Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

EliteMeetsBeauty app review, hoe werkt EliteMeetsBeauty?

screenshots EliteMeetsBeauty

Laatst bijgewerkt: 9 augustus 2022

EliteMeetsBeauty profileert zich als de nummer 1 app voor elite dating. Deze datingapp richt zich op succesvolle en aantrekkelijke singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Nadat je een profiel aangemaakt hebt, kun je aan de hand van de uitgebreide zoekfunctie zelf op zoek gaan naar interessante profielen. 

Het aanmaken van een account op de app is helemaal gratis. Met een gratis account kun je alvast kennis maken met een aantal functionaliteiten van EliteMeetsBeauty. Om onbeperkt gebruik te maken van alle opties en mogelijkheden van de app en zo ook met andere gebruikers in contact te komen, zul je echter moeten upgraden naar een premium account.

Waarom kies je voor EliteMeetsBeauty?
  • Wereldwijd actief, dus groot ledenbestand
  • Ingebouwde privacyopties
  • Uitgebreide zoekopdrachten
Gratis aanmelden bij EliteMeetsBeauty Download de EliteMeetsBeauty app

Wat is EliteMeetsBeauty?

EliteMeetsBeauty was tot enkele maanden geleden bekend onder de naam RichMeetBeautiful. Deze datingsite werd gebruikt door leden die op zoek zijn naar sugardating, een manier van daten waarbij een oudere en welgestelde partij luxe deelt met een jongere en aantrekkelijke single in ruil voor plezier en ontspanning.

EliteMeetsBeauty wil zich nu niet meer specifiek richten op deze vorm van daten, maar wil de nummer 1 website zijn voor elite dating. Dit datingplatform wil succesvolle mensen die op zoek zijn naar ware liefde samenbrengen.


Hoe werkt EliteMeetsBeauty?

We hebben hierboven al kort aangegeven wat het idee is achter EliteMeetsBeauty. Het enige dat je moet doen om met de datingapp aan de slag te kunnen is een gratis profiel aanmaken.

Nadat je een profiel aangemaakt hebt, ga je zelf op zoek naar andere gebruikers die voldoen aan je voorkeuren en je wensen. Dit doe je door zoekfilters in te stellen die voor jou belangrijk zijn.

Vervolgens krijg je een overzicht van alle leden die matchen met de filters die je aangeduid hebt. Je kunt nu profielen bekijken die je interesseren en met de gebruikers in contact komen.


Account en profiel aanmaken

Downloaden

Afhankelijk van het besturingssysteem van je mobieltje kun je de datingapp EliteMeetsBeauty downloaden in de Apple Store of in de Google Play Store. Nadat je de app gevonden en op je telefoon geïnstalleerd hebt, kun je de app openen om aan het registratieproces te beginnen.

Registratieproces

Bij het openen van de app heb je twee opties. Heb je al een account op de datingsite? Dan kun je via het startscherm eenvoudig inloggen, door rechtsboven op de button Log In te klikken. Ben je echter nieuw? Dan kun je lid worden door eerst je geslacht, dat van degene waarnaar je op zoek bent en je e-mailadres op te geven en vervolgens op de gele knop Word nu lid te klikken.

In een volgend scherm kun je vervolgens je schermnaam typen; deze naam wordt op je profiel getoond en kun je later niet meer wijzigen. Ook geef je hier je geboortedatum en je locatie op en kies je een veilig wachtwoord. Hierna zul je je telefoonnummer moeten achterlaten; je zult vervolgens een tekstbericht met een verificatiecode toegestuurd krijgen.

Nadat je deze code ingegeven hebt, moet je nog een aantal bijkomende vragen over jezelf invullen. Deze vragen gaan voornamelijk over je uiterlijk. Vervolgens wordt je doorgestuurd naar de homepagina van de app en kun je eindelijk aan het avontuur beginnen.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Op de homepagina van de app zul je vervolgens al meteen een overzicht van andere gebruikers van de app te zien krijgen. Voor je aan je zoektocht naar je perfecte match begint, kan het echter nuttig zijn om je profiel eerst te optimaliseren. Op die manier ben je immers meteen interessanter en aantrekkelijker voor andere gebruikers.

Om je profiel aan te passen ga je naar het menu via de drie streepjes linksboven. Daar klik je op de avatar naast je naam, helemaal bovenaan. Hieronder zie je vervolgens een heleboel opties om je profiel verder aan te vullen.

Foto’s

Ten eerste kun je foto’s aan je profiel toevoegen. Je hebt de keuze tussen gewone foto’s en privéfoto’s. De regels voor gewone, openbare foto’s zijn strenger dan de regels voor privéfoto’s. Zo zijn foto’s met seksuele inhoud (zolang ze geen frontale naaktheid of expliciete naaktheid bevatten), foto’s in ondergoed of foto’s van ontbloot bovenlijf (alleen van mannen) enkel toegestaan als privéfoto. Je bent echter niet verplicht om foto’s aan je profiel toe te voegen om met de app aan de slag te kunnen. Doe dus vooral wat voor jou goed voelt.

blank

Onder de knop Overzicht profiel kun je alvast bekijken hoe je profiel er voor andere gebruikers uitziet.

Als je klikt op Set up wishlist kun je een persoonlijk verlanglijstje samenstellen met geschenken die je graag zou ontvangen. Op deze manier maak je het anderen makkelijker om je echte geschenken te sturen. Om deze functie te kunnen gebruiken, moet je echter wel upgraden naar premium.

Persoonlijke informatie

Onder bovenstaande knoppen vind je tot slot alle mogelijkheden om meer informatie over jezelf aan te vullen. Allereerst kun je meer vertellen over je uiterlijk (je lengte, je gewicht, de kleur van je ogen en je haar, je lichaamsbouw, je afkomst en of je tattoo’s en/of piercing hebt). In een volgende sectie heb je heel wat opties met betrekking tot je achtergrond en je lifestyle. Zo kun je hier onder andere je relatiestatus, je opleiding, je beroep, je inkomen en vermogen, je oriëntatie en je seksdrive invullen.

blank blank blank

Vervolgens kun je nog iets kwijt over je persoonlijkheid en verder specificeren waarnaar je op zoek bent. Wil je jezelf graag nog iets persoonlijker voorstellen, dan kun je tot slot nog een kort tekstje over jezelf en over je zoektocht schrijven. Gebruikers die dit invullen zouden 70% meer kans hebben om een berichtje van andere leden te ontvangen.

Ben je klaar met het aanvullen van alle informatie? Dan kun je je gegevens opslaan door onderaan op Sla op te klikken. Je profiel zal er nu heel wat interessanter uitzien voor andere gebruikers.

Blauwe vinkje

Een interessante optie bij EliteMeetsBeauty is de mogelijkheid om je profiel te laten verifiëren. Door een selfie te nemen in een bepaalde positie en deze te laten goedkeuren door het team van EliteMeetsBeauty, kun je een blauw vinkje naast je naam ontvangen. Hierdoor weten andere gebruikers dat je echt bent en neemt je populariteit op de app toe. Je vindt deze functie onder je profielnaam in het menu linksboven.


Hoe vind je een match op EliteMeetsBeauty?

Nadat je profiel helemaal in orde is, is het tijd voor het echte werk: het zoeken van je ideale match die volledig aansluit bij jouw voorkeuren en eisen. EliteMeetsBeauty werkt niet met een automatisch matchingsysteem of persoonlijke partnervoorstellen; je gaat op deze app volledig zelf op zoek naar interessante profielen.

Zoekfilters

Hiervoor ga je naar het menu linksboven en klik je op Zoek. Nu kom je op een pagina terecht met een overzicht van de profielen van andere gebruikers. Om je eigen zoekfilters in te stellen of te wijzigen, klik je rechtsboven op de drie streepjes. Vervolgens zul je een heleboel opties zien om zoekfilters in te stellen; de mogelijkheden zijn eindeloos.

blank blank blank

Zo kun je filteren op locatie, leeftijd en lengte, maar ook op meer specifieke filters zoals vermogen en levensstijl. Is het voor jou belangrijk dat je match tattoo’s of piercings heeft? Of heb je dit juist liever niet? Dan kun je ook dit heel eenvoudig aanduiden in je zoekopdracht. Je zult merken dat bepaalde filters niet aanklikbaar zijn. Sommige zoekfilters zijn namelijk enkel beschikbaar met een premium account. Als je toegang wilt tot deze filters zul je je account dus moeten upgraden.

Overzicht profielen

Heb je alle voor jou belangrijke filters aangeduid? Dan klik je onderaan op Zoek, waarna het overzicht met profielen meteen aangepast wordt aan de hand van jouw voorkeuren. Je krijgt nu dus de profielen te zien die aan je criteria voldoen. Je kunt de getoonde leden vervolgens sorteren op nieuw, online of favorieten.

Om een bepaald profiel meer in detail te bekijken, klik je op het profiel in kwestie. Je kunt nu meer informatie over de gebruiker ontdekken.


Hoe ziet een profiel eruit op EliteMeetsBeauty?

Symbolen

Bovenaan een profiel kun je swipen doorheen een aantal foto’s die de gebruiker aan zijn of haar profiel toegevoegd heeft. Daaronder zie je een aantal symbooltjes; een cadeau, een hartje, een tekstballon en een sleutel. Deze iconen zijn acties die je kunt uitvoeren.

blank blank blank

Via het cadeautje kun je met credits virtuele geschenken versturen naar andere gebruikers. Om van deze functie gebruik te kunnen maken, heb je echter een premium account nodig.

blank

Door op het hartje te klikken, voeg je gebruikers toe aan je lijstje met favorieten. Via het symbooltje van de tekstballon kun je berichten met elkaar uitwisselen.

De sleutel is een andere speciale functie van deze datingapp. Privésleutels geven je toegang tot privéfoto’s van andere gebruikers. Je kunt ze eenvoudig een verzoek voor hun privésleutel versturen. Als jij privéfoto’s uploadt, kunnen andere gebruikers ook toegang vragen tot jouw privésleutel.

Persoonlijke informatie

Onder bovenstaande buttons vind je de persoonlijke informatie van de gebruikers, zoals locatie, leeftijd, lengte en gewicht. Je vindt hier ook zijn of haar interesses terug. Daarnaast kom je hier ook meer te weten over waarnaar hij of zij precies op zoek is. Welke informatie je precies allemaal kunt ontdekken op een profiel, hangt af van de hoeveelheid informatie die de gebruiker in kwestie ingevuld heeft.

Helemaal onderaan een profiel vind je tot slot nog meer details die enkel met een premiumaccount te bekijken zijn.


Extra functies

Naast de functies die we hierboven reeds beschreven hebben, beschikt de app nog over een aantal mogelijkheden. We zetten hieronder alle functionaliteiten duidelijk op een rijtje. Alle functies kun je raadplegen via het menu linksboven.

Aanbevolen leden

Hier krijg je een overzicht van de leden die aanbevolen zijn door de datingapp zelf, op basis van de informatie in je profiel. Je kunt vervolgens zelf selecteren uit welke regio je leden wilt zien: alles globaal, alles Scandinavië, alles Oost-Europa of alles Verenigde Staten.

Berichten

Onder deze button vind je je ontvangen en verstuurde berichten terug. Als premium gebruiker kun je onbeperkt berichtjes uitwisselen met andere leden van de app. Bovendien kun je ook filters instellen, zodat je enkel gecontacteerd kunt worden door mensen waarin jij geïnteresseerd bent en die ook geïnteresseerd zijn in jou.

Meldingen

Onder de knop Meldingen vind je verschillende functies terug. Zo kun je hier onder Bezoekers zien wie je profiel bezocht heeft. Om toegang te hebben tot deze functie heb je echter wel een premium account nodig.

Ook kun je hier zien welke leden je een cadeau gegeven hebben. Deze lijst kun je raadplegen door op de knop Cadeaus te klikken. Ook deze functie is enkel beschikbaar voor premium leden.

Via Favorieten kun je als premium lid bekijken welke leden jou in de favorieten gezet hebben. Als je graag wilt weten welke leden naar je geknipoogd hebben, kun je klikken op Knipogen. Onder privésleutels zie je tot slot welke leden toegang tot je privésleutel gevraagd hebben.


Veiligheid en privacy

Op de website van EliteMeetsBeauty kun je lezen dat de bescherming van de gegevens van gebruikers absolute topprioriteit is. Daarom gebruiken ze alle middelen die ze ter beschikking hebben om er voor te zorgen dat al je gegevens en privacy altijd beschermd zijn.

Daarnaast gaan ze ook na of alle leden effectief de mensen zijn die ze beweren te zijn. Dit doen ze onder andere door nieuwe profielen te vergelijken met de referentie-informatie die de gebruiker opgegeven heeft. De website maakt ook gebruik van SLL-versleuteling, waardoor je gegevens niet onderschept kunnen worden door derden.

Bovendien moet je als nieuwe gebruiker je telefoonnummer opgeven om je account te verifiëren. Dit moet oplichters verhinderen om zomaar fake profielen aan te maken.

Tot slot heb je als gebruiker ook een aantal opties om je privacy te bewaken op je profiel. Zo kies je zelf welke informatie je opgeeft en kun je je foto’s instellen als privé.


Voor wie?

EliteMeetsBeauty omschrijft zichzelf als de nummer 1 website voor elite dating, waar succesvolle en mooie mensen met elkaar in contact kunnen komen. Opleiding is een van de belangrijkste pijlers en volgens de datingapp zelf heeft meer dan 85% van de leden een hogere opleiding genoten.

Tot enkele maanden geleden ging de app door het leven onder de naam RichMeetBeautiful en werd de app gebruikt om een sugardaddy of sugarbaby te vinden. Hoewel EliteMeetsBeauty aangeeft dat de site of app niet dient om aan sugardating te doen, blijkt de app in de praktijk hiervoor nog vaak gebruikt te worden. Zo krijgen we na enkele minuten al verschillende berichten van gebruikers die op zoek zijn naar sugarbaby’s.


Wat kost EliteMeetsBeauty?

Gratis account

Je kunt volledig gratis een account aanmaken op de datingapp. Met een gratis account kun je je profiel vervolledigen door foto’s toe te voegen en persoonlijke informatie aan te vullen, zoeken naar je ideale match aan de hand van zoekfilters, profielen van andere leden bekijken en leden aan je favorieten toevoegen.

Premium lidmaatschap

Zoals je eerder reeds kon lezen, zijn veel functies echter enkel beschikbaar voor leden met een premium account. Zo kun je met zo’n betaald lidmaatschap ontdekken wie je profiel bekeken heeft, geschenken versturen, verzoeken versturen naar andere gebruikers om hun privéfoto’s te bekijken, onbeperkt berichten sturen en ontvangen, alle knipogen zien en je zoekopdrachten nog verder specificeren met extra zoekfilters. Bovendien heb je toegang tot bijkomende privacyopties.

blank

Kosten

Hieronder zetten we op een rijtje hoeveel je moet betalen voor een premium abonnement. Er zijn verschillende opties:

  • 1 maand: € 34,99
  • 3 maanden: € 29,99 per maand, totaal € 89,97
  • 6 maanden: € 19,99 per maand, totaal € 119,94
  • 12 maanden: € 14,99 per maand, totaal € 179,88

Betalen kan met creditcard, iDeal en Google Play/Apple ID. Je lidmaatschap wordt automatisch verlengd voor dezelfde prijs en dezelfde duur. Hou er dus rekening mee dat je je abonnement tijdig handmatig moet opzeggen als je niet langer gebruik wil maken van de app.


EliteMeetsBeauty opzeggen

Niet zichtbaar

Wil je graag een pauze nemen van de app? Dan kun je je profiel instellen als niet zichtbaar bij zoekopdrachten. Dit doe je door in het menu op Instellingen te klikken en vervolgens te kiezen voor privé-instellingen. Hier zie je dan de optie om je profiel tijdelijk onzichtbaar te maken. Je profiel blijft wel zichtbaar voor mensen waarmee je reeds in contact bent, zodat je met hen kunt blijven communiceren.

blank blank

Deactiveren

Daarnaast kun je je account ook tijdelijk deactiveren. Je profiel en je foto’s zullen dan tijdelijk verwijderd worden. Je berichten en de gegevens van andere gebruikers worden veilig bewaard, zodat je ze later opnieuw kunt raadplegen. Om je profiel opnieuw te activeren, kun je je gewoon opnieuw inloggen met je e-mailadres en wachtwoord. Deze optie vind je eveneens terug onder Instellingen. Vervolgens klik je op Deactiveer uw profiel.

blank

Verwijderen

Wil je echter volledig afstand nemen van de app? Dan kun je je account tot slot ook verwijderen. Deze actie kan niet ongedaan gemaakt worden. Als je in de toekomst opnieuw gebruik wilt maken van EliteMeetsBeauty zul je een volledig nieuw profiel moeten aanmaken met een nieuw e-mailadres, want je huidige adres zal geblokkeerd worden. Je hebt dus ook geen toegang meer tot je gesprekken met andere leden.

blank


Download de EliteMeetsBeauty app

Gratis aanmelden bij EliteMeetsBeauty Download de EliteMeetsBeauty app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling EliteMeetsBeauty

Gratis aanmelden bij EliteMeetsBeauty
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies