Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

De 7 beste dating apps om oudere vrouwen te ontmoeten

De 7 beste dating apps om oudere vrouwen te ontmoeten

Laatst bijgewerkt: 10 oktober 2022

Voel jij je als jonge(re) man aangetrokken tot oudere vrouwen? Of ben jij ook gewoon zelf al wat ouder en op zoek naar een partner van dezelfde leeftijd? Tegenwoordig kun je heel erg makkelijk nieuwe mensen leren kennen via datingapps, maar welke apps zijn nu het meest geschikt om ouderen vrouwen te ontmoeten? In dit artikel hebben we de beste datingapps voor je verzameld. 

Daarnaast geven we je ook nog enkele tips waarmee je rekening moet houden als je datingapps voor oudere vrouwen gaat downloaden.


Datingapps voor het matchen met oudere vrouwen

Wil je graag oudere vrouwen leren kennen, maar weet je niet goed waar je hen kunt vinden? Een goede en makkelijke manier om vrouwen op leeftijd te ontmoeten, is via het internet en online datingapps. Er zijn immers heel wet apps die zich specifiek richten op deze doelgroep, maar ook op meer algemene datingapps kun je hen zeker tegenkomen. Wij zetten de beste apps voor je op een rijtje:


1. Ourtime - datingapp voor vijftigplussers

Screenshots Ourtime appBekijk de Ourtime app

Ourtime

Icon Ourtime app

Ourtime is een datingapp die zich specifiek richt op Nederlandse vrouwen en mannen van boven de vijftig. Ourtime is een onderdeel van Lexa en doet dan ook best wel denken aan deze razend populaire datingapp. De app biedt een aantal verschillende mogelijkheden om met gelijkgestemden in contact te komen. Zo kun je enerzijds zelf zoeken naar een geschikte match aan de hand van de zoekmachine. Op basis van je wensen en voorkeuren kun je zo je zoekfilters instellen. Anderzijds kun je ook de profielen beoordelen uit de Ontdek-sectie. Hier kun je dagelijks een uitgebreide selectie van voorgestelde profiel bekijken. Deze profielen worden zorgvuldig voor je geselecteerd op basis van je woonplaats, je voorkeuren en de gegevens op je profiel. Heb je een interessant profiel gezien? Dan kun je een persoonlijk berichtje versturen om met de persoon in kwestie in contact te komen.

Pluspunten
 • Datingapp specifiek voor vijftigplussers
 • Mogelijk om serieuze relaties te vinden
 • Veel gelijkenissen met Lexa
Minpunten
 • Geen gebruikersverificatie
Bezoek Ourtime Download de Ourtime app

2. Lexa - algemene datingapp met veel leden

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Lexa is zonder twijfel een van de grootste en bekendste datingapps in Nederland. De app richt zich op een erg brede en algemene doelgroep en heeft daardoor intussen een erg grote ledendatabase die bestaat uit singles in alle leeftijdscategorieën. De kans dat je op die manier dus ook oudere vrouwen vindt die hetzelfde zoeken als jij is uiteraard erg groot. Nadat je je account aangemaakt hebt, moet je nog enkele vragen invullen zodat Lexa voor je op zoek kan gaan naar geschikte matches. Zo kun je je ideale relatie omschrijven, net als de singles die je interessant vindt. Als je profiel compleet is, kun je overgaan naar het belangrijkste onderdeel van een datingapp: andere mensen leren kennen. Dat kan op Lexa op een aantal manieren. Zo kun je zelf zoeken naar andere gebruikers die aan je wensen voldoen door een zoekopdracht te plaatsen. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen tussen de profielen die Lexa voor jou selecteert op basis van je profiel. Deze profielen kun je vervolgens beoordelen door ze naar links of rechts te swipen.

Pluspunten
 • Leden uit verschillende leeftijdscategorieën
 • App met veel opties
Minpunten
 • Veel inactieve profielen
Bezoek Lexa Download de Lexa app

3. Milf-Match - dating voor milf lovers

Screenshots Milf-Match appBekijk de Milf-Match app

Milf-Match

Icon Milf-Match app

Milf-match is een datingapp die jonge(re) mannen in contact brengt met oudere vrouwen, meestal voor een eenmalige spannende nacht. Nadat je een account aangemaakt hebt, kun je je profiel aanvullen met persoonlijke informatie en interessante foto’s om zo je kansen op succes en een ideale match te vergroten. Vervolgens ga je op Milf-match zelf op zoek naar andere profielen met behulp van de zoekfunctie. Je kunt zelf je zoeklijst verfijnen door zoekfilters in te stellen die voor jou belangrijk zijn. Op die manier krijg je enkel profielen te zien die aan jouw voorkeuren en verwachtingen voldoen. Je kunt eveneens gebruik maken van de FotoZapper-functie om andere gebruikers te ontmoeten. Hier kun je profielen beoordelen door ze naar links of rechts te swipen en zo aan te geven of je al dan niet interesse hebt om de persoon in kwestie eventueel beter te leren kennen. Wil je je interesse in iemand tonen? Dan kun je een knipoog of persoonlijk berichtje versturen.

Pluspunten
 • Specifiek gericht op jonge mannen en oudere vrouwen
 • Handige zoekfunctie
Minpunten
 • Minder geschikt voor het vinden van een serieuze relatie
Bezoek Milf-Match Download de Milf-Match app

4. 50plusmatch - beste datingapp voor vijftigplussers

Screenshots 50plusmatch appBekijk de 50plusmatch app

50plusmatch

Icon 50plusmatch app

Een andere datingapp die zich specifiek richt op een oudere doelgroep is 50plusmatch. Deze app is een van de beste en populairste datingapps voor vijftigplussers en maakt het mogelijk om snel en makkelijk met vrouwen uit deze leeftijdscategorie in contact te komen. Het inschrijfproces bestaat slechts uit het invullen van je e-mailadres en wachtwoord en vervolgens kun je meteen starten met je profiel te vervolledigen. Je kunt hier goed je interesses en hobby’s weergeven zodat anderen meteen een goed beeld krijgen van wie je bent en wat je doet. Op die manier is het makkelijker om een leuke match te vinden die ook daadwerkelijk bij je past. Via de uitgebreide zoekmachine kun je op zoek gaan naar andere gebruikers op 50plusmatch. Ook via de startpagina kun je gelijkgestemden ontmoeten. Je krijgt hier immers een overzicht van de nieuwste leden met hun leeftijd, interesses en foto. Wie weet vind je hiertussen wel je oudere droomvrouw? Je kunt je interesse in een andere gebruiker tonen door een like te geven of je stoute schoenen aan te trekken en meteen een persoonlijk berichtje te versturen.

Pluspunten
 • Populaire datingapp specifiek voor vijftigplussers
 • Uitgebreide profielen
Minpunten
 • App hapert soms
Bezoek 50plusmatch Download de 50plusmatch app

5. CougarsOnline - erotische contacten met oudere vrouwen

Screenshots CougarsOnline appBekijk de CougarsOnline app

CougarsOnline

Icon CougarsOnline app

Ben je een jonge man en ben je specifiek op zoek naar erotische contacten met een oudere partner? Dan is Cougarsonline ongetwijfeld de ideale datingapp voor jou. Deze app brengt jonge mannen immers op een erg eenvoudige manier in contact met vrouwen op leeftijd, die zelf ook nadrukkelijk op zoek zijn naar knappe jongemannen. Financieel onafhankelijke en aantrekkelijke vrouwen die op zoek zijn naar (seksuele) relaties met veel jongere mannen, worden ook wel cougars genoemd; de mannen toy boys. Cougarsonline omschrijft zichzelf als online flirtservice. Nadat je het inschrijfproces voltooid hebt, kun je hier leuke erotische gesprekken voeren. Hou er wel rekening mee dat fysiek afspreken met andere gebruikers bij deze app niet mogelijk is.

Pluspunten
 • Gericht op erotische contacten tussen jongere mannen en vrouwen op leeftijd
 • Makkelijk inschrijfproces
Minpunten
 • Niet mogelijk om fysiek af te spreken
Bezoek CougarsOnline Download de CougarsOnline app

6. C-date - datingapp gericht op casual dating

Screenshots C-date appBekijk de C-date app

C-date

Icon C-date app

Ben je op zoek naar leuke ontmoetingen en losse (seksuele) afspraakjes met een oudere vrouw, maar wil je geen serieuze relatie? Dan ben je bij C-date aan het juiste adres. Deze datingapp richt zich immers specifiek op casual dating. Deze vorm van daten, waarbij je leuk contact hebt zonder verdere verplichtingen, wordt steeds populairder. Het inschrijfproces op de app is erg gemakkelijk en bovendien erg snel. Na het aanmaken van je account, kun je je profiel zo nauwkeurig mogelijk aanvullen om zo alvast een goede indruk te maken op andere gebruikers. Je hebt de mogelijkheid om een groot aantal persoonlijke gegevens, zoals eigenschappen en interesses in te vullen. Ook kun je je voorkeuren en verwachtingen aanduiden, zodat het voor anderen meteen duidelijk is waarnaar jij op zoek bent. Op basis van deze gegevens krijg je dagelijks onder Mijn contactsuggesties profielen te zien die speciaal voor jou geselecteerd zijn; deze profielen kun je vervolgens beoordelen. Daarnaast is er ook een functie die erg doet denken aan Tinder, waarbij je tussen gebruikers kunt swipen en ze kunt beoordelen op basis van hun profiel.

Pluspunten
 • Leuke en spontane contacten
 • Suggesties op basis van je profielgegevens
Minpunten
 • Niet geschikt voor het vinden van een serieuze relatie
Bezoek C-date Download de C-date app

7. Parship - daten op basis van je persoonlijkheid

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Parship is een algemene datingapp en richt zich dus niet specifiek op oudere mensen. Dankzij de grote ledendatabase vind je er echter wel singles uit alle leeftijdscategorieën. Op deze app zul je vooral singles vinden die op zoek zijn naar een duurzame relatie; daarbij speelt de geavanceerde en succesvolle matchingtechniek ongetwijfeld een grote rol. Tijdens het aanmelden moet je immers een uitgebreide persoonlijkheidstest invullen. Je antwoorden zullen vervolgens gebruikt worden om je te matchen aan andere gebruikers. Heb je een interessant profiel gezien tussen je voorstellen? Dan kun je op verschillende manieren met de gebruiker in kwestie contact proberen te leggen. Zo kun je een fun match versturen, een ijsbreker starten, flirten door een glimlach uit te delen of meteen een persoonlijk berichtje verzenden. De keuze ligt bij jou.

Pluspunten
 • Daten op basis van je persoonlijkheid
 • Veel singles op zoek naar een serieuze relatie
Minpunten
 • Inschrijfproces duurt langer
Bezoek Parship Download de Parship app

Naar welke leeftijd “oudere vrouw” ben je op zoek?

Waar jij het best oudere vrouwen kunt ontmoeten, hangt natuurlijk af van het type vrouw en het soort relatie waarnaar jij op zoek bent:

Cougar/milf

Met de termen cougar en milf wordt specifiek verwezen naar oude(re) vrouwen die (seksuele) relaties onderhouden met veel jongere mannen. Veel jonge(re) mannen zijn specifiek op zoek naar een oudere dame omdat deze vrouwen vaak beter weten wat ze willen dan dames van hun eigen leeftijd en ze minder afhankelijk zijn. Ze beschikken bovendien over heel wat ervaring en levenswijsheid, maar zijn tegelijk nog heel jong en fris van geest en ook uiterlijk nog erg aantrekkelijk. Daarnaast speelt ook het seksuele aspect een belangrijke rol. Zo voelen jongere mannen zich vaak seksueel aangetrokken tot meer ervaren oudere vrouwen.

Veertigplussers

In dit artikel richten we ons uiteraard niet enkel op jonge mannen met interesse in oudere vrouwen. Het kan immers ook zijn dat je zelf ook gewoon binnen deze leeftijdscategorie valt en opnieuw op zoek bent naar een partner om de rest van je leven mee te delen. Als je als veertigplusser weer single bent geworden en graag een nieuwe relatie wilt opbouwen, zijn er aantal leuke datingapps die je daarbij kunnen helpen. 

Senioren vrouwen (vijftigplussers)

Daarnaast zijn er ook mannen die de voorkeur geven aan nog oudere vrouwen, namelijk de vijftigplussers. Dit kunnen uiteraard ook jonge(re) mannen zijn met interesse in ‘omadating’, maar zijn toch vooral senioren mannen die na een verlies of scheiding opnieuw op zoek zijn naar een nieuwe partner. Voor senioren is het vaak moeilijker om in het dagelijkse leven nieuwe mensen te leren kennen. Gelukkig zijn er heel wat datingapps die zich specifiek richten op deze doelgroep.

Gelijkgestemden weduwen/weduwnaars

Zoals eerder reeds gezegd zijn er binnen de groep mannen die op zoek zijn naar oude vrouwen, ook mannen die na een verlies opnieuw een levenspartner hopen te vinden. Na een lange periode van rouw en verdriet is het echter vaak niet makkelijk om opnieuw buiten te komen en nieuwe mensen te leren kennen. Er zijn dan een aantal datingapps waar je als weduwnaar terecht kunt voor het vinden van een (vriendschappelijke) date. 


Waar let je op bij het kiezen van een app voor ouderen?

Zou jij ook graag een oudere vrouw leren kennen? Dankzij het internet heb je de mogelijkheid om je droomvrouw erg makkelijk te ontmoeten. Toch zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden als je datingapps voor ouderen op je mobieltje gaat downloaden:

1. Juiste doelgroep

Zoals eerder gezegd zijn er verschillende datingapps beschikbaar afhankelijk van het type vrouw en relatie dat je zoekt. Het is dan ook belangrijk om de juiste app te kiezen zodat je een match kunt vinden die bij je past. Eerder in dit artikel hebben we al een aantal opties gegeven die je kunnen helpen om je keuze te maken.

2. Gratis profiel

Veel apps werken met een betaald lidmaatschap om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Wij raden aan om de app eerst een tijdje te gebruiken met een gratis account zodat je kunt uitzoeken of deze app iets voor jou is.

Daarnaast zijn er ook apps die een gratis proefperiode aanbieden zodat je alvast kennis kunt maken met de belangrijkste functies van de app. Zo kun je alvast kijken of de werkwijze van de app bij je past, zonder dat je daarvoor al geld hoeft te betalen.

3. Controle op nepprofielen

Op een goede en betrouwbare datingapp kun je het privacybeleid snel en eenvoudig raadplegen via de startpagina. Hier kun je lezen wat de app doet om de privacy van haar leden te garanderen. Kies voor een app die veiligheid hoog in het vaandel draagt en concrete stappen onderneemt om de strijd tegen nepprofielen aan te gaan.

4. Profiel en functionaliteiten

Vraag je af wat jij belangrijk vindt met betrekking tot een online datingprofiel. Vind jij het voldoende om slechts enkele basisgegevens, zoals naam, leeftijd en locatie van andere gebruikers te weten en eventueel enkele foto’s te bekijken en elkaar dan beter te leren kennen via een persoonlijk chatgesprek? Of wil jij liever al erg gedetailleerde profielpagina’s met verplicht in te vullen velden zien zodat je je alvast een goed beeld kunt vormen van de gebruiker in kwestie? Hou hier dan ook rekening mee tijdens het kiezen van de geschikte app.

Hetzelfde geldt voor de functionaliteiten die de app aanbiedt: welke functies vind jij belangrijk en passen bij jou en je zoektocht? Maak jij graag gebruik van een zoekmachine, waar je zelf zoekfilters kunt instellen? Of ben je eerder op zoek naar een datingapp met een automatisch en persoonlijk matchingsysteem?

5. Wees kritisch en voorzichtig

Heb je uiteindelijk een datingapp gevonden die bij je wensen past en ben je nu klaar om nieuwe mensen te leren kennen? Onthou om elk profiel en/of elke reactie die je ontvangt kritisch te beoordelen. Ga niet over één nacht ijs, maar vraag je af of iemand echt is wat je zoekt, zeker als je een serieuze relatie hoopt te vinden.

Wees ook altijd voorzichtig en deel niet zomaar je persoonlijke gegevens met personen die je (nog) niet goed kent.


Conclusie

Als je online graag oudere vrouwen wilt leren kennen, is het belangrijk dat je hiervoor de juiste datingapp kiest. Er zijn immers verschillende datingapps beschikbaar afhankelijk van het type vrouw en relatie dat je zoekt. Zo zijn er datingapps die zich specifiek richten op relaties tussen jonge mannen en oude(re) vrouwen, terwijl andere apps weduwen/weduwnaars helpen in hun zoektocht naar een nieuwe partner. Op sommige apps kun je zelf op zoek naar een geschikte match met behulp van een zoekmachine en andere helpen je dan weer zelf een handje met een persoonlijk matchingsysteem.

Er zijn heel wat mogelijkheden; denk dus goed na over de werkwijze en functionaliteiten die jij belangrijk vindt bij een datingapp. In dit artikel hebben we je alvast op weg geholpen door, voor zowel de jongere, als de oudere heren, de beste datingapps om vrouwen op leeftijd te ontmoeten, op een rijtje te zetten.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies