Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Jaumo app review, hoe werkt Jaumo?

screenshots Jaumo

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

De Jaumo dating app belooft je perfecte begeleiding naar leuke singles waar je zoveel mogelijk mee gemeen hebt. De app is bovendien net zo geschikt voor singles die gewoon wat vrijblijvend willen flirten en chatten als voor degenen die heel serieus op zoek willen naar een nieuwe partner.

Inmiddels zijn er volgens Jaumo al meer dan 40 miljoen mensen van over de hele wereld die van de app gebruik maken, waaronder ook steeds meer singles uit Nederland. Of de app ook voor jou een leuke optie zou kunnen zijn lees je in deze uitgebreide review.

Waarom kies je voor Jaumo?
 • Leuk "match" spel om door profielen te swipen
 • Zowel vrijblijvend flirten als voor serieus daten
 • Eenvoudig matchen met leden uit de buurt
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Jaumo?

Jaumo is een dating app waarmee je eenvoudig in contact kunt komen met singles die zich in je omgeving bevinden. De app biedt verschillende manieren om nieuwe contacten te leggen. zo is er een matchspel genaamd Zappen waarmee je profielen kunt liken en bij een match meteen met elkaar kunt chatten. Ook is er een In de buurt optie, waarmee je altijd een actueel overzicht hebt van de singles in je eigen omgeving, die als het goed is ook aan je belangrijkste wensen en eisen voldoen. Berichtjes sturen kan bij Jaumo ook met een gratis account. Als je gratis lid bent worden er echter wel advertenties getoond binnen de app.

blank


Account aanmaken

Voordat je via Jaumo van start kunt gaan met daten is het natuurlijk nodig om de app te installeren en een nieuw account aan te maken. Hoe je dat doet lees je hier.

De Jaumo app downloaden

De Jaumo app downloaden doe je gewoon vanuit de app store op je telefoon. Zoek daarin op “Jaumo” en installeer de app die als eerste wordt gevonden. Het downloaden duurt slechts enkele seconden en je kunt de app meteen openen. Er wordt een nieuwe knop geplaatst op het Home-scherm van je telefoon. Tik daarop om meteen met Jaumo aan de slag te gaan.

Aanmelden met Google

Wanneer je de Jaumo app opent kun je meteen zien welke mogelijkheden je hebt om jezelf aan te melden. De eerste optie is aanmelden met een bestaand Google account. Tik op deze knop om in te loggen bij Google of meteen je account te selecteren uit de lijst die wordt getoond. Je hoeft dan alleen nog maar toestemming te geven om Jaumo aan Google te koppelen, waarna je meteen weer teruggestuurd wordt naar de app. Daar kun je nu verder met je profiel invullen.

Een nieuw account aanmaken

Wanneer je geen Google-account hebt (of dat liever niet gebruikt voor een dating app zoals Jaumo) dan kun je ook een nieuw account aanmaken. Tik daarvoor op de knop Aanmelden. Je begint nu direct aan de aanmeldprocedure. Kies eerst je geslacht, vervolgens je geboortedatum en selecteer dan of je graag met singles uit je directe omgeving in contact wilt komen. Als je hier kiest voor Ja natuurlijk krijg je meteen de melding dat het GPS-signaal op je telefoon actief moet zijn. Schakel dat dus in als dat nodig is en geef Jaumo toestemming om je locatie te gebruiken om vrijgezellen in je buurt te lokaliseren. Nu hoef je alleen nog maar aan te geven of je op zoek bent naar mannen of vrouwen, waarna de voorlopig laatste stap is om een foto van jezelf te uploaden. Dan is je profiel klaar om gebruikt te worden.

blank blankblank


Profiel aanpassen

Je eigen profiel kun je aanpassen en uitbreiden door in het menu te tikken op Profiel. Je komt dan in een scherm waar je meteen nieuwe foto’s toe kunt voegen en allerlei gegevens over jezelf in kunt vullen. Zoals bijvoorbeeld je woonplaats (wanneer Jaumo die verkeerd heeft gedetecteerd), maar ook allerlei eigenschappen zoals opleidingsniveau, beroep, religieuze overtuiging en allerlei lichamelijk kenmerken. Ook kun je een korte profieltekst over jezelf schrijven en aanvullend nog enkele foto’s toevoegen van dingen die je leuk vindt, zoals je favoriete huisdieren, beste citaten, leukste sporten en hobby’s en wat je verder maar leuk vindt om op je profiel te laten zien.

Het is de moeite waard om je profiel direct af te maken, want niet alleen wordt je datingprofiel zo interessanter voor andere leden, maar je krijgt zelf ook meer opties tot je beschikking. Zo kun je alleen iemands aanvullende foto’s bekijken wanneer je zelf ook meer dan 1 foto hebt geüpload. Daarnaast kun je op het profiel van andere singles alleen de uitgebreide kenmerken en gegevens bekijken die je zelf ook hebt ingevuld.

Check bij je profielinstellingen ook meteen even je match- en zoekfilters. Met de optie Filter op je profiel kun je namelijk heel precies aangeven welke singles je het liefst wilt ontmoeten via de Jaumo dating app.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een Jaumo profiel wordt verschillend getoond afhankelijk van de plek waar je het profiel tegenkomt. Wanneer dat tijdens het zappen (het matchspel) is zie je eigenlijk alleen de belangrijkste profielfoto, de leeftijd, de gebruikersnaam en eventueel een korte tekst wanneer de single die heeft ingevuld. Heb je het profiel gespot bij de profielen In de buurt, dan kun je het gehele profiel bekijken. Je kunt alle foto’s van die single zien en alle andere gegevens doorlezen die deze single heeft ingevuld. De diverse opties die je hebt bij elk profiel bespreken we zo dadelijk wanneer we de twee functies Zappen en In de buurt behandelen.


blank blankblank

Hoe ontmoet je mensen op Jaumo?

Er zijn verschillende manieren om nieuwe singles te ontmoeten binnen de Jaumo app. Die handige opties bespreken we hier uitgebreid.

Profielen zappen

Zappen is het matchspel van Jaumo. Je kunt er profielen beoordelen op een manier die sterk vergelijkbaar is met een dating app zoals Tinder of Badoo. Je krijgt achter elkaar profielen voorgeschoteld die je naar rechts of links kunt swipen om aan te geven dat je wel of geen interesse hebt in die single. Daarvoor kun je ook de knoppen met een vinkje (leuk) en een kruisje (niet leuk) voor gebruiken. Meer opties heb je in dit deel van de app niet en daardoor is het een snelle en makkelijke manier om matches te vinden. Singles waarbij de like wederzijds is kun je direct mee chatten in de app.

In de buurt

De tweede optie om nieuwe profielen te ontdekken is In de buurt. Daar zie je alle singles die zich in je eigen regio bevinden. Profielen die op dit moment ook online zijn hebben een groene stip zodat je weet dat een berichtje waarschijnlijk snel gelezen zal worden. Ook de afstand tussen jou en het profiel wordt meteen getoond. Tik op een profiel om dat meteen uitgebreid te kunnen bekijken. Je ziet de leeftijd, de plaatsnaam en allerlei gegevens die de single in kwestie heeft ingevuld. Let wel op dat je alleen de gegevens kunt zien die je zelf ook hebt ingevuld. Ook de aanvullende foto’s kun je zien, maar let wel op dat je dan zelf ook meer dan 1 foto op je profiel moet hebben geplaatst. Ook hier kun je een profiel liken of afwijzen, net als bij het zappen. Maar in tegenstelling tot bij het matchspel kun je ook meteen een berichtje versturen door op de spraakballon te tikken.

Berichtjes versturen

Berichtjes versturen kan altijd, ook als je gratis lid bent. Zoals je hierboven bij In de buurt hebt kunnen lezen kun je een berichtje sturen door op de spraakballon bij een profiel te tikken. Typ je reactie en verstuur die direct zonder moeite. Als je zelf reacties ontvangt verschijnen die vanzelf in je inbox. Daar krijg je dan ook een notificatie van op je telefoon. Het berichtje vind je dan door in het menu op Berichten te tikken. Tik op een conversatie om de berichten te tonen en desgewenst meteen een reactie te kunnen sturen.

Likes en bezoekers

De derde optie om met andere singles in contact te komen is door je likes en bezoekers in de gaten te houden. Die vind je beiden onder de menu-optie Likes. Tik daarop en kies voor een van de twee tabbladen Likes en Bezoekers. Hier zie je profielen staan die jouw profiel onlangs respectievelijk geliket of bekeken hebben. Als gratis lid kun je de profielen alleen heel beperkt bekijken. De gebruikersnaam is namelijk verborgen en de foto is wazig gemaakt. Om dat te verwijderen is het nodig een betaald abonnement te nemen. Als premium lid kan dit een heel interessante manier zijn om singles te leren kennen die echt interesse in je hebben getoond.


Veiligheid en betrouwbaarheid

Hoe zit het bij Jaumo met de veiligheid en betrouwbaarheid? We bespreken hier o.a. hoe het zit met de controle op de profielen en hoe er met je privacygevoelige informatie om wordt gegaan.

Privacy

Heel positief is dat je bij Jaumo expliciet om toestemming wordt gevraagd om gepersonaliseerde advertenties aan je te tonen als je gratis lid bent. Wanneer je dat weigert worden je persoonlijke gegevens dus als het goed is niet gedeeld met andere partijen. Daarnaast bepaal je helemaal zelf welke gegevens je wel of niet wilt invullen op je profiel. Dat heeft wel als nadeel dat je gegevens die je zelf weglaat ook niet kunt bekijken op het profiel van andere singles.

Profielcontrole

Jaumo controleert profielen met een combinatie van automatische en handmatige checks. Wanneer je een profielfoto uploadt is er bijvoorbeeld een automatische controle of het wel om een gezichtsfoto van een persoon gaat. Zo moeten je ogen bijvoorbeeld te zien zijn. Als dat niet het geval is wordt je profiel op onzichtbaar gezet tot je wel een goedgekeurde profielfoto hebt geplaatst. Omdat de overige velden op een profiel niet verplicht zijn om in te vullen wordt daar ook niet op gecontroleerd. Wel zit er een optie in de app om een profiel te melden als je vermoedt dat het om een nepprofiel gaat, of wanneer iemand zich niet aan de regels houdt. Daar zal dan niet door een computer maar door een echte medewerker naar worden gekeken.


blankblankblank

Kosten

Jaumo is gratis te gebruiken maar je kunt ook extra functies ontsluiten door een betaald abonnement te nemen of een eenmalige vergoeding te betalen. Hier lees je daar alles over.

Wat kun je met gratis profiel?

Met een gratis profiel kun je al behoorlijk veel doen. Je kunt profielen bekijken en liken, waarna je ook gewoon matches kunt ontvangen als een like wederzijds blijkt te zijn. Ook berichten versturen is gewoon mogelijk voor alle leden, zelfs wanneer je geen betaald abonnement hebt. Je kunt bovendien zoveel foto’s uploaden als je wilt en dan ook de extra foto’s van andere singles bekijken. Kortom, ook als je niet van plan bent om een betaald abonnement te nemen of andere betaalde functies te gebruiken kun je in theorie prima daten met Jaumo.

Abonnementen (VIP)

Als gratis lid kun je dus al behoorlijk wat met Jaumo, maar met een betaald (VIP) abonnement krijg je wel wat meer mogelijkheden tot je beschikking. De volgende functies kun je ontsluiten met een VIP-lidmaatschap:

 • Zoveel profielen liken als je maar wilt, zonder restricties.
 • Zien wie er op je profiel is geweest en wie je heeft geliket.
 • Allerlei aanvullende filters instellen om precies die perfecte singles te vinden die je zoekt.
 • Een verkeerde keuze tijdens het profielen Zappen ongedaan maken.
 • De eerste zijn die met populaire of nieuwe profielen kan chatten.

Lijkt dat je allemaal wel interessant of handig? Dan kun je een betaald VIP abonnement nemen. De verschillende abonnementen en hun prijs zie je in onderstaande tabel:

Abonnementsduur Prijs per maand Totaalprijs
1 maand € 9,99 € 9,99
3 maanden € 6,66 € 19,98
12 maanden € 5,00 € 60,00

Boosts

Wanneer je niet voldoende reacties of matches krijgt naar je zin, dan kun je jezelf een half uur lang bovenaan plaatsen bij andere singles in je regio door een zogenaamde Boost in te zetten. Die kun je per keer betalen, maar het is ook mogelijk om direct 5 of 10 Boosts in te slaan om op de kosten per Boost te besparen. Hier kun je de huidige prijzen hiervan bekijken:

Aantal Boosts Prijs per Boost Totaalprijs
1 Boost € 2,99 € 2,99
5 Boosts € 2,20 € 10,99
10 Boosts € 2,10 € 20,99

Advertenties

Jaumo is zoals we al hebben gemeld voor een groot deel gratis te gebruiken. Als gratis lid word je echter wel getrakteerd op allerlei advertenties. De meeste daarvan komen onder in het scherm te staan waar ze gelukkig niet heel opdringerig zijn. Ze vallen dan bijvoorbeeld nooit over de inhoud van een scherm of een profiel heen. Soms is er echter ook een pop-up advertentie die je weg moet tikken voor je weer verder kunt.

Op een bepaald moment zal Jaumo je vragen of de app je gepersonaliseerde advertenties voor mag schotelen. Daarmee krijg je eerder relevante advertenties te zien, maar kunnen je gegevens wel uitgewisseld worden met derden. Denk even goed na of je dat vervelend vindt en kies dan de optie waar je jezelf het prettigst bij voelt.

Let op: onze ervaring was dat bij het kiezen voor “niet gepersonaliseerd” vrijwel alle advertenties in hun geheel verdwenen. Dat kan dus het proberen waard zijn als je echt geen zin hebt in reclame. Jaumo zal dan echter niets aan je verdienen.


Klantenservice

De service van Jaumo is prima. Je kunt bijvoorbeeld helemaal zelf je account opheffen en ook gebruikmaken van de klantenservice wanneer je een vraag hebt. Hier lees je hoe je dat doet.

Het is helaas niet zo eenvoudig om direct vanuit de app in contact te komen met de klantenservice. Wanneer je een vraag hebt of een probleem tegen bent gekomen is het daarom het beste om even naar de website van Jaumo te gaan. Scroll daar naar beneden en klik op de optie Support. Daar kun je vervolgens gewoon in het Nederlands een berichtje typen en direct versturen. Je kunt ook meteen heel handig een afbeelding bijvoegen als dat nodig is om je punt duidelijk te maken.


Jaumo Opzeggen

Ben je uitgekeken op Jaumo, of heb je met deze app de liefde van je leven gevonden? Dan kun je eerst zelf je account laten opheffen en vervolgens ook de app verwijderen. Ga daarvoor naar Profiel en tik daarna via Instellingen op Account. Daar zie je als het goed is onderaan de optie Verwijder account. Tik hierop en bevestig je keuze. Je profiel met alle bijbehorende gegevens zal nu direct worden verwijderd.


Download de Jaumo app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Jaumo

 • Match en creëer herinneringen
 • Zoek dates in de buurt
 • Veilige betrouwbare app
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies