Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Grizzly app review, hoe werkt Grizzly?

screenshots Grizzly

Laatst bijgewerkt: 28 juni 2022

Wanneer je op zoek bent naar een leuk alternatief voor de Grindr dating app dan heb je daarbij tegenwoordig een behoorlijk grote keus. Je kunt dan bijvoorbeeld ook eens de Grizzly app proberen, een app voor mannen die mannen zoeken voor zowel serieuze relaties als vrijblijvende dates. In deze review bespreken we deze eenvoudige maar doeltreffende app en laten we zien hoe je als gay of bi man uit Nederland het meeste uit Grizzly kunt halen.

Waarom kies je voor Grizzly?
 • Leuk grindr alternatief
 • Stoere look & feel
 • Gifjes en emojis sturen
Bekijk de beste gay apps Download de Grizzly app

Wat is Grizzly?

Grizzly is een online dating app voor Android en iPhone waarmee je als man op zoek kunt naar andere mannen voor een casual date of een relatie. Je kunt zelf in de app op zoek naar leuke heren op basis van je locatie. Het is mogelijk om meteen een berichtje te sturen naar mannen die je leuk vindt en als die reageert kun je discreet in de app verder chatten met elkaar. Aanmelden met Facebook of op basis van je telefoonnummer is snel en makkelijk. Grizzly bestaat alleen uit een app voor de smartphone en er is dus geen aanvullende datingsite beschikbaar.


Hoe werkt Grizzly en hoe gebruik je de app?

Grizzly bevat geen optie om te matchen door te swipen. Je moet dus zelf op zoek naar profielen waar je wel wat mee gemeen hebt. Dat kan in het overzichtelijke Nearby scherm, waar profielen getoond worden die in je buurt zitten en verder ook aan je zelf ingestelde wensen en eisen voldoen. Een leuk profiel kun je een berichtje sturen, aan je favorieten toevoegen maar gelukkig ook gewoon blokkeren en/of melden. Dat laatste komt de veiligheid en privacy zeker ten goede.

blank


Account en profiel aanmaken

Wanneer je Grizzly wel wilt proberen is het natuurlijk nodig eerst de app te installeren op je telefoon. Zoek in de app store op je smartphone naar “Grizzly dating” om de app te tonen. Tik erop om hem te installeren en start de app om direct een account aan te kunnen maken. Dat kan op de volgende twee manieren:

1. Aanmelden met Facebook

De eerste optie om jezelf aan te melden bij Grizzly is door in te loggen met je bestaande Facebook account. Tik op de knop Continue with Facebook om wanneer dat nodig is eerst in te loggen en daarna toestemming te geven aan Facebook om enkele gegevens met Grizzly uit te wisselen. Dat zijn bijvoorbeeld je naam, e-mailadres en een profielfoto. Je keert daarna automatisch terug naar de Grizzly app waar je meteen verder kunt met het verder aanvullen van je profiel.

2. Aanmelden met telefoonnummer

De tweede optie om deel te nemen aan dating app Grizzly is door een account aan te maken op basis van je telefoonnummer. Tik op de knop Continue with phone number en vul je mobiele nummer in. Je ontvangt dan een SMS activatiecode zodat je nummer geverifieerd wordt. Dat is dus een heel eenvoudige manier om jezelf aan te melden.

Je profiel aanvullen

Nadat je een account hebt aangemaakt word je als het goed is meteen doorgestuurd naar de app. Het is nu nodig nog wat meer informatie op te geven voor je echt kunt beginnen met daten. Dat gaat om gegevens zoals je naam, leeftijd en locatie. Om profielen in je regio aan je te kunnen voorstellen moet je de app ook toegang geven tot je GPS-locatie. Ook kun je meteen een foto toevoegen, al kun je dat ook eerst overslaan met de knop Skip.

blankblankblank


Profielen en matches

Hoe zien de profielen op Grizzly eruit en hoe vind je leuke matches? Dat lees je hier.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een profiel op Grizzly is heel beperkt. Het belangrijkste component is de profielfoto, dus je kunt er ook niet echt aan ontsnappen om zelf geen foto op je profiel te zetten. Als er meerdere profielfoto’s zijn kun je de extra plaatjes bekijken door het profiel naar boven te swipen. Dat kan lastig zijn omdat je de eerste foto echt helemaal uit beeld moet vegen om de volgende te tonen. Daarnaast zie je op het profiel wat beknopte informatie: voornaam, leeftijd en of de man nu online is (dan staat er een groen vinkje).

Meer informatie tonen

Door op het profiel te tikken op de knop met het mannetje erop kun je nog iets meer gegevens tonen, wanneer de man in kwestie die details tenminste heeft ingevuld. Dat is helaas bij veel profielen niet het geval. Dat maakt wel duidelijk dat de meeste leden een fysieke klik zoeken. Er is ook een extra knop zichtbaar getiteld Request more details. Wanneer je daarop tikt licht de berichtenknop op. Tik daarop om te zien dat je zojuist een standaard berichtje met het verzoek om meer informatie hebt verzonden.

Profielen zoeken

Grizzly is geen swipe dating app. De beste manier om nieuwe profielen te ontdekken is door er dus zelf naar op zoek te gaan. Dat kan in het Nearby scherm, waar je alle profielen ziet die aan de momenteel ingestelde zoekeisen voldoen. De profielen die zich het dichtst bij je in de buurt bevinden staan bovenaan en naar beneden toe zitten ze dus steeds verder weg. Tik een profiel aan om meteen aan je favorieten toe te voegen of een berichtje te sturen.

Zoekfilters instellen

Zie je teveel of juist te weinig mannen in je Nearby overzicht? Dan kun je de zoekcriteria aanpassen. Dat doe je met de knop met de drie liggende streepjes die je bovenaan het scherm ziet staan (aan de rechterkant), Tik erop om een aantal filters te tonen. Dat zijn de minimale en maximale leeftijd, de maximale afstand tot jouw locatie en een aantal geavanceerde filters die alleen voor premium leden beschikbaar zijn, waaronder locatie, voorkeuren, lengte, gewicht en relatiestatus.

blankblankblank


Hoe kun je contact leggen?

Wat zijn de manieren om via Grizzly echte contacten te leggen? Hier lees je er alles over.

Een bericht verzenden

Wanneer je een profiel hebt geopend kun je meteen een berichtje sturen. Daar hoef je dus niet noodzakelijk een match voor te hebben met die man, want ook een spontane reactie is geen enkel probleem. Daarvoor is het wel nodig om minimaal 1 profielfoto te hebben, dus als je profiel nog leeg is dan is dit het ideale moment om alsnog een leuke foto te uploaden.

Het uploaden van een profielfoto doe je bij je eigen instellingen. Die kun je openen in het startscherm door op de meest rechter knop in de menubalk te tikken.

Bij het versturen van een berichtje heb je allerlei extra opties, zoals het meteen toevoegen van een foto, gif, emoji en meer. Dat zijn leuke manieren om iemands aandacht te pakken te krijgen dus experimenteer er gerust eens mee.

Een Grrrr! (flirt) versturen

De app Grizzly is vernoemd naar de Grizzlybeer en het mag dus geen verrassing heten dat de manier om vrijblijvend contact te zoeken “growling”, oftewel “grommen ” wordt genoemd. Wanneer je op een profiel tikt op de knop met de pootafdruk wordt er zo’n grommende flirt naar de man in kwestie verstuurd, die je wederom kunt bekijken in jullie privé chatbox.

Toegang tot je privéfoto’s verlenen

Wanneer je foto’s op je profiel privé hebt gemaakt kun je die per profiel zichtbaar maken. Je bepaalt dus zelf welke mannen jouw spannende plaatjes of de foto’s waarop je herkenbaar staat afgebeeld mogen zien. Tik bij een profiel rechtsboven op de knop met de drie stippen en kies voor de optie Grant access to private photos. Op dezelfde manier kun je die toestemming daarna ook weer intrekken. Alleen deze man kan nu de privéfoto’s op je profiel zien.

blankblankblank


Service (helpdesk)

Er is helaas geen manier om rechtstreeks contact op te nemen met de klantenservice of helpdesk van Grizzly. Op de site van de app kun je wel een FAQ vinden waar veelgestelde vragen worden beantwoord. Maar ook hier lijkt niet echt een manier te zijn om met een echt persoon te chatten of te mailen wanneer je vragen hebt over de app of problemen ondervindt bij het gebruik.


Voor wie is Grizzly een geschikte app?

Grizzly is een leuke app voor Nederlandse mannen die een voordelige manier zoeken om te daten met andere mannen naast de populairdere apps zoals Grindr. Het aantal in Nederland actieve leden is helaas behoorlijk beperkt, maar dat biedt natuurlijk ook weer kansen doordat het hier makkelijker is dan op veel andere plaatsen om echt op te vallen. Wanneer je oprechte belangstelling toont of zelfs gewoon alleen maar een flirt stuurt heb je al snel een leuke chat te pakken.


Wat kost Grizzly?

Hier hebben we de kosten van Grizzly samengevat en vertellen we je ook alvast wat je allemaal met een gratis en een betaald profiel kunt doen.

De mogelijkheden met een gratis profiel

Ook met een gratis profiel kun je al in contact komen met leuke mannen in je eigen regio. Zo is het gewoon mogelijk een profiel aan te maken, publiek zichtbare en verborgen privéfoto’s te uploaden en andere mannen te zoeken en te bekijken in Nearby. Ook een berichtje of flirt sturen is geen probleem. De betaalde functies, die we hieronder allemaal voor je hebben samengebracht, bieden daar vooral enkele leuke en handige extra’s bovenop. Die maken het stuk voor stuk makkelijker om de mannen te vinden waar je echt wat gemeen mee hebt.

De functies van een Grizzly Premium lidmaatschap

Welke extra mogelijkheden krijg je tot je beschikking wanneer je een Premium lidmaatschap neemt bij Grizzly? Dat zijn de volgende handige functies:

 1. Zien wie op je profiel zijn geweest.
 2. Anoniem profielen bezoeken.
 3. Je zoekregio veranderen.
 4. Meer zoekfilters gebruiken.
 5. Zonder advertenties zoeken en matchen.
 6. Zien wie je aan zijn favorieten heeft toegevoegd.
 7. Nog meer profielen bekijken.
 8. Stickers versturen in de chat.
 9. Aantekeningen maken bij een profiel.
 10. Verbergen dat je een bericht hebt gelezen.
 11. Een fotoalbum aanmaken.
 12. Notificaties tijdelijk uitschakelen.

Zoveel kost het Premium abonnement

Deze kosten zijn verbonden aan het Grizzly Premium lidmaatschap:

 • Een lidmaatschap van 1 maand kost € 7,99
 • Een lidmaatschap van 3 maanden kost € 18,- (€ 6,- per maand)
 • Een lidmaatschap van 12 maanden kost € 48,- (€ 4,- per maand)

Betalen gaat via je online tegoed in Google Play of de App Store.


Grizzly opheffen en verwijderen

Wil je jouw profiel en het bijbehorende account van de Grizzly dating app verwijderen? Ga dan naar je eigen profiel met de knop die je helemaal rechts in de menubalk ziet staan. Tik op de knop met het potlood en kies in het menu dat verschijnt voor Privacy. Onderaan dit scherm zie je als het goed is de optie Delete account staan. Tik daarop, selecteert de reden voor je vertrek en tik tot slot op Delete account.


Download de Grizzly app

Bekijk de beste gay apps Download de Grizzly app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Grizzly

 • Leuk grindr alternatief
 • Stoere look & feel
 • Gifjes en emojis sturen
Bekijk de beste gay apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies