Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Paiq app review, hoe werkt Paiq?

screenshots Paiq

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Bij de dating app Paiq ga je meteen echt in gesprek met anderen via de chat. Je foto wordt eerst wazig aan anderen getoond voordat je kennis hebt gemaakt. Zo worden je vooroordelen opzij gezet en kun je de ander rustig leren kennen.

Je kunt een quiz maken en invullen en meedoen met een foto-toernooi. Paiq maakt gebruik van een matching systeem gericht op jouw voorkeuren en interesses. De kans is zo een stuk groter om een leuke match tegen te komen.

Waarom kies je voor Paiq?
 • Uniek foto-toernooi
 • Quiz om anderen beter te leren kennen
 • Uitgebreid matchingsysteem
Bekijk de beste gratis dating apps

Inschrijven bij Paiq

De dating app is gratis te downloaden op je telefoon. Je kunt je inschrijven via een mailadres of via Facebook. Wanneer je je via de mail inschrijft, ontvang je een link die je moet bevestigen. Je dient een wachtwoord in te vullen waarna je verder kunt met het optimaliseren van je profiel. Wanneer je je inschrijft via Facebook, worden je gegevens automatisch gekoppeld aan je profiel. Het inschrijven bij Paiq is heel erg simpel en kost maar een paar minuutjes.

blank


Profiel optimaliseren

Bij een dating app is het heel belangrijk dat je je profiel zo goed mogelijk optimaliseert om zo een leuke match te vinden. Dat geldt ook voor Paiq. Er wordt gevraagd of je een foto wil uploaden. Het uiterlijk speelt toch een belangrijke rol in het maken van een match.

Zorg er voor dat je minstens 1 duidelijke foto op je profiel hebt staan. Je kunt een foto uploaden of hier een foto van Facebook voor gebruiken. Ook kun je er voor kiezen om verder te gaan zonder een foto toe te voegen. It’s up to you!

Bij match instellingen kun je aangeven waar je naar op zoek bent en kun je meer informatie geven over jezelf. De app wil graag de volgende onderwerpen weten. Je geslacht, relatiestatus, leeftijd, woonplaats, opleidingsniveau, lengte, postuur, kinderen, religie, roken, interesses en uiterlijk.

Een leuke optie in de app is dat je per onderwerp aan kunt geven hoe zwaar dit in de matching wordt meegenomen. Vind je de leeftijd van de ander bijvoorbeeld belangrijker dan waar iemand woont? Dan geef je dit aan met een hoger cijfer.

Wanneer je bovenstaande informatie in wilt vullen, moet je je telefoonnummer eerst nog invoeren. Er wordt een verificatiecode naar dit telefoonnummer gestuurd ter beveiliging dat het een echt account is. Paiq maakt gebruik van een zeer uitgebreid matchingsysteem.

blankblankblank


Hoe werkt Paiq, hoe gebruik je het?

De app biedt meerdere unieke functies waar je gebruik van kunt maken. Bij veel dating apps kun je bijvoorbeeld alleen maar foto’s swipen, maar bij Paiq kun je ook speeddaten of een quiz maken en hier aan meedoen.

Matches

In de app krijg je automatisch passende matches te zien op je profiel. Vanuit het matchingsysteem waar je je voorkeuren hebt opgegeven wordt deze match aan jou voorgesteld. Je kunt zien hoe oud de ander is en waar hij of zij woont. Je kunt een berichtje sturen naar de ander.

Wanneer de ander voor een duimpje omhoog kiest, geeft hij of zij aan wel met jou te willen chatten. Tijdens het chatten worden de foto’s die zijn geüpload geleidelijk aan scherper. Zo kom je er tijdens het chatten achter hoe de ander eruit ziet. Doordat dit geleidelijk gaat en je de foto niet direct ziet, wordt je steeds nieuwsgieriger naar de ander.

Speeddate

Bij Speeddate zie je verschillende leden in beeld komen met de leeftijd en waar ze wonen. Kies met wie je wilt chatten. Wanneer de ander ook voor jou kiest begint de speeddate. Je kunt iemand snel leren kennen die op dat moment ook online is.

De speeddate begint met een chat van 4 minuten, echt een speeddate dus. Wanneer er door beiden een minuut niets wordt gezegd, wordt de tijd gepauzeerd. Na ongeveer 10 minuten wordt de chat verbroken als niemand meer wat zegt. Als jullie na deze 4 minuten nog verder willen chatten en een connectie hebben met elkaar kan de speeddate nog met 8 minuten worden verlengd. Als jullie elkaar na deze tijd interessant genoeg vinden, kunnen jullie een contact worden. Een makkelijke manier om te contacten met iemand.

Momenten

Je ziet hier verschillende foto’s die zijn geüpload door andere leden. Je ziet wie dit heeft gedaan, hoe oud diegene is en hoe ver hij of zij bij jou vandaan woont. Zo kun je in één oogopslag zien wat de ander interesseert. Je kunt op de foto reageren door een berichtje naar de ander te sturen.

Ook kun je anderen een kijkje geven in jouw leven. Je kunt foto’s plaatsen over wat jou bezig houdt of wat je op dat moment aan het doen bent. Je kunt hier geen foto’s van personen uploaden. Dat is niet toegestaan door de app.

Foto-toernooi

Je kunt meedoen met een foto-toernooi en aangeven op welk type jij valt. Zo krijgt de app nog meer informatie over welk uiterlijk jou aanspreekt en waar jij precies op valt. In het foto-toernooi krijg je 4 foto’s te zien die je moet selecteren in volgorde van leuk naar minder leuk. Je hebt 3 rondes. Je kunt aan het einde van de 3 rondes zien wie in jou top 4 staan. Je kunt anderen een foto reactie sturen. Dit kan alleen als je zelf ook foto’s toegevoegd hebt aan je profiel. Extra belangrijk dus om een leuke foto te uploaden zodat je meer kunt zien van anderen.

Je kunt na deze ronde nog meer rondes spelen mocht je dit leuk vinden. Na het uploaden van een foto van jezelf kun je zien wanneer je in de top 4 van een foto-toernooi verschijnt bij een ander. Je bewonderaars worden dan zichtbaar voor jou.

Quiz

Via verschillende quizzen kun je in contact komen met anderen. Deze quizzen zijn bedacht door andere leden. Je vindt hier bijvoorbeeld vragen over of je liever kookt of uit eten gaat en of je op zoek bent naar iets serieus. Er zijn meerkeuze en open vragen die je moet beantwoorden.

Zo kun je heel snel en makkelijk meer over de ander te weten komen. Dit is een leuk speels element van de app. Je kunt zelf ook een quiz maken met vragen die jij belangrijk vindt en wilt weten van een ander. Je kunt de reacties terug vinden van anderen als ze jouw quiz hebben ingevuld en de meerkeuzevragen goed hebben beantwoord.

blankblankblank


Hoe match je en hoe blader je door profielen

Paiq maakt gebruik van een matching systeem. Door in te vullen waar jouw voorkeuren liggen en waar je naar op zoek bent zoeken zij passende matches voor je uit. Door mee te doen aan het Foto-toernooi kun je jouw voorkeuren aangeven gericht op het uiterlijk van de ander. Dit wordt ook meegenomen in het matchen naar een leuke date. Zelf kun je niet eindeloos door profielen bladeren, maar krijg je voorgestelde matches te zien. Je kunt ook gaan speeddaten en zo andere leden leren kennen.


Voor wie is Paiq geschikt?

De dating app is geschikt voor Nederlandse mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een serieuze relatie, open relatie, vriendschap en/of seksueel contact. Je kunt precies aangeven waar je naar op zoek bent bij de match instellingen. Het draait in eerste instantie om een leuk gesprek en niet om het uiterlijk. De foto van de ander wordt namelijk geleidelijk getoond tijdens het chatten.


Kosten

De meeste opties binnen Paiq zijn gratis te gebruiken. Je kunt naast het gratis gebruik nog credits of een abonnement aanschaffen. Hieronder vindt je de voordelen en mogelijkheden van de credits en de verschillende abonnementen.

Credits

Bij Paiq kun je anderen kosteloos ontmoeten zonder dat je hier credits of een abonnement voor nodig hebt. Je hebt wel de mogelijkheid om credits te kopen en te gebruiken. Met deze credits heb je nog meer mogelijkheden in de app. Je hebt de volgende extra opties met de credits:

 • Een fotoreactie sturen naar een ander
 • Extra matches beschikbaar
 • Direct de foto’s van anderen zien
 • Ontdekken wat de interesses zijn van anderen
 • Je kunt degene die je hebt geblokkeerd weer deblokkeren om zo opnieuw in contact te komen
 • Je kunt aangeven dat een ander niet ziet wanneer jij online komt

De credits kun je heel gemakkelijk kopen en zijn eenmalig te betalen via bijvoorbeeld iDeal of met creditcard. Je koopt deze credits via iTunes. Ook kun je er voor kiezen om dit via een eenmalige automatische incasso te betalen. Er zijn hier genoeg opties in. Wanneer je je hebt ingeschreven bij Paiq krijg je direct 20 credits gratis. Ook kun je vrienden uitnodigen om lid te worden van Paiq. Hier kun je 100 credits mee verdienen per persoon. Dit is mooi meegenomen.

Kosten

 • 150 Paiq credits voor €4,49 euro
 • 550 Paiq credits voor €12,99 euro
 • 1500 Paiq credits voor €32,99 euro
 • 3500 Paiq credits voor €64,99 euro

Abonnementen

 • Basis: gratis abonnement, chatten met contacten, 1 match per week.
 • Focus: €5 euro per maand: chatten met contacten, 1 match per week, je ziet direct scherpe foto’s van andere leden, Paiq score details, waarbij je direct ziet op welke onderdelen de ander goed bij jou past.
 • Select: €10 euro per maand: chatten met contacten, 1 match per dag, je ziet direct scherpe foto’s van andere leden, Paiq score details, waarbij je direct ziet op welke onderdelen de ander goed bij jou past en 500 credits per maand.
 • Boost: €20 euro per maand: chatten met contacten, 1 match per week, je ziet direct scherpe foto’s van andere leden, Paiq score details, waarbij je direct ziet op welke onderdelen de ander goed bij jou past, 1000 credits per maand en een boost functie (je foto’s zijn vaker te zien in het foto-toernooi, je quiz wordt vaker bekeken en je hebt meer kandidaten bij het speeddaten).

blankblankblank


Veiligheid en privacy

De persoonlijke gegevens van gebruikers worden beveiligd en met zorg behandeld door Paiq. Je dient een telefoonnummer op te geven en te bevestigen dat dit daadwerkelijk jouw nummer is. De AVG is uiteraard ook hier van toepassing. De gegevens van gebruikers worden niet zomaar verstrekt aan anderen. Alleen wanneer je hier ook echt toestemming voor hebt gegeven.

Mocht je nog vragen hebben over het privacybeleid, kun je altijd contact opnemen met Paiq. Dit kan via het mailadres; team@paiq.nl of via het volgende adres:
Paiq BV
Brouwerijstraat 1
7523 XC Enschede


Klantenservice

Mocht je een vraag en/of opmerking hebben kun je een mail sturen naar support@paiq.nl. De vragen proberen ze binnen 2 dagen te beantwoorden. In de app is ook een chat aanwezig waarbij je kunt chatten met het Paiq-team. Ook staan er onder het kopje help in de app veel antwoorden op diverse vragen. Goed om hier eerst tussen te kijken. Je kunt hier al heel veel informatie vinden.

blank


Opzeggen

Je kunt bij Paiq je account opzeggen of alleen je abonnement. Als je alleen je abonnement opzegt, behoud je wel je account. Hieronder is uitgelegd hoe je je abonnement en account kunt opzeggen.

Abonnement

Je kunt op ieder moment je abonnement bij Paiq opzeggen. Er worden vanaf de volgende dag geen betalingen meer gedaan. Je kunt dit doen in profiel door naar je instellingen te gaan en dan naar lidmaatschap.

Account

Op je profiel in de app ga je naar account instellingen. Onder het kopje Account kun je je uitschrijven. Je kunt je uitschrijven door je wachtwoord in te vullen of er wordt een link naar je mailadres toegestuurd.

blankblank


Bekendheid

De dating app Paiq bestaat al sinds 2005. Paiq is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is een vernieuwende app. Er komen iedere keer nieuwe functies bij in de app, dat maakt het vernieuwend en leuk. Ook maken ze gebruik van een hernieuwd matchingsyteem. Steeds meer Nederlandse vrouwen en mannen weten Paiq te vinden en scoren zo een leuke date.


Download de Paiq app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Paiq

 • Uniek foto-toernooi
 • Quiz om anderen beter te leren kennen
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies