Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Breeze app review, hoe werkt Breeze?

screenshots Breeze

Laatst bijgewerkt: 10 juli 2023

Breeze is een nieuwe dating app die echter een unieke insteek heeft gekozen waardoor de app zeker de moeite van het uitproberen waard is. Breeze probeert het daten namelijk zo snel en makkelijk mogelijk te maken, want je hoeft niet zelf te swipen en als je een match hebt word je daar ook meteen mee op een date gestuurd.

Bovendien betaal je helemaal niets aan Breeze want alle functies zijn gewoon gratis te gebruiken. In deze review lees je hoe dat mogelijk is en hoe je zelf van de app gebruik kunt gaan maken.

Waarom kies je voor Breeze?
  • Een unieke manier van daten; niet chatten, maar ontmoeten
  • Geen kosten voor gebruik van de app, alleen voor de date
  • Niet eindeloos swipen, maar een matchingsalgoritme dat je koppelt
Bekijk de beste gratis dating apps

80% heeft meer succes met deze dating apps


Wat is Breeze?

Breeze is een dating app die het vinden van een relatie zo makkelijk mogelijk probeert te maken. Dat doet de app door singles niet zelf te laten swipen door profielen, maar door elke dag maximaal twee zo goed mogelijk passende matches aan te bieden.

Je mag dan zelf aangeven of je wel of niet interesse hebt in die persoon. Net zoals bij apps zoals Tinder heb je een match met elkaar wanneer je allebei hebt aangegeven de ander leuk te vinden. Maar in tegenstelling tot bij die apps is het bij Breeze niet nodig om een chat te starten, want er wordt vanuit gegaan dat je liever meteen op een date wilt. Daarom hoef je alleen maar aan te geven wanneer je beschikbaar bent voor een date, waarna je vanzelf een melding krijgt wanneer je op welke plek moet zijn om je match te ontmoeten.


Hoe werkt Breeze en hoe gebruik je de app?

blankblankblank

We hebben hierboven al in het kort aangegeven wat het idee is achter de Breeze dating app. In de praktijk betekent dit dat je eigenlijk alleen maar een eigen profiel hoeft aan te maken.

Omdat dit je enige contactmoment is met je potentiële dates is het wel belangrijk dat je daar zo veel mogelijk aandacht aan besteed om een goede eerste indruk te maken. Vervolgens moet je elke dag even checken welke profielen door Breeze voor jou zijn geselecteerd.

Omdat je maximaal twee singles te zien krijgt kun je even goed de tijd nemen om het profiel van de ander te bekijken. Aangeven dat je de single wel of niet leuk vindt doe je met een slider. Vind je elkaar allebei leuk? Dan heb je een match en ga je met elkaar op een date!


Account en profiel aanmaken

blankblankblank

Hieronder lees je hoe je zelf een account kunt aanmaken en je profiel kunt opstellen.

Aanmelden met je telefoonnummer

Om een account aan te maken bij Breeze start je de app en veeg je de vijf schermen met uitleg over de app naar links om uiteindelijk de knop Create an account zichtbaar te maken. Tik op die knop om meteen je telefoonnummer in te kunnen vullen. Je ontvangt dan een verificatiecode via SMS die je meteen in de app kunt invoeren.

Wanneer je telefoon dat ondersteunt is het ook mogelijk dat jouw account alleen al door het ontvangen van de SMS wordt geactiveerd. Dan kun je meteen door naar de volgende stap, het invoeren van je naam. In de volgende schermen wordt je achtereenvolgens gevraagd om je geboortedatum in te vullen, net als je eigen geslacht en dat van de singles waar je mee wilt daten, je woonplaats, de talen die je spreekt en je opleidingsniveau.

Wanneer je klaar bent met alle stappen krijg je nog een overzicht van de gegevens die je hebt ingevuld, waarna je door kunt gaan naar de app zelf.

Je profiel verder aanvullen

Wanneer je de app start, nadat je een account aan hebt gemaakt, wordt je gevraagd of je nu direct je profiel af wilt ronden of dit op een later moment wilt doen. Wij raden je aan om het direct te doen, anders loop je wellicht goede matches mis omdat je profiel nog niet online stond of niet als aantrekkelijk werd beschouwd door je matches. Kies er dus het beste voor om op de knop Create now te tikken.

Het eerste wat je dan moet doen is minimaal twee foto’s uploaden. Tik daarvoor op het plusje in het midden van je scherm en kies de foto’s uit die je wilt gebruiken. Vervolgens kun je een beroep (of studie) invullen en enkele tags uitzoeken uit een grote tag cloud die enkele van je belangrijkste interesses weergeven. Tot slot kun je nog een vraag kiezen uit een vooraf samengestelde lijst en daar een leuk antwoord op typen.


Profielen en matches

blankblankblank

Hier lees je hoe profielen op Breeze eruit zien en hoe je via de app met singles kunt matchen en daten.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een Breeze datingprofiel is niet bijzonder uitgebreid te noemen. Persoonlijk vinden we dat een beetje jammer. Je profiel is namelijk de enige manier om jezelf te uiten, aangezien je geen berichten uit kunt wisselen met andere leden (zelfs niet met je matches). Een datingprofiel bestaat uit twee of meer foto’s, de leeftijd en lengte van de single en (mits ingevuld), enkele tags met interesses, het beroep of de studie en een antwoord op een standaardvraag. Eigenlijk is dat wat te weinig informatie om een weloverwogen oordeel op te baseren.

Hoe kun je contact leggen?

De Breeze dating app houdt er een volledig unieke manier op na om singles met elkaar in contact te brengen. Hier lees je er meer over.

Twee automatische partnervoorstellen per dag

Om je dagelijkse matches te bekijken tik je op de menuknop en kies je voor Matchround. Breeze zoekt voor elke single elke dag 1 of 2 matches die je in dit scherm moet beoordelen op geschiktheid. Je kunt met een slider aangeven of je de persoon wel of niet in het echt zou willen ontmoeten. De ander krijgt jouw profiel ook diezelfde dag te zien en mag daar ook een oordeel over vellen. Als je allebei aangeeft elkaar leuk te vinden heb je een match.

Matchvoorkeuren aanpassen

Krijg je niet genoeg matches of partnervoorstellen die niet goed bij je passen? Dan kun je zelf je matchvoorkeuren aanpassen bij de instellingen van je profiel. Om dat te doen tik je op de menuknop en kies je voor de optie Settings. Je kunt dan een andere stad kiezen om in te daten, de minimale en maximale leeftijd aanpassen, evenals de lichaamslengte van je matches en tot slot ook de taal die zij moeten spreken. Op die manier kun je de kans op een leuke match vergroten.

Afspraakje plannen

Wanneer een andere single jouw profiel heeft geliket en jij zijn of haar profiel ook wel zag zitten, dan heb je een match met elkaar. Maar anders dan bij andere populaire dating apps zoals Happn of Tinder betekent dat niet dat je een berichtje kunt sturen. In plaats daarvan is het de bedoeling dat je meteen een afspraakje inplant. Je moet dus aangeven wanneer je de komende periode een date zou kunnen hebben.

Ook de andere persoon doet dat, waarna de app het beste moment kiest en ook alvast een date inplant. Je krijgt dan dus te horen waar en wanneer je op een bepaalde plek moet zijn om jouw date in het echt te ontmoeten.


Veiligheid en privacy

Omdat Breeze geen betaalde lidmaatschappen heeft en je dus ook nooit je betaalgegevens hoeft te delen weet je alvast zeker dat die gegevens ook nooit uit kunnen lekken. Helaas is het privacybeleid van Breeze ver te zoeken, want dat konden we binnen de app nergens vinden. Maar gelukkig wil de app sowieso al niet enorm veel van je weten. Daarnaast mag je zelf je locatie opgeven en hoeft Breeze dus geen toegang te hebben tot het GPS-signaal van je telefoon. Al met al zijn de veiligheids- en privacy risico’s van de app dus redelijk beperkt te noemen.


Service (helpdesk)

Het is heel eenvoudig om met de helpdesk van Breeze in contact te komen. Open het menu en tik op de knop met de spraakballon die je rechtsboven ziet staan. Hier kun je meteen een berichtje typen en versturen. Het is ook mogelijk om direct een bijlage mee te sturen, zoals bijvoorbeeld een schermafbeelding die je hebt gemaakt van een bepaald probleem dat je tegenkwam. Ook het antwoord zal gewoon in de app verschijnen.


Voor wie is Breeze een geschikte app?

Breeze is een goede dating app voor iedereen die zo eenvoudig mogelijk een afspraakje wil vinden met een geschikte kandidaat. Je kunt namelijk al binnen enkele minuten een volledig profiel online hebben staan. Ook het matchen hoef je weinig voor te doen, want als je elke dag even de app opent en de 1 of 2 partnervoorstellen bekijkt die voor je klaar staan kost ook dat hoogstens 10 minuten per dag.

Bij een match is er ook geen ellenlang chatgesprek nodig, want er wordt meteen een afspraakje ingepland. Ook daar hoef je weinig voor te doen, alleen maar zorgen dat je op tijd op de juiste plek bent voor je date. Als leuk tijdverdrijf is de app dus zeker niet geschikt, maar wel om makkelijk een partner te vinden die waarschijnlijk goed bij je past.


Wat kost Breeze?

Dating app Breeze kost opvallend genoeg helemaal niets om te gebruiken. Breeze werkt namelijk samen met allerlei uitgaansgelegenheden in Nederland. Wanneer je een afspraakje hebt vindt die dus altijd ook op een van die locaties plaats.

Tijdens je date betaal je een bedrag van 6 euro aan de club, de kroeg of het restaurant waar je de date hebt. Dat is dus 3 euro per persoon wanneer je de kosten wilt delen. Wanneer je gemiddeld eenmaal of tweemaal per maand een date hebt is Breeze dus een bijzonder voordelige manier om wel gewoon heel effectief te daten. Er is bij deze dating app dus ook geen onderscheid tussen gratis en betaalde profielen, alle leden krijgen meteen de volledige functionaliteit tot hun beschikking.


Breeze opheffen en verwijderen

Je kunt jezelf van Breeze verwijderen via de app. Daarvoor ga je via het menu naar Settings en swipe je omlaag tot je de knop Delete account ziet staan. Door nogmaals op Delete account te tikken wordt je profiel direct verwijderd. Daarna kun je de app ook verwijderen. Aangezien Breeze geen betaalde lidmaatschappen bevat hoef je die ook niet op te zeggen.

Sleep mode activeren

Overigens kun je ook heel eenvoudig een tijdje niet zichtbaar zijn. Dat kan handig zijn als je een tijdje niet wilt of kunt daten, maar jezelf niet direct helemaal uit wilt schrijven. Deze optie heet Sleep mode. Dat kun je heel eenvoudig activeren. Dat doe je wederom in het Settings scherm. Tik daar bovenaan op de slider zodat die grijs wordt, want dan sta je op sleep. Je krijgt dan geen matches meer en ook andere singles kunnen jouw profiel niet meer zien.


Download de Breeze app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Breeze

  • Niet chatten, maar ontmoeten
  • Direct een fysieke date via de app
  • Automatische matching
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies