt een van de twee immers gevoelens, voor de andere partij of voor een buitenstaander, of hebben jullie gewoon geen zin meer in een oppervlakkige seksrelatie. Dat betekent dat je dus ook afspraken zullen moeten maken over hoe en wanneer jullie de relatie zullen beëindigen. Uiteraard hoef je hier geen concrete datum op te plakken, maar duidelijke afspraken kunnen wel een houvast bieden.


Voordelen van FWB dating

1) Geen verwachtingen

Zoals eerder gezegd, geniet je bij friends with benefits van de lusten en pleziertjes, maar heb je geen last van de verplichtingen die bij een relatie horen. Het draait enkel om seks, dus je hebt daarbuiten alle vrijheid die je maar wenst. Je hoeft geen verantwoording af te leggen aan elkaar, je moet niet aanwezig zijn op ongemakkelijk familiebezoekjes, je bent niet verplicht om tijd te maken voor elkaar,…

2) Het voelt vertrouwd

Het voordeel van een vriend als sekspartner is dat je elkaar al kent en het dus vertrouwd voelt. Juist omdat je elkaar al kent, kun je ook makkelijker zeggen wat je wel en niet wilt. Je kunt zo tussen de lakens een persoonlijke relatie opbouwen en naar hartelust experimenteren.

3) Je behoeften zijn vervuld

Iedereen heeft behoefte aan seks en intieme momentjes. Als je geen relatie wilt en ook ook niet elke keer een vreemdeling mee naar huis wilt nemen voor een snelle onenightstand, wordt het echter lastig om die behoefte te vervullen. Dan is het handig dat je je vaste friend with benefits hebt. Een van de voordelen van het hebben van een friend with benefits is immers dat je altijd iemand dichtbij hebt voor een goede vrijpartij.


Nadelen van FWB dating

Op papier klinkt het allemaal mooi, maar in realiteit is friends with benefits niet enkel rozengeur en maneschijn en kan deze relatie wel degelijk nadelen hebben:

1) Friends with benefits kan je vriendschap verpesten

Als alles volgens plan en jullie afspraken verloopt, kan een friend with benefits een geweldig idee zijn. De waarheid is echter dat de dingen niet altijd lopen zoals je wilt of hoopt. Zoals eerder gezegd, komt er vroeg of laat zonder twijfel een einde aan deze relatie, omdat een van de twee gevoelens krijgt, of er gewoon geen zin meer in heeft. Hou er rekening mee dat jullie vriendschap daarna mogelijks nooit meer hetzelfde zal zijn en dat het einde van de friends with benefits vaak ook het einde van de vriendschap betekent.

2) Twijfels

Sommige mensen komen er gaandeweg achter dat een friends with benefits-relatie toch niets blijkt te zijn voor hen of dat ze het zich anders voorgesteld hadden. Misschien geeft seks zonder meer uiteindelijk toch niet de gehoopte voldoening? Deze gevoelens kun je op voorhand niet voorspellen.

3) Je mag niets verwachten

In een louter seksuele friends with benefits-relatie mag en kan je weinig verwachten. Buiten de seks is er immers niets tussen jullie en hebben jullie geen verplichtingen naar elkaar. De andere persoon hoeft dus geen tijd voor je te maken, je te verrassen met cadeautjes op speciale dagen of je mee te nemen naar vrienden of familie. Dat klinkt logisch, maar voor sommige mensen blijkt dit in de realiteit uiteindelijk makkelijker gezegd dan gedaan.


Conclusie

Als je nood hebt aan fysiek contact maar geen relatie wilt, biest een friend with benefits uitkomst. Zo heb je immers wel de lusten, maar niet de lasten van een romantische relatie.

Hoewel dat erg mooi klinkt, kan een friend with benefits-relatie in de realiteit ook nadelen hebben. Friends with benefits zijn over het algemeen immers tijdelijk, wat betekent dat er vroeg of laat een einde komt aan jullie relatie en dat kan gepaard gaan met pijn en teleurstelling. Zorg dus dat jullie vanaf het prille begin goede afspraken maken, zodat jullie optimaal kunnen genieten van jullie tijd samen en er later met warme gevoelens op kunnen terugkijken.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies