Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Hud app review, hoe werkt Hud?

screenshots Hud

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Ben je op zoek naar een leuke dating app en wil je weleens wat anders dan anders proberen? Dan zou de Hud dating app interessant voor jou kunnen zijn. In deze review laten we je de werking van deze dating app zien, die je niet alleen kunt gebruiken voor het vinden van een relatie maar ook voor het opdoen van een leuke online vriendschap en zelfs een spannend ‘casual’ avontuurtje.

Waarom kies je voor Hud?
 • Vrijblijvend casual online daten
 • Beperkt aantal Nederlandse leden
 • Gebruiksvriendelijke app
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Hud?

Hud is een dating app die voor een groot deel gratis te gebruiken is maar waarbij je ook tegen betaling gebruik kunt maken van uitgebreidere functies. De app kan worden gebruikt voor het vinden van allerlei soorten contacten, van een leuke online vriendschap tot een relatie. Maar de Hud app kan ook worden gebruikt voor het vinden van een spannend avontuurtje, eenmalig of voor langere tijd. Op je profiel kun je namelijk ook heel uitgebreid aangeven wat je voorkeuren tussen de lakens zijn. Aanmelden kan met Facebook of door een nieuw profiel aan te maken op basis van je mobiele telefoonnummer.


Hoe werkt Hud en hoe gebruik je de app?

De Hud app werkt heel eenvoudig. Hij bevat namelijk maar heel weinig opties waardoor de app heel overzichtelijk blijft. Het belangrijkste element is de profielenlijst die je te zien krijgt zodra je de app opent. Rechtsboven staat een knop met een spraakballon waarmee je bij je inbox komt.

Linksonder in het scherm vind je een filterknop waarmee je de profielenlijst kunt verfijnen. Vervolgens is het een kwestie van leuke profielen liken of meteen een berichtje sturen. Als je een reactie ontvangt vind je die in je inbox en kun je met elkaar chatten via Hud. Veel meer is er niet te doen, maar veel meer heb je waarschijnlijk ook niet nodig als je iemand vindt waar je een leuke klik mee hebt.


blank

Account en profiel aanmaken

Er zijn twee manieren om je bij Hud als nieuw lid aan te melden: inloggen met Facebook of lid worden op basis van je telefoonnummer. Hoe je dat doet lees je hieronder:

Aanmelden met Facebook

De eerste mogelijkheid om bij Hud mee te gaan doen is door jezelf aan te melden met een bestaand Facebook-account. Wil je daar gebruik van maken Tik dan op het startscherm op de knop Aanmelden met Facebook. Nu kun je koppelen met Facebook door eventueel eerst in te loggen en daarna toestemming te geven voor de app om enkele gegevens van je Facebook-profiel uit te lezen. Zodra je die toestemming hebt gegeven word je weer naar de app teruggestuurd.

Een nieuw Hud account aanmaken

Het is ook gewoon mogelijk om een nieuw account aan te maken bij Hud op basis van je telefoonnummer. Tik voor deze optie op het startscherm op de knop Sign in with Phone. Nu vul je in een nieuw scherm je telefoonnummer in door eerst al land Nederland te kiezen en vervolgens (zonder de eerste nul) je mobiele telefoonnummer in te voeren. Er wordt nu al heel snel een verificatiecode naar je telefoon verzonden via SMS. Wanneer je telefoon het ondersteunt kan het berichtje de app direct al activeren. Als dat niet het geval is moet je de code even handmatig overnemen. Daarna is de app klaar voor gebruik.

Een profiel opzetten

Zodra je met een van beide hierboven besproken opties bent aangemeld en in de app terecht komt moet je eerst aangeven of Hud je actuele locatie ook mag weten. Als je dat goed vindt tik je op de knop OK. Nu kun je ook lokale matches ontvangen. Afhankelijk van de manier waarop je bent aangemeld kan het zijn dat je ook alvast meer gegevens in moet vullen, zoals je voornaam, je geslacht en met welke mensen je graag in contact wilt komen. Tot slot is het nog nodig even je geboortedatum te selecteren, waarna je het profiel af kunt ronden.

Je profiel aanvullen

Je hebt nu nog steeds een behoorlijk leeg profiel. Daarom doe je er goed aan om dat eerst wat verder aan te vullen. Dat doe je door in de app linksboven op het icoontje met je eigen foto te tikken. Nu kun je nieuwe foto’s uploaden en informatie toevoegen. Bij My Info voer je algemene informatie in zoals je sterrenbeeld, je lengte en je rook- en drinkgedrag. Bij My Bedroom kun je voor allerlei erotische voorkeuren aangeven of je ze interessant vindt. En bij My Interests kun je tot slot heel eenvoudig andere interesses selecteren door op de corresponderende foto te tikken.


blankblankblank

Profielen en matches

Hud doet geen poging om profielen aan je te koppelen op basis van je voorkeuren. De enige vorm van matching die er is bepaal je zelf, namelijk door alleen de profielen te laten tonen in een bepaalde straal om je eigen locatie heen en binnen een door jou ingestelde leeftijdscategorie. Vervolgens ben je op jezelf aangewezen om contact met die persoon te zoeken door een berichtje te sturen.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een profiel op Hud is eenvoudig opgezet. De basis wordt gevormd door de profielfoto, die je meteen bovenaan ziet staan. Als de persoon in kwestie meerdere foto’s heeft geplaatst kun je die bekijken door op het profiel naar beneden te vegen. Dan zie je ook nog wat andere eenvoudige informatie staan, zoals foto’s van interesses en enkele persoonlijke gegevens. De overige opties zijn dat je de persoon kunt liken of afwijzen en een berichtje kunt sturen. Ook is het mogelijk om het profiel te blokkeren en/of te rapporteren.

Hoe kun je contact leggen?

Hud doet geen poging om profielen aan je te koppelen op basis van je voorkeuren. De enige vorm van matching die er is bepaal je zelf, namelijk door alleen de profielen te laten tonen in een bepaalde straal om je eigen locatie heen en binnen een door jou ingestelde leeftijdscategorie. Vervolgens ben je op jezelf aangewezen om contact met die persoon te zoeken door een berichtje te sturen. Je kunt een profiel ook liken door op de knop met het hartje te tikken. Als de andere persoon jou liket heb je een match met elkaar en ligt het voor de hand om berichtjes uit te gaan wisselen.

Zoekresultaten verfijnen

Wanneer je niet zo tevreden bent met het soort profielen dat je te zien krijgt in het profieloverzicht, dan kun je die lijst ook zelf filteren. Tik daarvoor linksonder in het scherm op de filterknop en kies daar bijvoorbeeld de leeftijdsgrenzen, het geslacht en hoever de profielen van je verwijderd mogen zijn. Wanneer je de geavanceerde filtervelden wilt kunnen gebruiken, zoals locatie, voorkeuren, en sterrenbeeld, is het nodig een premium abonnement te nemen. Pas de filters toe met de knop van het pijltje naar beneden, linksboven in het scherm. De lijst met profielen wordt dan geüpdatet.


blankblankblank

Veiligheid en privacy

Om meteen alle zorgen omtrent je privacy weg te nemen heeft Hud haar privacybeleid op een makkelijk terg te vinden plek in de app gezet. Die vind je namelijk onder je eigen account en instellingen. We lezen daarin geen gekke dingen, want aangezien de app bijvoorbeeld geen reclames toont worden jouw persoonlijke gegevens ook vrijwel uitsluitend gebruikt om je de datingdienst te kunnen bieden.

Foto’s verifiëren

Je kunt je profielfoto’s laten verifiëren via de app. Dat doe je door bij je profiel te kiezen voor Verify Photos. Je moet wel al foto’s op je profiel hebben staan om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Het is nu de bedoeling om een pose na te doen die je ziet op de voorbeeldfoto en dan een foto van jezelf te maken. De foto wordt opgestuurd naar de redactie, die controleert of je de pose goed hebt en of de foto overeenkomt met de andere foto’s op je profiel. Als dat allemaal klopt ben je goedgekeurd en kunnen andere leden zien dat je betrouwbaar bent.


Klantenservice (helpdesk)

Wat kun je doen als je een vraag hebt over Hud of een probleem ondervindt met de app? Dan kun je heel eenvoudig via je eigen account contact opnemen met de klantenservice. Tik op je eigen profiel en vervolgens linksboven in beeld op de knop met het tandwiel. Je komt dan in je instellingen terecht, waar je als het goed is meteen de optie Contact ziet staan onder het kopje Help and Support. Tik hierop om meteen een contactformulier in te vullen.


Voor wie is Hud een geschikte app?

Hud is op dit moment helaas – in elk geval in Nederland – niet een heel druk bezochte app. Dat betekent echter wel dat je al snel contact hebt met de mensen die er al wel gebruik van maken. Daarbij lijkt de app op dit moment het meest geschikt voor een ‘spannende’ ontmoeting, want de meeste leden die actief zijn hebben alvast pikante foto’s geplaatst of laten op andere manieren hints vallen dat ze wel oren hebben naar een avontuurtje. Zoek je een serieuze relatie, met uitgebreide matching op basis van je karakter en interesses, dan kun je deze app het beste nog even laten voor wat hij is.


blankblankblank

Wat kost Hud?

Welke kosten moet je aan denken aan het gebruik van Hud en wat zijn de mogelijkheden wanneer je het graag bij alleen een gratis profiel wilt houden?

De mogelijkheden met een gratis profiel

De mogelijkheden met een gratis profiel zijn al behoorlijk uitgebreid te noemen. Zo is het bijvoorbeeld gewoon mogelijk om leuke profielen te vinden en te bekijken. Maar dat niet alleen, je kunt ook profielen liken en zelfs een berichtje sturen.

De functies van een Hud premium lidmaatschap

Je kunt dus al behoorlijk veel met een gratis lidmaatschap. Er is echter ook een Hud Premium abonnement beschikbaar waarmee je nog meer opties tot je beschikking krijgt. Daarmee kun je namelijk:

 1. Meteen chatten met singles die je leuk lijken.
 2. Zonder limieten profielen bekijken.
 3. Zonder limieten profielen liken.
 4. Zien wie er op je profiel is geweest
 5. Van premium zoekfilters gebruikmaken.
 6. Direct matchen met iemand die je profiel heeft geliket.
 7. 5 Priority Chats per dag gebruiken.
 8. Leesbevestiging ontvangen van je verstuurde berichtjes.
 9. Verkeerde swipes ongedaan maken.
 10. Een gratis boost voor 24 uur.

Zoveel kost het Premium abonnement

Het Hud Premium abonnement is beschikbaar voor verschillende looptijden:

 • Een Premium lidmaatschap voor 1 week kost € 13,99
 • Een Premium lidmaatschap voor 3 maanden kost € 41,99
 • Een Premium lidmaatschap voor 12 maanden kost € 94,99

Je kunt momenteel ook een gratis trial nemen die 1 week duurt. Daarmee kun je alle betaalde functies 7 dagen lang zonder beperkingen uitproberen. Wil je daarna niet automatisch een maandabonnement krijgen? Zorg dan dat je voordat de proefperiode is afgelopen opzegt want anders loopt de trial automatisch door in een betaald lidmaatschap.

Aanvullende betaalde diensten

Naast het premium abonnement zijn er ook aanvullende diensten die je los af kunt nemen.

Topprofiel worden voor een bepaalde tijd

Het is bijvoorbeeld mogelijk om in je eigen regio een topprofiel te worden zodat je tot 10 keer meer aandacht krijgt. De prijs hiervan verschilt per periode dat je topprofiel wilt worden:

 • Topprofiel voor 24 uur kost € 6,99
 • Topprofiel voor 3 dagen kost € 13,99
 • Topprofiel voor 7 dagen kost € 21,99

Priority Chats gebruiken

Met de functie Priority Chat sta je altijd bovenaan de inbox van andere leden, ook wanneer dat om populaire leden gaat die heel veel reacties ontvangen. Deze kosten zijn als volgt:

 • 5 Priority Chats kosten € 4,99
 • 20 Priority Chats kosten € 15,99
 • 50 Priority Chats kosten € 35,99

Onthoud dat je bij een premium abonnement ook 5 van deze Priority Chats per dag krijgt.


Hud opheffen en verwijderen

Wanneer je bent uitgekeken op Hud kan de verleiding ontstaan om de app maar gewoon van je telefoon te gooien. Maar wacht daar nog even mee, want als je dat doet blijft je profiel gewoon online staan. Gooi dat dus het beste eerst weg. Dat doe je door eerst in de app naar je instellingen te gaan. Via de knop met het tandwiel kom je dan bij je accountinstellingen, waar je helemaal onderaan het scherm de optie Delete My Account ziet staan. Nu kun je nog kiezen om je profiel te pauzeren of echt definitief weg te gooien. Met de knop Delete Account kies je voor het tweede en wordt je profiel volledig verwijderd.


Download de Hud app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Hud

 • Vrijblijvend casual online daten
 • Beperkt aantal Nederlandse leden
 • Gebruiksvriendelijke app
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies