Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

bilove app review, hoe werkt bilove?

screenshots bilove

Laatst bijgewerkt: 22 augustus 2022

Ben je een biseksuele vrouw en wil je graag leuke vrouwen ontmoeten? Of wil je graag je seksualiteit verkennen en ben je nieuwsgierig naar een avontuurtje met een andere vrouw? Dan is bilove zonder twijfel de ideale app voor jou. bilove is er immers speciaal voor biseksuele en bischierige vrouwen. Of je nu op zoek bent naar een seksueel avontuurtje of een duurzame relatie: op bilove kun je het allemaal vinden. Mannen zijn op deze site niet welkom.

Nadat je een account aangemaakt hebt en op je profiel aangegeven hebt waarnaar je precies op zoek bent, kun je aan de hand van de zoekfunctie op zoek gaan naar andere gebruikers. Hoewel het registratieproces volledig gratis is, zul je een betaald lidmaatschap moeten aankopen als je toegang wilt tot alle functies en mogelijkheden van de app.

Waarom kies je voor bilove?
  • App specifiek voor biseksuele en bischierige vrouwen
  • Mannen zijn niet welkom
  • Discrete en veilige datingapp
Gratis aanmelden bij bilove Download de bilove app

Wat is bilove?

bilove is een datingplatform voor biseksuele vrouwen. Ook bischierige vrouwen, vrouwen die op zoek zijn naar iets nieuw of nieuwsgierig zijn naar ervaringen met andere vrouwen, kunnen op bilove terecht. Een spannende date of een serieuze relatie: je kunt het allemaal vinden op bilove. Op deze website zijn er geen mannen toegelaten, waardoor je dus veilig en discreet op zoek kunt gaan naar andere vrouwen.


Hoe werkt bilove?

Wil je graag op een veilige en discrete manier andere vrouwen leren kennen? Dan kun je in slechts enkele eenvoudige stappen een account aanmaken op bilove. Nadat je je gegevens ingevuld hebt, kun je via de zoekfunctie op zoek naar gebruikers die aan jouw wensen en voorkeuren voldoen. Vervolgens kun je een knipoog geven of een berichtje versturen als je interesse hebt in iemand en graag met deze gebruiker in contact wilt komen.


Account en profiel aanmaken

Mobiele versie

bilove beschikt momenteel (nog) niet over een aparte app die je op je telefoon kunt installeren. Wil je de datingapp toch graag op je mobieltje gebruiken? Dan kun je via een mobiele browser heel eenvoudig surfen naar bilove. De site heeft immers een responsive design en zal zich dus meteen aanpassen aan het formaat van je beeldscherm. Alle functionaliteiten van de app zijn dan ook gewoon op deze manier te gebruiken.

Registratieproces

Als je de website op je mobieltje of tablet opent, kun je meteen aan het registratieproces beginnen. Heb je al een account? Dan moet je alle stappen uiteraard niet nog eens doorlopen en kun je gewoon meteen inloggen via de knop Inloggen rechtsboven.

Om je in te schrijven kies je eerst een gebruikersnaam en een veilig wachtwoord. Ook geef je een e-mailadres op. In een volgend scherm voer je nog je woonplaats en je geboortejaar in. Vervolgens schrijf je alvast een kort persoonlijk tekstje neer. Je bent verplicht om in minstens 16 karakters iets over jezelf te vertellen. Nadien klik je onderaan op Voltooi mijn aanmelding. Hiermee accepteer je eveneens de algemene voorwaarden van bilove; deze kun je via de site raadplegen.

Nadat je bovenstaande stappen doorlopen hebt, zal er een bevestigingsmail naar het door jou opgegeven e-mailadres verstuurd worden. Deze e-mail belandt vaak in de spam. bilove raadt dan ook zelf aan om eerst je spamfolder te controleren. Nadat je op de bevestigingsknop in de e-mail geklikt hebt, kom je meteen op de aanmeldpagina terecht waar je nu kunt inloggen met je gekozen gebruikersnaam en je wachtwoord.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Nadat je ingelogd bent, kom je vervolgens meteen op de startpagina van bilove terecht. Je hebt vanaf nu toegang tot de app. Voor je echter je zoektocht naar een geschikte match start, zijn er nog een aantal gegevens die je best kunt aanvullen op je profielpagina.

Je profiel vervolledigen doe je via het menu rechtsboven. Onder het knopje Profiel selecteer je hier vervolgens de optie Mijn gegevens. Je komt nu terecht in een nieuw scherm waar je aan de hand van een aantal tabbladen extra gegevens aan je profiel kunt toevoegen.

Tabbladen

In een eerste tabblad staat reeds de persoonlijke informatie die je eerder ingevuld hebt om je account aan te maken. Hieraan moet je normaal niets meer wijzigen. Vervolgens kun je invullen in welke leeftijdscategorie je een match zoekt en hoe ver ze maximaal mag wonen. In een derde scherm kun je nog meer persoonlijke informatie toevoegen, zoals je seksuele voorkeur, je relatiestatus, je opleidingsniveau; maar ook meer uiterlijke kenmerken zoals je lengte, je gewicht en je kledingstijl.

blank blank

Ook kun je meer vertellen over je interesses en je hobby’s, zoals de sporten die je doet en de muziek die je leuk vindt. In een voorlaatste stap kun je nog aangeven waarnaar je op zoek bent en wat je verwachtingen zijn. Louter online chatten of een spannend rollenspel? Een avontuurtje voor een keer of elkaar toch vaker blijven zien? Het is allemaal mogelijk en je kunt dit erg exact en duidelijk aanduiden.

blank blank blank

Foto’s

Tot slot kun je nog een schermafbeelding uploaden. Je zult al snel merken dat er standaard reeds een avatar voor je ingesteld staat. Je kunt deze avatar zelf nog wijzigen en je hebt daarbij de keuze tussen een aantal verschillende versies. Uiteraard kun je ook een eigen afbeelding toevoegen. Dit is ook wat bilove zelf aanraadt. Met een foto van jezelf zul je immers ook meer succes hebben.

blank

Een eigen foto toevoegen doe je door onderaan op Je foto’s beheren te klikken. Hou je het toch liever bij de avatar? Dan kun je onderaan kiezen voor Je profiel bekijken om te kijken hoe je publieke profiel eruit zal zien voor andere gebruikers. Wil je graag nog iets wijzigen of extra informatie toevoegen? Dan klik je op de knop Profiel wijzigen. Ben je tevreden met hoe je profiel eruit ziet? Dan is het nu tijd om te zoeken naar je ideale match.

blank


Hoe vind je een match op bilove?

bilove is een eerder eenvoudige app met een beperkt aantal functionaliteiten. Je moet dan ook geen geavanceerd matchingsysteem verwachten. Bij deze app ga je volledig zelf op zoek naar andere gebruikers aan de hand van een zoekfunctie. De zoekfunctie kun je raadplegen via het icoontje van het vergrootglas rechtsboven. Deze functie komt overeen met de gegevens die je eerder onder je profiel aangevuld hebt, maar uiteraard kun je je zoekfilters hier altijd wijzigen.

blank

Je kunt filteren op leeftijd en locatie. Vervolgens kun je ook nog aanduiden dat de gebruiker momenteel online moet zijn of dat je enkel profielen met foto’s wilt vinden. Als je je filters ingesteld of aangepast hebt, klik je onderaan op Start met zoeken. Vervolgens krijg je een overzicht te zien met alle gebruikers die aan de ingestelde filters voldoen.

Als je graag meer wilt weten over een bepaalde gebruiker, dan klik je op het profiel in kwestie.


Hoe ziet een profiel eruit op bilove?

Persoonlijke informatie

Een profiel op bilove is vrij beperkt te noemen. Je bent bovendien niet verplicht om alle velden met persoonlijke informatie op je profiel aan te vullen, waardoor er op sommige profielen vaak weinig gegevens beschikbaar zijn. Dit maakt het moeilijker om te beslissen of je een bepaalde gebruiker beter wilt leren kennen.

blank

In het algemeen vind je bovenaan persoonlijke gegevens, zoals leeftijd, lengte en locatie terug. Ook een persoonlijk tekstje mag uiteraard niet ontbreken. Sommige gebruikers nemen dit erg serieus en schrijven een erg uitgebreid en persoonlijk verhaaltje. Hierdoor wordt een profiel al meteen interessanter en aantrekkelijker.

Daaronder vind je een fotogalerij. Je bent echter niet verplicht om foto’s aan je profiel toe te voegen om gebruik te kunnen maken van de app, dus deze galerij blijkt in de realiteit vaak leeg te zijn. Tot slot vind je nog meer informatie over de interesses en de hobby’s van de gebruiker.

Acties

Helemaal onderaan een profiel staat er een balk met symbooltjes. Aan de hand van deze symbooltjes kun je bepaalde acties ondernemen. Zo kun je iemand een berichtje of een knipoog sturen of toevoegen aan je lijstje met favorieten. Het zal je echter al snel duidelijk worden dat de meeste functies enkel beschikbaar zijn voor leden met een premium lidmaatschap. Hier komen we later nog uitgebreider op terug.

Tot slot kun je via de pijltjes bovenaan overgaan naar een vorig of een volgend profiel of teruggaan naar het overzicht met potentiële matches.


Extra functies

Zoals eerder gezegd zijn de mogelijkheden en functionaliteiten van BiLove eerder beperkt. Toch is het zeker niet onmogelijk om je perfecte match op deze datingapp te vinden. We zetten hieronder de verschillende functies op een rijtje:

Home

Via de homepagina krijg je een overzicht van de vrouwen die recentelijk online geweest zijn. Deze vrouwen zijn bovendien ook vrouwen die voldoen aan de door jou ingestelde zoekfilters, dus neem zeker ook eens een kijkje op deze pagina. De homepagina kun je raadplegen via het menu rechtsboven.

Chat

Als premium lid kun je ook gebruikmaken van de live chat. Deze functie vind je via het menu rechtsboven.

Vervolgens zie je ook bovenaan in beeld nog een aantal knoppen:

Berichten

Hier kun je bekijken wie jou een berichtje gestuurd heeft. Het ontvangen, lezen en verzenden van berichten is echter enkel mogelijk met een betaald premium account.

Bezoekjes

Onder deze button kun je bekijken welke leden onlangs je profiel bezocht hebben. Van deze optie kun je ook gebruikmaken met een gratis account.

Knipogen

Om te weten wie jou een knipoog gegeven heeft, kun je op de knop Knipogen klikken.


Veiligheid en privacy

bilove geeft zelf aan dat alle profielen afzonderlijk door hen beoordeeld worden. Alleen serieuze vrouwen worden toegelaten. Je gegevens zullen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden en zullen ook niet doorgespeeld worden naar derden.

Ze geven daarnaast ook nog een aantal tips om je privacy te bewaken. Zo raden ze aan om een fictieve naam te gebruiken en een nieuw e-mailadres aan te maken dat enkel voor deze app gebruikt zal worden. Heb je toch je profiel aangemaakt met je privé-mailadres? Dan kun je dit nog wijzigen onder Profiel.

Tot slot ben je niet verplicht om foto’s van jezelf of veel persoonlijke informatie aan je profiel toe te voegen. Op een aantal verplichte velden na, kies je volledig zelf welke gegevens je wilt invullen en welke je voorlopig liever voor jezelf houdt. Je kunt dus zelf je online veiligheid deels beschermen.


Voor wie is bilove?

bilove richt zich op vrouwen die biseksueel zijn of vrouwen die nieuwsgierig zijn en hun seksualiteit graag willen verkennen. Sommigen zijn op zoek naar spannende avonturen en willen graag experimenteren, anderen zoeken juist een vriendschap of zelfs een serieuze relatie. Mannen zijn niet welkom op de app.


Wat kost bilove?

Gratis profiel

Je kunt je volledig gratis aanmelden op bilove. Met een gratis account krijg je een goed beeld van de app en kun je alvast proeven van een aantal functionaliteiten. Zo kun je profielen zoeken en bekijken, zien wie jouw profiel onlangs bezocht heeft en knipogen versturen. Je zult echter al snel merken dat de mogelijkheden met een gratis account eerder beperkt zijn en dat je dus een betaald lidmaatschap nodig hebt om de app serieus te kunnen gebruiken.

Premium lidmaatschap

Met een betaald lidmaatschap heb je toegang tot alle functionaliteiten die je met een gratis account niet hebt. Zo kun je berichten versturen en ontvangen, bekijken wie jou een knipoog gegeven heeft, deelnemen aan de live chat en alle foto’s van andere gebruikers zien.

Al deze extra functionaliteiten kosten uiteraard geld. Je hebt de keuze uit een aantal lidmaatschapniveau’s. Alle mogelijkheden geven je volledige toegang tot alle functionaliteiten van de app:

  • promotie (momenteel 1 maand + 1 maand gratis): € 39,95 per maand
  • kwartaal: € 49,95 per kwartaal
  • halfjaar: € 59,95 per halfjaar
  • jaar: € 69,95 per jaar

blank blank blank

Je kunt je lidmaatschap betalen via overschrijving, met creditcard, iDeal of Bancontact. bilove garandeert je dat op je afschriften niet verwezen wordt naar de datingapp.

Automatische verlenging

Als je betaalt met creditcard of iDeal wordt je lidmaatschap automatisch verlengd. Denk er dus aan om je abonnement tijdig stop te zetten als je een automatische verlenging wilt vermijden. Bij creditcard kun je tot 48 uur vóór de vervaldatum de verlenging stopzetten, bij iDeal tot 5 dagen voor vervaldatum. Dit doe je door in te loggen en via de contactpagina aan te geven dat je je lidmaatschap niet wilt verlengen.


bilove opzeggen

Heb je een toffe match gevonden via bilove en wil je hiervoor graag even je tijd nemen? Of wil je om een andere reden geen gebruik meer maken van de app? Dan kun je je account opzeggen. Dit doe je door in het menu rechtsboven naar Profiel te gaan en daar te kiezen voor Annuleren. Hier zul je vervolgens nog je keuze moeten bevestigen.

blank blank

Nadat je je account bij bilove verwijderd hebt, zijn je gegevens ook niet meer beschikbaar voor anderen.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling bilove

Gratis aanmelden bij bilove
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies