Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Coffee Meets Bagel app review, hoe werkt Coffee Meets Bagel?

screenshots Coffee Meets Bagel

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wanneer je helemaal klaar bent met oneindig swipen door honderden profielen, is Coffee Meets Bagel een zeer geschikte app voor jou. De app zoekt op basis van je ingevulde voorkeuren leuke Bagels, oftewel matches voor je uit.

Je ontvangt per dag een paar potentiële matches die je kunt liken. Mannelijke gebruikers van de app ontvangen elke dag een paar nieuwe matches. Ze hebben 24 uur de tijd om de ander leuk te vinden, of om over te slaan. Vrouwen krijgen elke dag 6 matches voorgeschoteld. Dit zijn mannen die je profiel leuk hebben gevonden. Wanneer er minder dan 6 mannen je leuk hebben gevonden, zoekt de app zelf naar matches om aan jou te laten zien. Vrouwen kunnen kiezen wie zij leuk vinden. Een uniek concept om een leuke match te vinden!

Waarom kies je voor Coffee Meets Bagel?
 • Matching op basis van algoritme van CMB
 • Niet oneindig veel swipen
 • Een aantal voorgestelde matches per dag
Bekijk de beste gratis dating apps

Inschrijven bij Coffee Meets Bagel

De app is gratis te downloaden in de App Store. Na het downloaden moet je je telefoonnummer doorgeven. Je krijgt een code opgestuurd die je in de app moet invullen ter verificatie. Na deze stap moet je je e-mailadres invullen, geboortedatum, of je een man of vrouw bent en waar je naar op zoek bent. Je kunt hierbij ook aangeven dat je op zoek bent naar mannen en vrouwen. Wanneer je je locatie deelt kan de app matches vinden die bij jou in de buurt zijn. Dit is erg handig om in te stellen, gezien de app ook veel in het buitenland wordt gebruikt. Je kunt je notificaties aan zetten. Zo mis je geen matches en/of berichten van Coffee Meets Bagel.

Hierna is het tijd om je beste foto’s te uploaden. De app geeft aan dat profielen met meer dan 5 foto’s voor 14% meer geliked worden. In totaal kun je 9 foto’s toevoegen vanaf je Facebook account of vanaf je telefoon. Het is belangrijk dat je een goed beeld geeft van jezelf in je zoektocht naar een leuke match.

blank


Profiel optimaliseren

Op je profiel kun je zien in hoeverre je profiel is ingevuld en hoe sterk je profiel is. Wanneer je nog details mist op je profiel staat dit erbij. Je kunt je profiel dan nog verder updaten. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk een geschikte match voorgeschoteld krijgen.

Het volgende kun je nog toevoegen of aanvullen op je profiel:

 • Meerdere foto’s toevoegen
 • Etniciteit
 • Lengte
 • Religie
 • Werk
 • Werkgever
 • School
 • Opleiding
 • Ik vind leuk…
 • Ik waardeer het wanneer mijn date…

Hoe meer je verteld over wat je type is, hoe sneller de app een leuke match voor je vindt. Je kunt in de app ook nog aangeven hoe oud de ander moet zijn, de lengte en hoever de ander bij jou vandaan moet wonen. Je kunt ook nog een paar interessante weetjes over jezelf opschrijven. Deze worden later gebruikt om een gesprek met je match, oftewel ‘Bagel’ op gang te brengen.

Verbeter je profiel

Hier krijg je tips te zien hoe je het beste van jezelf kan laten zien en hoe je contact kunt maken met je matches. Je krijgt de do’s en don’ts bij het plaatsen van profielfoto’s. Erg handig dat ze dit aangeven, want zo kun je nog beter matches vinden. Uiteindelijk zit iedereen natuurlijk op deze dating app om een match te vinden.

Je krijgt ook tips voor je profieldetails. Belangrijk dat je je ijsbrekers op je profiel hebt staan. Dit zijn openingszinnen om het ijs te breken. Het is belangrijk om specifiek te omschrijven wat je leuk vindt om te doen en hier zo uitgebreid mogelijk antwoord op te geven.

blank blank blank


Hoe werkt Coffee Meets Bagel?

Binnen de dating app kun je gebruik maken van meerdere functies.

Koffiebonen

Je kunt koffiebonen verdienen door dagelijks in te loggen op de app. Je kunt deze koffiebonen gebruiken om speciale functies te ontgrendelen. Ook kun je koffiebonen bijkopen, zodat je nog meer speciale functies kunt ontgrendelen. Je kunt onder andere een score zien en je rangorde binnen de app en extra voorgestelde leden ontgrendelen. Verder in de review meer over het bijkopen van koffiebonen.

Suggested

Hier vind je voorgestelde leden voor jou. Je kunt hier het profiel zien van de ander en hier door heen scrollen mocht je geïnteresseerd zijn of gewoon een kijkje willen nemen. Met een hartje geef je aan de ander te zien zitten of je kunt een berichtje sturen. Met een kruisje wijs je de ander af en zie je hier niks in.

Likes you

Hier vindt je de leden die jou hebben geliked. Binnen de app zijn er verschillende functies die je kunnen helpen om meer likes te krijgen van andere leden. Hiervoor moet je abonnee worden.

Discover

Je gaat hier op ontdekkingstocht door de verschillende profielen binnen Coffee Meets Bagel. Dit zijn niet de profielen die direct  aan je gekoppeld zijn, maar zouden wel een leuke match voor je kunnen zijn. Je kunt hier nog wel je voorkeuren aangeven en aanpassen bij instellingen. Als je iemand wil liken, dan kost het je wel koffiebonen.

Chats

Hier kun je praten met je match wanneer jullie elkaar beiden leuk vinden. Je moet dus wel eerst een match zijn voordat je kunt chatten met de ander.

blank blank blank


Hoe match je en hoe blader je door profielen

Bij Coffee Meets Bagel kun je niet oneindig doorgaan met het regelen van nieuwe matches, swipen en/ of het zoeken naar anderen. Je kunt zelf niet kiezen met welke gebruikers je wordt gematcht. Dit doet het algoritme van Coffee Meets Bagel.

Voorgestelde profielen

Op je profiel krijg je voorgestelde profielen te zien die dicht bij jou in de buurt wonen. Er zit wel een verschil in hoe de app te werk gaat voor mannen en vrouwen. Mannen ontvangen iedere dag een paar nieuwe matches. Ze hebben dan 24 uur de tijd om de ander leuk te vinden of over te slaan. Vrouwen krijgen elke dag 6 matches voorgesteld. Dit zijn mannen die jou leuk hebben gevonden. Vrouwen kunnen dus kiezen wie zij hiervan leuk vinden. Mocht je iemand leuk vinden dan heb je direct een match. Je ziet de foto, leeftijd en verder informatie van de ander. Met een hartje kun je aangeven dat je de ander wel ziet zitten. Met een kruisje geef je aan dat je de ander niet leuk vindt. Ook kun je een bericht sturen naar de ander. Daarmee like je de ander direct. Je hebt een week de tijd om met elkaar te chatten. Door het inzetten van koffiebonen kun je het gesprek verlengen of binnen een week gewoon het telefoonnummer van de ander regelen.

Discover

Bij ‘discover’ kun je profielen van anderen ontdekken binnen de app. Dit zijn ook niet voorgestelde profielen, maar andere. Je kunt hier je zoekinstellingen weer veranderen. Op deze manier kun je ook een match vinden en door verschillende profielen bladeren.


Voor wie is Coffee Meets Bagel geschikt? Doelgroep

De dating app is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een leuke date en een serieuze relatie. De meeste gebruikers van de app zijn tussen de 25 en 35 jaar oud. De app geeft aan dat 31% van de gebruikers ouder is dan 30 jaar. De app is voor het eerst in gebruik genomen in Amerika. In Nederland zijn er ook steeds meer gebruikers van de app.


Kosten

Extra functies abonnement

 • Je kunt zien wie jou leuk vinden
 • Je kunt de ander meteen terug liken en snel een match vormen
 • Je krijgt meer kansen om likes te krijgen
 • De ander krijgt een melding dat je geïnteresseerd bent in hem of haar
 • Je krijgt meer informatie over de chat activiteiten van andere leden
 • Je krijgt een melding wanneer een ander lid je bericht heeft gelezen
 • Je kunt bloemen versturen om als eerst te worden getoond
 • Wanneer je koffiebonen koopt, ontvang je met dit abonnement 15% meer koffiebonen dan zonder abonnement

Kosten abonnement

Om gebruik te maken van deze functies dien je een abonnement aan te schaffen. De kosten hiervan zijn:

 • 1 maand: €40 euro
 • 3 maanden: €82 euro
 • 6 maanden: €130 euro

Extra functies koffiebonen

Met koffiebonen kun je extra voorgestelde leden ontgrendelen en andere speciale functies gebruiken binnen de app. Je kunt ook gratis koffiebonen ontvangen. Dit kun je doen door iemand anders uit te nodigen om de dating app te gaan gebruiken, of door Coffee Meets Bagel te volgen via Instagram.

Kosten koffiebonen

 • 3000 koffiebonen: €27,99 euro
 • 2000 koffiebonen: €26,99 euro
 • 100 koffiebonen: €2,29

Het abonnement en de koffiebonen betaal je gemakkelijk via je telefoon. Je kunt tot uiterlijk een dag voor elke verlengdatum opzeggen in je instellingen van je Apple Id. Het abonnement wordt automatisch verlengd totdat je dit opzegt.

blank blank


Veiligheid en privacy

De dating app vindt privacy en veiligheid heel belangrijk. Ze vinden het belangrijk dat alle leden echt zijn en doen hier dan ook alles aan om dit zo goed mogelijk te controleren. Ze geven onder het Help en Support kopje in de app tips hoe je zo veilig mogelijk op zoek kunt gaan naar een match. Je gegevens worden daarnaast niet zomaar gedeeld met derden. Doordat je bij het inschrijven bij de app je telefoonnummer door moet geven en een verificatiecode ontvangt, wordt al meteen van je verlangd dat je hier eerlijk over bent en niet zomaar iets invult.


Klantenservice

Binnen de app heb je een Help en Support kopje wanneer je bent ingelogd. Je kunt hier veelgestelde vragen vinden over allerlei onderwerpen. Wanneer je niet weet hoe iets werkt of wat iets betekend kun je het hier vast en zeker vinden. Wanneer je vraag hier toch niet tussen staat, of het antwoord onvoldoende je vraag heeft beantwoord, kun je ook een verzoek sturen met je vraag hierin. Je moet je e-mailadres en je vraag hierin vermelden. Het team van de klantenservice beantwoord je vraag zo snel mogelijk.

Naast het versturen van een vraag uit de app kun je ook via onderstaand adres, telefoonnummer en e-mailadres contact opnemen met de klantenservice van Coffee Meets Bagel.

Hoofdkantoor
Coffee Meets Bagel
Inc 111 Ellis Street, #3
San Francisco
CA 94102 United States

Support

Phone: 917-574-1477

Email: contact@coffeemeetsbagel.com


Opzeggen

Wanneer je je account bij Coffee Meets Bagel wilt verwijderen, wordt alles verwijderd vanuit de app. Je kunt je matches niet meer zien en ook geen chats etc. Je kunt het verwijderen van je account niet ongedaan maken. Wanneer je wel weer gebruik wilt maken van de app moet je een nieuw account aanmaken. Binnen de app ga je naar Settings, en zet je account op ‘On Hold’. Je kunt wel doorgaan met chatten met de matches die je al hebt, maar je krijgt geen nieuwe voorgestelde matches te zien. Wanneer je je account on hold hebt gezet, ga je terug naar Settings. Je kunt naar beneden scrollen en kiezen voor de optie om je account te verwijderen.


Bekendheid

De app Coffee Meets Bagel is in 2012 voor het eerst geïntroduceerd in Amerika. De app wordt steeds vaker in meerdere landen gebruikt over de hele wereld. Ook in Nederland wordt de app steeds populairder en krijgt de app er steeds meer gebruikers bij. Het aantal matches is in Nederland nog niet vergelijkbaar met Amerika. De app is op dit moment alleen nog maar in het Engels beschikbaar.


Download de Coffee Meets Bagel app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Coffee Meets Bagel

Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies