Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Blued app review, hoe werkt Blued?

screenshots Blued

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Blued is een dating app voor mannen die mannen zoeken voor uiteenlopende soorten contact. De app is helaas in Nederland nog niet zo populair, maar zou toch een leuke optie kunnen zijn voor mannen die wat anders dan anders zoeken, of gewoon even uitgekeken zijn op Grindr. Ook is het een heel aardige optie om mannen uit andere landen te ontmoeten die even in ons land verblijven. De app bevat een aantal unieke opties, zoals een live videochat, zodat je iemand die je leuk vindt op een makkelijke en veilige maar bovenal ontspannen manier beter kunt leren kennen. Wil je dat ook wel eens proberen? Lees dan deze review over de Blued dating app.

Waarom kies je voor Blued?
 • Gay dating app met een aantal leuke functies
 • Laagdrempelig in contact komen met andere mannen
 • Live feature en videochats
Bekijk de beste gay apps

Wat is Blued?

Blued is een internationale dating app die speciaal is bedoeld voor mannen die op zoek zijn naar andere mannen voor een date of een relatie. De app bevat tal van mogelijkheden om met gelijkgestemde mannen in contact te komen, zo is er onlangs zelfs een handige videochat toegevoegd. Je kunt veel functies van de app gewoon helemaal gratis gebruiken, zo is het zelfs mogelijk om als gratis lid berichtjes te versturen. Blued bevat geen swipe dating functie, maar wel meerdere manieren om profielen te vinden die in je buurt zitten of waar je veel mee gemeen hebt.


Hoe werkt Blued en hoe gebruik je de app?

Nadat je bij Blued een profiel hebt aangemaakt kun je meteen volop zoeken naar andere mannen. Dat kan op veel verschillende manieren, zoals met de diverse overzichten met nieuwe leden, mannen die nu online zijn en de heren die speciaal voor jou zijn geselecteerd op basis van je profiel.

Contact opnemen kan ook op meerdere manieren. Zo is het mogelijk om te reageren op iemands statusupdate, kun je de man in kwestie gaan ‘volgen’ zodat je meteen zijn nieuwste foto’s ziet en berichtjes leest, kun je vragen of je de verborgen foto’s mag bekijken en nog veel meer. Maar je kunt ook gewoon direct een privéberichtje versturen.

blank


Account en profiel aanmaken

De eerste stap om Blued te gaan gebruiken is natuurlijk om de app in de app store op je telefoon op te zoeken en te installeren. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Download en installeer Blued en start dan de app op.

Toestemmingen geven aan app

Wanneer je Blued voor de eerste keer opstart vraagt de app toestemming om enkele functies van je telefoon te mogen gebruiken. De eerste functie die Blued graag wil kunnen benutten is het starten en beheren van telefoongesprekken. Deze toestemming weigeren is een optie, maar het is wel nodig om volledig van de app gebruik te kunnen maken. Ook wil Blued graag bestanden op je telefoon kunnen openen, bijvoorbeeld de foto’s zodat je een foto op je profiel kunt zetten. Op een later moment kan je ook nog worden gevraagd om locatiegegevens te delen.

Een nieuw Blued account aanmaken

Voordat je nu echt aan de slag kunt met de Blued app is het nodig om een account aan te maken. Tik hiervoor op de knop Sign Up. De eerste stap is dan om je eigen Blued ID aan te maken. Met deze naam log je in op de app en je kunt hem dus niet achteraf veranderen. De volgende stap is het typen van een wachtwoord, dat minimaal 6 en maximaal 20 karakters lang moet zijn.

Daarna kun je alvast een leuke foto uploaden, een leuke nickname verzinnen, je seksuele geaardheid kiezen, een geboortedatum selecteren en je lengte en gewicht aangeven. Vink tot slot aan dat je volwassen bent en beloof geen illegale inhoud zal plaatsen. Tik nu rechtsboven op de knop Done om het profiel aan te maken.

Je profiel aanvullen

Nu je een profiel aan hebt gemaakt kun je de app openen en zie je als het goed is ook al een groot aantal profielen van mannen verschijnen. Voor je echter zo gecharmeerd raakt van een van die leuke profielen is het slim om eerst je eigen profiel nog wat verder aan te vullen. Dat doe je door rechtsonder in de menubalk op de knop Me te tikken. Je ziet dan dat je profiel nog maar voor ongeveer 50 tot 60 procent is gevuld. Tik hier bovenaan op het scherm om je eigen profiel te zien te krijgen. Door op de knop Edit profile te tikken kun je het profiel verder aanvullen, bijvoorbeeld door wat meer foto’s te uploaden en informatie zoals je relatiestatus, favoriete rol in de relatie (of in bed) en postuur in te vullen.

blankblankblank


Profielen en matches

Er zijn veel manieren om met mannen in contact te komen bij Blued. Hieronder leggen we uit wat al die verschillende opties zijn en hoe je ze zelf kan gebruiken.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een Blued profiel is niet zo enorm uitgebreid. Wanneer je op een profiel tikt zie je in eerste instantie alleen de profielfoto en wat algemene informatie zoals lichaamslengte, leeftijd en de afstand. Als de man in kwestie een bio heeft geschreven zie je die ook direct onder zijn foto staan. Hoe interessant het profiel verder is hangt voor een groot deel af van wat de man er zelf van gemaakt heeft. Zo is er bijvoorbeeld de optie om status updates zoals foto’s te plaatsen. Als iemand dat heeft gedaan valt er vaak nog genoeg te zien. Als dat niet het geval is, dan ben je al snel uitgekeken.

Leuke profielen vinden

De eerste stap naar het vinden van een date is natuurlijk de juiste profielen vinden. Dat doe je bijvoorbeeld met de handige ledenoverzichten die voor je worden samengesteld. Die vind je bij de menu-optie Explore. Tik op deze knop om meteen een lijst te tonen met leden die op een slimme manier voor je bij elkaar zijn gezocht. Op basis van je profiel krijg je hier mannen te zien waar je wellicht een klik mee hebt. Zoek je liever mannen in de buurt, kies dan voor het tabblad Nearby. Bij Online zie je welke leden nu op de app actief zijn en met New Faces zie je tot slot de meest recente profielen. Door op de filterknop te tikken kun je voor elk tabblad verfijnen welke mannen je wel zou willen zien verschijnen.

Zoeken op kaart.

Binnen het Explore scherm zit – een beetje verborgen – een heel interessante functie waarmee je met behulp van een kaart kunt zoeken naar profielen in de buurt. Tik hiervoor op het knopje rechtsboven van aan kaart met een location marker erop. Nu wordt de kaart geladen waarmee je op zoek kunt naar profielen in je eigen regio Je kunt de kaart ook verslepen totdat je in een andere plaats bent en daar op ze zoekknop tikken. Let wel op: deze functie kun je als gratis lid slecht eenmaal per maand gebruiken.

blankblankblank

Hoe kun je contact leggen?

Mocht je interesse hebben in een profiel dan kun je op verschillende manieren contact opnemen. Dat kan bijvoorbeeld door het versturen van een berichtje. Maar wellicht wil je ook wel eerst de man in kwestie gaan volgen of vragen om zijn privéfoto’s. Hoe dat werkt alles lees je hieronder.

Een berichtje versturen

De eerste manier om bij iemand onder de aandacht te komen is ook meteen de meest effectieve. Je kunt namelijk elk profiel dat je wel leuk lijkt direct een berichtje sturen. Dat doe je met de grote blauwe knop Message. Tik op de knop om je bericht te typen en te versturen. Je kunt emoji’s bijvoegen en bijvoorbeeld ook meteen een foto meesturen. Het is zelfs mogelijk om een video te sturen, je huidige locatie te delen of een videochat voor te stellen. Die laatste optie (videochat) vind je momenteel overigens ook rechtsboven elk profiel.

Iemand eerst alleen volgen

Op elk profiel zie je een blauwe knop getiteld Following+ staan. Wanneer je daarop tikt zul je die man virtueel binnen de app gaan ‘volgen’, zoals je ook kunt doen op populaire sociale media zoals Facebook. Vanaf dat moment kun je zijn statusupdates bekijken, zoals de foto’s die hij plaatst. Ook kun je reageren of een bericht liken. Dit is een leuke manier om meer interactiviteit op gang te brengen naast het uitwisselen van berichtjes. De status updates van alle mannen die je volgt vind je terug bij de menu-optie Posts.

Om privéfoto’s vragen

Veel mannen houden hun aanvullende foto’s graag nog even privé. Wanneer je een man leuk vindt is het dus een goed idee om eerst te vragen of je die foto’s mag zien. Daar kun je hem via zijn profiel een verzoekje voor sturen. Tik daarvoor eerst op het profiel en dan op de knop Send Request naast het kopje Album. Daar komt dan Wait for permission te staan. Zodra je de toestemming hebt gekregen van de man in kwestie kun je er zijn privéfoto’s openen.

Live video chat

De laatste optie die we hier bespreken is de live video chat. Dat is een functie waarmee je privé kunt chatten via de camera op je telefoon, of deel kunt nemen aan een videostream waar meerdere bezoekers aanwezig zijn. Open de videochats door op de knop Live te tikken in de menubalk. Kies een leuke stream en open die door erop te tikken. Je kunt nu de stream bekijken, berichtjes sturen, een fooi geven in de vorm van een virtuele munteenheid, of een cadeautje zenden.

blankblankblank


Veiligheid en privacy

Bij Blued bepaal je voor een groot deel zelf of je privé en discreet kunt daten. Er zijn namelijk allerlei opties die je privacy op het spel zitten wanneer je ze gebruikt. Zo is het toestaan van het delen van je locatie een risico als je echt niet gevonden wilt worden.

Ook zijn er allerlei mogelijkheden om externe diensten aan de app te koppelen, zoals Facebook, Twitter en Snapchat. Wanneer je zo discreet mogelijk wilt kunnen daten is het slim om dat alles niet te gebruiken. Wanneer je bepaalde gegevens zelf wilt verwijderen, kijk dan in je instellingen. Daar vind je bijvoorbeeld de optie om je gehele chatgeschiedenis te verwijderen (dit kun je ook per profiel doen).


Service (helpdesk)

Om contact op te nemen met de klantenservice ga je in je eigen profiel naar je instellingen (Settings) en kies je voor de optie Customer Service. Nu zie je een lijst met e-mailadressen staan waar leden uit verschillende landen naartoe kunnen mailen. Helemaal onderaan zie je het e-mailadres voor Engelstalige ondersteuning. Stuur daar je bericht naartoe, bijvoorbeeld door er in dit scherm op te tikken.


Voor wie is Blued een geschikte app?

Blued is een geschikte app voor mannen die op zoek zijn naar een dating app voor meer dan alleen een snelle date. Je vindt in deze app namelijk tal van opties om leuke, spannende en soms ook ronduit opwindende contacten op te doen. Helaas is de app in ons land nog niet bijzonder populair. De meeste gebruikers lijken uit Azië afkomstig te zijn. Zo vind je heel veel leden uit Korea, Indonesië, India en Japan op Blued.

Heb je wel interesse in contact met een gay man uit een van die landen? Dan kan het leuk zijn om Blued af en toe te blijven gebruiken, eventueel naast een andere dating app. Er is namelijk – met name wanneer je in het westen van het land woont – altijd een goede kans op een date met een Aziatische man die hier vakantie komt vieren en tijdens zijn trip Blued blijft gebruiken om een lokale man zoals jij te leren kennen.


blankblankblank

Wat kost Blued?

Blued is voor een groot deel gratis te gebruiken. Vooral bij sporadisch gebruik is dat ook prima. Er zijn echter ook betaalde abonnementen en aanvullende diensten beschikbaar. Hier lees je welke functies gratis zijn en welke opties je voor moet betalen.

De mogelijkheden met een gratis profiel

De opties die je me een gratis profiel tot je beschikking krijgt zijn heel uitgebreid te noemen. Waarschijnlijk heb je eerst zelfs nog niet eens zo door dat je ook voor de app kunt betalen. Het is namelijk gewoon mogelijk om een profiel aan te maken en interactie te hebben met andere mannen. Zelfs berichtjes sturen kan prima. Pas wanneer je meer en meer van de app gebruikmaakt kun je tegen de grenzen van een gratis profiel aanlopen.

De functies van een Blued X lidmaatschap

Het betaalde lidmaatschap van Blued wordt Blued X genoemd. Daarmee krijg je een aantal voordelen waarvan je kunt gaan profiteren:

 1. Het wordt mogelijk incognito te daten. Mannen kunnen dan jouw profiel niet vinden en zien ook niet dat jij op hun profiel bent geweest, totdat je ze gaat volgen of een berichtje stuurt.
 2. De advertenties worden verborgen zodat je volledig ongestoord kunt daten.
 3. In plaats van eenmaal per maand kun je onbeperkt mannen zoeken met behulp van kaart.
 4. Het wordt mogelijk om de leesbevestiging uit te schakelen zodat andere mannen niet kunnen zien dat je hun berichtje hebt gelezen.
 5. Je krijgt de optie om geen enkel spoor achter te laten op andere profielen.
 6. Je kunt gebruik maken van geavanceerde zoekfilters.
 7. Je hebt de mogelijkheid om je online status en je locatie te verbergen.
 8. Je krijgt exclusieve badges tot je beschikking om te tonen op je profiel.
 9. Je kunt nog meer leden blokkeren dan anders.
 10. Het wordt mogelijk om het icoon van de app te veranderen.

Zoveel kost het Premium abonnement

Blued X is een maandelijks abonnement dat je ook voor meerdere maanden tegelijk af kunt sluiten:

 • Een Blued X lidmaatschap voor 1 maand kost € 14,99
 • Een Blued X lidmaatschap voor 3 maanden kost € 28,99 (€ 9,66 per maand)
 • Een Blued X lidmaatschap voor 12 maanden kost € 84,99 (€ 7,08 per maand)

Aanvullende betaalde diensten

Naast het premium lidmaatschap is er ook de optie om bepaalde diensten per keer af te nemen, die niet in het premium abonnement zijn opgenomen.

Boost

Met een Boost kun je jouw profiel een bepaalde tijd extra onder de aandacht brengen. Die Boosts kun je per stuk kopen of in een pakket. Hoe meer je er tegelijk koopt, hoe voordeliger ze worden:

 • 1 Boost kost € 2,19
 • 5 Boosts kost € 8,99 (€ 1,80 per stuk)
 • 15 Boosts kost € 19,99 (€ 1,33 per stuk)

Beans

Met Beans kun je virtuele cadeautjes kopen voor andere leden of bijvoorbeeld een fooi geven aan mannen waarvan je de videochat bezoekt. Ook deze Beans kun je in pakketten kopen:

 • 42 Beans kosten € 1,19
 • 125 Beans kosten € 3,29
 • 550 Beans kosten € 12,99
 • 1.695 Beans kosten € 39,99
 • 2.540 Beans kosten € 59,99
 • 5.510 Beans kosten € 129,99
 • 8.060 Beans kosten € 189.99

Blued opheffen en verwijderen

In de versie van de app die wij gebruikten vonden we helaas niet een optie om het account ook zelfstandig weer te verwijderen. Volgens de hulpartikelen zou deze optie zich onderaan het scherm Settings moeten bevinden die je via je eigen profiel kunt openen. Helaas konden we die dus niet vinden.


Download de Blued app

Bekijk de beste gay apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Blued

 • Gay dating app met een aantal leuke functies
 • Laagdrempelig in contact komen met andere mannen
 • Live feature en videochats
Bekijk de beste gay apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies