Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Muzz (Muzmatch) app review, hoe werkt Muzz (Muzmatch)?

screenshots Muzz (Muzmatch)

Laatst bijgewerkt: 19 september 2022

Muzmatch, een unieke datingapp voor single moslims. Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie en wellicht een huwelijk voor je ziet, ben je hier helemaal aan het juiste adres. Muzmatch hecht een grote waarde aan de privacy en veiligheid van hun leden. Je dient een telefoonnummer op te geven en een selfie te uploaden voor de veiligheid. Er zijn dus vrijwel geen valse accounts binnen deze datingapp.

Waarom kies je voor Muzz (Muzmatch)?
 • Gericht op Moslims
 • Privacy en veiligheid zijn heel belangrijk
 • Gemakkelijk in gebruik
Bekijk de beste gratis dating apps

Inschrijven bij Muzmatch

De datingapp Muzmatch is gratis te downloaden in de Appstore op je telefoon. De app is beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is. Je kunt ervoor kiezen om je met een mailadres aan te melden of met Facebook. Wanneer je inlogt met een mailadres wordt er een verificatiecode naar je toe gestuurd. Deze moet je invullen in de app, waarna je meteen aan de slag kunt gaan om je ideale match te vinden.

blank


Profiel optimaliseren

Wanneer je je hebt aangemeld in de app dien je een profiel aan te maken om optimaal gebruik te maken van de functies in de datingapp. Als eerst moet je een nickname kiezen. Deze naam is openbaar op je profiel. Je hoeft hiervoor niet je echte naam te gebruiken, maar je kunt zelf iets kiezen wat je leuk vindt en wat bij jou past.

Er worden hierna nog wat persoonlijke vragen aan je gesteld, zoals wat voor werk je doet, je etnische groep, sekte, burgerlijke staat, opleidingsniveau, wanneer hoop je te trouwen, of je kinderen hebt. Muzmatch heeft deze gegevens nodig om nog betere matches voor je te vinden die goed bij je passen.

Het toevoegen van een foto is ook nog een belangrijke stap. Je kunt ervoor kiezen om je foto wazig te maken, zodat de ander je foto niet direct kan zien. De app geeft aan dat profielen met duidelijke foto’s wel veel meer matches scoren, dan wanneer je je foto wazig maakt. Na het uploaden van een foto vraagt de app je nog om een selfie te maken, zodat ze kunnen controleren of jij het wel echt bent. Dit is een extra beveiliging zodat er geen nepprofielen tussen zitten. Muzmatch wil ook je telefoonnummer nog weten. Je telefoonnummer wordt nooit gedeeld met anderen, en wordt alleen gebruikt ter preventie voor valse accounts. Je krijgt namelijk een sms met een verificatiecode toegestuurd die je in moet vullen in de app. De app vindt het heel belangrijk dat de profielen echt zijn en hier geen valse profielen tussen zitten.

blankblankblank


Functies

De datingapp heeft meerdere functies waar je geheel kosteloos gebruik van kunt maken. Wanneer je je hebt aangemeld en je profiel hebt bijgewerkt kun je direct chatten met iemand die je leuk vindt. Je kunt door de profielen swipen en aangeven of je de ander leuk vindt of niet. Muzmatch geeft heel duidelijk aan dat deze datingapp geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze huwelijkspartner. Het is van belang dat je je aan de etiquette houdt van de Islam.

Gratis chatten

Wanneer je iemand ziet die je leuk vindt en wel ziet zitten, kun je direct gratis chatten met hem of haar. Start een leuk gesprek en kijk wat hier verder uit komt.

Swipen

Op je profiel zie je verschillende foto’s van andere leden. Door op het kruisje te klikken geef je aan dat je de ander niet ziet zitten. Wanneer je de ander wel leuk vindt en ziet zitten kun je op het hartje klikken. Op deze manier kun je snel en gemakkelijk verschillende profielen bekijken. Wanneer je aangeeft dat je niet geïnteresseerd bent in de ander komt de ander dit niet te weten. Dit kan erg fijn zijn.

Directe match

Na het aanmelden en updaten van je profiel, ontvang je een berichtje van een directe match met iemand anders. Deze match wordt aan je voorgesteld op basis van je ingevulde gegevens en die van de ander. Je kunt natuurlijk zelf kijken wat je hier mee wilt doen en of je een gesprek wil beginnen met de ander. Dit hoeft niet en is maar een suggestie.

Anoniem blijven

Je kunt de foto’s op je profiel verborgen houden voor anderen en een nickname kiezen om anoniem te blijven voor vrienden en/of familie bijvoorbeeld.

Filters

Je kunt andere moslims filteren die bij jou in de buurt wonen op basis van etniciteit, kleding, hoeveel ze bidden en nog veel meer. Je kunt hier aangeven naar wat voor persoon je op zoek bent.

Bladeren

Je kunt zien wie jou positief heeft beoordeeld. Dit is altijd leuk om te zien natuurlijk wie jou wel zien zitten. Ook kun je zien wie jouw profiel hebben bekeken.  Je kunt andere leden als favoriet benoemen. Je kunt dan heel snel weer je favorieten in de app terugvinden en een gesprek met ze beginnen. De ander kan het niet zien wanneer je hem of haar als favoriet hebt gemarkeerd. Ook vind je een mapje in de app met negatief beoordeeld. Hier vind je alle leden die je negatief hebt beoordeeld terug. Daarnaast kun je andere leden nog blokkeren en deze mensen ook weer terugvinden in een mapje.

blank blank


Hoe match je en hoe blader je door profielen

De app werkt eigenlijk heel simpel. Je kunt door de verschillende profielen heen bladeren en aangeven of je de ander leuk vindt of niet. Daarna kun je chatten met een ander. Op basis van de locatie waar je woont kun je op zoek naar een ander en op basis van de criteria waar je naar op zoek bent. De app wordt in veel landen gebruikt, dus wanneer je iemand wil die in de buurt woont bij jou is het handig om je locatievoorziening aan te zetten. Zo kun je op zoek naar mensen die bij jou in de buurt wonen.

blankblank


Voor wie is Muzmatch? Doelgroep

Muzmatch is geschikt voor single moslims die serieus op zoek zijn naar een relatie en misschien wel willen trouwen. De datingapp is niet geschikt voor het regelen van een date, maar echt voor het serieuzere werk. De Islamitische waarden en overtuigingen zijn hierin heel belangrijk. De meeste leden die gebruik maken van deze datingapp zijn tussen de 25 en 34 jaar oud.

blank


Kosten

De app is gratis te downloaden in de AppStore en de basisfuncties zijn gratis te gebruiken in de app. Wanneer je gebruik wilt maken van Muzmatch Gold, dien je wel een abonnement af te sluiten. Met Muzmatch Gold heb je extra mogelijkheden. Deze vind je hieronder.

Functies Muzmatch Gold

 • Onbeperkt swipen zonder advertenties
 • Ontvang elke dag 1 directe chat
 • Er wordt laten zien wat het percentage is van een ander profiel dat voldoet aan je voorkeuren
 • Verander van gedachten na het swipen en deblokkeer anderen
 • Je valt extra op met een Muzmatch Gold Badge op je profiel
 • Je wordt als eerst aan mensen in de buurt waar je woont laten zien
 • Je kunt voorkeuren opgeven voor opleiding, beroep etc. van de ander
 • Je kunt filteren op zichtbare foto’s
 • Je kunt je swipes resetten die geen match hebben opgeleverd en ervoor zorgen dat je weer zichtbaar bent voor anderen

Kosten Muzmatch Gold

Wanneer je gebruik wilt maken van de extra opties in de app, kun je kiezen uit verschillende abonnementen.

 • 1 maand : €14,99 euro
 • 3 maanden: €9,99 euro per maand
 • 12 maanden: €6,66 euro per maand

Er loopt ook een actie waarbij je 3 maanden een abonnement kunt afsluiten voor slechts €29,99 euro. Wanneer je je abonnement hebt bevestigd, wordt dit in rekening gebracht op je I-Tunes account. Je abonnement wordt automatisch verlengd, maar je kunt dit op ieder moment in de App Store deactiveren.

blankblank


Veiligheid en privacy

Muzmatch vindt privacy heel belangrijk en dat is duidelijk zichtbaar wanneer je je aanmeld bij deze datingapp. Bij het aanmelden moet je, na het toevoegen van een foto, een extra selfie maken voor de veiligheid om valse profielen tegen te gaan. Daarnaast moet je een telefoonnummer opgeven, waar je een verificatiecode op ontvangt. Muzmatch wil zo valse profielen en fraude tegengaan. Dit is een heel sterk punt aan deze app. Je kunt je profielfoto ook verborgen houden voor anderen een anonieme nickname kiezen.

Mocht je nog meer vragen hebben over de privacy, kun je dit terugvinden in de app of contact opnemen met Muzmatch. Dit kan via het mailadres hello@muzmatch.com of door een brief te richten aan het volgende adres.
Muzmatch Limited
249 Cranbrook Road
Ilford, England, IG1 4TG

blank


Klantenservice

Wanneer je je hebt aangemeld bij Muzmatch, krijg je een berichtje van Muzmatch waarin ze je welkom heten. Je kunt de chat gebruiken om een berichtje te sturen met een vraag en om feedback te geven. Daarnaast is er ook een pagina binnen de app met veelgestelde vragen. Het is handig om hier eerst tussen te kijken of je vraag hier tussen staat. Mocht je vraag hier niet tussen staan, dan kun je dus contact opnemen met Muzmatch zelf. Je kunt ook een idee geven of andere problemen doorgeven. Muzmatch reageert binnen 48 uur.

blank blank


Opzeggen

Het opzeggen van je account is heel simpel. Je gaat naar het menu in de app, dan naar instellingen en daarna moet je de knop voor delete account aanvinken en je account is opgezegd. Je kunt ook tijdelijk je account deactiveren. Dit doe je door naar menu te gaan, instellingen en dan deactiveren. Je kunt er dan zelf weer voor kiezen wanneer je de app weer wil gaan gebruiken. Mocht je de app niet meer willen gebruiken, kun je het natuurlijk alsnog definitief verwijderen.


Bekendheid

Muzmatch heeft op dit moment 2 miljoen leden uit ongeveer 190 verschillende landen wonen. De app geeft aan dat er al 4500 trouwerijen hebben plaatsgevonden van mensen die elkaar via Muzmatch hebben ontmoet. Je zou kunnen zeggen dat deze datingapp voor veel single Moslims dus zeer succesvol is.


Download de Muzz (Muzmatch) app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Muzz (Muzmatch)

 • Moslim dating app
 • Gecontroleerde profielen
 • Eenvoudige app
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies