Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Hot or Not app review, hoe werkt Hot or Not?

screenshots Hot or Not

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Zoek je een leuke en snelle manier om in korte tijd allerlei verschillende singles in je regio te leren kennen en meteen met ze te chatten via je mobiel? Dan zou de Hot or Not dating app een hele goede keus kunnen zijn. Daarmee kun je namelijk heel eenvoudig langs veel verschillende profielen swipen en aangeven of je die personen ‘hot’ of juist helemaal ‘not’ vindt. Dat is een heel ontspannen manier om nieuwe mensen te leren kennen en  online vriendschappen op te doen. Maar natuurlijk kun je met deze app ook zomaar eens tegen je droompartner aanlopen!

Waarom kies je voor Hot or Not?
  • Recht voor zijn raap; ultieme vleeskeuring
  • Snelle, vrijblijvende contacten
  • Niet voor het vinden van een serieuze relatie
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Hot or Not?

Hot or Not is een dating app van dezelfde makers als de bekende dating app Badoo. De apps lijken dan ook veel op elkaar, al is Hot or Not duidelijk wat vereenvoudigd om het ‘hot or not’ concept beter tot zijn recht te laten komen. Dat concept bestond een aantal jaren geleden al met veel succes op internet. Toen was dating nog niet de achterliggende gedachte maar vonden mensen het gewoon leuk om hun foto’s te laten beoordelen door anderen. Met de Hot or Not dating app is dit concept speciaal voor alle vrijgezellen nieuw leven in geblazen. Maar nu kunnen leden die elkaar als ‘hot’ bestempelen ook direct matchen, chatten en daten. De meeste mensen die je er tegen zult komen zijn tussen de 18 en 35 jaar oud maar ook nog iets oudere singles zul je regelmatig voorbij zien komen.

Doelgroep

De Hot or Not dating app is bedoeld als een leuke en redelijk vrijblijvende manier om in korte tijd veel profielen van singles te beoordelen. Daardoor is het vooral een leuke manier om allerlei verschillende contacten op te doen. Het is ook een goede indicatie van hoe populair je bent als single en wat voor vrijgezellen wel interesse in jou zouden kunnen hebben. Maar omdat het concept zo eenvoudig is de kans dat je direct tot waardevolle matches of een relatie zult komen relatief klein. Het beoordelen vindt namelijk vooral plaats op basis van het uiterlijk, wat uiteindelijk niet de ideale manier is om een duurzame relatie te vinden. Maar uiteraard kun je hier – net zoals je dat in de kroeg of op straat kunt – ook gewoon de man of vrouw van je dromen ontmoeten!


Hoe werkt Hot or Not? Hoe gebruik je het?

Hot or Not werkt heel eenvoudig, precies zoals je zou verwachten van een app die op dit concept is gebaseerd. De app maakt gebruik van een kennismakingsspel waarbij singles elkaar kunnen beoordelen. Voor elke single maak je een keuze tussen ‘hot’ of ‘not’. Wanneer iemand die je als appetijtelijk hebt beoordeeld jou ook wel ziet zitten heb je een match. Dan kun je net zoals bij een app als Tinder met elkaar chatten en wordt ook de kans groter op een date of een relatie.

blank

Account en profiel aanmaken

De eerste stap is zoals gebruikelijk het downloaden van de app uit de app store op je mobiele telefoon. Wanneer je in die store een zoekopdracht “hot or not” plaatst zal de app direct bovenaan kunnen staan en kun je op de downloadknop tikken. Als de installatie klaar is zal er een nieuw icoon op je home-scherm verschijnen dat je aan kunt tikken om de dating app te starten.

Aanmelden met Facebook

Net zoals bij veel andere apps het geval is kun je makkelijk aanmelden bij Hot or Not met een bestaand Facebook-account. Tik daarvoor op de knop Verder met Facebook, vul wanneer dat nodig is je inloggegevens in en geef toestemming om de accounts aan elkaar te koppelen. Dit kan al binnen een paar seconden voor elkaar zijn zodat je meteen in Hot or Not aan de slag kunt.

Een nieuw account aanmaken

Vind je het niet prettig om Facebook te gebruiken om in te loggen, dan kun je ook een nieuw account aanmaken bij Hot or Not zelf. Dat kun je doen door meteen je geslacht aan te tikken op het beginscherm. Je wordt dan doorgestuurd naar een nieuw scherm waar je een profielnaam in kunt vullen. Dat kan een zelfverzonnen (discrete) gebruikersnaam zijn, zolang je maar alleen letters gebruikt en geen cijfers of andere tekens. Voer daarna je geboortedatum en je e-mailadres in (en geef aan of je wel of geen aanbiedingen wilt ontvangen per e-mail).

Locatietoestemming

Om de leukste en best passende profielen te kunnen tonen wil Hot or Not graag toegang tot je locatie. Tijdens het aanmelden zal je daarom ook om toestemming worden gevraagd om je GPS-locatie met Hot or Not te delen. Bepaal hier zelf waar je je prettig bij voelt, want ook zonder deze toegang tot je locatie kan de app gewoon normaal functioneren omdat je dan simpelweg een plaatsnaam invoert.

Profielfoto toevoegen

Omdat je bij Hot or Not vrijwel uitsluitend met elkaar matcht op basis van je foto’s is het verplicht om ook zelf meteen een foto op je profiel te plaatsen. Je kunt er eentje maken met de camera en die meteen uploaden, een foto in het geheugen van je telefoon kiezen of bijvoorbeeld je account koppelen met Facebook en/of Instagram zodat je daar meteen een foto van kunt gebruiken. Dat koppelen is echter ook later nog mogelijk in je instellingen, dit behandelen we zo dadelijk wat uitgebreider. Kies voor nu gewoon een leuke selfie zodat je kunt beginnen met profielen bekijken.


blankblank  blank

Profiel aanpassen en optimaliseren

Ook al heb je inmiddels een profiel online staan, toch kan het slim zijn om dit meteen helemaal naar je wens aan te passen. Je verleidt namelijk veel sneller een leuke single om jouw profiel als hot te beoordelen wanneer je veel informatie deelt of meerdere leuke foto’s hebt geplaatst. Dat kun je doen bij je profiel. Tik op de knop van de persoon rechtsonder in de menubalk en in het volgende scherm rechtsboven op het icoontje van een persoon met een potlood erbij. Nu kun je allerlei eigenschappen, wensen en voorkeuren invullen en aanpassen.

Het kan ook heel handig zijn om hier alvast je profiel te laten verifieren, zodat andere leden kunnen zien dat je ‘echt’ en serieus aan het daten bent. Scrol daarvoor naar het kopje Accountverificatie en kies de optie(s) die je daarvan het meest geschikt vindt. Je kunt bijvoorbeeld verificatie via een foto doen, of door je bestaande Google, Facebook of Twitter te koppelen. Ook is het mogelijk om je Hot or Not app aan Instagram te koppelen zodat je meteen foto’s die je daarop hebt gezet kunt tonen op je Hot or Not profiel.


blankblankblank

Het Hot or Not kennismakingsspel

Het Hot or Not kennismakingsspel is het scherm waar je waarschijnlijk de meeste tijd in zult doorbrengen, want dit is waar je alle profielen makkelijk en snel kunt beoordelen. Dat kan door naar links of rechts te swipen of door op de bijbehorende hot of not knop te tikken. Bij de keuze voor not verdwijnt een profiel uit de app en krijg je die waarschijnlijk nooit meer te zien. Bij een hot verdwijnt het profiel ook, maar als de andere single jou ook liket (of al heeft geliket) is er sprake van een match. Je kunt dan via de Hot or Not app met elkaar chatten.

blankblank  blank


Extra functies

Naast het kennismakingsspel bevat de Hot or Not dating app nog een aantal handige functionaliteiten. Ook die zul je wel herkennen als je al eens van de Badoo app gebruik hebt gemaakt.

Leden in de buurt

blankMet Leden in de Buurt heb je altijd een actueel overzicht van profielen die zich in je huidige omgeving bevinden. Dit zijn allerlei profielen die je meteen kunt bekijken en als je wilt ook direct kunt liken. Het is hier ook zonder dat je een wederzijdse match hebt mogelijk een berichtje te versturen. Heel handig is ook de mogelijkheid om te bladeren tussen de profielen met de pijltjesknoppen, zonder dat je direct een keuze hoeft te maken of je die persoon hot of not vindt.

Zoekfilters

Zoekfilters stellen je in staat om de profielen die je bij Leden in de Buurt ziet staan meer te verfijnen. Je kunt bijvoorbeeld de leeftijdscategorie aanpassen of de locatie wijzigen. Ook heel handig als je op dit moment even tijd en zin hebt om met iemand te chatten is aanvinken om alleen online leden te tonen. Iedereen die je dan te zien krijgt zit ook op dat moment op de app.

Berichten

blankIn het scherm met berichten kun je de reacties van andere leden bekijken. Die hebben je bijvoorbeeld een berichtje gestuurd naar aanleiding van een match in het kennismakingsspel of omdat ze je profiel hebben gevonden bij Leden in de Buurt. Hier komen als het goed is na verloop van tijd meerdere conversaties op gang, maar je hoeft het scherm niet doorlopend te checken. Je ontvangt namelijk ook gewoon een pushmelding op je telefoon wanneer je een nieuw berichtje hebt gekregen.


Veiligheid

Ook al is Hot or Not dating app minder populair dan zijn grote broertje Badoo, je profiteert wel automatisch van allerlei voordelen van die populaire app. Zo is ook hier sprake van een strenge profielcontrole. Het zal je bijvoorbeeld niet lukken om weg te komen met een profielfoto waar je niet goed herkenbaar op staat. Die wordt steevast binnen korte tijd weer verwijderd waarna je de melding krijgt een betere foto te kiezen.

Hot or Not maakt gebruik van een beveiligde verbinding zodat je gegevens nooit zomaar zijn in te zien door derden. Ook heel handig zijn de vele manieren waarop een account geverifieerd kan worden. Veel mensen doen dat dus ook en zo heb je altijd veel gecontroleerde (en dus betrouwbare) profielen om uit te kiezen.

Weet tot slot dat je zelf je privacy-instellingen kunt beheren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je locatie te verbergen of (tijdelijk) zorgen dat je niet in de zoekresultaten naar voren komt. Deze opties vind je bij Profiel ProfielvoorkeurenPrivacy.


Voor wie is Hot or Not een geschikte app?

Hot or Not is een hele leuke app voor iedereen die gewoon lekker door veel profielen wil swipen en zich daarbij ook graag laat verrassen door een perfecte match. Want alhoewel Hot or Not niet de perfecte dating app is voor singles die snel een serieuze relatie zoeken kun je wel gewoon in korte tijd heel veel singles ontmoeten. Zie het dus bijvoorbeeld als een aanvulling op het uitgaansleven, maar dan op je mobiele telefoon en dus overal en op elk moment. Hou het daten via Hot or Not ontspannen en schep niet te hoge verwachtingen voor jezelf. Dan zul je sowieso altijd een leuke tijd hebben en ook zomaar eens tegen je droompartner aan kunnen lopen!


blankblank  blank

Wat kost Hot or Not?

Hot or Not is deels gratis te gebruiken, maar er is ook een premium abonnement beschikbaar en bepaalde functies kunnen aanvullend met credits worden ontsloten.

Is Hot or Not gratis?

Je kunt jezelf gratis inschrijven bij Hot or Not en je eigen profiel (inclusief foto’s) aanmaken. Diverse handige functies zijn dan meteen zonder kosten te gebruiken. Zo kun je het kennismakingsspel spelen en op zoek naar leden in je buurt. Wanneer je een leuke match hebt kun je zelfs direct een berichtje versturen. Je hoeft dus niet per se een betaald abonnement te nemen.

Premium abonnement

Het premium abonnement van Hot or Not biedt een aantal handige mogelijkheden die interessant kunnen zijn als je wat serieuzer met de dating app aan de slag wilt. Zo kun je bijvoorbeeld direct chatten met de nieuwste en populairste leden, zien wie jou als favoriet heeft gemarkeerd en heeft geliket, zorgen dat je berichten bovenaan komen te staan in de inbox van andere leden en een not-stem in het kennismakingsspel terugdraaien.

Dit zijn de beschikbare abonnementen en de actuele prijzen:

Looptijd abonnement Prijs
1 Dag 1,99
1 Week 5,99
1 Maand 17,99
3 Maanden 43,99
6 Maanden 65,99
Voor altijd 129,99

Credits

Bepaalde extra functies kunnen worden gebruikt na een betaling met credits. Het gaat daarbij om de volgende aanvullende mogelijkheden:

  • Bovenaan getoond worden in het scherm Leden in de Buurt (kosten: 50 credits)
  • Tijdelijk veel meer matches krijgen zodat je meer kans maakt op een leuke date (kosten: 100 credits)
  • Meer bezoekers naar je profiel krijgen doordat je vaker wordt getoond in het kennismakingsspel (kosten: 100 credits)
  • Laten zien dat je op dit moment online bent (kosten: 100 credits).

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je deze extra functies alleen activeert wanneer je de tijd hebt om inderdaad iets met alle extra aandacht te kunnen doen!

De credits zijn te koop in verschillende pakketten. Hoe groter het pakket, hoe voordeliger de credits per stuk worden. Hieronder kun je de huidige pakketten en hun prijzen bekijken:

Pakket Prijs Prijs per 100 credits
100 credits € 4,99
€ 4,99
550 credits € 16,99
€ 3,09
1250 credits € 21,99
€ 1,76
2750 credits € 32,99
€ 1,20

Hot or Not opzeggen

Wil je Hot or Not opzeggen zodat je de app kunt verwijderen? Zorg er dan eerst voor dat je een eventueel betaald abonnement stopzet om onverwachte kosten te voorkomen. Wanneer je het abonnement in de Google Play of App Store hebt afgesloten kun je dat daar ook weer annuleren bij je lopende abonnementen. Doe dat dus eerst voor je verder gaat.

Is het opzeggen van het betaalde lidmaatschap gelukt? Ga dan in de app naar je profiel en tik dan op het icoontje van het tandwiel linksboven in het scherm. Tik dan op Account en kies hier voor Account verwijderen. Volg de stappen totdat je wordt uitgelogd uit de app. Nu kun je Hot or Not van je telefoon verwijderen.


Download de Hot or Not app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Hot or Not

  • Maak vrienden online
  • Laagdrempelig aanmelden
  • Hotlijst voor favorieten
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies