Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Lovoo app review, hoe werkt Lovoo?

screenshots Lovoo

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

De Lovoo app is een dating app waarin je kunt matchen met singles, live video streams kunt bekijken van andere mensen en in je eigen regio kunt swipen tussen de leukste vrijgezellen. De app lijkt sterk op Badoo maar is in Nederland helaas nog niet zo populair als die app, en dus al helemaal niet als de dating app Tinder. Toch kan het natuurlijk leuk zijn om ook deze dating app eens te proberen, om zo weer met wat nieuwe singles in contact te kunnen komen die je nergens anders kunt ontmoeten.

Waarom kies je voor Lovoo?
 • Flirten en chatten
 • Internationaal mensen ontmoeten, weinig leden in Nederland
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Lovoo?

Lovoo is een internationale dating app waarmee je ook lokaal op zoek kunt naar nieuwe contacten of een leuke date. Je kunt met leuke singles matchen in het matchspel, icebreakers versturen naar profielen die je wel interessant lijken en gewoon binnen de app berichtjes uitwisselen. Daarnaast kun je de app gebruiken om live video streams van andere leden mee te bekijken of er zelf eentje te starten.


Hoe werkt Lovoo en hoe gebruik je deze dating app?

Lovoo is een dating app die eenvoudig is opgezet maar wel veel leuke functies bevat. De opzet van de app doet denken aan de Badoo app. De knoppen en de functies die tot je beschikking staan zijn erop gebaseerd of doen er in elk geval sterk aan denken. Ook de video stream functie lijkt afgekeken van Badoo.

Met het matchspel swipe je door leuke profielen en kun je die liken of afwijzen op dezelfde manier als je bijvoorbeeld doet bij de populaire dating app Tinder. In het scherm Profielen in de omgeving kun je alle singles bekijken die zich in je omgeving bevinden en heb je de mogelijkheid om het profiel van een leuke single heel uitgebreid te bekijken, inclusief de eventuele aanvullende foto’s.

Vind je iemand leuk? Dan kun je die persoon een icebreaker sturen. Dat is een kort berichtje waarmee je jouw interesse kunt laten blijken. Pas als die persoon je eerste reactie beantwoordt kun je verder chatten. Icebreakers kun je kopen of verdienen binnen de app.

Tot slot zijn er nog de live video streams, waarmee je direct mee kunt kijken bij andere mensen en zelf ook een stream kunt starten. Meerdere mensen kunnen je stream dan komen bekijken wat je weer nieuwe contacten op kan leveren. Ondertussen kan er gezellig met elkaar worden gechat. Dit is dus ook een leuke en vrij unieke manier om nieuwe contacten op te doen.


blank

Profiel aanmaken en optimaliseren

Lovoo vind je gewoon in de app store op je mobiele telefoon. Zoek daar op “Lovoo” en installeer de app die daarbij als eerste in de lijst met zoekresultaten wordt getoond. Na het downloaden en installeren kun je de app starten via het nieuwe icoontje dat op je startscherm is verschenen.

Bij het opstarten van de Lovoo app wordt een heel eenvoudig scherm getoond waarin je alleen kunt kiezen voor Inloggen of Registreren. Wanneer je al een account hebt kies je uiteraard voor Inloggen en kun je jouw e-mailadres en wachtwoord invoeren om meteen de app te gebruiken. Ook inloggen met een bestaand Facebook of Google account is een mogelijkheid.

Wanneer je nog nooit van Lovoo gebruik hebt gemaakt kies je uiteraard voor de optie Registreren. Je hebt nu drie verschillende mogelijkheden: een account aanmaken op basis van je e-mailadres en aanmelden via Facebook of Google.

Een nieuw account aanmaken

Om een nieuw account aan te maken tik je op de knop Registreren met e-mailadres. De eerste stap is dan om je e-mailadres te typen. In de volgende stap word je gevraagd je naam en geboortedatum in te vullen, je geslacht te selecteren en alvast een foto te uploaden voor op je profiel. Je naam hoeft niet je echte naam te zijn want het mag ook een zelf verzonnen gebruikersnaam zijn.

Aanmelden met Facebook of Google

Aanmelden met een bestaand Facebook of Google account is een handige en vooral heel snelle manier om lid te worden van Lovoo. Je hoeft dan alleen toestemming te geven aan Lovoo om je Facebook of Google account te openen en aan je Lovoo profiel te koppelen. Het is goed om te weten dat Facebook nooit iets op je tijdlijn zal plaatsen namens Lovoo, dus tenzij je zelf vermeldt dat je op deze dating app actief bent zullen je Facebook-vrienden daar niet achter komen.

Lovoo profiel aanpassen en optimaliseren

Zodra je kunt inloggen en de Lovoo app opstart is het slim om meteen je eigen profiel aan te vullen en te optimaliseren. Dat doe je door linksboven in het scherm op het icoon van de persoon te tikken. Je komt dan bij de instellingen van je profiel en account. Door op Bewerken te tikken kun je nieuwe foto’s toevoegen en andere profielvelden gaan invullen, zoals je woonplaats, beroep, opleiding, kinderwens, enz. Hoe meer van die gegevens je invult, hoe meer je ook van diezelfde informatie op andere profielen kunt bekijken.


blank blank blank

Profielen en matching

Er zijn in Lovoo meerdere manieren om met leuke single in contact te komen. Zo kun je bijvoorbeeld met vrijgezellen matchen in het matchspel en ook makkelijk op zoek naar singles in je eigen regio met de optie Profielen in de omgeving.

Hoe ziet een Lovoo profiel eruit?

Bij een Lovoo profiel is de profielfoto in eerste instantie de grootste blikvanger. Wanneer je echter naar beneden scrolt kun je nog veel meer informatie van de single in kwestie bekijken, mits die persoon dat tenminste heeft ingevuld. Je ziet er de leeftijd en de woonplaats, de talen die deze single spreekt en allerlei andere interesses en eigenschappen die hij of zij op het profiel heeft geplaatst. Bij Lovoo is het wel zo dat je alleen de eigenschappen van iemand kunt bekijken die je ook op je eigen profiel hebt ingevuld.

Profielen in de omgeving

De meest linker knop in het menu biedt toegang tot het scherm Profielen in de omgeving. Om deze optie te kunnen gebruiken moet je Lovoo toegang verlenen tot je locatie door je GPS-signaal te activeren. Je kunt profielen filteren met de filterknop rechtsboven in het scherm. Daar kun je twee dingen aanpassen: het geslacht van de getoonde singles en hun leeftijd. Het aanpassen van de locatie of zoekstraal is dus helaas geen mogelijkheid.

Profielen in de omgeving lijkt een interessante manier om nieuwe singles te leren kennen. Helaas blijkt deze functie in werkelijkheid een sof te zijn. Profielen die in jouw omgeving actief zouden moeten zitten blijken zich vaak zelfs in een heel ander land te bevinden. Tik je op Dani uit Utrecht dan blijkt ze op haar profiel in Istanboel te wonen en Samantha uit Amsterdam zit in werkelijkheid in de Duitse stad Hannover.

Dit doet vermoeden dat het aantal actieve leden uit Nederland op Lovoo zeer beperkt is, of dat de app een foutje bevat waardoor deze buitenlandse singles worden getoond in je lokale zoekresultaten. Check dus altijd een profiel dat je hier vindt op de taal in het profiel en de locatie die daarop wordt vermeld. Onze tip is daarbij bovendien om een plaatsnaam die je niet kent en die niet Nederlands klinkt even te Googelen.

Matchen in het matchspel

Je kunt nieuwe matches opdoen door het matchspel te spelen. Net zoals bij een app als Tinder kun je hier profielen liken of afwijzen door ze respectievelijk naar rechts of naar links te swipen. Dit kun je ook met de knoppen doen die op het profiel staan. Profielen die tijdens het matchspel aan je worden voorgesteld kun je niet zo uitgebreid bekijken als op andere plekken in de app. Er wordt dus echt van je verwacht dat je puur op basis van iemands profielfoto een keuze maakt.


blank blankblank

Icebreakers en berichten

Je kunt contact leggen met andere singles door eerst een zogenaamde icebreaker te versturen. Daarmee breek je het ijs en als je een antwoordje krijgt kun je meer berichtjes naar elkaar sturen. Je hoeft – in tegenstelling tot bij veel andere dating apps – dus geen match met elkaar te hebben om wel het eerste contact te kunnen leggen. Het aantal icebreakers dat je kunt versturen is beperkt. Die moet je verdienen door je dagelijkse beloningen op te halen, maar het is ook mogelijk om elke dag 3 nieuwe icebreakers te ontvangen door een premium abonnement af te nemen.

Wanneer iemand op je icebreaker heeft gereageerd – of jou er zelf spontaan eentje heeft gestuurd – vind je die berichten terug in je inbox binnen de app. Daar kom je door op de knop Chats te tikken in het menu. Hier kun je alle ontvangen reacties nog eens nalezen en op de berichten van anderen reageren. Tik op een conversatie om die te openen en typ een berichtje om dat direct te versturen. Het is ook mogelijk om bijlagen te versturen, zoals een foto, maar dat kan pas wanneer je met een bepaalde single meerdere berichtjes hebt uitgewisseld.


Veiligheid

Wie op internet gaat zoeken naar reviews van de app Lovoo zal er al snel achter komen dat veel gebruikers last hebben malafide profielen. Dit gaat vaak om datingfraude, waarbij je wordt ingepalmd door een aantrekkelijk profiel dat in korte tijd helemaal aan jou verslingerd raakt en dan op een gegeven moment om geld gaat vragen, vaak met allemaal zielige verhalen daar omheen. Dat is dus echt iets om extra voor op te passen bij Lovoo.


blank blankblank

Live video streams

Wanneer je in het menu op Live tikt kom je bij het deel van de app waar je live video streams van andere leden kunt bekijken of zelf een stream op kunt zetten. Dat gaat heel eenvoudig, want je gebruikt er gewoon de front camera van je telefoon voor. Daardoor kun je ook jezelf zien op het scherm en ondertussen met andere leden chatten die bij je stream zijn komen kijken. Vind je dat eerst nog wat te spannend, sluit dan gewoon aan bij een andere video stream van een single die je wel leuk lijkt. Let wel op dat het geen privéchat is, dus er zullen vaak ook aardig wat andere deelnemers zijn die de aandacht van de streamer op proberen te eisen.


Voor wie is Lovoo een geschikte dating app?

Lovoo is geschikt voor iedereen die op een vrijblijvende manier contacten op wil doen en lekker wil flirten en chatten. Voor het zoeken van een serieuze date of relatie zijn er echter veel betere alternatieven. Als je even vrijblijvend wilt swipen, flirten, matchen en chatten is er weliswaar niets mis met deze app, maar vanwege het beperkte aantal leden in Nederland maak je waarschijnlijk op dit moment nog niet zoveel kans op een echte date.

blank blank blank


Wat kost Lovoo?

Lovoo is een dating app die je beperkt gratis kunt gebruiken, maar waarbij het handig kan zijn om een betaald ‘premium’ abonnement te nemen en/of credits aan te schaffen wanneer je serieus op zoek wilt gaan naar matches. Hier lees je wat dat kost.

Reclames

Lovoo benut als een van de weinig dating apps in-app reclames. Tijdens het swipen kun je soms reclamefilmpjes te zien krijgen. Ook onderaan het scherm staat vaak reclame voor games en andere apps. Door een premium abonnement te nemen kun je de reclames verbergen zodat je daar geen last meer van hebt.

Inlogbeloningen

Lovoo hanteert een aantrekkelijk beloningssysteem voor actieve leden. Elke dag dat je inlogt op de app en enkele simpele handelingen uitvoert word je daarvoor beloond met gratis credits. Doe je dat zeven dagen achter elkaar, dan krijg je op die zevende dag een extra verrassingspakket, met nog meer gratis likes, icebreakers en/of credits.

Premium abonnement

Ook al kun je dus best wel veel met een gratis Lovoo account, ook een premium abonnement afnemen kan interessant zijn. Daarmee krijg je namelijk de volgende extra opties tot je beschikking:

 • Elke dag 3 icebreakers versturen.
 • Zoveel profielen liken als je maar wilt.
 • Zien wie jou leuk vindt en op je profiel is geweest.
 • Favoriete profielen en uitgedeelde likes terugzien.
 • De mogelijkheid je profiel op incognito te zetten.
 • Als eerste chatten met mensen in je eigen regio.

Wil je een betaald abonnement afsluiten? Dan heb je de volgende drie opties:

Abonnementsduur Prijs per maand Totaalprijs
1 maand € 14,99 € 14,99
3 maanden € 10,00 € 29,99
12 maanden € 7,50 € 89,99

Credits

Je kunt in de Lovoo app ook bepaalde opties ontsluiten door gebruik te maken van credits. De volgende functies kun je daarmee activeren:

 • Zien wie je profiel heeft geliket.
 • Bekijken welke leden er op je profiel zijn geweest.
 • Beter opvallen, bijvoorbeeld doordat je bovenaan wordt geplaatst bij Profielen in de omgeving.

Credits kun je aanschaffen in verschillende pakketten. Hoe groter het pakket, hoe voordeliger de credits per stuk worden. Ook krijg je bij de grotere pakketten als extra bonus een aantal icebreakers cadeau.

Dit zijn de actuele abonnementen met hun prijzen en eventuele credits:

Creditpakket Prijs totaal Prijs per 100 credits Extra bonus
500 credits € 4,99 € 1,00
1.000 credits € 9,99 € 1,00
3.000 credits € 19,99 € 0,66 5 icebreakers
8.000 credits € 49,99 € 0,62 15 icebreakers
17.000 credits € 99,99 € 0,59 25 icebreakers
60.000 credits € 299,99 € 0,50 35 icebreakers

Gratis credits verdienen

Wil je liever geen geld uitgeven aan credits maar wel van de betaalde functies gebruik maken? Dan kun je ook credits verdienen door reclames te kijken of van aanbiedingen in de app gebruik te maken. Tik daarvoor op de knop Gratis credits verdienen in het Credits scherm. Alle actuele opties staan dan onder elkaar, met daarachter de hoeveelheid gratis credits die je met die actie kunt verdienen.


Je Lovoo profiel opheffen

Het is geen enkel probleem om je account bij Lovoo te verwijderen, want dat kan gewoon binnen de app. Tik op het beginscherm op de knop met de persoon erop, die je linksboven ziet staan. Nu kom je bij je eigen profiel. Tik daar rechtsboven in het scherm op de knop met het tandwiel erop, dit zijn je instellingen. Swipe naar beneden en tik bij App-instellingen op Mijn account. Onderaan dit nieuwe scherm vind je de optie Account verwijderen. Tik op de link en volg de stappen om je profiel definitief te verwijderen.


Download de Lovoo app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Lovoo

 • Serieuze relatie app
 • Dates dichtbij ontmoeten
 • Ijsbrekers in de app
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies