Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Sugar mommy: De 8 beste apps om rijke vrouwen te ontmoeten

Sugar mommy: De 8 beste apps om rijke vrouwen te ontmoeten

Laatst bijgewerkt: 17 oktober 2022

Het leven wordt steeds duurder en dat hebben ook jonge mensen geweten. Velen van hen zijn daarom op zoek naar een rijke man of vrouw die hen op een leuke manier financieel kan ondersteunen. Hoop jij als jonge man ook zo’n sugar mommy te vinden, maar weet je niet waar je je zoektocht moet starten? Dan is dit artikel perfect voor jou. We leggen je hier immers uit wat sugar dating nu precies is en vooral op welke apps jij je sugar mommy kunt vinden.


De beste apps voor sugar mommies en rijke vrouwen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je als jonge man specifiek op zoek bent naar een sugar mommy. Misschien heb je een dure levensstijl en heb je zelf niet de middelen om die te bekostigen. Misschien ben je juist op zoek naar een onafhankelijke, rijpere vrouw omdat die beter bij je past dan een meid van je eigen leeftijd. Of misschien ben je gewoon erg benieuwd naar de hele ervaring van sugar daten. Wij helpen je graag op weg en daarom hebben we hieronder de beste datingapps voor je verzameld waar jij de perfecte rijke droomvrouw kunt vinden.


1. EliteMeetsBeauty - nummer 1 datingapp voor elite

Screenshots EliteMeetsBeauty appBekijk de EliteMeetsBeauty app

EliteMeetsBeauty

Icon EliteMeetsBeauty app

EliteMeetsBeauty stond lang bekend als hét sugardatingplatform bij uitstek. Ondertussen richt de app zich niet meer enkel op deze doelgroep, maar wil ze vooral succesvolle mensen samenbrengen. Succesvolle mensen zijn vaak rijk. Het enige wat je moet doen om met de app aan de slag te kunnen, is een account aanmaken. Hiervoor moet je slechts enkele persoonlijke gegevens invullen, zoals je geboortedatum en je locatie. Nadat je alle stappen van het aanmeldproces doorlopen hebt, krijg je meteen toegang tot de app. Vervolgens kun je je persoonlijke profielpagina verder aanvullen, zodat je profiel aantrekkelijker is voor andere gebruikers. Zo kun je foto’s uploaden en meer persoonlijke gegevens toevoegen. Als je profiel helemaal in orde is, is het tijd voor het echte werk: het vinden van interessante profielen op de app. Bij EliteMeetsBeauty doe je deze zoektocht volledig zelf aan de hand van de uitgebreide zoekfunctie, waar je verschillende zoekfilters kunt instellen. Zo kun je filteren op erg specifieke criteria, zoals vermogen en jaarlijks inkomen; geen onbelangrijke informatie als je op zoek bent naar een sugar mommy natuurlijk. Om met een andere gebruiker in contact te komen, kun je een berichtje versturen

Pluspunten
 • Populaire datingapp voor elite leden
 • Uitgebreide zoekfilters
Minpunten
 • Buitenlandse profielen
Bezoek EliteMeetsBeauty Download de EliteMeetsBeauty app

2. EliteDating - daten op niveau

Screenshots EliteDating appBekijk de EliteDating app

EliteDating

Icon EliteDating app

Een andere datingapp om singles op niveau te ontmoeten is EliteDating. Hier vind je enkel vrijgezellen die hogere studies afgerond hebben. EliteDating helpt je bovendien tijdens je zoektocht naar je geschikte partner door je dagelijks suggesties voor te stellen. Om andere singles te leren kennen die goed bij je passen, zul je daarom bij het aanmelden de persoonlijkheidstest moeten invullen. Deze test heeft een wetenschappelijke basis en de resultaten zullen gebruikt worden om je te matchen aan gelijkgestemden. Elke dag zul je zo tussen de drie en zeven singles te zien krijgen die volgens het algoritme wel eens je perfecte match zouden kunnen zijn. Het is vervolgens aan jou om te beslissen of je deze gebruiker in kwestie ook daadwerkelijk interessant vindt en graag beter wilt leren kennen. Via de profielpagina van een lid kun je een glimlach of een bericht versturen om zo met elkaar in contact te komen.

Pluspunten
 • Enkel leden met hogere studies
 • Matchingsysteem op basis van persoonlijkheidstest
Minpunten
 • Registratieproces duurt langer
Bezoek EliteDating Download de EliteDating app

3. Match4me - dating voor hogeropgeleiden

Screenshots Match4me appBekijk de Match4me app

Match4me

Icon Match4me app

Ook de app Match4me richt zich specifiek op het ontmoeten van hogeropgeleide en welgestelde mannen en vrouwen. Match4me is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke app. Tijdens het aanmeldproces zul je enkele gegevens, zoals je naam, je geslacht, je locatie en je leeftijd, moeten opgeven. Vervolgens kun jeje profiel nog verder aanvullen om zo je kansen op succes te vergroten. Zo kun je meer vertellen over je levensstijl en je wensen en eisen specificeren. In tegenstelling tot wat de naam van deze app doet vermoeden, krijg je geen automatische partnervoorstellen maar ga je volledig zelf op zoek naar interessante profielen. Dit doe je via de ingebouwde zoekfunctie, waar je enkele zoekfilters kunt instellen om zo profielen te vinden die aan je voorkeuren en verwachtingen voldoen. Heb je tijdens je zoektocht een profiel gevonden dat je aandacht getrokken heeft? Dan kun je op het profiel in kwestie klikken om meer informatie over deze gebruiker te lezen. Via de Things2Share-functie kun je op een makkelijke en laagdrempelige manier eveneens anderen leren kennen, door te reageren op iets dat ze gedeeld hebben. Je kunt hier zelf ook leuke en/of grappige berichtjes plaatsen.

Pluspunten
 • Hoogopgeleide singles
 • Handige functies
Minpunten
 • In tegenstelling tot de naam doet vermoeden, is er geen automatische matching
Bezoek Match4me Download de Match4me app

4. Ondeugend-daten - spannende contacten met gelijkgezinden

Screenshots Ondeugend-daten appBekijk de Ondeugend-daten app

Ondeugend-daten

Icon Ondeugend-daten app

Ben je op zoek naar een datingapp die zich specifiek richt op het vinden van spannende en erotische contacten? Dan ben je bij Ondeugend Daten zonder twijfel aan het juiste adres. Deze app focust zich niet specifiek op rijke en onafhankelijke vrouwen, maar brengt je in contact met gelijkgestemden die op zoek zijn naar spanning en avontuur en willen experimenteren tussen de lakens. Aangezien seksuele pleziertjes vaak ook deel uitmaken van sugar dating, wordt deze app dus ook geregeld gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een sugar mommy/daddy of een sugar baby. In slechts enkele klikken heb je een account aangemaakt op Ondeugend Daten. Vervolgens kom je al terecht op de startpagina van de app, waar je de mogelijkheid hebt om je profiel te vervolledigen. Via de zoekfunctie van de app kun je op zoek naar andere gebruikers. Met de zoekfilters kun je je zoekopdracht verfijnen en zo leden vinden die voldoen aan je voorkeuren. Wil je iemand graag beter leren kennen, stuur dan een persoonlijk berichtje.

Pluspunten
 • Overzichtelijke app
 • Spannende contacten
Minpunten
 • Meer mannelijke dan vrouwelijke leden
Bezoek Ondeugend-daten Download de Ondeugend-daten app

5. C-date - leuke momenten zonder verplichtingen

Screenshots C-date appBekijk de C-date app

C-date

Icon C-date app

Ook via de datingapp C-date kun je op zoek naar spannende dates en erotische contacten zonder verdere verwachtingen om een romantische relatie op te bouwen. C-date staat immers bekend als een van de populairste apps voor casual dating, een manier van daten die ook in Nederland en België steeds meer aan populariteit wint. Het inschrijfproces op C-date is eenvoudig en bovendien erg snel. Nadat je enkele basisgegevens opgegeven hebt, krijg je meteen toegang tot de app en kun je je profiel nog verder aanvullen om zo je kansen op succes en leuke matches te vergroten. Zo kun je foto’s aan je profiel toevoegen en leuke weetjes over jezelf en je levensstijl neerschrijven. Ook kun je specificeren waarnaar je precies op zoek bent. Op basis van je gegevens zul je onder het kopje Mijn contactsuggesties vervolgens voorgestelde profielen te zien krijgen; dit zijn vooral gebruikers die bij jou in de buurt wonen. Interessante profielen kun je aan je favorieten toevoegen om ze later makkelijk terug te vinden of je kunt ze meteen een leuk berichtje sturen.

Pluspunten
 • Specifiek gericht op casual dating
 • Handige contactsuggesties
Minpunten
 • Ook inactieve profielen
Bezoek C-date Download de C-date app

6. Lexa - razend populaire datingapp bij Nederlandse singles

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Lexa is een van de populairste datingplatforms in Nederland. Deze app richt zich niet specifiek op één bepaalde doelgroep, maar heeft een eerder breed en algemeen publiek. De grote ledendatebase telt singles met erg uiteenlopende wensen en voorkeuren. Onder deze singles bevinden zich zonder twijfel ook mensen met interesse in sugar dating. Het inschrijfproces verloopt heel soepel en vervolgens kun je meteen gebruik maken van de app. Je profiel zal echter nog vrij leeg zijn, waardoor je best eerst nog extra informatie toevoegt over jezelf en de singles waarnaar je op zoek bent. Op Lexa kun je op een aantal verschillende manieren andere gebruikers leren kennen. Zo kun je gebruik maken van het matchingsysteem, waar je dagelijks nieuwe profielen voorgesteld krijgt op basis van je profielgegevens. Daarnaast kun je met behulp van de zoekmachine ook handmatig op zoek naar gebruikers die voldoen aan je wensen. Je kunt contact proberen te leggen met andere gebruikers door hun profiel leuk te vinden. Wil je liever meteen rechtstreeks op je doel afgaan? Stuur dan eens een privébericht.

Pluspunten
 • Grote ledendatabase
 • Verschillende manieren om nieuwe mensen te leren kennen
Minpunten
 • Geen specifieke focus op sugar dating
Bezoek Lexa Download de Lexa app

7. Parship - nieuwe mensen leren kennen met behulp van persoonlijkheidstest

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Hoewel Parship vroeger bekend stond als datingapp voor hogeropgeleiden, richt de app zich ondertussen niet meer specifiek op deze doelgroep. De app heeft nu een breder en algemener publiek, maar heeft nog steeds veel leden op niveau. Hierdoor is het de perfecte app om te gebruiken tijdens je zoektocht naar sugar mommies. Ook Parship werkt met een uitgebreide persoonlijkheidstest tijdens het inschrijfproces, waarmee vervolgens profielen worden gezocht die goed bij je zouden moeten passen. In het beginscherm van de app krijg je telkens de nieuwste voorstellen te zien. Naast de profielpagina van de gebruiker kun je de matchscore bekijken, het percentage dat jullie pagina’s overeenkomen. Het leuke aan Parship is dat je bovendien op verschillende manieren contact kunt proberen te leggen met andere gebruikers. Zo kun je vragen beantwoorden met de fun match, foto’s delen, een ijsbreker starten of meteen een bericht verzenden.

Pluspunten
 • Op wetenschap gebaseerde persoonlijkheidstest
 • Verschillende mogelijkheden om contact te leggen
Minpunten
 • Niet specifiek gericht op rijke vrouwen
Bezoek Parship Download de Parship app

8. e-Matching - gebruiksvriendelijke en succesvolle datingapp voor hogeropgeleiden

Screenshots e-Matching appBekijk de e-Matching app

e-Matching

Icon e-Matching app

E-matching richt zich al vanaf het prille begin op hogeropgeleide en welgestelde profielen. Als je dus op zoek bent naar rijke vrouwen die je financieel kunnen verwennen, is het zeker de moeite om deze datingapp eens uit te proberen. Via de startpagina van de app zul je het aanmeldproces kunnen starten. Na het opgeven van enkele basisgegevens, word je meteen doorgestuurd naar je zoekprofiel. Hier kun je vervolgens je wensen over de gebruikers die je hoop te vinden, aanduiden. Tot slot kun je ook je eigen profiel nog optimaliseren. Om andere gebruikers te ontmoeten ben je volledig op jezelf aangewezen Zo kun je via de uitgebreide zoekmachine op zoek gaan naar profielen die bij je passen. Wil je bepaalde gebruikers beter leren kennen? Aarzel dan niet en stuur meteen een leuk berichtje.

Pluspunten
 • Erg overzichtelijke app
 • Eenvoudig inschrijfproces
Minpunten
 • Meer mannen dan vrouwen
Bezoek e-Matching Download de e-Matching app

Wat is een sugar mommy?

Sugar dating is een manier van daten die aanvankelijk vooral erg populair was in Amerika. De laatste jaren wint deze trend echter ook in Nederland en België aan populariteit en willen steeds meer mensen sugar dating wel eens een kans geven. Sugar dating is een aparte vorm van daten die een hele andere insteek heeft dan ‘normaal’ daten en niet te vergelijken is met een klassieke relatie. Bij sugar dating is er sprake van een oudere, welgestelde en succesvolle man of vrouw (sugar daddy/sugar mommy) die luxe, geld en/of dure cadeautjes deelt met een jongere man of vrouw (sugar baby) in ruil voor tijd en plezier. In het Nederlands gebruiken we naast de originele Engelse benamingen ook wel eens suikeroom/-tante en suikerneefje/-nichtje.

Sugar dating wordt vaak vergeleken met prostitutie, maar heeft daar eigenlijk helemaal niets mee te maken. Hoewel het zeker mogelijk is om ook een seksuele relatie op te bouwen, is het niet zo dat sugar dating enkel en alleen draait om seks. Het gaat vooral om het uitwerken van een arrangement dat voor beide partijen interessant is. Een win-win situatie dus. Voor jonge mannen wordt het leven immers steeds duurder. Ze zijn dan ook op zoek naar leuke manieren om een extra centje te verdienen. Een sugar mommy kan dan de perfecte oplossing zijn. Dit is een welgestelde, oude(re) vrouw die geen tijd en/of zin heeft om te daten, maar wel graag wat gezelschap heeft. In ruil voor dat gezelschap krijgt de sugar baby een vergoeding, in de vorm van geld, luxueuze cadeau’s en/of reisjes naar verre bestemmingen.

Er worden vanaf het begin steeds duidelijke afspraken gemaakt over wat beide partijen wel en niet kunnen verwachten, zodat er geen teleurstellingen kunnen ontstaan. Aangezien het louter om een arrangement gaat, is het bijvoorbeeld meestal niet de bedoeling om ook buiten de afgesproken momenten intensief contact te hebben.


Tips voor het vinden van een sugar mommy

Ben je ondertussen helemaal gewonnen voor het idee van sugar dating en het hebben van een sugar mommy om je financieel te ondersteunen? Dan hebben wij nog enkele tips verzameld die je kunnen helpen tijdens én na je zoektocht naar een geschikte rijke vrouw:

1) Kies de juiste app

In het echte leven zal het moeilijker zijn om je rijke droomvrouw zomaar tegen het lijf te lopen. Daarom zijn datingapps ideaal om een sugar mommy te vinden. Hierboven hebben we de beste apps voor je op een rijtje gezet. Je kunt meerdere apps uitproberen en zo uitzoeken wat voor jou het beste werkt. Als je alle functies van een app wilt gebruiken, zul je bij de meeste apps moeten upgraden naar een premium abonnement. Wij raden echter aan om eerst een tijdje de gratis versie te gebruiken en te experimenten met de mogelijkheden.

2) Maak indruk

Je bent ongetwijfeld niet de enige die op zoek is naar een sugar mommy. Het is dan ook belangrijk dat je meteen indruk maakt. Zorg dat je een uitgebreid en aantrekkelijk profiel hebt. Als je het niet ziet zitten om veel persoonlijke informatie online te gooien, dan kun je jezelf bijvoorbeeld spontaan voorstellen via een rechtstreeks persoonlijk berichtje.

3) Wees eerlijk

Als je eenmaal een leuke vrouw gevonden hebt, is het aangeraden om vanaf het begin meteen eerlijk te zijn over wie je bent, wat je doet en wat je precies zoekt in deze relatie. Een sugar mommy zal immers een belangrijke rol gaan spelen in je leven, dus ze mag zeker wat weten over jou en je leven.

4) Spreek af

Heb je (al een tijdje) online contact met een sugar mommy? Bekijk dan of er meer mogelijk is en er eens een afspraakje geregeld kan worden. Offline afspreken is nog steeds de beste manier om elkaar beter te leren kennen en zo uit te zoeken of jullie elkaar daadwerkelijk iets te bieden hebben. Er moet immers wel een klik zijn, zodat het voor beide partijen een aangename ervaring kan worden.

5) Maak goede afspraken

Was die eerste ‘date’ een succes en zijn jullie daadwerkelijk van plan om een sugar dating relatie aan te gaan? Leg dan duidelijke afspraken en goede voorwaarden vast waar beide partijen akkoord mee gaan. Hoe vaak willen jullie elkaar zien? Welke vergoedingen zijn er?

Je hoeft uiteraard geen fysiek contract te ondertekenen, maar het is wel belangrijk dat er vanaf het begin duidelijkheid is. Zo kunnen teleurstellingen immers vermeden worden.


Conclusie

De laatste jaren wint sugar dating steeds meer aan populariteit. Bij deze vorm van daten ondersteunt een oudere, welgestelde man of vrouw een jongere man of vrouw financieel in ruil voor gezelschap. Bij sugar daten is het contact altijd aangenaam en ontspannen, omdat er geen romantische relatie verwacht wordt. Het is de bedoeling om op voorhand goede afspraken te maken, bijvoorbeeld over het type vergoeding, om zo teleurstellingen en onaangename verrassingen te vermijden.

Als je als jonge man ook op zoekt bent naar een sugar mommy hebben we in dit artikel voor jou de beste datingapps verzameld die je kunnen helpen in je zoektocht naar een rijke vrouw.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies