Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Meetic app review, hoe werkt Meetic?

screenshots Meetic

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wanneer je als Belgische single online wilt gaan daten kom je al snel uit bij datingsite Meetic. Maar wist je dat je ook heel eenvoudig via Meetic mobiel kunt daten met de handige dating app? Daarmee kun je matchen met dagelijkse profielvoorstellen en uitgebreid handmatig zoeken naar leuke singles in de buurt. In deze review bespreken we de app uitgebreid en laten we zien hoe je er zelf snel mee aan de slag kunt.

Waarom kies je voor Meetic?
 • Populairste dating app in België
 • Gratis downloaden en aanmelden
 • Zelfde functionaliteiten als Lexa
Gratis aanmelden bij Meetic Download de Meetic app

Wat is Meetic?

Meetic is een internationaal datingplatform voor singles dat actief is in onder meer Frankrijk, België en Nederland. In Nederland is de site beter bekend onder de naam Lexa en daar een van de grootste datingsites. In deze review behandelen we echter de Meetic app die Belgische singles op hun smartphone kunnen installeren. Net zoals de Lexa app is die beschikbaar op zowel Android als iOS telefoons. Op Meetic vind je veel verschillende singles, want de app richt zich niet op een specifieke doelgroep.


Hoe werkt Meetic en hoe gebruik je de app?

Wanneer je de Lexa al eens hebt gebruikt zal het uiterlijk en de werking van de Meetic app geen verrassingen voor je in petto hebben. Deze app is namelijk vrijwel identiek aan de Lexa dating app, maar dan speciaal bedoeld voor Belgische singles op zoek naar een date in hun eigen regio. Je kunt er een eigen profiel aanmaken en op zoek naar de profielen van gelijkgestemde vrijgezellen. Dat gebeurt onder meer met de persoonlijke selectie van 100 profielen die elke dag aan je voorgesteld worden. Ook kun je zelf een zoekopdracht uitvoeren. Je kunt iedereen die je wel leuk lijkt een berichtje sturen of uitnodigen voor een videochat.


blank

Account en profiel aanmaken

Nadat je in de app store van je telefoon de Meetic app hebt opgezocht en geïnstalleerd kun je die opstarten om meteen een nieuwe account aan te maken. Hieronder lees je hoe je dat doet en hoe je vervolgens je profiel zo opmaakt dat je meteen interessant wordt voor de vrijgezellen die je wilt leren kennen.

Een nieuw Meetic account aanmaken

Om een datingprofiel op Meetic te plaatsen is het altijd nodig een nieuw account aan te maken, want inloggen met externe platforms zoals Google of Facebook is niet mogelijk. Tik dus op de knop Inschrijven om het aanmeldproces te starten. Tik als eerste op de knop die overeenkomt met je eigen geslacht en vervolgens op het geslacht van singles die je wilt ontmoeten. In de volgende stap kun je de plaatsnaam typen waar je woont, waarna automatisch een postcode wordt ingevuld. Als je dichter in je buurt op zoek wilt is het slim om die postcode nog even aan te passen. Tik daarna op Volgende om je geboortedatum te selecteren en je voornaam in te vullen. In de laatste stap voer je je e-mailadres in en geef je aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden van Meetic.

Je profiel verder aanvullen

Nu je een eigen account hebt is het tijd om je profiel vorm te geven. Daar word je alvast bij geholpen doordat Meetic eerst een aantal vragen voor je heeft, zoals het soort date dat je zoekt, of je kinderen hebt en wat je opleidingsniveau is. Ook naar enkele van je lichamelijke eigenschappen wordt hier alvast gevraagd. Op een bepaald moment is het de bedoeling om een foto te uploaden naar je nieuwe profiel en het is een goed idee om dat meteen eventjes te doen. Nu is je profiel voor het moment compleet en word je welkom geheten bij Meetic. Door op de knop Singles bekijken te tikken kun je beginnen met daten.

blankblankblank


Profielen en matches

Hoe kun je met je nieuwe profiel nu op zoek naar leuke singles en is het ook mogelijk om automatisch te matchen? Je leest er hier alles over.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een Meetic profiel is behoorlijk uitgebreid en je vindt er meteen veel meer informatie op dan bij profielen op apps zoals Tinder en Happn. Op het eerste oog is gepoogd om de profielen een uitstraling te geven die juist wel overeenkomt met de eenvoudige profielen van die bekende en populaire apps, maar je kunt makkelijk meer gegevens te voorschijn toveren. Bijvoorbeeld door op het kleine pijltje omhoog te tikken dat je onder de profielfoto ziet staan. Dan kom je op het volledige profiel terecht, waar je alle informatie vindt die de single in kwestie over zichzelf heeft ingevuld. Dat betekent bijvoorbeeld direct meer foto’s die je zonder beperkingen kunt bekijken. Je kunt ook in eenvoudige overzichten zien waar die persoon naar op zoek is en de meeste singles hebben ook een profieltekst geschreven die leuk is om te lezen.

Matches vinden met je dagelijkse selectie

Elke dag heeft Meetic een selectie van 100 profielen voor je waar je makkelijk en snel doorheen kunt bladeren. De partnervoorstellen zijn allemaal zoveel mogelijk gebaseerd op overeenkomsten tussen jouw eigen profiel en dat van die singles. Dat betekent dus een of meerdere matches op het gebied van leeftijd, locatie, wensen en voorkeuren. Het is niet gezegd dat al deze profielen inderdaad meteen bij je passen, maar het maakt het daten via Meetic wel eenvoudiger. Ook als je even geen tijd hebt om heel actief zelf te gaan zoeken kun je altijd even door je persoonlijke selectie swipen. Je kunt een profiel meteen liken of afwijzen om naar het volgende profiel te gaan. Het is goed om te weten dat je ook hier weer de mogelijkheid hebt om een profiel beter te bekijken door op het kleine pijltje omhoog te tikken.

Profielen zoeken en bekijken

Het is ook gewoon mogelijk om zelf naar leuke profielen te zoeken. Dat doe je door in het menu op de knop Zoekopdracht te tikken. Je kunt dan een aantal eisen en wensen invoeren, zoals de minimale en maximale leeftijd, het geslacht, de locatie en allerlei aanvullende voorkeuren zoals afkomst, kinderwens, opleidingsniveau, postuur en nog veel meer. Tik op de knop Zoeken om alle profielen te zien die aan je zoekwensen voldoen. Die worden getoond in een lijst waarin je meteen knoppen vindt om een bericht te sturen of het profiel te liken. Het is handig dat je een bepaalde zoekopdracht ook kunt bewaren want daardoor hoef je niet telkens opnieuw alle details daarvan in te vullen. Een zoekopdracht opslaan doe je met de knop die je rechtsboven in het profieloverzicht ziet staan.

Hoe kun je contact leggen?

Op elk profiel vind je een aantal verschillende opties om meteen contact te leggen. Het is bij de Meetic app namelijk niet nodig om een match met elkaar te hebben, ook wanneer de ander je nog niet heeft geliket is dat geen probleem. Op elk profiel vind je om te duidelijk in het zicht twee knoppen: wanneer je op de knop met het hartje tikt laat je aan de single in kwestie merken dat je hem of haar wel leuk vindt en de andere knop (die met de spraakballon erop) is bedoeld om direct een berichtje typen. Je kunt die ook gebruiken om de ander uit te nodigen voor een kennismaking via videochat.

blankblankblank


Veiligheid en privacy

Daten op Meetic wordt zo veilig en betrouwbaar mogelijk gemaakt, bijvoorbeeld doordat de redactie van Meetic alle profielfoto’s en profielteksten controleert. Om zelf je veiligheid te bewaken geeft Meetic je ook enkele handige hulpmiddelen in handen. Je kunt bijvoorbeeld een profiel blokkeren en/of melden. Open daarvoor het profiel en tik op de nop met de drie stippen die je rechts bovenaan het scherm vindt. Je kunt er dan voor kiezen om het profiel te melden bij de redactie, of alleen maar op je persoonlijke blacklist te plaatsen.


Service (helpdesk)

Om hulp te ontvangen bij je profiel of je lidmaatschap kun je via de app contact opnemen met de klantenservice. Tik daarvoor eerst op de knop die naar je eigen profielinstellingen leidt. Scrol daar naar beneden en tik op de knop Online hulp. Je wordt dan doorgestuurd naar de Meetic website waar je een uitgebreide vraagbaak vindt. Mocht daar je eigen vraag of probleem niet bij staan, dan kun onderaan de lijst tikken op de knop Neem contact met ons op. Je kunt dan selecteren dat je gebruik maakt van de Meetic app en een onderwerp selecteren. Er verschijnt dan een knop Per e-mail en als je daarop tikt krijg je een contactformulier voorgeschoteld waarmee je meteen jouw vraag kunt versturen.


Voor wie is Meetic een geschikte app?

Meetic is een heel geschikte app voor alle Belgische singles die via hun mobiele telefoon op zoek willen naar een leuke date. Meetic richt zich daarbij wel voornamelijk op serieuze relaties dus als je iets meer vrijblijvend op zoek bent zijn daar betere manieren voor. Meetic wordt gebruikt door een grote verscheidenheid aan vrijgezellen, maar de meeste leden komen in onze ervaring toch wel uit Wallonië en Brussel. De gemiddeld leeftijd ligt tussen de 30 en 50 jaar.

blankblankblank


Wat kost Meetic?

Hieronder vind je wat je kunt doen met een gratis profiel op Meetic en wat het kost wanneer je betaald lid wilt worden van deze leuke daitng app.

Wat kun je met een gratis profiel?

Een gratis profiel is een uitstekende manier om te proberen hoe de Meetic app bij je past. Omdat je ook alvast uitgebreid op zoek kunt naar andere profielen is het ook een prima optie om te ontdekken of je hier inderdaad de singles kunt vinden die je zoekt. Wanneer je echt wilt daten is het wel nodig om een betaald lidmaatschap te nemen, aangezien je alleen dan berichtjes kunt versturen en bijvoorbeeld kunt zien wie jouw profiel heeft geliket.

De functies van een betaald lidmaatschap

Wanneer je betaald lid wordt van Meetic krijg je naast alle reeds besproken gratis functies ook de volgende aanvullende opties tot je beschikking:

 • Onbeperkt berichtjes versturen.
 • Bekijken wie er op je profiel is geweest.
 • Zien wie jouw profiel hebben geliket.
 • De app gebruiken zonder reclames.

Zoveel kost het Premium abonnement

Dit zijn de prijzen van het betaalde Meetic abonnement:

 • Het betaalde lidmaatschap van 1 maand kost € 29,99
 • Het betaalde lidmaatschap van 3 maanden kost € 19,99 per maand
 • Het betaalde lidmaatschap van 6 maanden kost € 14,99 per maand

Meetic opheffen en verwijderen

Binnen de Meetic dating app kun je alleen je account tijdelijk pauzeren en dus niet meteen in zijn geheel verwijderen. Daarvoor is het nodig om in te loggen op de site van Meetic. Dat doe je met dezelfde gegevens als je voor de dating app gebruikt. Ga naar de profielinstellingen en kies voor de optie Account. Nu zie je als het goed is een optie staan getiteld Profiel stopzetten. Als je het account hebt verwijderd kun je ook de app van je telefoon verwijderen.


Download de Meetic app

Gratis aanmelden bij Meetic Download de Meetic app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Meetic

 • Populairste dating app in België
 • Gratis downloaden en aanmelden
 • Zelfde functionaliteiten als Lexa
Gratis aanmelden bij Meetic
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies