Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Hornet app review, hoe werkt Hornet?

screenshots Hornet

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Ben je op zoek naar leuke mannen voor een gay contact en hou je daarbij het liefste zoveel mogelijk opties open? Dan is Hornet wellicht een leuke app om eens te proberen. Deze app combineert online daten namelijk met de kenmerken van een sociaal netwerk, zodat je er relatief eenvoudig allerlei verschillende contacten op kunt doen.

Van een online vriendschap tot een eenmalig spannend afspraakje of een date voor een serieuze relatie. Alles kan op Hornet en in deze review lees je hoe je zelf met deze app aan de slag kunt gaan.

Waarom kies je voor Hornet?
 • Voor zowel dating als vriendschappen
 • Veel gratis functies
 • Profielen worden gecontroleerd
Bekijk de beste gay apps

Wat is Hornet?

De Hornet app houdt het midden tussen een dating app een sociaal netwerk voor homoseksuele en biseksuele mannen. Hornet is internationaal georiënteerd maar maakt het ook mogelijk voor leden om mannen in hun eigen omgeving via de app te ontmoeten. Sinds de start van de app in 2011 zijn er wereldwijd ongeveer 25 miljoen mannen op actief geworden.

Zij zijn op zoek naar allerlei soorten contact: van een online vriendschap of een eenmalig spannend afspraakje tot een serieuze relatie. In Nederland is de app nog niet zo populair als bijvoorbeeld Grindr of PlanetRomeo, maar er zijn toch voldoende mannen lid om de app op zijn minst ook eens een tijdje te proberen.


blank

Hoe werkt Hornet en hoe gebruik je de app?

Elke man van 18 jaar en ouder kan bij Hornet een eigen profiel aanmaken en in contact komen met andere leuke gays van over de hele wereld. Regionaal zoeken en matchen is mogelijk wanneer je de app toegang geeft tot de GPS functie van je telefoon. Je kunt andere leden een berichtje sturen zonder dat je een match met elkaar hoeft te hebben.

Daarnaast bevat de app ook allerlei sociale media opties zoals een status update plaatsen, feeds van andere leden bekijken, iemand volgen en ontvolgen en zien hoeveel volgers andere leden hebben. Daardoor zijn er meer opties voor interactie dan in veel andere dating apps.

Account en profiel aanmaken

Zodra je Hornet opstart krijg je de keuze om in te loggen of jezelf gratis aan te melden. Wanneer je al een Hornet account hebt vul je bij Login je gegevens in om jezelf direct weer aan te melden. Heb je nog geen account? Dan lees je hieronder hoe je jezelf aan kunt melden.

Aanmelden met Google of Facebook

Een heel handige en snelle optie om van Hornet gebruik te maken is door jezelf aan te melden met een bestaand Facebook of Google account. Tik daarvoor eerst op de knop Schrijf gratis in en kies dan voor een van beide opties Meld je aan met Facebook of Schrijf je in via Google.

Voor beide platforms word je doorgestuurd naar een aanmeldscherm, waarna je alleen nog even toestemming hoeft te geven om Hornet aan dat account te koppelen. Nadat je dat hebt afgerond word je teruggestuurd naar de app en kun je meteen beginnen.

Een nieuw Hornet account aanmaken

Het is ook gewoon mogelijk om een geheel nieuw account aan te maken bij Hornet zelf. Dat doe je op basis van je e-mailadres. Op het aanmeldscherm kun je dan direct je e-mailadres en een wachtwoord invullen. Tik op de knop Inschrijven om je profiel direct aan te maken. Meer is hiervoor niet nodig.

Je profiel verder aanvullen

Zodra je bent aangemeld krijg je als eerste een aantal vragen over je privacy. Zie voor meer informatie het kopje Privacy en veiligheid verderop in deze review. Zodra je die stap hebt afgerond kun je de app gaan gebruiken. Het is dan slim om alvast je profiel wat verder aan te vullen, want op dit moment word je nog niet getoond aan andere singles. Tik dus rechtsonder in de menubalk op de knop met het mannetje erop om naar je eigen profiel te gaan. Nu kun je profielfoto’s uploaden en je leukste foto als hoofdfoto instellen. Je kunt je gebruikersnaam aanpassen en kort wat over jezelf vertellen. Bij Over jou kun je daarnaast enkele van je persoonlijke interesses en voorkeuren invullen.

blankblankblank


Profielen en matches

Hoe zien Hornet profielen eruit en hoe kun je met andere mannen in contact komen? Dat lees je hieronder.

Hoe ziet een profiel eruit?

Profielen op Hornet leggen de nadruk op het visuele aspect. De meeste leden maken daar graag gebruik van door lekker veel foto’s te plaatsen, niet zelden van hun half ontblote lichaam. Volledig naakt is niet toegestaan op Hornet, maar het wordt wel duidelijk dat veel mannen die op de app actief zijn aantrekkelijk gevonden willen worden (wellicht met het oog op een spannend avontuurtje).

De nadruk op de fysieke aspecten van het daten wordt mede in de hand gewerkt doordat je uitgebreidere informatie over een man niet zo eenvoudig op zijn profiel kunt vinden. Belangrijk zaken tijdens het daten zoals iemands voorkeuren, interesses, hobby’s en karaktereigenschappen blijven helaas onderbelicht. Daardoor betrap je jezelf waarschijnlijk ook al snel erop dat je mannen vooral aan het selecteren bent op hun uiterlijk en hoe actief ze zijn in de app.

Hoe kun je contact leggen?

Wanner je contact wilt leggen met leuke mannen op Hornet zijn er twee verschillende tactieken die je kunt volgen, direct contact opnemen of onder de aandacht komen via de sociale netwerk mogelijkheden van de app.

Hornet als sociaal netwerk

Hornet bevat enkele leuke opties die rechtstreeks zijn afgekeken van bekende sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een profiel te gaan volgen. Dan krijg je telkens wanneer de andere man iets plaatst daar een melding van. Bovendien kan elke man zoveel status updates plaatsen als hij wil, wat in de praktijk meestal gaat om een leuke foto met een kort berichtje. Andere leden kunnen die status update liken of er een reactie bij plaatsen. Let wel op dat die reacties ook door andere leden gezien kunnen worden, dus deel het beste niet meteen allemaal privé-informatie. Profielen volgen, liken en reageren op status updates is een prima manier om contact met een andere man op te bouwen via Hornet.

Direct een berichtje sturen

Wanneer je wat directer contact wilt zoeken kun je ook gewoon meteen een berichtje sturen naar een man die je wel leuk lijkt. Tik daarvoor op de knop met de spraakballon die je op elk profiel ziet staan. Het berichtje dat je nu kunt typen en versturen is alleen te lezen voor jou en de ontvanger, dus je hoeft niet bang te zijn dat het (zoals de reacties op status updates) openbaar op het profiel wordt geplaatst. Je kunt dus wat opener zijn en jezelf bijvoorbeeld meteen wat beter voorstellen. Als je actief wilt daten bij Hornet is dit wat ons betreft de beste optie om dat te doen.

blankblankblank


Privacy en veiligheid

Zodra je bent aangemeld bij Hornet krijg je direct vragen over je privacy. Hornet toont namelijk advertenties en wil graag toestemming om die voor jou te personaliseren. Dan wordt er echter wel data gedeeld met derden. Wil je dat liever niet, dan tik je op de link Nee bedankt.

Dan krijg je nog steeds advertenties te zien in de Hornet app maar zijn die mogelijk niet zo relevant voor jou. In het volgende scherm kun je nog enkele andere privacy-instellingen aanpassen. Bekijk elke optie en schakel die desgewenst uit door op het betreffende schuifknopje te tikken. Tot slot moet je nog even aangeven of je wel of geen e-mails van Hornet wilt ontvangen voordat je echt aan de slag kunt gaan met de app. Er wordt dus veel aandacht besteed aan je privacy en dat is natuurlijk fijn om te weten.


Service (helpdesk)

Hornet heeft moderators in dienst die de hele dag door gebruikers, profielen, foto’s, berichten en reacties monitoren en ingrijpen als er iets gebeurt dat niet door de beugel kan. Daarnaast is het mogelijk om zelf profielen te melden of alleen te blokkeren.

Wil je met iemand in contact komen van Hornet zelf? Dat kan door in de app naar je eigen profiel te gaan en dan rechtsboven in het scherm op de knop van het tandwiel te tikken. Er opent dan een menu waarin je onderin de optie Help vindt. Tik hierop om naar een database met vragen en antwoorden te gaan, waar je onderaan de pagina ook de optie Contact vindt. Tik op deze link om direct een bericht te versturen.


Voor wie is Hornet een geschikte app?

Hornet is heel geschikt voor gay en bi mannen die op zoek zijn naar een nieuwe dating app waarmee ze op een ontspannen manier in contact kunnen komen met andere mannen. Zowel voor daten als het zoeken van vriendschappen zijn specifieke functies ingebouwd zodat je altijd het contact kunt vinden dat jij zoekt. Helaas is de app in Nederland nog niet zo enorm populair, maar daar staat tegenover dat je als nieuw lid vaak op veel aandacht mag rekenen.


blankblankblank

Wat kost Hornet?

Welke kosten krijg je mee te maken als je via Hornet wilt gaan daten, en wat kun je doen met een gratis account? Daarover lees je hier meer!

Wat kun je met een gratis profiel?

Wat kun je allemaal doen met een gratis account bij Hornet? Eigenlijk al best wel veel! Je kunt namelijk een eigen profiel aanmaken en daar beperkt foto’s op plaatsen, andere profielen zoeken met eenvoudige filters, foto’s van andere mannen bekijken, reageren op profielen en status updates en zelfs al privéberichtjes versturen. Wanneer je niet van plan bent om geld uit te geven aan daten via Hornet is dat dus geen reden om er niet lid te worden.

De functies van een premium lidmaatschap

Wanneer je een premium lidmaatschap neemt krijg je meteen een aantal handige nieuwe functies tot je beschikking. Welke zijn dat?

 1. Je kunt meer foto’s toevoegen aan je profiel.
 2. Het wordt mogelijk een melding te ontvangen als iemand jouw berichtje heeft gelezen.
 3. Alle advertenties worden verwijderd uit de app zodat je ongestoord kunt daten.
 4. Je kunt voortaan zien welke mannen er de laatste tijd op je profiel zijn geweest.
 5. Het wordt mogelijk volledig onbeperkt andere profielen te bekijken.
 6. Je kunt veel meer filters gebruiken om precies die mannen te vinden die je zoekt.
 7. Je kunt de mogelijkheid inzetten om volledig incognito te daten.

Zoveel kost het Premium abonnement

Hoeveel kost het om een premium abonnement te nemen bij Hornet? Hieronder zie je de huidige prijzen zoals we die vonden in de app:

Looptijd Prijs per maand Totaalprijs
1 Maand € 10,99 € 10,99
3 Maanden € 7,99 € 23,99
12 Maanden € 1,99 € 23,99

Zoals je ziet kost het abonnement voor 1 jaar momenteel evenveel als het abonnement voor 1 kwartaal. Het is op dit moment bij ons niet duidelijk of dit een fout in de app is, of dat het om een tijdelijke aanbieding gaat. Hoe dan ook is het geen gekke korting, want zo kost Hornet nog geen twee euro per maand!


Hornet opheffen en verwijderen

Wil je Hornet verwijderen en ook je profiel definitief weggooien? Open dan de app en ga via je eigen profiel naar je instellingen (de knop met het tandwiel) en tik dan op Account. Nu zie je jouw profielnaam en e-mailadres.

Tik vervolgens rechtsboven in het scherm op de knop met de drie puntjes en tik in het menu dat verschijnt op Account opheffen. Bevestig je beslissing door op de knop Delete te tikken. Je wordt uitgelogd en het profiel wordt verwijderd. Nu kun je ook de app van je telefoon verwijderen.


Download de Hornet app

Bekijk de beste gay apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Hornet

 • Voor zowel dating als vriendschappen
 • Veel gratis functies
 • Profielen worden gecontroleerd
Bekijk de beste gay apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies