Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

De 5 beste datingapps als je bisexueel of bischierig bent

De 5 beste datingapps als je bisexueel of bischierig bent

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wanneer je alleen op mannen of vrouwen valt dan heb je vaak uitgebreid de keuze uit dating apps waar je met alleen singles van dat geslacht in contact kunt komen. Dat geldt voor zowel hetero’s als voor homo’s en lesbiennes.

Dat ligt iets anders wanneer je tegelijkertijd met zowel mannen als vrouwen wilt kunnen daten omdat je biseksueel of bischierig bent. In dit artikel zetten we daarom een aantal dating apps op een rijtje die daarvoor geschikt zijn. Ook laten we je zien waar je op moet letten bij biseksuele dating apps en bij bi dating in het algemeen.

Veel dating apps en sites bieden geen mogelijkheid om met beide geslachten tegelijkertijd te matchen, maar met de apps die we hieronder bespreken kan dat wel gewoon:


1. MetJou - Romantische dating voor elke geaardheid

Screenshots MetJou appBekijk de MetJou app

MetJou

Icon MetJou app

MetJou is geen dating platform dat zich heel specifiek op bischierige en biseksuele mensen richt, maar je kunt er wel zonder problemen een profiel aanmaken waarmee je naar beide geslachten op zoek kunt gaan. De insteek van het daten bij MetJou is romantisch van aard maar je kunt ook gewoon eerst chatten om op een ontspannen manier allerlei gelijkgestemde mensen te vinden. Er zullen hier ongetwijfeld ook individuele leden zijn die een casual avontuurtje zoeken maar het merendeel van de leden komt daar hier niet voor.

Pluspunten
 • Gelijkgestemde mensen ontmoeten
 • Daten voor serieuze relaties
 • Anonieme profielen toegestaan
Minpunten
 • Niet voor casual dates
Bezoek MetJou Download de MetJou app

2. NovaMora - Spannende en veilige mobiele dating

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

Zoek je niet direct romantiek maar zou je liever meer kans maken op een spannend afspraakje of misschien zelfs een erotische relatie? Dan is NovaMora een hele goede keus. Vooral wanneer je stiekem naast je relatie op zoek wilt naar een biseksueel avontuurtje is NovaMora heel geschikt, aangezien dit datingplatform zich grotendeels richt op gebonden mensen die spanning zoeken. Je hebt hier grote kans op het ontmoeten van ruimdenkende mensen die hetzelfde zoeken als jij. Ook bij NovaMora kun je een volledig anoniem profiel aanmaken zodat niemand erachter hoeft te komen dat je op zoek bent naar een leuk bischierig of biseksueel avontuurtje.

Pluspunten
 • Anoniem en heel discreet
 • Erotische ontmoetingen mogelijk
 • Ook voor gebonden mensen
Minpunten
 • Minder geschikt voor romantiek
Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

3. Be2 - Een van de meest veelzijdige dating apps

Screenshots Be2 appBekijk de Be2 app

Be2

Icon Be2 app

Be2 is een van de meest ontspannen date ervaringen die je op internet kunt hebben. Be2 is namelijk een heel breed platform waar je op zoek kunt naar de meest uiteenlopende online contacten zoals vriendschappen, chatmaatjes, dates en relaties. Met de heel uitgebreide dating app en de al net zo handige datingsite kun je op allerlei verschillende manieren op zoek naar te gekke matches. Een anoniem profiel aanmaken is mogelijk dus discreet daten is geen enkel probleem. Je vindt hier veel bischierige en biseksuele mensen om te leren kennen en dat kun je niet alleen doen door berichtjes uit te wisselen, er is namelijk ook een heel handige video functie ingebouwd.

Pluspunten
 • Voor allerlei soorten contact
 • Ontspannen manier van daten
 • Handige live video chat
Minpunten
 • Veel mensen die alleen willen chatten
Bezoek Be2 Download de Be2 app

4. bilove - Vrouwen op zoek naar vrouwen

Screenshots bilove appBekijk de bilove app

bilove

Icon bilove app

Waar je bij alle andere dating apps uit ons overzicht als man en als vrouw lid kunt worden is BiLove echt uitsluitend bedoeld voor biseksuele vrouwen op zoek naar een spannende date of een relatie. Alle profielen worden hier handmatig gecontroleerd dus anoniem daten is helaas niet zo goed mogelijk. Niet zelden gaat het bij deze mobiele datingsite om vrouwen die naast hun relatie met een man ook een biseksueel avontuurtje zoeken. Dat kan ook zijn om bischierige gevoelens te verkennen. Maar uiteraard kun je op deze site ook prima als lesbische vrouw terecht voor het vinden van een leuke vrouw om serieus of juist heel vrijblijvend mee te daten.

Pluspunten
 • Alleen voor biseksuele vrouwen
 • Vlot werkende mobiele datingsite
Minpunten
 • Bi mannen zijn niet welkom
Bezoek bilove Download de bilove app

5. Cupify - Romantische dating zonder poespas

Screenshots Cupify appBekijk de Cupify app

Cupify

Icon Cupify app

Cupify heeft online daten heel eenvoudig gemaakt want je hoeft hier alleen maar een eigen profiel aan te maken (naar wens volledig anoniem) om meteen van start te kunnen gaan met daten. Iedereen van 18 jaar en ouder is welkom op deze site en je hebt de mogelijkheid om aan te geven dat je met zowel mannen als vrouwen in aanraking wilt komen. Er is hier dus ook meer dan voldoend ruimte om je bischierige gevoelens te verkennen of je meteen te laten verrassen door de leukste profielen van beide geslachten.

Pluspunten
 • Handmatige profielcontrole
 • Makkelijk en snel lid worden
Minpunten
 • Geen matching aanwezig
Bezoek Cupify Download de Cupify app

Ben je bischierig? Je geaardheid verkennen

Wanneer je hebt ontdekt van jezelf dat je in meer of mindere mate bischierig bent dan kunnen dating apps het veilige platform bieden om die gevoelens te ontdekken en te verkennen. Hoe kun je daar in de praktijk mee beginnen en hoe hou je het zo ontspannen mogelijk?

1. Leg contact en probeer

Wanneer je bischierig bent en die gevoelens graag wilt verkennen dan is het een heel goed idee om jezelf nog niet meteen vast te pinnen op een ideale partner of het vinden van een snelle date. Ga van start door het aanmaken van een of meer datingprofielen en begin gewoon met gelijkgestemde mensen te leren kennen. Flirt en chat er gerust op los om heel veel nieuwe contacten te leggen want daar gaan ook meteen veel nieuwe indrukken mee gepaard. Zo leer je steeds meer kanten kennen van biseksualiteit kennen en doe je wellicht ook al hele leuke of spannende contact op om mee verder te gaan.

2. Chat zolang als je er zelf prettig bij voelt

Chatten via de dating app of later via online chat apps zoals Whatsapp is een handige, leuke en vooral heel veilige manier om iemand te leren kennen. Er is dus ook niets mis mee om dat zolang te blijven doen als je jezelf prettig bij voelt. Ontwikkel je nog maar pas bischierige of biseksuele gevoelens, dan kan chatten met andere mensen ook een leuke en ontspannen manier zijn om daar wat meer mee te doen. Richt je dan nog niet te zeer op meteen ook af willen spreken maar onderhoud een of meerdere chatcontacten tot je zeker weet dat je echt een heel goede klik met iemand hebt. Mocht je al 100% zeker van jezelf zijn dat je biseksueel bent, dan kun je daar natuurlijk veel losser in staan.

3. Laat je niet overhaasten om af te spreken

Hoe snel iemand ook verknocht aan je lijkt te raken, laat je nooit overhaasten om in het echt af te spreken. Wanneer je er zelf nog niet aan toe bent om op een echte date te gaan is er geen enkele reden om dat te doen omdat de ander daar zo om staat te springen. Dat kan ook heel nadelig uitpakken vooral wanneer je je ontluikende bischierige gevoelens wilt gaan verkennen. Sterker nog, wanneer de persoon die je hebt leren kennen dan iets te graag in het echt af wil spreken moet je je altijd afvragen of het risico op een vervelende ervaring niet wat te groot is. Hou de boot dan liever nog even af. Mocht die persoon dan minder interesse in je krijgen, dan weet je eigenlijk al dat je daar verstandig aan hebt gedaan.

4. Hou het daten leuk met handige tools

Je zult ongetwijfeld negatieve ervaringen krijgen, gebruik hiervoor de blokkeerfunctie. Daarvoor is het natuurlijk wel belangrijk dat een dating app die beschikbaar heeft gemaakt. Gelukkig geldt dat voor vrijwel elke app inmiddels, omdat het een belangrijk instrument is voor iedere single die het daten veilig en ook gewoon ontspannen en leuk wil houden. Soms is er ook een manier om een profiel te rapporteren en het is voor de andere leden op de app natuurlijk ook heel fijn wanneer je die functie gebruikt. Dan zal de redactie als het goed is snel het profiel of de berichten bekijken en als dat nodig is actie ondernemen (zoals het profiel verwijderen).


Waar let je op bij een biseksuele dating app?

Welke zaken kun je zelf op letten wanneer je bischierig of biseksueel bent en op zoek wilt gaan naar de dating app die het beste bij je past?

Voldoende bischierige of biseksuele leden

Ten eerste moeten er natuurlijk voldoende leden op de app zitten die ook biseksuele of op zijn minst bischierige interesses hebben. Daarom kies je het beste voor dating apps die zich specifiek op deze doelgroep richten. De apps die we in dit artikel hebben besproken voldoen daaraan, dus kun je die altijd met een gerust hart kiezen. Maar natuurlijk komen er elke dag nieuwe dating apps bij en zijn er ook enkele die we hier niet hebben genoemd. Probeer dan zelf te beoordelen in hoeverre die app inderdaad aan zal spreken bij de mensen die je wilt leren kennen.

Casual of romantische dating

Heel belangrijk bij je keuze voor een biseksuele dating app is welke intentie je hebt bij het daten en welke apps daar het beste bij passen. Het voornaamste onderscheid is te maken op casual versus romantische dating. In het eerste geval zoek je alleen een spannende en vaak eenmalige date, in het andere wil je juist iemand vinden om een langdurige romantische relatie mee op te bouwen. Vaak wordt al snel duidelijk waar het bij een bepaalde app om draait, maar soms moet je echt even lid worden en door de profielen gaan neuzen om te ontdekken wat de insteek is van de gemiddelde man of vrouw.

Veiligheid en discretie

Wanneer je nog in de fase van bischierigheid zit (en wellicht nog niet eens weet of die gevoelens ooit meer voor je zullen gaan betekenen) is het vast ook best wel belangrijk voor je dat je discreet kunt gaan daten. Privacy is dan belangrijk en het kan bijvoorbeeld heel fijn zijn wanneer je gewoon een anoniem profiel aan kunt maken. Dan vallen apps waarbij je alleen lid kunt worden met een sociaal platform zoals Facebook al snel af (zoals bijvoorbeeld de Tinder dating app). Bij dating apps zoals MetJou en Cupify is anoniem daten echter geen enkel probleem.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies